nr 16,  2 juni 2008  

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit så fort vi hinner 


 

  
 
·     UPPFÖLJNING AV FÖREDRAG  OCH KURSER  
·     UPPFÖLJNING AV  JENS TELLEFSEN   
·     OM NATURVÄSEN MM I NORSK TV-SERIE
·     DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN   
·     DE NÄRMASTE  KURSERNA  
·     TV-TIPS    
·     HUMOR     
·   
 TÄNKVÄRT 
 
 

 
 
UPPFÖLJNING AV FÖREDRAG  OCH KURSER   
 
Måndagens utflykt

 
Måndagskvällenens slagruteutflykt bjöd på bra väder även om regnet vräkte ner här och där i närheten men inte över oss. Med Thord Nilssons hjälp så mätte vi på leylinjer och  två solkors. Nybörjarna fick lära sig att komma igång genom att träna på curry- och hartmannlinjer.
 
Solkorsen består av energier i många runda cirklar som ligger utanpå varandra. som i en stor måltavla. De kan mätas med slagruta och pekare. Ringarna kan stäcka sig många meter ut. De här  var uppskattningsvis runt 50 m breda. I den innersta cirkeln så finns det också ett antal "ekrar" från mitten ut till den första cirkelns kanter. Ekrarna cirklar sakta runt sin mitt, som i ett cykelhjul. Hela solkorset rör sig sakta i sidled över gräsmattan. Flera solkors kan ligga på varandra och då snurra olika, t ex åt olika håll. Är glad att jag inte har ett sådant i min bostad för det skulle inte vara skönt att vistas i med dessa snurrande energier.
 
 
Vi fick också testa med en tongeneratorapparat som, när man sätter på den, gör att man inte längre kan mäta den linje vars frekvens man ställt in. Vi testade tongeneratorn på currylinjer och kors och fick också en del intressanta resulta som vi ännu inte kan förklara, när vi muskeltestade en person på korset.  
Man blir muskelsvag då man står på ett currykors. Samtidigt går auran in. Så skedde också här.  
När vi "störde av" korset genom att spela rätt frekvens på tongeneratorn så gick auran ut och hon blev stark igen. Så brukar det alltid vara.  
Det märkliga var att hon inte alltid blev svag då vi stängde av tongenratorn och då blev utsatt för currykorset igen, såsom man alltid brukar bli.  
Hon förblev stark om vi testade i en speciell följd och på ett särskilt sätt. Konstigt. Det behöver vi titta närmare på för att kunna förklara. 
 
 
 
   UPPFÖLJNING AV  JENS TELLEFSEN  
Vi bifogar ett brev vi fått:

 Hej Eva och Per-Uno:

Jag tog fram två st artikelbuntar om Atlantis till mitt föredrag den 3/3, som jag visade fram under kvällen! Folk kunde skriva upp sig på en lapp om de ville ha kopior av dessa! Nu har det gått så lång tid, jag har varit bortrest flera gånger, att dessa anteckningarna om namn etc har "blåst bort".

Skulle ni vilja göra mig en stor tjänst då? Vid nästa utskick, kan ni nämna att jag har två st buntar till försäljning som vardera kostar ung 75 kr. För att erhålla dessa, ska man mejla mig ett brev med namn och fullständig adress, så fixar jag resten! För betalning, bifogar jag ett inbetalningskort till mitt PG-konto!

Tack för hjälpen!

Mvh/J E N S
jate (at) kth.se
När du mailar byt ut (at) mot snabela, men det vet du säkert....
Skriv gärna "Atlantis" som ämne så blir det lättare för Jens.

 
 
   OM NATURVÄSEN MM I NORSK TV-SERIE  
 
 
Måndag 2 juni
21:55  Kanal 5
Norges Herligste 
Norsk humorserie från 2008. Norsk filipochfredrikserie (utan Filip och Fredrik) från 2008 som bygger på formatet "100 höjdare". 
Men programmet är bättre och gjort av 2 i Norge mycket populära killar. Bröderna Vegard och Bård Ylvisåker reser runt i Norge och möter färgstarka människor som ser annorlunda på tillvaron. Människor som brinner för något speciellt, som har udda hobbies, eller som bara är annorlunda. Del 1 av 14. Producerat år 2008. [1019024] 


I avsnitt nummer 8 kommer "Energidama"  (energidamen) .
Solveig Løvhaug hører lyden av ting  (ljud av saker) og kan lese alt og alles energi. Solveig Løvhaug kan måle  (mäta)  energien på alt og alle.
Solveig är vän till oss och välkänd för medlemmarna i Svenska Slagruteförbundet, där hon är aktiv och en kunnig medlem.  Hon ljudar alltså stenar, väsen, ja allt som finns, dvs hon känner in det och sen kommer ljud/toner ut ur hennes mun, som en översättning av frekvensen. Det kan bli allt från låga brumljud till hela sånger och låter märkligt.

I samband med SSF-konventet i Åhus i maj 2008 var man på ett  fornminnesområde med stenar och innan Solveig tog ljudet på en av stenarna  så kände Eva Svensson  in frekvensen i samma  sten utan att sjunga och hon hörde exakt den tonen som Solveig sedan sjöng,  vilket visar att Solveigs toning är inte bara knas och påhitt som en del energi-okunniga kan tro.Och Eva har testat och jämfört tonerna med gott resultat även tidigare. Sedan kan ju en "sak    / jordstrålningsenergi    / människa / djur" ha mer än en ton och den behöver inte vara konstant heller, som de som mäter jordstrålningsenergier vet.  Då blir det en hel sång som Solveig tonar fram.   

När grabbarna från norsk TV besöker Solveig i avsnitt nr 8 så tittar de också glatt på hennes ytterdörr, skrattar och kommenterar "Varning för katten". 
Snacka om att en liten träskylt kan öppna upp goda stämningar!  

Solveig har köpt skylten av en annan välkänd Slagruteförbundsmedlem, Britt-Marie Lundgren. Vi har själva många av hennes härliga målade saker.  
Vill du också något liknande fint och kul själv eller som present kolla in Britt-Maries hemsida: 
http://torvtaket.vingar.se

I avslutningsavsnittet nr 14 dyker Solveig också upp, som ni gamla Sl@grutenytt-läsare kommer ihåg.  
Där fick de Beste tilsiktede eller utilsiktede birolle Nissen, for sin gjesteopptreden i innslaget om Energidama . (Nissen fick pris för bästa biroll)  
 
Solveigs naturväsenvän "Nissen" blev glad och stolt över att han som naturväsen fick synas i TV,
och han tackade efteråt via Solveig Jordstrålningscentrums Per-Uno och Jenny för att de lärt Solveig få så bra kontakt med naturväsen,  
fast det kunde ju Solveig sedan långt innan hon träffade oss ... 
 

Solveig har en intressant hemsida: www.sisofa.com
  
Synd att vi inte har en svensk Solveig som syns i veckotidningar, dagspress, radio, lokal- och riks-TV med "våra fina intressen kring det osynliga"... 


Ni som inte orkar vänta kan se på lite från programmet där Solveig är med:
 - hur hon "gissar" hur en i TV-teamets vänner dog
 - hur hon låter TV-killen med hjälp av pekare (som han stolt fick behålla) hitta mitten av en vattenåder
 - hur hon tar tonen på energi från en sten
 - hur hon låter TV-killarna hälsa på ett litet naturväsen, en ""Nisse" (som även Jenny och Per-Uno känner)
 - hur hon tar tonen på energierna utanför Ibbs kyrka (söder om Halden) 
 - hur hon tar tonen på en ev TV-killarna
http://www.youtube.com/watch?v=AMnZNr6Bs3A


 
DE NÄRMASTE
  FÖREDRAGEN  
 

 Alla  våra föredrag hålls på Kammakargatan 56 , kl 18.45  -  22.00 .
En del föredrag kan vara så populära så att det blir fullsatt  i lokalen. Vill du garanterat ha en plats, så kom i god tid.  
 
Vi öppnar entré-dörren strax efter kl 18. Inträde 100:-  . Fika, inkl. smörgås, finns för 15:-. HUR FENOMEN STYRS,
OM "DEN RIKTIGA" VERKLIGHETEN UTANFÖR VÅR VARDAGSVÄRLD - IRIS JOHANSSON

FÖREDRAG Måndag 2 juni kl. 19.00 [OBS tiden!]
Lokal: Kammakargatan 56
Iris Johansson har skrivit den självbiografiska boken "En Annorlunda Barndom". Boken handlar om hennes egna erfarenheter av att växa upp med att uppfatta och leva i en annan verklighet. Hon hade en annorlunda, autistisk barndom. Hon upplever vad hon kallar "den riktiga verkligheten", som jämte vår vanliga vardagsvärld också består av den immateriella världen med energier. Hon berättar om upplevelser och erfarenheter och delar med sig av sin förståelse om hur fenomenen styrs, hur hon ser och upplever auror, hur hon kan uppfatta andras tankefel och låsta värderingar genom att se "det som finns i sig själv när inget råder" och mycket annat. Vi rekommenderar föredraget! 

D
etta är verkligen spännande!
Vänner som hört detta
 föredrag på annan plats rekommenderade det varmt
till oss.
Vi vill ju gärna försöka se, mäta och lära oss mer om den osynliga världen som omger oss.
Iris hade
   denna värld, som den "normala" i sin barndom  och anser fortfarande att det är den som är den "verkliga" och att vår värld är mera som en illusion! 
Hon har berättat att hon som barn ibland retade någon "för att det gnistrade så fint runt dem då"
 
  


 
Bo är en av Sveriges mest vana slagrutegängare med lång, stor och bred erfarenhet. 
D
u som är slagruteintresserad bör inte missa en heldag och föredrag med honom, nu när han åker upp till oss från Österlen  i Skåne .

SLAGRUTE-UTFLYKT MED
BO ISRAELSSON
Söndag 8 juni kl 11 .00
– ca 16.
Bo är en mycket erfaren slagruteman, som länge studerat jordstrålning och dess egenskaper, speciellt currylinjer, och hur människan använt dessa energier genom årtusenden. Under utflykten berättar han om och låter oss prova på olika saker, bl a visar han var man ska stå på för plats för att få kontakt med högre makter och gudomen, samt hur olika typer av anläggningar är byggda för att man ska uppleva gudomen (meditera eller få energi). Hur man ska närma sig olika typer av anläggningar för att uppnå gudskontakten. Platser för personlig uppladdning och balansering av chakrasystemet i kroppen. Bo har studerat och visar nu också de primära och sekundära energiflödena i currylinjesystemet, varav han anser att det ena färdas med ljusets hastighet.

Vi träffas kl 11.00 vid Jordbro tågstation i Haninge, för att därifrån gå till Jordbro gravfält.
Ta pendeltåg från Stockholms Central kl 10:22 mot Västerhaninge, framme i Jordbro 10:49. Även nybörjare i pekare/slagruta är välkomna, även om de kanske inte förstår allt, men vi utlovar en spännande dag!
Utflykten kostar 100:-. Ta med matsäck och slagruta/pekare (finns att låna).


JORDENS ENERGISTRÅLNING – BO ISRAELSSON
FÖREDRAG Måndag 9 juni kl. 1845
Lokal: Kammakargatan 56
Bo har gedigen kunskap om jordstrålningen och dess användningsområden,vilka han studerat i många år. Bo kan med sin kunskap om jordstrålningens ursprung och uppbyggnad konstatera att alla religioner från tidig stenålder till dagens kristendom har en gemensam kunskap som styr människans välbefinnande, nämligen jordens energistrålning och då främst jordstrålning. Följ med på en resa i tid och rum genom energiers fält!
Bo leder också utflykten dagen innan. 
  
 


 Läs hela föredragsprogrammet  www.jordstralningscentrum.se

 
 
 DE NÄRMASTE  KURSERNA    
 
Läs mer om respektive kurs på vår hemsida www.jordstralningscentrum.se under Kurser. 


 

 

PSYKOMETRI - LÄR DIG FÖRMÅGAN ATT TA I ETT FÖREMÅL OCH KÄNN VAD DET HAR ATTT BERÄTTA      - ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET
Grundutbildning i medialitet med Ann-Kristin Nilsson 
 

KURSDATUM:   Lördag 28 juni, kl 9.30 - 17.
KOSTNAD:         1.150:-   
Anmälningsavgift 400:-. Övriga villkor på hemsidan  
 
 Det går att gå enstaka lördagar i kursserien. 
 
  
Du har väl sett medierna på TV, t ex Jörgen Gustavsson, som håller i ett kort eller ett föremål och därigenom kan berätta en massa om det, t ex hur personen mår, vad som har hänt m.m. Det är en förmåga som gå att träna. Alla blir inte proffs, men alla har förmågan i sig mer eller mindre. Varför inte prova att träna upp den? 
 
Kursen ingår som nr 2 i en serie av 8 lördagar som tillsammans är en bra utbildning i medial utveckling, dvs att öka sin intuition och känslighet.
  
 STEG DATUM INNEHÅLL
 
 1     10/5   Telepati - hur man skickar och tar emot energier (meddelanden)   (Den här kurser har redan gått).  

2    28/6   Psykometri - att ta på föremål och kunna känna vad de berättar  
  
3     16/8   Intuitiv tolkning av Tarot-kort 
4     13/9   Repetition och uppföljning av  de
.                första stegen                             
   
5   18/10   Upplev energier på kraftplatser 
6     8/11   Upplev energier på kraftplatser 
7   13/12   Självkännedom 
8     24/1   Allt vävs ihop
Uppföljning fredagen före nästa kurssteg kl 19-ca 21.  
200:-/fredagskväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Öva på att öka din intuition och känslighet under ledning av ett proffs. Lär dig olilka mediala förmågor. 
Kurserna fungerar också för de som vill ha en  hel grundutbildning till medium.

Ann-Kristin är 5:e generationen som är medial i familjen, så för henne är detta naturligt sedan barnsben och hon har stor erfarenhet och kunskap om dessa områden, som hon också arbetar inom, bl a som synskt medium och lärare.

Kursen består av 8 separata steg, ca ett per månad, vilket ger dig gott om tid att öva på de olika delarna däremellan så att din skicklighet successivt ökar. Tillsammans är de 8 olika stegen en komplett grundutbildning för de som vill gå vidare och kanske börja arbeta inom detta område.
 

Varje helg har olika teman som vi fokuserar på med teori och främst genom olika övningar.

På fredagskvällarna före nästa kursdag, kl 19 ca 21, träffas de som vill och då går vi igenom hur det har gått sedan förra kursdagen, hur det går med din personliga utveckling och tar upp frågor så att var och en får den uppföljning som behövs.

Begränsat antal deltagare på kursen, så att du hinner få personlig vägledning och uppföljning av Ann-Kristin. Du får också möjlighet att kontakta henne för vägledning mellan kurstillfällena. Du får lämpliga övningar att träna på hemma mellan kurserna, allt för att du skall komma så långt som möjligt med att  utveckla din intuition och energikänslighet. 

Det går även att anmäla sig till enstaka steg/dagar.

Ann-Kristin erbjuder privata konsultationer kring:
arbete, ekonomi, hälsa, relationer, tidigare liv, nutid och framtid, 
lossa egna blockeringar för att gå vidare, privata seanser.
Kostnad 600:-/tim (du får kassettband). Tel: 073-967 99 45.
Ann-Kristin letar också efter borttappade saker och försvunna djur, kostnad 200:-.


 

 

NATURVÄSEN 
LÄR DIG ATT HITTA OCH KONTAKTA DEM
Kurs med Eva Svensson och Per-Uno Fransson


KURSDATUM: Kursen pågår helgen 14-15 juni. Lör 10-17, söndag utflykt ca 4 timmar.
KOSTNAD:
2.150:- inkl kurskompendium.
Anmälningsavgift 400:-. Övriga villkor på hemsidan  

Naturväsenkursen har kommit till för att så många varit intresserade av de osynliga väsen som vi mött på utflykter, kurser och ibland även på föredrag, och som vi berättat om att vi träffar och arbetar med för att hjälpa naturen.

Första dagen berättar vi om olika slags osynliga väsen, t ex devor, vättar, tomtar, troll,
ledsagare, spöken och utomjordiska varelser. Om dessa har sägner berättats i hundratals år. Eftersom man kan mäta auran med slagruta och dessa osynliga varelser har aura, så kan man med slagrutans hjälp mäta fram var de finns. Vi går igenom hur man hittar dem, hur man kontaktar dem och hur man bör bära sig åt vid kontakterna. Du får öva på att känna deras aura med dina händer. Vi lär ut en teknik för att kunna kommunicera med dem via ja- och nejfrågor. De flesta människor ser dem inte, men det går faktiskt att se dem med auraseende eftersom de lever fysiskt i andra dimensioner. Många har naturväsen som följer med dem dagligen, för att hjälpa till eller för att lära sig.

På utflykten tar vi kontakt med de naturväsen, som vill möta oss. Vi känner på deras aura med händerna för att "se" hur de ser ut, medan vi tar in information med alla sinnen och
troligtvis kan du också kommunicera med dem på ett förenklat sätt.

Allt sker på deras villkor, så vi vet inte alltid vad som kommer att ske under utflykterna.
Vi brukar få ett enormt gensvar och kontakt med många naturväsen på våra kurser.
De som ber stortrollet får ofta med sig ett litet naturväsen hem, som man kan fortsätta
kommunicera med och lära sig av.

I kursen blandas teori och praktik och egen övning i lugn och ro.
På en sådan här kurs måste vi av naturliga skäl ha ett starkt begränsat antal deltagare vid utflykten på söndagen och delar därför upp deltagarna i en för- och en eftermiddagsgrupp.


GLÖDVANDRING
Temadag med Ana Olivegren 

KURSDATUM: Lördag 23 augusti. Kl 15 - ca 22.30. 
KOSTNAD: 1.150:-.

Vårt förhållande till elden är lika gammalt som den mänskliga rasen. Glödvandring utförs sedan 1000-tals år som en ceremoni för rening, läkande, initiering, styrka och mod. I modern tid används den även som ett kraftfullt verktyg inom personlig utveckling, för att uppnå förändring och få insikt om den egna förmågan.

Temadagen kommer att fyllas av spännande övningar, skratt och medmänsklig värme och du kommer även få möjlighet att identifiera rädslor, testa gränser och manifestera en positiv förändring i ditt liv. Under dagen bygger vi också elden som vi tänder i skymningen.
Vi förbereder oss noga mentalt och avslutar dagen med att vandra barfota över den lysande glöden.

Att göra , eller helt enkelt bara bevittna, något som anses omöjligt skapar en otrolig känsla av frihet: "Jag kan och klarar alltså mycket mer än vad jag trodde ! "
 

Ana Olivegren är terapeut och instruktör med mer än 20 års erfarenhet av arbete med människor inom friskvård och personlig utveckling. Hon använder både urgamla ceremonier och moderna tekniker när hon arbetar med unga såväl som gamla, i grupp eller individuellt. Ana är en Sundoor Master utbildad av Peggy Dylan. Hon är även utbildad massör, samtalsterapeut, healer och djurtolk. 

Vi har frågat Ana om det är farligt att gå på glöden. Det sägs ju att det är det, dvs att det är omöjligt att göra. Kan man bränna sig? Ana berättade då om en man, som genomgick en kurs i glödvandring och sen direkt arrangerade en egen kurs. Samtliga på den kursen fick uppsöka sjukhus p g a brännskador!
Så här krävs kunskap av ledaren och ett par timmars mental förberedning av deltagarna ,vilket kursledaren måste genomföra noga . Någon kan faktiskt få en brännblåsa trots detta.
Så denna kurs är verkligen en utmaning! Vågar du? Vill du utmana dig själv och göra något riktigt läskigt?
Att överträda sina rädslor är oerhört utvecklande.
För det är ju rädslorna som gör att vi hålls tillbaka i livet och kanske inte kommer dit vi vill, eller ställer till det för oss med relationsproblem och gräl  och annat elände! När man överträder sina rädslor blir man mycket friare och börjar finna sin potential. Därför brukar man  våga mer sen!

 


 

KABBALA - CARINA HULTQVIST
KURS
Lördag-söndag 30-31 augusti
Kabbalan är högaktuell nu i USA. Kändisar som Madonna studerar den.
Varför? Jo, för att den kan tillföra våra liv så mycket: lycka, framgång, glädje, hälsa och framför allt fungera som vägvisare för oss. I botten finns också en
djup andlig dimension. Den som börjar studera kabbalan slutar sällan, för det ger livet så mycket!  
Mer kursinfo på sid 25 i gratisprogrammet eller på  hemsidans kurssida 

 


 

 LAGA HÄLSOSAM MAT – STEVEN ACUFF
KURS
Lördag - söndag 30-31 augusti
En hel helg med Steven för att lära sig vad som är hälsosamt och inte, med råd om riktigt nyttiga livsmedel och maträtter och hur man lagar dem (vet du t ex att ris behöver blötläggas för att bli riktigt nyttigt?). Tid för frågor och fördjupning.
Steven är internationell kostrådgivare. Han reser runt i hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses vara en mycket kunnig föregångare på området.

Mer kursinfo finns på sid 30 i gratisprogrammet eller på  hemsidans kurssida.


 

 

Här är en förteckning över våra samtliga kommande kurser  t om oktober  i sammandrag. 
Fullständig info om kurserna finns på hemsidan  www.jordstralningscentrum.se  under Kurser.   
 
PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:-, dagskurser 1.150:- , men det kan variera . Läs mer under respektive kurs på hemsidan.  

ANMÄLAN
Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se  Skriv namn och adress. Vi skickar bekräftelse.  
Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8/6

UTFLYKT

SLAGRUTE-UTFLYKTS-DAG MED BO ISRAELSSON   kostnad:100:- 

14-15/6

L-S

KURS

NATURVÄSEN

28/6

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
  
STEG 2 - PSYKOMETRI  - ANN-KRISTIN NILSSON

 

 

 

HÖSTEN 2008

16/8

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
 
  STEG 3 - Intuitiv tolkning av TAROT- ANN-KRISTIN NILSSON

23/8

KURS

GLÖDVANDRING – Temadag med ANA OLIVEGREN    

30-31/8

L-S

KURS

KABBALA - CARINA HULTQVIST

30-31/8

L-S

KURS

MATLAGNINGS-KURS – STEVEN ACUFF

6-7/9

L-S

SYMP.

SYMPOSIUM OM VATTEN   
egen hemsida http://vatten.adante.se

12-14/9

L-S

KURS

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

13/9

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
 
 STEG 4 – UPPFÖLJNING    - ANN-KRISTIN NILSSON

20-21/9

L-S

KURS

NATURVÄSEN - FÖRDJUPNINGSKURS

23-28/9

Ti-sö

KURS

UTBILDNING TILL REINKARNATIONSTERAPEUT 
YLVA CRONSTEDT  6 dagars utbildning 

27-28/9

L-S

KURS

TA BORT TRAUMAN OCH NEGATIVA ENERGIER
 -  EVA SVENSSON

4-5/10

L-S

KURS

MENTAL KINESIOLOGI  - EVA SVENSSON

4-5/10

L-S

KURS

FORTSÄTTNINGSKURS I SLAGRUTA – STEG 2

11-12/10

L-S

KURS

Ut ur kroppen - Astralresor - Torbjörn Sasserman

11-12/10

L-S

KURS

Healing - Per-Uno & Jenny FRANSSON

18-19/10

L-S

KURS

Frigör dina inre gudinnor - Kvinnocirkel med
Kristina von Rein och
Lotta Blomqvist

18/10

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET   
   
 steg 5   - Ann-kristin Nilsson

osv

 

 

 

11-18/11

 

KURS

”RESA TILL DET OSYNLIGA”  En vecka i Spanien, Nerja

osv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING 
  
Tycker du att vår framtid och Moder Jord
är värd att få en kvart eller två i veckan?
 
 
 
 V skickar healing  två kvällar per vecka, onsdag och söndag.
Alltid klockan 19.30 - 19.45.
På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar andra mål i hela världen.
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar. 
 
 
Läs i tidigare Sl@grutenytt (http://slagrutenytt.vingar.se/e-nytt-2007-32.htm )
hur du själv  kan medverka för att skicka
healing till naturen eller tänka positiva tankar. 
 
På Google-kart-länken, som finns vid varje mål, kan du välja "satellite" eller "map" (vanlig kartbild) .  
 
Du kan
zooma in eller ut som du önskar.
  
Skicka till land, vatten och luft även flera mil runt målet.  

 

Onsdag 4 juni Danmark / Skagen / Skagerak norrut  Karta-Danm-Skagen 
Söndag 8 juni
Engelska Kanalen Dover-Calais  Karta Engl-Dover
Onsdag 11 juni 
Norge / Bergen och Nordsjön mot Shetlandsöarna  Karta-Nor-Bergen 
Söndag 15 juni 
Tyskland / Hamburg / floden Elbe  Karta-Tyskl-Hamburg
Onsdag 18 juni 
Norge / Narvik och fjorden västerut  Karta-Norge-Narvik 
Söndag 22 juni
 Brasilien / Manaus / Amazonfloden  Karta-Bras-Amazon 
Onsdag 25 juni 
Ryssland / Murmansk floden/viken och havet norrut  Karta-Ryssl-Murmansk
Söndag 29 juni 
Thailand / Bangkok  Karta-Thailand-Bangkok 


 
Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord
är värd att få 
en kvart eller två i veckan? 
 

Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet!
 
 
Hjälp Jorden  
http://hjalpjorden.se    

Vill du lära dig få bättre kontakt med naturväsen?
Kolla vår naturväsenkurs:


NATURVÄSEN

KURS Lördag - söndag 14-15 juni
Det finns plats kvar!

På kursen får du träffa naturväsen och umgås med dem. Känn på dem, börja tala med dem! De vill gärna umgås med dig.
Kanske någon följer med dig hem om du önskar det. Första dagen får du lära dig vad de äter, hur de lever, vilka de är osv.
Andra dagen träffar du dem ute och hälsar också på vänliga jätteväsen. 

 Läs mer om kursen på sid 32 i gratis-programmet och på hemsidans kurssida. 

Vill du lära dig att jobba med naturväsen så har vi en fortsättningskurs  i september.

 
 
 
   TV-TIPS    
 2  - 10 juni   

Finns numera att läsa på


HUMOR
 
   

 

En stor skogsbrand hade brutit ut och en nyhetsfotograf fick i uppdrag att fotografera branden från luften.  
 
Han fick order att åka till ett mindre flygfält där ett lite plan skulle stå och vänta på honom.  
 
Han körde så snabbt han kunde ut till flygfältet och såg ett litet plan som stod på startbanan med motorn påslagen.  
 
Han rusade fram till planet, hoppade in och skrek till piloten: 
 
- Lyft! Lyft! 
 
När planet väl hade kommit upp i luften vände han sig mot piloten och sa: - Jag vill att du flyger så nära branden som möjligt utan att hamna i rökmolnen. 
 
- Varför då? undrade piloten. 
 
- Varför? Så att jag kan ta bilder av skogsbranden naturligtvis. Det är ju mitt jobb att ta bilder, sa fotografen. 
 
Piloten satt tyst några sekunder och såg sedan på honom.  
 
- Så du menar alltså att du inte är flygläraren?

--------

Här följer lite "felskrivningar" i läkarjournaler:

"Patienten har tidigare arbetat på Hjärnaffären i Nyköping."

"Sover halvsittande. Torr i munnen med personlig asistent." 
 

 "Udda" annonser som varit införda:

- Bulldog säljes. Äter det mesta och tycker mycket  om barn.

- En länstol som i många år tillhört en revisor med stoppning i sitsen och överdrag på ryggen säljes på grund av dödsfall.

 - Fallskärm. Använd endast en gång, aldrig öppnad, liten fläck.

 - Barnbarn + sittvagn 375 kr.

- Frysbox, 2 år, i nyskick, lagom till 2-3 personer.

- Gul nackad papegoja till salu. 

- Är du myndig? Är du svensk medborgare? Är du intresserad av det Svenska Försvaret? Är du fullt  frisk?

 

  
 

 
Käbbel mellan könen 
 
 
Här kommmer ytterligare en insänd historia om käbbel mellan könen. De är tydligen populära för vi får in många. 
Den här är ganska elak men samtidigt så fnissar väl många kvinnor lite när de läser den.
 

 

 

 

Vad har män och moln gemensamt?
När de dunstar blir det en bra dag
 
 ******************************************************************** 
 Vad är en man i saltsyra?
 
 Ett löst problem
 
 ******************************************************************** 
 
Vad säger en man som sitter i vattnet till midjan? 
  
 Det här går över mitt förstånd
 
 ********************************************************************
 
 När är en man värd 10 kr?    
  
 När han hämtar kundvagnen
 
 ********************************************************************
 
 Vad är skillnaden mellan en man och yoghurt?
 
 I yoghurt finns det kultur
 
 ******************************************************************** 
 Vad kallas män som mist 90% av sin intelligens? 
  
 Änkemän
 
 ********************************************************************
 
 Varför finns män över huvudtaget?
 
 För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan 

 

 

 

Hmm... Käbbelhistorierna mellan könen blir värre och värre!

Vi tog av anständighetsskäl och cencurerade sista biten av denna.
Du som vill ha den får maila in och be om den! 

 

Men många av de historier som ni skickar till oss är lite fräcka
så vi får väl börja med en Fräckisdel också för de som önskar läsa.
Ni övriga får hoppa över.  Här kommer första! 

 

Fräckis 

 

Damen bakom incheckningsdisken, till United Airlines gate i Denver, USA borde fått medalj för att ha varit både smart och rolig, samtidigt som hon fick fram sitt meddelande till en arrogant passagerare.


 

En fullsatt flygavgång hos United Airlines blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande. Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken. Han slängde biljetten på disken och sa:
'Jag SKA med detta flyget och det SKA vara FÖRSTA KLASS! FÖRSTÅTT?'


 

Damen bakom disken log och svarade vänligt: 'Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig.'
Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra;
'HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?'
Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa:
'Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet,' började hon. Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden.


 

-'Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack.'


 

Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arga kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt:
'FUCK YOU!!!'
Utan att blinka log damen och sa:
'Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!'

 

 

Omtänksamma humoristen P påminner om SKRATTKLUBBEN i Stockholm:  

 Den kör sista gången  för terminen på onsdag den 4 juni.  
 På hemsidan står lite om skrattyogan, dess ursprung och namn och bild på skrattinstruktörerna.
www.skrattainstockholm.nu 
Det är garanterat roligt att vara med på en skrattkväll!

 

TÄNKVÄRT   80-talet, visst är det ofattbart…

Vi trodde på fullt allvar att George Michael var hetero

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs


Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar

Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol hade en naturlig plats
i våra garderober

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och efterrätten glace au four

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan

Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, stereobänk.

Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.

Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård

Tights och storskjorta var en naturlig kombination

Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos' År 
2008
Du vet att du lever år 2008

när

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e
-
postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online' innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista

18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig
själv  


 

 


Förra numrets BENSINUPPROP, som vi förmedlade i föregående Sl@grutenytt, väckte en del reaktioner.
En del tycker inte man skall förmedla sådant, andra påpekar att vi bör köra bil mindre, vilket ju gäller för alla som inte bor i glesbygden. 
Det intressanta är om vi kan påverka stora bolags tänkande?
Hur tänker man på bilens betydelse för icke-Stockholmare, glesbygdsbor med långt till jobbet. Inte så lätt att veta.
 


Ha det riktigt skööönt och njuuuut av sommaren!

Eva Svensson och Per-Uno Fransson 
 
Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta 


 Eva Svensson och Per-Uno Fransson 
 
 Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta  

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående