Sl@grutenytt

nr 58     2006-09-12
JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.nu

 

Hejsan!

  Höstens föredrag har börjat med föredrag varje måndag.
Och så många kurser att det är dubbelt vissa helger. Kul att det till föredragen kommer folk långt utanför Stockholm, de passar på att hälsa på vänner under helgen och ser sig omkring på måndagen innan föredragen, sedan ofta hem på tisdagen med billiga Swebus Express. Har man inte släkt och vänner att övernatta hos finns det ju vandrarhem. T-bana, Pendeltåg och buss är otroligt billigt just nu, kostar typ en tjuga från Södertälje eller Norrtälje in till centrum om vi förstått rätt. Från Täby kostar det bara 20:- till centrum. Trängselavgifterna är borta, om det nu är bra eller dåligt, att hitta P-plats är fortfarande bekymmer och man måste ha god tid på sig och kunna fickparkera mer tight i stressigare trafik än de flesta icke-stockholmare är vana vid.
 

  


  

INNEHÅLL:

 

·    HÖSTENS FÖREDRAG OCH KURSER

· PURPURPLATTAN I  LAGER

· BÖCKER OM OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR SOM VI KAN TRÄNA UPP

    · MÄSSOR    

    · HUMOR  

· TÄNKVÄRT

HÖSTENS  NÄRMASTE FÖREDRAG OCH KURSER:

 

PROGRAM: hösten 2006

 

HÄLSOSAM MAT - DIN BÄSTA MEDICIN - STEVEN ACUFF

FÖREDRAG Måndag 18 september kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Maten är det som påverkar vår hälsa allra mest. Den dagliga kosten är det som ger oss mer eller mindre energi. Många hälsoproblem beror till mycket stora delar på fel kost och livsstil och kan påverkas starkt av positiva ändringar som vi alla lätt kan göra. Tyvärr är det för få som vet om hur man till vardags sätter ihop den bästa kosten. Steven förklarar hur man använder den dagliga maten så att det gynnar kroppens läkningsprocess. Det finns mycket förvirring kring ämnet eftersom det finns olika uppfattningar. Steven Acuff är internationell kostrådgivare och föredragshållare. Han reser runt hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses som en mycket kunnig föregångare på området och har många "fans", som gång på gång återkommer för att lyssna på honom.

Steven återkommer under våren 2007 med en kurs som handlar om Vem som bör äta Vad, baserad på ansiktsdiagnostik, t ex rynkor och veck, vilka tydligt visar vad som är fel hos personen och hur det kan rättas till med rätt kost för just den personen. .Han kommer också under hösten tillbaka med en kurs där man bl a demonstrerar en del av de saker Steven rekommenderar att man äter.

 

FORTSÄTTNINGSKURS I SLAGRUTA – STEG 2

KURS Fredag kväll - söndag 22-24 september

Har du gått nybörjarkursen tidigare och vill lära dig mer, eller få träna nya saker? Då kan du gå fortsättningskursen. Passa på för den har inte gått på ett tag! 

Vi lär oss bl.a. mäta mer mycket mer precision genom att bara ha en pekare och använda handen/fingret som mätare. Söka efter PSI-spåret för att leta efter försvunna föremål.  Mäta styrkan på linjer. Mer muskeltest.  Använda pendelspröt. Hitta och fixa ryggproblem med pekarens hjälp (många rapporterar att ryggen omedelbart efter känns mycket bättre!). Söka jordstrålning m.m. utan verktyg på 4 olika sätt ( bl a genom att knäppa med fingrarna, dvs fingertest. En annan metod är att scanna med ögonen, vilket faktiskt fungerar. Praktiskt för då behöver man inte ha pekare med sig och kan också mäta mycket diskret, t ex om frukten i affären är bra för mig). Mer kursinfo finns på hemsidan

 

ENERGIER I MÄNNISKOR, DJUR OCH NATUR - ÅSA PERSSON

FÖREDRAG Måndag 25 september kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Du som är intresserad av auran. Det här föredraget är mycket intressant för dig!

Åsa ska berätta om sin förmåga att kunna se energier. Åsa ser nio energisystem i människan: akupunkturens, nervernas, hormonernas, allmänna, universella, känslornas, chakrornas, livsenergins och meridianernas energisystem, system där energin styr och reglerar olika fysiska, känslomässiga och andliga aspekter.

Under kvällen berättar Åsa även om de energisystem hon uppfattar i djur och om den sammanhållande blå energi som finns i både människor, djur och natur.

Naturens energier kommer också att beröras och speciellt kraftplatser som Åsa ser med sitt inre öga och vilkas funktion hon funderat över. Kan det vara så att naturens energier är till för vår läkning? Ja, Åsa tror det, då de energisystem hon ser i människan reagerar när de befinner sig på en sådan plats och öppnar för att ta emot energin.

 

GEOMANTI - NATURVÄSEN OCH ENERGIER

med REBECKA VIK

KURS Lördag 30 september - söndag 1 oktober

Djurgårdens rika landskap gör vi en resa genom olika dimensioner. Soliga ängar, luft och vind, ståtliga ekar, saltsjöns vatten och kraftplatser bjuder oss på en unik möjlighet att möta olika slags väsen och energier i naturen. Vi färdas genom elementen, från tunga jordväsen, via smidiga vattenväsen och med eldväsens omvandlande kraft tar vi sedan ett språng in i rent andliga energier. Vi får hjälp med att öppna våra inre sinnen genom ledda meditationer och varseblivningsövningar och även genom att lyssna på och berikas av de andra kursdeltagarnas erfarenheter.

Geomanti står för kunskapen om landskapets många dimensioner. I naturen finns förutom väsen och andar även t ex bestämda platser för jordkontakt och andra platser där man lätt knyter an till andliga varelser och energier. Att arbeta med geomanti innebär att öppna sig för dessa dimensioner och arbeta med att läka störda platser, dvs jordläkning, vilket också innebär att man arbetar på sin egen utveckling.

Rebecka Vik har studerat naturväsen sedan början av år 2000, har gått den nordiska geomantiutbildningen för Marco Pogacnik (som skrivit böckerna nedan). Hon arbetar med kurser, föredrag, skriver böcker, gör geomantiska inventeringar och jordläkning.

Rebecka säger att på den här kursen använder vi INTE pekare och andra hjälpmedel utan kursen innebär att lära sig KÄNNA IN och uppleva olika väsen.

AURARENSNING MED PEKARENS HJÄLP

med TOMMY WIBERG

FÖREDRAG Måndag 2 oktober kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Tommy Wiberg berättar om att bakgrunden till de flesta av våra åkommor är känslomässiga blockeringar. Sambandet mellan dem och de fysiska/psykiska störningarna belyses och förklaras. En odramatisk metod presenteras där deltagaren får lära sig att själv ladda ur negativa laddningar, som ligger bakom de känslomässiga blockeringarna, varvid dessa kan neutraliseras och bli harmlösa. Detta kan medföra ett radikalt förbättrat stabilt hälsotillstånd

t. ex. för elallergiker m.fl. Tommy blev själv av med sin diabetes på 6 veckor. Tommy demonstrerar med pekare hur man mäter de olika organens tillstånd, parasiter, virus m.m.

Recept och rikligt med material om hur man rensar kroppen delas ut under kvällen.

 

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI

Torsdag 5 oktober kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden, Kammakarg. 56

Eva Svensson, Jordstrålningscentrum, är diplomerad kinesiolog och informerar om kinesiologi = muskeltest. Kinesiologi är en mycket bra komplett behandlingsmetod, som kan användas för behandling av både kropp och själ. Muskeltest används också som kontrollhjälpmedel för att se att man mätt rätt med slagruta, vilket kommer att visas.

Här får du en inblick i vad kinesiologi är och kan användas till. Eva visar också andra slags metoder hon arbetar med, bl a tankens kraft.

Se en demonstration som får dig att häpna!

Läs om våra kinesiologikurser:

Mental Kinesiologi (2-3 sept)  och Grundkurs (24-25/2 2007).

 

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD - LAILA SPIK

KURS Lördag - söndag 7-8 oktober

Laila Spik, den enda svenska same som valt att fritt berätta om alla de samiska traditionerna, håller en helgkurs där hon förmedlar uråldrig visdom och kunskap från ett folk som lever i harmoni med naturen. Du får även smaka samisk lunch, bl a granskottssoppa och islandslavsbröd. Mer kursinfo finns på hemsidan  www.jordstralningscentrum.nu.
Som extrakul i samband med kursen så räknar Carl-Eric, Per-Uno, Jenny och Eva att samla ihop och visa böcker om samer, vykort, lite föremål och annat kul.
Jenny kommer att hålla koll på ev sameledsagare eller andra "väsen" som ev är med på kursen när Laila berättar.   

 

På hemsidan  finns programmet to m februari 2007. Så läs mer där.

Titta även på de kompletta kurserna på www.jordstralningscentrum.nu.


PURPURPLATTAN

Nu har vi den i lager igen, denna fantastiska energiplatta!


Många är intresserade och har frågat vad exakt den är bra för. 
Vi förmdelar lite info nedan.

Väldigt många som  var intresserade av "Det Osynligas energier" redan för 10-15 år sedan läste då"Linda Goodmans Livsguide",
lite från den boken och annat rapporterat nedan:

Purpurplattan, 
energiplattan, 
mirakelplattan 

känd bl a från bestsellern "Linda Goodmans Livsguide".
{Läs ca 10 spännande sidor i boken om denna "Mirakelplatta".}

Plattan är gjord i hållbar metall, som dock förändrats i grunden.
Kan vid normalt bruk användas i många år och
behöver inte renas eller laddas.
Exempel på Användningsområden:
(det finns många fler):

- Lägg kristaller och smycken på plattan varje natt,
så att de renas från de negativa energier som kommit under dagen. Då är de rena varje morgon. Mycket enklare än att göra rent med salt osv. Många går omkring med "energismutsiga" smycken, kristaller, klockor, glasögon etc. som då påverkar bäraren negativt. De bör göras rena ofta, bergskristall varje dag. Enkelt att lägga på purpurplattan över natten så de är rena på morgonen.

- Ställ mat eller vatten på för att förbättra energierna
innan man äter eller dricker..

- Lägg på sår. Snabbar upp läkningen och minskar smärtan enligt rapporter  vi får in. (Lägg en kompress mellan såret och plattan) .

- Lägg på det ställe du har ont på kroppen. Låt ligga några timmar, ev över natten. Kan upprepas varje dag under en tid. Den stora plattan kan läggas under madrassen vid det ställe där du har ont.

- Tar ofta bort huvudvärk efter några minuter. Du kan antingen låta plattan ligga still på området eller dra den lite sakta fram och tillbaka över det onda området. Mer tveksamt om den fungerar även mot migrän, men rapportera gärna till oss om ni får bra resultat även mot det. Kanske kan den fungera bra innan migränen brutit ut för fullt och därmed stoppa den (plattan löser uppp energistoppen).

Överhuvudtaget när det gäller att ha ont någonstans så hjälper plattan till med att lösa upp de energiblockeringar, som alltid finns på sådana ställen, och därmed kan läkningen  komma igång lättare. Därvid upplever många personer att smärtan minskar. Det är efter samma princip som healing fungerar.

- Lägg under en krukväxt, som ser lite vissen ut, så får den energi.

- Många slags alger, som kan vara till besvär i akvarier och dammar, försvinner när man lägger plattan i vattnet. De behöver därför inte rengöras så ofta.

- m.m., m.m. (Det finns oerhört många fler användningsområden)

 

Purpurplattan finns i tre storlekar

Effekten är proportionell mot storleken, dvs ju större ju starkare.

ÄNGEL

ca 3 * 3 cm. Pris: 125:-

Kan sättas i kedja för att ha som hängsmycke. Kan bäras hela tiden.
Bra även för t ex hund eller katt att ha i halsbandet.

FYRKANTIG PLATTA

 Storlek ca 7 * 11 cm.  Pris: 280:-

Används på kroppen endast vid behov några dagar eller nätter, då det kan bli för starkt att alltid ha den på kroppen.

FYRKANTIG PLATTA

Storlek ca 30 * 30 cm.  Pris: 945:-

Vår starkaste platta. Används på kroppen endast vid behov då det kan bli för starkt att alltid ha den på kroppen.

 

 

BÖCKER 
OM OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR
SOM VI KAN TRÄNA UPP 

 

Det finns numera många böcker som lär ut hur män tränar upp olika dolda förmågor.

 

Ofta är det lättare än man tror!

Alla har förmågor, men naturligtvis krävs det mer eller mindre träning! 

 

Här visar vi en del av de böcker, som vi tycker är bra.

 

Andlig utveckling - att vara sitt högre jag, Roman Sanaya 159:-
Auran, hur man ser den på 60 sekunder, Mark Smith 145:-
Hur man pratar med djur, Penelope Smith 165:-
Hur man utvecklar sina Psykiska förmågor, Cassandra Eason 175:-
Karma och reinkarnation, Dr Hiroshi Motoyama 165:-
Konsten att skriva automatisk skrift, Edain McCoy 145:-
Konsten att utveckla och använda psykometri, Ted Andrews 149:-
Kristallernas kraft, Cassandra Eason 165:-
Lär dig tala med djuren, Pehr Trollsweden  165:-
Meditation i vardagen, Bill Anderton 165:-
Mental träning, öka din kreativitet och effektivitet, Stephen D Eiffert  67:-
Nybörjarens guide till medialitet, Larry Dreller 151:-
Hur man ser bra utan glasögon, Robert Kaplan  175:-
Reiki - Universell kärlek, Berit Sarvisé 100:-
Själsfränder: en andlig guide i konsten att finna den sanna kärleken,
     Rogers Rita 63:-
Tidigare liv, Karma, Självsfränder, Ylva Trollstierna 175:-
Vetenskapen om hur man blir rik, Wattles & Powell 119:-
Vi vanliga odödliga, Ylva Cronstedt 200:-

Böcker av Cassandra Eason:

De är faktiskt bra, vilket man kanske inte skulle tro när hon skrivit så många. Men hon har stor kunskap på många områden och kommer med många egna ideer och råd i böckerna. Därför är de klart läsvärda. Enda boken, där hon inte tycks ha så mycket egna erfarenheter, är den om Naturväsen. 

Stora boken om andliga guider,  165:-
Stora boken om auran, 151:-
Stora boken om healing,  165:-
Stora boken om änglar,  165:-
Stora boken om magi,  175:-
Stora boken om tarot,  165:-

Avancerad magi  175:-
Drömmar - att tolka och välja sina drömmar  175:-
Hur man utvecklar sina Psykiska förmågor  175:-
Hur du får kontakt med andevärlden  165:-
Häxornas magiska stenar  151:-
Kristallernas kraft  165:-
Spådom och divination  175:-

Naturväsen 161:-Vi siktar på att senare kunna presentera olika intressanta böcker en och en.
Är det någon som läst någon bok och kan berätta  om den så maila in en recension.

Sedan har vi ju fler spännande böcker,
som vi bara fått tag i enstaka ex av på kurser och ibland på en del föredrag.
Först till kvarn...
 


TV-TIPS 

TV-TIPS om sådant som brukar intressera slagrutefolk, häxor, alternativare etc och kanske någon pärla utanför…


OBS! Att du kollar att tiderna fortfarande stämmer (de flyttas ofta). Har vi missat bra program, hör av dig.

 

 

MÄSSOR

 

 

Nu på lördag 16 september är det
GEOLOGINS DAG  i hela Sverige
säkert mycket roligt för slagrutefolk att mäta olika slags  stenar och för andra att känna in och se på stenarna och kristallerna.

Många är också till salu.

Sist provade vi att mäta på en sten som KRAFTIGT ändrade aurans storlek och utseende.

www.geologinsdag.nu


Om inte annat så kolla SGU´s hemsida och se om det finns "Tektoniska kartor" över ditt hemområde.

På dem ser man t ex vissa långa sprickzoner och bergssprickor  o marken som är uppmätta med flygplan.
Kolla in en sådan karta och åk ut och lär dig mäta bergssprickan med slagruta och pekare. De är ofta lätta att hitta med slagruta eftersom det är detaljerade kartor. Sådana platser är inte bra att sova på eller vara på länge. Bergssprickor är vanliga så de är bra att lära sig hitta dem.

Läs mer på:

www.sgu.se

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

MÅ BRA MÄSSA” HEDENBORG, SVÄRDSJÖ i DALARNA

 

Lördag 30/9 - Söndag 1/10 kl. 10-17

 

 

BEHANDLINGAR:                 FÖRSÄLJNING:        WORKSHOPS/FÖREDRAG:

 

- HEALING                                     - KONST                 - MAGI I VARDAGEN

- DJURKOMMUNIKATION         - STENAR               - NIA-DANS

- OLIKA MASSAGEMETODER       - BÖCKER                                         - FRIGÖRANDE DANS

- ASTROLOGI                      - KRISTALLER           - YOGA

- BACH BLOMSTERMEDEL         - MATRISER             - BIOENERGI/ENIOLOGI

- RUNORAKEL, TAROT        - ROSENSERIEN         - MENTAL TRÄNING

- KOSTTILLSKOTT                               - MEDITATION

                                                                - KREATIV MÅLNING

                                 

ENTRÉ 40:-

(FÖR BÅDA DAGARNA, BEHÅLL BILJETTEN)

BARN UPP TILL 12 ÅR GRATIS!

 

WORKSHOPS OCH FÖREDRAG INGÅR I ENTRÉN!

UTLOTTNINGAR PÅ ENTRÉBILJETTEN!

 

SERVERINGEN ÄR ÖPPEN UNDER DAGEN!

BARNAKTIVITET MED BARNPASSNING 20:-

 

 VÄLKOMMEN!

 

 

I syfte att sprida information och lyfta fram traktens alla härliga förmågor och tillgångar samt att hjälpa människor att hitta alternativa behandlingsmetoder.

 

Är du intresserad av att ställa ut? Hör av dig till:

Sandra Daneberga, tel 0246-601 74, 070-264 85 27, e-post: daneberga_sandra@hotmail.com

eller Anna-Karin Backlund, tel: 023-611 20, 070-744 67 77
 
Mässan arrangeras av

- Sandra’s BioEnergi, Sandra Daneberga            - Lena’s Heaven, Lena Skarnäs 

- Chamoria, Anna-Karin Backlund                   - Lars Andersmats

- Adam Ericsson

 

HUMOR


Och här kommer lite tokigheter för de som kan engelska :


In an office: TOILET OUT OF ORDER...... PLEASE USE FLOOR BELOW

In a Laundromat: AUTOMATIC WASHING MACHINES: PLEASE REMOVE ALL YOUR
CLOTHES WHEN THE LIGHT GOES OUT

In a London department store: BARGAIN BASEMENT UPSTAIRS

In an office: WOULD THE PERSON WHO TOOK THE STEP LADDER YESTERDAY PLEASE
BRING IT BACK OR FURTHER STEPS WILL BE TAKEN

In an office: AFTER TEA BREAK STAFF SHOULD EMPTY THE TEAPOT AND STAND
UPSIDE DOWN ON THE DRAINING BOARD

Outside a secondhand shop: WE EXCHANGE ANYTHING - BICYCLES, WASHING
MACHINES, ETC. ! WHY NOT BRING YOUR SPOUSE ALONG AND GET A WONDERFUL
BARGAIN?

Notice in health food shop window: CLOSED DUE TO ILLNESS

Spotted in a safari park: ELEPHANTS PLEASE STAY IN YOUR CAR

Seen during a conference: FOR ANYONE WHO HAS CHILDREN AND DOESN'T KNOW
IT, THERE IS A DAY CARE ON THE 1ST FLOOR

Notice in a farmer's field: THE FARMER ALLOWS WALKERS TO CROSS THE FIELD
FOR FREE, BUT THE BULL CHARGES.

On a repair shop door: WE CAN REPAIR ANYTHING. (PLEASE KNOCK HARD ON THE
DOOR - THE BELL DOESN'T WORK)

 

Tänk va tokigt det kan bli när man inte tänker på hur man uttrycker sig !

 

 

Och när vi nu håller på med engelska för en gångs skull så kan vi ju fortsätta.

Skickar med lite tungövningar.

 
Den här har du väl provat

Sex laxar i en laxask....släng dig i väggen.

Testa det här!

"Tre häxor tittar på tre Swatch klockor. Vilken häxa tittar på vilken Swatch klocka?"

Och nu det hela på engelska....

"Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which

Swatch watch?"

Och nu för de som gått fortsättningskursen...

"Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatch klockknappar. Vilken

könsopererad häxa tittar på vilken Swatch klockknapp?"

Och nu det hela på engelska....

"Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which

Switched witch watch which Swatch watch switch."

Stöööön.... Behöver nog vara minst fotbollskommentator för att klara det!

 

--

TÄNKVÄRT

 "Kom fram till kanten."
"Nej, vi kommer att trilla"
" Kom fram till kanten "
" Nej, vi kommer att trilla."
De gick fram till kanten. Han knuffade dem, och de flög.

-Gillaume Apollinaire

 

Rädslan är vår största fiende. Det är den som gör att vi inte vågar gå framåt och därmed inte heller får uppleva och lära oss allt vi skulle kunna,

däribland en oerhörd massa trevliga saker! 

 Ha det bäst

önskar

Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jordstrålningscentrum

 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående