Sl@grutenytt

nr 57     2006-08-23
JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.nu

 

 Hejsan!

 Dags för ännu ett Sl@gruteny.

Nu har vi fått välbehövligt regn, lite ovanligt att nästan alla säger äntligen och tack... men det börjar redan bli lite för mycket!

Sådde gräsmatta igår och tittar nu på frön som rinner bort i strida strömmar! Kan randig gräsmatta verkligen bli snyggt?

 

Nu är hela höstprogrammet inne på hemsidan!

 

Du som hade svårt att läsa det i förra utskicket (pdf-filen) kan lätt se allt nu.

Även alla kurser är inlagda samt hela programmet t o m mars nästa år (de saknades i förra utskicket)


 
Till er som prenumererar på det tryckta programmet:
det kommer från tryckeriet nästa vecka, med tur så har ni det i slutet av nästa vecka.
Men allt finns på

www.jordstralningscentrum.nu.  


INNEHÅLL:

 ·       HÖSTENS FÖREDRAG OCH KURSER.

·  A4-SAMMANDRAG AV HÖSTENS PROGRAM

·  JC & SSF-AKTIVITETER UTANFÖR STOCKHOLM

·  SÄDESFÄLTCIRKEL I STOCKHOLM

·  TV-TIPS

·  ELÖVERKÄNSLIGAS RÄTT TILL ETT TILLGÄNGLIGT SAMHÄLLE

·     HUMOR MED KOMMENTARER

·        AVSLUTNINGSORD

 

 

 NÄRMSTA TIDENS FÖREDRAG OCH KURSER:

 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUMS PROGRAM: hösten 2006


MENTAL KINESIOLOGI

KURS Lördag - söndag 2-3 september

Kontakta ditt kloka och kunniga undermedvetna med frågor och få svar genom muskeltest! Du kan med mental kinesiologi få information från ditt inre om hälsan, uppleva tidigare liv, göra hälso-behandlingar, minska problem m.m.

 

GEOMANTI, JORDLÄKNING OCH NATURVÄSEN - REBECKA VIK

FÖREDRAG Måndag 4 sept kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden (se sista sidan)

Rebecka Vik berättar om sina erfarenheter av att arbeta med geomantin, dvs kunskapen om hur man bl a läker skadad natur, samt talar också om möten och erfarenheter av landskapets energier och osynliga naturväsen. Hur kan man lära sig att se det osynliga och hur kan man samverka? Det subtila livet påverkas väldigt lätt av människan och ibland kan platser behöva läkas för att de skall kunna komma i balans igen. Rebecka har bl a gått Marko Pogacniks utbildning.

Rebecka återkommer med kurs 30/9 - 1/10.

”Geomanti – naturväsen och energier.”

.

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL

Torsdag 7 september kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Information för nybörjare om jordstrålning, slagruta, pekare, pendel och om de osynliga världarna och våra s.k. övernaturliga förmågor. Kom och lyssna när vi går igenom grunderna! Kan man bli sjuk av jordstrålning? Kan man ta bort currykryss? Vad kan man mer göra med slagruta? Auror och chakror. Vilka outnyttjade förmågor har vi? Massor, se bara program- och kurstexterna! Du får även prova på att gå med slagruta eller pekare och söka efter currylinjer, samt se hur illa just du reagerar på dem. Tipsa och ta gärna med intresserade vänner.

Norrlänningar –snabba på att anmäla er till:
Svenska Slagruteförbundet höstmöte
Sundsvall 8-10 september 2006
med mycket slagrutemätning.
Inget medlemstvång på detta möte!
Ni andra är också välkomna.
Info  http://slagruta.org
Det blir även ett möte i Umeå – första helgen i november.

UTBILDNING TILL REINKARNATIONSTERAPEUT - YLVA CRONSTEDT

KURS Lördag - torsdag 9-14 sept

Ylva Cronstedt leder en sex-dagars kurs som ger dig kunskaper att börja arbeta som reinkarnationsterapeut som gör regressioner till tidigare liv och andra tillfällen.

Läs mer om kursen påhemsidan. Vi söker personer att öva på. Hör av dig! Gratis!

 

GUDINNAN INOM OSS - IDEAL OCH IDENTIFIKATION - CARINA HULTQVIST

FÖREDRAG Mån 11 sept kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden, Kammakarg. 56

Är gudinnor viktiga för oss dag? I så fall varför? Carina berättar här om olika typer av gudinnor i många olika traditioner: Vad är en gudinna? Vad representerar de, hur har de tillbetts, vad skiljer dem åt och vad är gemensamt. Hur relaterar vi till gudinnor idag?

Föredraget riktar sig lika mycket till män som till kvinnor. Män har idag mycket få kvinnliga ideal att se upp till och identifiera sig med, att be om hjälp och relatera till. I det här föredraget ges tips, råd och idéer till både män och kvinnor om hur vi öppnar våra hjärtan och våra sinnen för det gudomligt kvinnliga inom oss och omkring oss.

Detta är varken i första hand religiöst, fjantigt eller gammalmodigt.

Det är livsnödvändigt!

Carina återkommer med flera föredrag och kurser under hösten och våren.

NYINSATT!
AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem
KURS  med Eva Svensson.     Fredag kväll - söndag 15-17 sept.
OBS! I Värmland hemma hos Ylva Cronstedt.
Med kost och logi och trevliga lärorika dygn i Ekshärad för endast 2.800:-

Kroppen är bara en begränsad del av människan. Vi är större än så! I våra yttre osynliga kroppar (auror) finns känslor, tankar och s.k. övernaturliga förmågor. Vi kan t. ex. ta en sådan aura och förflytta oss mentalt till andra platser och se vad som händer där eller påverka andra (distanshealing). Lär dig mer om auror och chakror på kursen. Lär dig balansera dem och därmed snabbt påverka hälsan, både kroppen och psyket!
Mer kursinfo på kurs-sidan.

 

HÄLSOSAM MAT - DIN BÄSTA MEDICIN - STEVEN ACUFF

FÖREDRAG Måndag 18 september kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Maten är det som påverkar vår hälsa allra mest. Den dagliga kosten är det som ger oss mer eller mindre energi. Många hälsoproblem beror till mycket stora delar på fel kost och livsstil och kan påverkas starkt av positiva ändringar som vi alla lätt kan göra. Tyvärr är det för få som vet om hur man till vardags sätter ihop den bästa kosten. Steven förklarar hur man använder den dagliga maten så att det gynnar kroppens läkningsprocess. Det finns mycket förvirring kring ämnet eftersom det finns olika uppfattningar. Steven Acuff är internationell kostrådgivare och föredragshållare. Han reser runt hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses som en mycket kunnig

föregångare på området.

Steven återkommer under våren 2007 med en kurs som handlar om Vem som bör äta Vad, baserad på ansiktsdiagnostik, t ex rynkor och veck, vilka tydligt visar vad som är fel hos personen och hur det kan rättas till med rätt kost för just den personen.

 

FORTSÄTTNINGSKURS I SLAGRUTA – STEG 2

KURS Fredag kväll - söndag 22-24 september

Vi lär oss bl.a. PSI-spåret för att leta efter försvunna föremål, mäta styrkan på linjer, mer muskeltest, använda pendelspröt, hitta och fixa ryggproblem med pekarens hjälp, söka jordstrålning utan verktyg på 4 olika sätt. Mer kursinfo finns på hemsidan

 

ENERGIER I MÄNNISKOR, DJUR OCH NATUR - ÅSA PERSSON

FÖREDRAG Måndag 25 september kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Åsa ska berätta om sin förmåga att kunna se energier. Åsa ser nio energisystem i människan: akupunkturens, nervernas, hormonernas, allmänna, universella, känslornas, chakrornas, livsenergins och meridianernas energisystem, system där energin styr och reglerar olika fysiska, känslomässiga och andliga aspekter.

Under kvällen berättar Åsa även om de energisystem hon uppfattar i djur och om den sammanhållande blå energi som finns i både människor, djur och natur.

Naturens energier kommer också att beröras och speciellt kraftplatser som Åsa ser med sitt inre öga och vilkas funktion hon funderat över. Kan det vara så att naturens energier är till för vår läkning? Ja, Åsa tror det, då de energisystem hon ser i människan reagerar när de befinner sig på en sådan plats och öppnar för att ta emot energin.

 

GEOMANTI - NATURVÄSEN OCH ENERGIER

med REBECKA VIK

KURS Lördag 30 september - söndag 1 oktober

Kom med ut i helgen! Upplev naturens olika osynliga väsen och energier

och få kunskap om hur man läker skadad natur!

Mer kursinfo finns på hemsidan

 

AURARENSNING MED PEKARENS HJÄLP

med TOMMY WIBERG

FÖREDRAG Måndag 2 oktober kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden

Tommy Wiberg berättar om att bakgrunden till de flesta av våra åkommor är känslomässiga blockeringar. Sambandet mellan dem och de fysiska/psykiska störningarna belyses och förklaras. En odramatisk metod presenteras där deltagaren får lära sig att själv ladda ur negativa laddningar, som ligger bakom de känslomässiga blockeringarna, varvid dessa kan neutraliseras och bli harmlösa. Detta kan medföra ett radikalt förbättrat stabilt hälsotillstånd

t. ex. för elallergiker m.fl. Tommy blev själv av med sin diabetes på 6 veckor. Tommy demonstrerar med pekare hur man mäter de olika organens tillstånd, parasiter, virus m.m.

Recept och rikligt med material om hur man rensar kroppen delas ut under kvällen.

 

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI

Torsdag 5 oktober kl. 18 45 Lokal: Tempel Riddare Orden, Kammakarg. 56

Eva Svensson, Jordstrålningscentrum, är diplomerad kinesiolog och informerar om kinesiologi = muskeltest. Kinesiologi är en mycket bra komplett behandlingsmetod, som kan användas för behandling av både kropp och själ. Muskeltest används också som kontrollhjälpmedel för att se att man mätt rätt med slagruta, vilket kommer att visas.

Här får du en inblick i vad kinesiologi är och kan användas till. Eva visar också andra slags metoder hon arbetar med, bl a tankens kraft.

Se en demonstration som får dig att häpna!

Läs om våra kinesiologikurser:

Mental Kinesiologi (2-3 sept)  och Grundkurs (24-25/2 2007).

 

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD - LAILA SPIK

KURS Lördag - söndag 7-8 oktober

Laila Spik, den enda svenska same som valt att fritt berätta om alla de samiska traditionerna, håller en helgkurs där hon förmedlar uråldrig visdom och kunskap från ett folk som lever i harmoni med naturen. Du får även smaka samisk lunch, bl a granskottssoppa och islandslavsbröd. Mer kursinfo finns på hemsidan.

 

A4-SAMMANDRAG AV HÖSTENS PROGRAM

Det komprimerade programmet på en A4, som du ser nedan, finns att hämta som pdf-fil på hemsidan för enkel utskrift.
Du kan annars kopiera och skriva ut den härifrån.
Det är många som berättar att de glömt bort att gå på föredrag de gärna hade velat vara med på!

Så sätt upp A4-utskriften på kylskåpsdörren!

  

PROGRAM hösten 2006  www.jordstralningscentrum.nu   08-510 110 25

2-3 sept

lö-sö

Kurs

MENTAL KINESIOLOGI  -  Eva Svensson

4 sept

Föredrag

GEOMANTI, JORDLÄKNING OCH ELEMENTARER   -  Rebecka Vik

7 sept

to

Gratis-info

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL  om våra övernaturliga förmågor,  jordstrålning mm

11 sept

Föredrag

GUDINNAN INOM OSS - IDEAL OCH IDENTIFIKATION - CARINA HULTQVIST

9-14 sept

lö-to

Kurs

UTBILDNING TILL REINKARNATIONS-TERAPEUT - Ylva Cronstedt

15-17 sept

fr-sö

Kurs

I Värmland/Ekshärad: AUROR och CHAKROR, Steg 1. (m mat o logi)

18 sept

Föredrag

HÄLSOSAM MAT  -   STEVEN ACUFF

22-24 sept

fr-sö

Kurs

FORTSÄTTNINGSKURS I SLAGRUTA – STEG 2

25 sept

Föredrag

ENERGIER I MÄNNISKOR, DJUR OCH NATUR - ÅSA PERSSON

30/9-1/10

lö-sö

Kurs

GEOMANTI - NATURVÄSEN OCH ENERGIER med REBECKA VIK

2 okt

Föredrag

AURARENSNING MED PEKARENS HJÄLP med TOMMY WIBERG

5 okt

to

Gratis-info

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI

7-8 okt

lö-sö

Kurs

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD  -  Laila Spik

9 okt

Föredrag

TALA MED DJUREN - ANGELA ORSUCCI

14-15 okt

lö-sö

Kurs

UPPTÄCK DINA DOLDA OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR - STEG 2

16 okt

Föredrag

SPIRITUELL JORD-LÄKNING - SIMON PETER FULLER

21-22 okt

lö-sö

Kurs

AUROR OCH CHAKROR - STEG 2

21-22 okt

lö-sö

Kurs

MANLIGT OCH KVINNLIGT I BALANS - CARINA HULTQVIST

23 okt

Föredrag

VERKLIGHETEN BAKOM DA VINCI-KODEN - CARINA HULTQVIST

28-29 okt

lö-sö

Mässa

Sveriges största ALTERNATIVMÄSSA: INRE HARMONI Liljeholmshallen

30 okt

Övn.kväll

ÖVNINGSKVÄLL då vi bl a kan träna på div osynligt - Eva, Per-Uno, Jenny...

31 okt

ti

Infokväll

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL om våra övernaturliga förmågor, jordstrålning mm

6 nov

Föredrag

BARBARA BRENNAN HEALING SCIENCE - ANNETTE BLOM

11-12 nov

lö-sö

Kurs

HEALING - är en förmåga som Du och Alla människor har  Per-Uno & Jenny Fr...

13 nov

Föredrag

JORDSTRÅLNING, EL, MOBIL OCH DERAS HÄLSOPÅVERKAN  Eva Svensson

14 nov

ti

Infokväll

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI

15 nov

on

Kurs

UPPTÄCK DINA DOLDA OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR  -  KURS-START

17-19 nov

fr-sö

Kurs

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

17-19 nov

fr-sö

Kurs

LÄR DIG TALA MED DJUR - ANGELA ORSUCCI

20 nov

Föredrag

MAGI - ROSIE BJÖRKMAN [Jolanda den tredje]

25-26 nov

lö-sö

Kurs

AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem

27 nov

Föredrag

KARTPENDLING - ÅKE PIHLGREN

2-3 dec

lö-sö

Kurs

MED TANKENS KRAFT OCH GUIDERNAS HJÄLP - EVA SVENSSON

4 dec

Föredrag

HEALING - LASSE ENGSTRÖM

9-10 dec

lö-sö

Kurs

DEN ESOTERISKA TRADITIONEN - CARINA HULTQVIST

11 dec

Julfest

JULFEST

2-7 jan

ti-sö

Kurs

UTBILDNING TILL REINKARNATIONSTERAPEUT - YLVA CRONSTEDT

3-4 feb

lö-sö

Kurs

ENERGITERAPI - ANNETTE BLOM

10-11 feb

lö-sö

Kurs

MAGI I PRAKTIKEN - ROSIE BJÖRKMAN (Jolanda den tredje)

10-11 feb

lö-sö

Kurs

LIEMANNEN – EN KURS OM DÖDEN - CARINA HULTQVIST

12 feb

Föredrag

ANDE, ANDAR OCH ANDLIGHET - CARINA HULTQVIST

16-18 feb

fr-sö

Kurs

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

19 feb

Föredrag

SEANS med BIRGITTA THOLANDER OBS! Kom i tid, dörren stängs 18 50

24-25 feb

lö-sö

Kurs

GRUNDKURS I KINESIOLOGI

26 feb

Föredrag

SOCKERBEROENDE "Lite socker är väl inte så farligt?" - ANNETTE BLOM

3-4 mars

lö-sö

Kurs

PENDEL-kurs

 

Alla föredrag är på Kammakargatan 56 och börjar kl. 18.45.

 

 


JORDSTRÅLNINGSCENTRUMS & SVENSKA SLAGRUTEFÖRBUNDETS

AKTIVITETER UTANFÖR STOCKHOLM

NYINSATT!
AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem
KURS med Eva Svensosn.     Fredag kväll - söndag 15-17 sept.
OBS! I Värmland hemma hos Ylva Cronstedt.
Med kost och logi 2 hela trevliga lärorika dygn i Ekshärad för endast 2.800:-

Kroppen är bara en begränsad del av människan. Vi är större än så! I våra yttre osynliga kroppar (auror) finns känslor, tankar och s.k. övernaturliga förmågor. Vi kan t. ex. ta en sådan aura och förflytta oss mentalt till andra platser och se vad som händer där eller påverka andra (distanshealing). Lär dig mer om auror och chakror på kursen. Lär dig balansera dem och därmed snabbt påverka hälsan, både kroppen och psyket!
Mer kursinfo på kurs-sidan.

------------------------------------------------------------------------------
Kom igen norrlänningar!

Svenska Slagruteförbundet har ett
höstmöte i
Sundsvall
8-10 september 2006

med mycket slagrutemätning.
Inget medlemstvång på detta möte!
Info  http://slagruta.org

Det blir även ett Slagruteförbunds-höstmöte i
UMEÅ
första helgen i november.

Inget medlemstvång på detta möte!
Program ej klart.  Håll utkik!
Info  http://slagruta.org

 

 SÄDESFÄLTCIRKEL i Stockholm


Jeanette i JiS (Jordstrålningssällskapet i Stockholm) var så uppmärksam att hon på morgonen 7 augusti på väg till jobbet från bussen upptäckte en sädesfältcirkel i Viksjö, nordväst om Stockholm.  Flera från JiS har varit och kollat den. Är den äkta? Läs vidare så får ni våra slutsatser efter att ha varit där. Cirkeln fanns kvar för en vecka sedan och antagligen syns spåren

Cirkeln var ca 20 -25 m totalt och bestod av 3 cirklar utanför varandra, ungefär som en lök med 3 skal. Cirkelformationen bestod av rakt nedliggande säd, där alla strån låg bredvid varandra åt samma håll, ungefär som ett kammat hår.  I mitten fanns en slags otydligt utformad  trekant.


Vi upptäckte att stenar åkt med i den riktning stråna låg, gropen där de legat syntes tydligt ett par decimeter bort eftersom det tydligen inte regnat sedan cirkeln gjordes. Tittar man på stråna så var de nedvikta alldeles vid marken, så som det blir om man trampar eller drar något tungt på dem. Säd från ”riktiga” cirklar i England är böjda vid en led högre upp på grässtråt. Vi har ett sådant engelskt grässtrå hemma att jämföra med. När vi mätte den innersta cirkelns tjocklek så skilde det  nästan 30%  på olika ställen runt om, dvs. den var ganska slarvigt gjord. Två nedlagda trianglar i mitten, som borde varit raka, var något sneda.

 

Vi intervjuade stortrollet som var i närheten. Han om någon borde ju veta hur detta gått till. Han sade att det varit människor där och gjort cirklarna med verktyg. Troligtvis skulle det kunna vara en planka som man trampar runt, för det är vanligt.  Någon form av UFO-aktivitet tycks dock ha funnits på platsen. Det fanns (som det nästan finns överallt) energier ut och in även nära cirkeln, vi tyckte att den starkaste dock gick vid sidan om mitten. En energi som fanns i mitten, den sjunde planetariska kraften, har Eva funnit en gång förut i en sädesfältcirkel i Skara för ca 10 år sedan. Där var det två enkla cirklar intill varandra med denna energi i mitten mellan dem. Denna märkliga energi där man efter en stund kan känna sig uppumpad som en broilerkyckling eller varför inte som en Michelingubbe.  

I mitten av sädesfältcirkeln i Stockholm fanns någon sorts sexkantfönster, dock ej vid den sida vi gick in. Vi har också hört andra med slagruta mäta planetlinjer och även andra linjer in till mitten av cirkeln.

Vår slutsats blev att denna sädesfältcirkel inte var äkta, dvs. den har gjorts av människor.

 

På vår hemsida har vi lagt in 4 bilder av cirkeln under rubriken ”Sädesfältcirklar” (se vänstra kolumnen på första sidan). Där kan ni även läsa varför man nästan inte ser några nya i sydvästra England i sommar.
Den som tror något åt ena eller andra hållet får gärna höra av sig, för på detta område är vi ju stora amatörnybörjare!  

 

Förra veckan så fanns sädesfältcirkeln kvar. Vi vet inte om den gör det idag eller om man har skördat säden. Det borde det iallafall gå att se var den varit p g a att det bör finnas kvar spår av den nedtrampade säden.

 
Vägbeskrivning:

 
Från Stockholm: Åk E18 mot Västerås. Sväng av mot Viksjö (= avfarten till IKEA i Barkarby). Ta vänster i första korsningen, dvs åk under E18. Kör rakt fram mot Viksjö. Det är ett par km att åka. Korsa Järfällaleden. Kör vidare på Viksjöleden och stanna t ex vid stora gallergrinden vid Elektronikhöjden (ett industriområde på höger sida).
Sädesfältcirkeln ligger sen rakt fram nedanför backen i nästa åker på höger sida(synlig från Viksjöleden), dvs. mellan Elektronikhöjden och "Jordbro gamla tomt". Man kan också åka ner till Kassavägen, där finns gamla industritomter att parkera på.

 

Enl Hitta.se:

Skriv in ”Elektronikhöjden, Järfälla” så finns/fanns cirkeln ca 300 m väster om korset Viksjöleden & Elektronikhöjden. På det gula området öster om ”Jordbro gamla tomt”, åt det hållet som den prickade stigen finns. Rakt ovanför där det står ”Viksjöleden”. Nu tittar jag på förstoringsgrad ”8”.
Färdig länk:
http://hitta.se/ViewDetailsPlace.aspx?SearchType=4&UCSB%3aWflWhite=1a1b&UCSB%3aWflPink=4a&UCSB%3aTextBoxWho=&UCSB%3aTextBoxWhere=Elektronikh%f6jden%2c+J%e4rf%e4lla&StreetNumberId=100272181
På gröna kartan, tror det är GPS-
Koordinater:  X=6588948  Y=1614925
 

 


TV-TIPS 
OBS!
Att du kollar att tiderna stämmer. Har vi missat bra program, hör av dig.
En fördel med digital-TV som kommer över landet är att man får ett antal nya kanaler på köpet.
Nedan fådda tips och sånt vi hittat via sökord. Och eftersom nästan alla kan spela in så finns inga dåliga tider.
Tvärtom, som nån sa: spelar man in det så kan man se det i lugn och ro när det passar. Att man inte tänkt på det!?
 


ELÖVERKÄNSLIGAS RÄTT
TILL ETT TILLGÄNGLIGT SAMHÄLLE

Till Alla!

Tag gärna del av denna mycket viktiga information:

En unik konferens hölls nyligen i Stockholm i maj 2006.

Temat för konferensen var "Elöverkänsligas rätt till ett tillgängligt samhälle". Konferensen anordnades av Stockholms stad och Stockholms läns landsting och behandlade aktuella åtgärder för att göra Stockholm tillgängligt för elöverkänsliga. Till exempel genom att erbjuda bostadsanpassningar, förbjuda mobiltelefoner i vissa vagnar i tunnelbanan och genom att elsanera lokaler inom sjukvården.

Konferensen dokumenterades genom en filminspelning. Denna är nu översatt till engelska och överförd till en dubbel-DVD. DVD:n säljs och distribueras av Stockholms stad. Pris inklusive porto är 245 svenska kronor (alt. 25 euro). Faktura skickas separat efter att Du fått DVD:n.

För beställning av DVD:n - och för frågor om själva konferensen - kontakta Johan Bonander vid Socialtjänstförvaltningen på mailadress johan.bonander@sot.stockholm.se , eller ring och beställ Ditt exemplar från Socialtjänstförvaltningens konferensavdelning tel. 08/508 25 003 (utanför Sverige: +468-508 25 003).

Mvh

vännen Olle

 

Läs mera om strålningsproblem på hemsidan under vänsterspaltens rubrik: Adante

 

HUMOR

 

Vänner Rune har hittat lite kul:

 

En liten pojke frågade:
"Är det sant, pappa, att i vissa delar av Afrika
känner inte mannen sin hustru innan de gift sig?"
Pappa svarar;
"Så är det i alla länder, min son."

Så var det kvinnan som sade:
"Jag visste inte vad lycka var innan jag gifte mig,
och sedan var det för sent."

Äktenskapet är fantasins triumf över intelligensen.

Om du vill att din äkta make ska lyssna på dig och
och lägga stor vikt vid varje ord du yttrar -
tala i sömnen.

Tänk bara , om det inte vore för äktenskapet så skulle männen gå
genom livet med uppfattningen att de inte hade några fel alls.


Kille nr 1 säger: "Min fru är en ängel!"
Kille nr 2 svarar: "Du har tur, du. Min fru lever fortfarande."

En kvinnas bön:
"Gode Gud; jag ber om visdom att förstå, älska och förlåta min man,
och för tålamod för hans fel och synder.
För, Herre, om jag ber om styrka så kommer jag troligen att slå ihjäl honom."


Kommentar från Eva:

Det finns mycket man kan driva med. Äktenskapet och förhållandet mellan man och kvinna är ett av de vanliga. Det blir ofta roligt för alla känner igen sig.

De har ofta ett par olika teman: antingen talar om hur elak och listig kvinnan är eller hur ”outvecklad” mannen är.

Vad speglar detta? Jo en djup långtgående obalans mellan det kvinnliga och det manliga. Den har funnits i långa tider i vårt samhälle. Istället för att försöka förstå varandra på djupet så irriterar man sig och skäller på varandra för den andres ”olater”. Egentligen så speglar det bara skillnaden mellan manligt och kvinnligt, ett slags yin och yang.

På 1970-talet trodde man i Sverige att det inte var någon skillnad på könen utan att det var uppfostran som gjorde oss olika. Och så är det naturligtvis till en viss del. Men andra delar är djupt biologiska. Kan bara gå tillbaka till mina barn: pojken älskade bilar, flygplan och allt annat som gick att köra och meka med, från första stund. Flickan lyckades vi aldrig få att leka med dessa, nej det skulle vara dockor och mjukisdjur. Vi gjorde ingen skillnad och detta uppträdde långt innan dagis och andra kunde influera dem. Idag har även forskarna hittat skillnader mellan könen.

Vi på Jordstrålningscentrum ser skillnaden genom ett par olika metoder: När man pendlar över chakrorna så ser man att vartannat chakra är positivt och vartannat negativt, dvs. pendeln snurrar åt olika håll om man håller den ovanför olika chakror på en person som ligger ned. Skillnaden mellan könen märks på att på en man är det översta chakrat ovanpå huvudet, det s.k. kronchakrat, negativt  (pendeln snurrar motsols sett utifrån) och på en kvinna positivt, dvs. pendeln snurrar medsols. Sedan har de vartannat chakra positivt och negativt, så baschakrat mellan benen är för mannen positivt och för kvinnan negativt.(Obs! om du provar på dig själv så kommer du se att den snurrar tvärtemot. Det är inte fel utan beror bara på att du ser på pendeln från andra hållet. För att begripa vad jag skriver här så kan du ta och snurra med ett finger runt, runt lite nedanför dina ögon, t ex i maghöjd. Snurra medsols (som klockan går). Fortsätt så att snurra och höj under tiden handen du snurrar med. Höj den till en bit ovanför ansiktet så att du får rikta blicken uppåt. Nu ser det plötsligt ut som fingret snurrar motsols, fast du inte bytt riktning! Så när man ser pendeln ”utifrån”, som jag skrev här ovan, så innebär det att man ser det som man tänker sig en annan person skulle göra, en person som står och håller i pendeln ovanför en annan liggande person och då ser den snurra åt ett visst håll! Prova själv så får du se.)

Att chakrorna snurrar åt olika håll för man och kvinna när man mäter samma chakra visar deras polaritetsskillnader, dvs att det finns en energiskillnad på män och kvinnor.

Den andra skillnaden på män och kvinnor, som vi kan mäta, är när man ställer en man respektive en kvinnan på platser i ett sexkantfönster. Det finns en manlig punkt där. På en sådan plats blir en man extra stark när man testar armstyrkan med muskeltest. Samtidigt ökar hans aura i storlek, vilket man kan mäta med t ex pekare. En kvinna blir svag på samma plats och auran minskar i storlek. Det finns också kvinnliga platser där motsatsen uppträder, dvs. kvinnan blir ”Pippi Långstrumpstark” och mannen blir svag. Sen finns det en tredje plats i sexkantfönstret där båda blir extrastarka och bådas aura ökar i storlek. Vi har testat ett par öppet homosexuella på ett par sådana här platser. Dessa två har varit starka på både den manliga och kvinnliga platsen!

 Dessa polaritetsskillnader visar att det finns grundläggande olikheter mellan kvinnor och män. Naturligtvis innebär det flera saker, inte bara att chakrorna är olika vända. Det förklarar att det också verkligen är rimligt att andra saker skiljer sig åt

. Så det är inte konstigt att män och kvinnor anklagat varandra för konstigt uppförande genom århundraden.  En bra bok som handlar om detta är den numera lite gamla boken ”Män är från Mars och kvinnor från Venus”. Läs den om du inte gjort det! Den tar upp hur kvinnor är och hur män är och hur man kan ta hänsyn till varandra. Den kommer med åtskilliga bra exempel. Kommer ihåg att jag själv blev riktig arg när jag läste den.: men SÅ.. kan väl ändå inte en man fungera! Det är ju inte klokt! (sett ur mitt kvinnliga perspektiv) Jo, så gör han i sin ”grotta”. Phu, det var svårt att ta till sig. Med tiden har jag insett att det faktiskt är så, även om jag (= kvinna) tycker det är helkonstigt. Inte konstigt att män då tycker att jag (och andra kvinnor) uppför oss underligt. Det är som om man skulle jämföra olika kulturer. Vi i Sverige ser ju mycket annorlunda på världen än t ex ett pygméfolk i Afrikas urskogar, för att ta ett drastiskt exempel.  Men inte behöver man ta något så drastiskt. Det räcker med att jämföra ungdomskulturen med äldres uppfattningar. Det är inte alltid så lätt att förstå, vilken sida man än är på.

Vad kan vi göra åt detta? Är det lämpligt att göra något?

Ja. Just i våra tider är det dags att överbygga klyftan mellan manligt och kvinnligt. Det är det som ligger i tiden, i den stora tidscykeln.  Manligt och kvinnligt kommer alltid att var olika, det kan vi inte ändra på. Men för att vara ”hel” som människa behöver vi ha tillgång till både yin och yang. Man säger att det finns ingen yin som inte har yang i sig och tvärtom. De kan helt inte existera utan varandra. Det är en omöjlighet. Det betyder för människans del att kvinnan skall hitta sin manliga del, ta fram den, lära känna den och tillåta sig att uttrycka den, medan mannen behöver hitta sin kvinnliga del och låta den få ta plats.  Sånt har ju inte precis varit tillåtet de senare årtusendena. Nej, mannen skall vara Manlig och kvinnan Kvinnlig! Inga veka känslor har varit tillåtna för män, utan karlakarlar har uppmuntrats. Vi ser ju att dessa attityder mildrats i den senare generationen, men otroligt mycket finns kvar. Se bara på alla bilder av vackra kvinnor och tuffa män som vi matas med i reklamen!  Men det är när man väl känner båda sin kvinnliga respektive manliga del och låter båda få utrymme och möjlighet att uttrycka sig, då och FÖRST DÅ  har man möjlighet att få balans i livet! För yin kan ju inte vara i balans utan yang och tvärtom, de existerar alltid tillsammans i universum. Och det går inte att kompensera med att skaffa sig en man respektive en kvinna i det yttre, dvs. en maka eller make!

I dessa tider talar man om att dualiteten på jorden närmar sig sitt slut för att åter förenas till ETT, såsom det ursprungligen var. Det är en del av människans framtida utveckling.

Vi har alltså allt att vinna på att lära oss förstå varandra istället för att motarbeta varandra. Krig och annat elände skapas just av sådana motsatser. Sånt har vi ju i överflöd idag. Inte förrän vi tagit tag i våra inre konflikter så kan vi få fred på hela jorden. Den yttre världen speglar bara det vi har i vårt inre.

Carina Hultqvist har en hel helgkurs 21-22 oktober ”Manligt och kvinnligt i balans” på detta tema (se vårt program), för de som vill komma vidare och hitta sin egen inre balans. Och för dig som inte hinner eller vill gå kurs så rekommenderar jag att gå ut och se på andra och dig själv ur detta perspektiv, om bara för en kort stund. Se på obalanserna i samhället, se på vad du själv tillåter dig och inte. Får verkligen alla känslor och delar av dig utlopp? Både manliga och kvinnliga? Har du obalanser på detta område? Jo, de flesta av oss tvingas nog svara ja. Men genom att uppmärksamma dessa obalanser så kan vi ju äntligen göra något åt dem. Och, som sagt, som det ser ut i vårt inre, så ser det ut i världen. Den bara speglar alls våra gemensamma känslor och utveckling.

   Avslutningsord   

 Nu börjar hösten och det känns bra efter en härlig sommar.
Våra närmaste aktiviteter är fulltecknade:
Svenska Slagruteförbundets höstmöte i Hällekis (vid Vänern & Kinnekulle).
Nybörjar-slagrutekurs, som brukar vara fullt med trevliga, nyfikna, positiva människor.


Och i höst väntar intressanta föredrag varje måndag för de som är i Stockholm.
En eller två kurser nästan varje helg (boka i tid medan det finns plats).
Fler och fler icke-stockholmare upptäcker att det går att åka hit väldigt billigt med t ex Swebus.
Och det finns flera vandrarhem och billiga övernattningsställen i Stockholm för dem som saknar kompisar här, som man kan sova på golvet hos en natt eller två.
Mer tips om resa & logi:  http://resa.vingar.se  och/eller http://resa.vingar.se/stockholm.html  
 

Ha det bra

önskar

 Eva Svensson och Per-Uno Fransson

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående