nr 15,  22 maj 2008  

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit så fort vi hinner 


 

 
 
 
·     UPPFÖLJNING AV FÖREDRAG  OCH KURS    
·     PROFESSOR HAMEROFF'S BESÖK I STOCKHOLM 
·   
  
HÄLSA
 -   EM-A
  
·     DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN  
·     DE NÄRMASTE  KURSERNA  
·     BENSINKRIG
·    HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING    
·      TV-TIPS    
 
·     HUMOR     
 ·    TÄNKVÄRT 
 
 

 
 
UPPFÖLJNING AV MÅNDAGENS FÖREDRAG  
 
MÖTE MED DET OKÄNDA - CAROLINE GIERTZ 
Föredraget var välbesöktvi var i stora salen. Elisabeth Lannge, mycket skickligt medium som varit med i TV många gånger, var också med och berättade. 
Många kom fram och talade om att de var jätteförtjusta i föredaget och talade om att de hade en mycket trevlig kväll  för Caroline var både intressant och rolig att lyssna på. Det hade börjat lite kaosartat då Caroline kom klockan sex. Hon trodde då att hon bara skulle prata i en timme dvs till kl 20 och blev alldeles förskräckt när vi påpekade att vi kommit överens om att hon skulle hålla på till kl 22! Jag har ju inte så mycket att berätta utbröt hon förskräckt för att sedan snabbt därefter göra ett utmärkt föredrag under hela kvällen!  
Vi fick mycket personlig, allvarlig och humoristisk information och föredragshållarna hade  som vanligt kul själva i vårt trivsamma gäng och de bjöd verkligen på sig själva.
Vi fick höra saker som aldrig  berättats tidigare, verkligen intressant information från vad som hänt bakom kulisserna och annat spännande.
Caroline berättade också lite om bakgrunden till sin bestseller "Ashimas dagbok", som flera närvarande bara tyckt vara kanonbra och därför varit tvungna och sträckläsa

Alla fick se ett par fina teckningar där Jenny Fransson ritat av personliga (osynliga) ledsagar/guider som julklapp till två av dem som hjälper till på  föredragskvällarna.
Och några beställde teckning på sin egen guide. 
Jenny tar emot beställningar i mån av tid (och lust). Kostnad 450:-.
 Maila oss om du vill beställa. 

Under helgen hade Carina Hultqvist en MAGI-kurs. Deltagarna brukar alltid tala mycket gott om Carinas kurser, hon har så oerhört mycket kunskaper som hon förmedlar och hon är också en skicklig lärare. Så många går kurs efter kurs för henne! Likadant intressant var det den här helgen. Carina berättade att hon är en av de få som lär ut riktigt vit magi, vilket hon lärt sig av en skicklig fransk magiker (de flesta i Sverige jobbar enligt honom med grå magi fast de tror att den är vit). Det som utmärker vit magi är att det många som deltar från de högre sfärerna. Vi hade besök av massor av väsen, som flera ärkeänglar och upp till 150 naturväsen.
Den var också många skickliga kursdeltagare. 

Vi gjorde en ganska lång och mycket  kraftfull ritual med många olika "väsen/energier" inblandade, bl a ärkeänglarna Mikael, Rafael, Gabriel och Uriel,  och  många kursdeltagare kanaliserade  information från olika väsen.

Spännande tillfälle som många sett fram emot var Carinas kanalisering av den store magikern Merlin, som talade till oss en stund  
 
Carina återkommer  trevligt nog med fler föredrag och kurser under hösten. Närmast  kommer Kabbala-kurs helgen 30-31 augusti. Kabbalan är ett av Carinas riktigt stora intressen, så hon har verkligt gedigen kunskap om den efter att ha studerat ämnet i många år och nu även håller på med en svensk bok om kabbala.
 
 
 
PROFESSOR HAMEROFF'S BESÖK I STOCKHOLM  
 

 Den legendarisk medvetandeforskaren  professor Stuart  Hameroff  
 
besökte Stockholm för två seminarier i helgen och talade bla om: 
  

”Om kvantbiologin öppnar dörren till medvetandet,

finns då rum även för själen?”

 

Thord har skickat in och tipsat: 

För er som inte var där men ändå är intresserade (och har bredband) så kan man se en av hans föreläsningar på nätet.

Gå in på: 
 
http://www.quantumconsciousness.org/ 
 
Sen under "Recent Lectures:" finns:  Talk at Google: A New Marriage of Brain and Computer - Why 'The Singularity" Is Bogus . On you tube
Det innehåller mycket av det han pratade om i söndags. En knapp timme tar det.
 

Gå sen vidare på You Tube och titta på fler filmer. Det finns många bra om medvetandet.
 
 

Mer information på svenska om Hameroffs modell finns också i det nyhetsbrev som i dagarna skickats ut till medlemmarna i Sällskapet för Parapsykologisk Forskning (SPF), som intresserade kan få som pdf-fil från SPF.

 

Hemsida för SPF är www.parapsykologi.se   

 

 
 HÄLSA -  EM-A 
    Slagrutenytt  nr 14 berättade vi om de mycket nyttiga tarmbakterierna i EM-A, över 80 olika sorter!

Allt tog slut i måndags, hör av er med nya beställningar i  god tid,
 för det tar en vecka att fixa till  nytt varje gång.

 

De som är intresserade av att köpa en liter  färdigberedd EM-A kan  maila in beställning  till jc@vingar.se. 
1 liter kostar 100:-, 1/2 kostar 60:-. 

Vi har ett mycket begränsat antal liter varje vecka , så beställ i tid.

Beställda flaskor kan hämtas på Kammakargatan 56 på föredragskvällar. 
 
Broschyr på engelska om EM, 4 sidor,
A Guide to Effective Micro-organisms (EM)

http://forebyggande.adante.se/EMGuide.pdf  

 

 DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN  
 

 Alla  våra föredrag hålls på Kammakargatan 56 , kl 18.45  -  22.00 .
En del föredrag kan vara så populära så att det blir fullsatt  i lokalen. Vill du garanterat ha en plats, så kom i god tid.  
 
Vi öppnar entré-dörren strax efter kl 18. Inträde 100:-  . Fika, inkl. smörgås, finns för 15:-. ÖVNINGSKVÄLL UTOMHUS MED SLAGRUTA – THORD NILSSON

Måndag 26 maj kl.
18.oo [OBS! Tiden och platsen!] Lokal: Utomhus i Frescati
Vi åker till Frescati och letar utomhus efter curry- och hartmannlinjer, leylinjer, solkors och annat intressant för slagrutegängare. Vi kan också bestämma vilken slags jordstrålning vi mäter på genom att ta fram frekvensen på den med hjälp av den medhavda tongeneratorn. Vid rätt ton "försvinner" linjen, dvs vi kan inte hitta den längre.
De som åker kollektivt träffas vid Frescati tunnelbanestation (Mörbylinjen) kl 18.00.
Med bil åker man Norrtäljevägen norrut från Roslagstull, svänger in till höger till Frescati (vid Statoilmacken), tar första till vänster och parkerar på en stor P-plats direkt till höger.
Bilåkare samlas vid P-platsen kl 18.10. Vi ska mest vara på det stora gärdet intill P-platsen. Utflykten kostar 100:-.   

  Du som är total nybörjare är också välkommen på den här utflykten, där vi skall bistå med att lära dig grunderna i att gå med slagruta och mäta energier. 
  Pekare finns att låna.
 Vi hjälper till i början, fast det är lååångt ifrån vår nybörjarkurs, men ändå intressant "prova-på"...
  Så kom gärna och var med på detta, så kan du även lättare vara med påoch få mycket intressant information 8 och 9 juni med Bo Israelsson (se nedan i programmet).
 
 

HUR FENOMEN STYRS,
OM "DEN RIKTIGA" VERKLIGHETEN UTANFÖR VÅR VARDAGSVÄRLD - IRIS JOHANSSON

FÖREDRAG Måndag 2 juni kl. 19.00 [OBS tiden!]
Lokal: Kammakargatan 56
Iris Johansson har skrivit den självbiografiska boken "En Annorlunda Barndom". Boken handlar om hennes egna erfarenheter av att växa upp med att uppfatta och leva i en annan verklighet. Hon hade en annorlunda, autistisk barndom. Hon upplever vad hon kallar "den riktiga verkligheten", som jämte vår vanliga vardagsvärld också består av den immateriella världen med energier. Hon berättar om upplevelser och erfarenheter och delar med sig av sin förståelse om hur fenomenen styrs, hur hon ser och upplever auror, hur hon kan uppfatta andras tankefel och låsta värderingar genom att se "det som finns i sig själv när inget råder" och mycket annat. Vi rekommenderar föredraget! 

D
etta är verkligen spännande!
Vänner som hört detta
 föredrag på annan plats rekommenderade det varmt
till oss.
Vi vill ju gärna försöka se, mäta och lära oss mer om den osynliga världen som omger oss.
Iris hade, i alla fall delar av denna värld, som den "normala" i sin barndom.
 


 


Bo är en av Sveriges mest vana slagrutegängare med lång, stor och bred erfarenhet. 
Du som är slagruteintresserad bör inte missa en heldag och föredrag med honom, nu när han åker upp till oss från Österlen.

SLAGRUTE-UTFLYKT MED
BO ISRAELSSON
Söndag 8 juni kl 11 .00
– ca 16.
Bo är en mycket erfaren slagruteman, som länge studerat jordstrålning och dess egenskaper, speciellt currylinjer, och hur människan använt dessa energier genom årtusenden. Under utflykten berättar han om och låter oss prova på olika saker, bl a visar han var man ska stå på för plats för att få kontakt med högre makter och gudomen, samt hur olika typer av anläggningar är byggda för att man ska uppleva gudomen (meditera eller få energi). Hur man ska närma sig olika typer av anläggningar för att uppnå gudskontakten. Platser för personlig uppladdning och balansering av chakrasystemet i kroppen. Bo har studerat och visar nu också de primära och sekundära energiflödena i currylinjesystemet, varav han anser att det ena färdas med ljusets hastighet.

Vi träffas kl 11.00 vid Jordbro tågstation i Haninge, för att därifrån gå till Jordbro gravfält.
Ta pendeltåg från Stockholms Central kl 10:22 mot Västerhaninge, framme i Jordbro 10:49. Även nybörjare i pekare/slagruta är välkomna, även om de kanske inte förstår allt, men vi utlovar en spännande dag!
Utflykten kostar 100:-. Ta med matsäck och slagruta/pekare (finns att låna).


JORDENS ENERGISTRÅLNING – BO ISRAELSSON
FÖREDRAG Måndag 9 juni kl. 1845
Lokal: Kammakargatan 56
Bo har gedigen kunskap om jordstrålningen och dess användningsområden,vilka han studerat i många år. Bo kan med sin kunskap om jordstrålningens ursprung och uppbyggnad konstatera att alla religioner från tidig stenålder till dagens kristendom har en gemensam kunskap som styr människans välbefinnande, nämligen jordens energistrålning och då främst jordstrålning. Följ med på en resa i tid och rum genom energiers fält!
Bo leder också utflykten dagen innan.


Läs hela föredragsprogrammet  www.jordstralningscentrum.se

  
 DE NÄRMASTE  KURSERNA    
 
Läs mer om respektive kurs på vår hemsida www.jordstralningscentrum.se under Kurser. 


 

 

PSYKOMETRI - LÄR DIG FÖRMÅGAN ATT TA I ETT FÖREMÅL OCH KÄNN VAD DET HAR ATTT BERÄTTA

 ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET
 Grundutbildning i medialitet med Ann-Kristin Nilsson 
 

KURSDATUM:   Lördag 28 juni, kl 9.30 - 17.
KOSTNAD:         1.150:-   
Anmälningsavgift 400:-. Övriga villkor på hemsidan  
  
Kursen ingår som nr 2 i en serie av 8 lördagar som tillsammans är en bra utbildning i medial utveckling, dvs att öka sin intuition och känslighet. 
 
Det går även att gå enstaka lördagar i kursserien.
 
Uppföljning fredagen före nästa kurssteg kl 19-ca 21.  
200:-/fredagskväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Öva på att öka din intuition och känslighet under ledning av ett proffs. Lär dig olilka mediala förmågor. 
Kurserna fungerar också för de som vill ha en  hel grundutbildning till medium.

Ann-Kristin är 5:e generationen som är medial i familjen, så för henne är detta naturligt sedan barnsben och hon har stor erfarenhet och kunskap om dessa områden, som hon också arbetar inom, bl a som synskt medium och lärare.

Kursen består av 8 separata steg, ca ett per månad, vilket ger dig gott om tid att öva på de olika delarna däremellan så att din skicklighet successivt ökar. Tillsammans är de 8 olika stegen en komplett grundutbildning för de som vill gå vidare och kanske börja arbeta inom detta område.
 

Varje helg har olika teman som vi fokuserar på med teori och främst genom olika övningar.

STEG DATUM INNEHÅLL
   1     10/5   Telepati - hur man skickar och tar emot energier (meddelanden)  
   2     28/6   Psykometri - att ta på föremål och kunna känna vad de berättar  
  3     16/8   Intuitiv tolkning av Tarot-kort
   4     13/9   Repetition och uppföljning av steg 1 - 3
   5   18/10   Upplev energier på kraftplatser
   6     8/11   Upplev energier på kraftplatser
   7   13/12   Självkännedom
   8     24/1   Allt vävs ihop

På fredagskvällarna före nästa kursdag, kl 19 ca 21, träffas de som vill och då går vi igenom hur det har gått sedan förra kursdagen, hur det går med din personliga utveckling och tar upp frågor så att var och en får den uppföljning som behövs.

Begränsat antal deltagare på kursen, så att du hinner få personlig vägledning och uppföljning av Ann-Kristin. Du får också möjlighet att kontakta henne för vägledning mellan kurstillfällena. Du får lämpliga övningar att träna på hemma mellan kurserna, allt för att du skall komma så långt som möjligt med att  utveckla din intuition och energikänslighet. 

Det går även att anmäla sig till enstaka steg/dagar.

Ann-Kristin erbjuder privata konsultationer kring:
arbete, ekonomi, hälsa, relationer, tidigare liv, nutid och framtid, 
lossa egna blockeringar för att gå vidare, privata seanser.
Kostnad 600:-/tim (du får kassettband). Tel: 073-967 99 45.
Ann-Kristin letar också efter borttappade saker och försvunna djur, kostnad 200:-.


 

 

NATURVÄSEN 
LÄR DIG ATT HITTA OCH KONTAKTA DEM
Kurs med Eva Svensson och Per-Uno Fransson


KURSDATUM: Kursen pågår helgen 14-15 juni. Lör 10-17, söndag utflykt ca 4 timmar.
KOSTNAD:
2.150:- inkl kurskompendium.
Anmälningsavgift 400:-. Övriga villkor på hemsidan  

Naturväsenkursen har kommit till för att så många varit intresserade av de osynliga väsen som vi mött på utflykter, kurser och ibland även på föredrag, och som vi berättat om att vi träffar och arbetar med för att hjälpa naturen.

Första dagen berättar vi om olika slags osynliga väsen, t ex devor, vättar, tomtar, troll,
ledsagare, spöken och utomjordiska varelser. Om dessa har sägner berättats i hundratals år. Eftersom man kan mäta auran med slagruta och dessa osynliga varelser har aura, så kan man med slagrutans hjälp mäta fram var de finns. Vi går igenom hur man hittar dem, hur man kontaktar dem och hur man bör bära sig åt vid kontakterna. Du får öva på att känna deras aura med dina händer. Vi lär ut en teknik för att kunna kommunicera med dem via ja- och nejfrågor. De flesta människor ser dem inte, men det går faktiskt att se dem med auraseende eftersom de lever fysiskt i andra dimensioner. Många har naturväsen som följer med dem dagligen, för att hjälpa till eller för att lära sig.

På utflykten tar vi kontakt med de naturväsen, som vill möta oss. Vi känner på deras aura med händerna för att "se" hur de ser ut, medan vi tar in information med alla sinnen och
troligtvis kan du också kommunicera med dem på ett förenklat sätt.

Allt sker på deras villkor, så vi vet inte alltid vad som kommer att ske under utflykterna.
Vi brukar få ett enormt gensvar och kontakt med många naturväsen på våra kurser.
De som ber stortrollet får ofta med sig ett litet naturväsen hem, som man kan fortsätta
kommunicera med och lära sig av.

I kursen blandas teori och praktik och egen övning i lugn och ro.
På en sådan här kurs måste vi av naturliga skäl ha ett starkt begränsat antal deltagare vid utflykten på söndagen och delar därför upp deltagarna i en för- och en eftermiddagsgrupp.


GLÖDVANDRING
Temadag med Ana Olivegren 

KURSDATUM: Lördag 23 augusti. Kl 15 - ca 22.30. 
KOSTNAD: 1.150:-.

Välkommen till en dag av utmaningar, glädje och djupa insikter !

Vårt förhållande till elden är lika gammalt som den mänskliga rasen. Glödvandring utförs sedan 1000-tals år som en ceremoni för rening, läkande, initiering, styrka och mod. I modern tid används den även som ett kraftfullt verktyg inom personlig utveckling, för att uppnå förändring och få insikt om den egna förmågan.

Temadagen kommer att fyllas av spännande övningar, skratt och medmänsklig värme och du kommer även få möjlighet att identifiera rädslor, testa gränser och manifestera en positiv förändring i ditt liv. Under dagen bygger vi också elden som vi tänder i skymningen.
Vi förbereder oss noga mentalt och avslutar dagen med att vandra barfota över den lysande glöden.

Att göra , eller helt enkelt bara bevittna, något som anses omöjligt skapar en otrolig känsla av frihet: "Jag kan och klarar alltså mycket mer än vad jag trodde ! "
 

Ana Olivegren är terapeut och instruktör med mer än 20 års erfarenhet av arbete med människor inom friskvård och personlig utveckling. Hon använder både urgamla ceremonier och moderna tekniker när hon arbetar med unga såväl som gamla, i grupp eller individuellt. Ana är en Sundoor Master utbildad av Peggy Dylan. Hon är även utbildad massör, samtalsterapeut, healer och djurtolk.


 

KABBALA - CARINA HULTQVIST
KURS
Lördag-söndag 30-31 augusti
Kabbalan är högaktuell nu i USA. Kändisar som Madonna studerar den.
Varför? Jo, för att den kan tillföra våra liv så mycket: lycka, framgång, glädje, hälsa och framför allt fungera som vägvisare för oss. I botten finns också en
djup andlig dimension. Den som börjar studera kabbalan slutar sällan, för det ger livet så mycket!  
Mer kursinfo på sid 25 i gratisprogrammet eller på  hemsidans kurssida.
 


 

LAGA HÄLSOSAM MAT – STEVEN ACUFF
KURS
Lördag - söndag 30-31 augusti
En hel helg med Steven för att lära sig vad som är hälsosamt och inte, med råd om riktigt nyttiga livsmedel och maträtter och hur man lagar dem (vet du t ex att ris behöver blötläggas för att bli riktigt nyttigt?). Tid för frågor och fördjupning.
Steven är internationell kostrådgivare. Han reser runt i hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses vara en mycket kunnig föregångare på området.

Mer kursinfo finns på sid 30 i gratisprogrammet eller på  hemsidans kurssida.


 

 

Här är en förteckning över våra samtliga kommande kurser  t om oktober  i sammandrag. 
Fullständig info om kurserna finns på hemsidan  www.jordstralningscentrum.se  under Kurser.   
 
PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:-, dagskurser 1.150:- , men det kan variera . Läs mer under respektive kurs på hemsidan.  

ANMÄLAN
Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se  Skriv namn och adress. Vi skickar bekräftelse.  
Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8/6

UTFLYKT

SLAGRUTE-UTFLYKTS-DAG MED BO ISRAELSSON   kostnad:100:- 

14-15/6

L-S

KURS

NATURVÄSEN

28/6

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
  
STEG 2 - PSYKOMETRI  - ANN-KRISTIN NILSSON

 

 

 

HÖSTEN 2008

16/8

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
 
  STEG 3 - Intuitiv tolkning av TAROT- ANN-KRISTIN NILSSON

23/8

KURS

GLÖDVANDRING – Temadag med ANA OLIVEGREN    

30-31/8

L-S

KURS

KABBALA - CARINA HULTQVIST

30-31/8

L-S

KURS

MATLAGNINGS-KURS – STEVEN ACUFF

6-7/9

L-S

SYMP.

SYMPOSIUM OM VATTEN   

12-14/9

L-S

KURS

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

13/9

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET  
 
 STEG 4 – UPPFÖLJNING    - ANN-KRISTIN NILSSON

20-21/9

L-S

KURS

NATURVÄSEN - FÖRDJUPNINGSKURS

23-28/9

Ti-sö

KURS

UTBILDNING TILL REINKARNATIONSTERAPEUT 
YLVA CRONSTEDT  6 dagars utbildning 

27-28/9

L-S

KURS

TA BORT TRAUMAN OCH NEGATIVA ENERGIER
 -  EVA SVENSSON

4-5/10

L-S

KURS

MENTAL KINESIOLOGI  - EVA SVENSSON

4-5/10

L-S

KURS

FORTSÄTTNINGSKURS I SLAGRUTA – STEG 2

11-12/10

L-S

KURS

Ut ur kroppen - Astralresor - Torbjörn Sasserman

11-12/10

L-S

KURS

Healing - Per-Uno & Jenny FRANSSON

18-19/10

L-S

KURS

Frigör dina inre gudinnor - Kvinnocirkel med
Kristina von Rein och
Lotta Blomqvist

18/10

KURS

ÖKA DIN INTUITION OCH KÄNSLIGHET   
   
 steg 5   - Ann-kristin Nilsson

osv

 

 

 

11-18/11

 

KURS

”RESA TILL DET OSYNLIGA”  En vecka i Spanien, Nerja

osv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
BENSINKRIG    
 
Det kommer många mail till oss om olika saker. Vi är naturligtvis mycket tacksamma att ta del av allt, för det vill vi gärna. Ibland skickar vi vidare viktiga saker. Ibland väljer vi att inte skicka. Vi vill inte gärna blanda oss i politik och vi föredrar normalt att inte skicka vidare gnälliga saker. Vi vill tillämpa en etisk aspekt på det vi skickar.
 
Nu cirkulerar ett mail om Bensinkrig. Det uppmanar att alla skall sluta köpa bensin från två stora bolag (Preem och OKQ8) för att påverka dem att sänka det skyhöga bensinpriset och därigenom skapa bensinkrig mellan leverantörerna, vilket kommer bilägarna tillgodo.

Man kan resonera om det är etiskt rätt eller ej att göra så. Vi har dock valt att hjälpa till att förmedla det (ligger som bilaga till detta Slagrutenytt) för att iden är intressant.
Finns det idag så stora krafter (dvs lyckas ett mail förmedlas till tillräckligt många som sen agerar på det) så att man kan påverka industrin? Just i detta fall så är ju resultatet mätbart, dvs går deras bensinförsäljning ner så att de agerar med sänkt bensinpris? Det vore mycket intressant om vi som konsumenter (och ofta förnuftiga varelser) finner ett sätt att påverka storindustrin. Det skulle kunna komma att bli en kraftig maktfaktor i samhället. Det låter logiskt att utvecklingen går dit genom Internets möjlighet att snabbt förena stora grupper av människor med samma intresse. I sådant fall kommer befolkningen också kunna påverka politiker och därmed miljön och vår framtid.
Är det så vi skall hjälpa till att stoppa krig och miljöförstöring och på så sätt säkra en framtid för människorna på jorden?

Föreningen Hjälp Jorden är inne på de ideerna, dvs visa upp hur många det är som vill att vi skall värna miljön och även tror på alternativa vägar att göra detta, t ex arbeta med hälsokost och alternativa preparat till vardags i förebyggande syfte istället för med mediciner med stora biverkningar när skador redan uppstått, eller att odla och äta ekologisk mat för miljö och människa, att inte kalhugga regnskogar m.m. Om du delar den uppfattningen så gå in på Hjälp Jordens hemsida (hjalpjorden.se) och anmäl dig för att erhålla deras gratis nyhetsbrev. Eller kanske du kan stödja dem i deras arbete genom att bli medlem för 100:- per år. Det behövs många som är med på nyhetsbrev och länkar dit och därifrån. Då kan man visa upp hur oändligt många som är intresserade och vill detta och delar liknande tankar om att vi också behöver förbättra vårt levande med alternativa tankegångar för att skapa en långsiktigt vettig och hållbar miljö på jorden.
 
 
 
  HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING 
  
Tycker du att vår framtid och Moder Jord
är värd att få en kvart eller två i veckan?
 
 
 
 V skickar healing  två kvällar per vecka, onsdag och söndag.
På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar andra mål i hela världen.
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar. 
 
 
Läs i tidigare Sl@grutenytt (http://slagrutenytt.vingar.se/e-nytt-2007-32.htm )
hur du själv  kan medverka för att skicka
healing till naturen eller tänka positiva tankar. 
 
På Google-kart-länken, som finns vid varje mål, kan du välja "satellite" eller "map" (vanlig kartbild) .  
 
Du kan
zooma in eller ut som du önskar.
  
Skicka till land, vatten och luft även flera mil runt målet.  

 

Söndag 25 maj
Tibet / Lhasa 
Karta Tibet-Lhasa  
Läs mer om Tibet på http://asien.vingar.se/ 
Denna vecka är Tibet-vecka:
Svenska artister sjunger för Tibet 18-24 maj 2008 i Stockholm.
Det finns en CD med 19 låtar "Songs For Tibet".
 
www.tibetvecka2008.se
 www.tibetancommunity.se


Onsdag 28 maj
Halmstad och Kattegatt Västerut 
Karta-Sve-Halmstad   


 Söndag 1 juni  
 
Spanien / Barcelona och Medelhavet mot Mallorca  Karta-Spa-Barcelona  

 
 
Onsdag 4 juni 
 
 
Danmark / Skagen / Skagerak norrut  Karta-Danm-Skagen  
 
 
Söndag 8 juni 
 
 
Engelska Kanalen Dover-Calais  Karta Engl-Dover 
 
 
Onsdag 11 juni  
 
 
Norge / Bergen och Nordsjön mot Shetlandsöarna  Karta-Nor-Bergen  
 

 
Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord
är värd att få 
en kvart eller två i veckan? 
 

Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet!
 
 
Hjälp Jorden  
http://hjalpjorden.se    

Vill du lära dig få bättre kontakt med naturväsen?
Kolla vår naturväsenkurs:


NATURVÄSEN

KURS Lördag - söndag 14-15 juni
Det finns plats kvar!

På kursen får du träffa naturväsen och umgås med dem.
Känn på dem, börja tala med dem! De vill gärna umgås med dig.
Kanske någon följer med dig hem om du önskar det.
Första dagen får du lära dig vad de äter, hur de lever, vilka de är osv.
Andra dagen träffar du dem ute och hälsar också på vänliga jätteväsen.

Läs mer om kursen på sid 32 i gratis-programmet och på hemsidans kurssida.
 

Vill du lära dig att jobba med naturväsen så har vi en fortsättningskurs:

NATURVÄSEN – FÖRDJUPNINGSKURS

KURS Lördag - söndag 20-21 september
Känner du att du vill fördjupa din samverkan med naturväsen och kanske börja arbeta med dem för att hjälpa miljön?
Då är det här kursen för dig.

Mer kursinfo finns på sid 32 i gratis-programmet och på hemsidans kurssida..

Vill du lära dig mer om att skicka healing med olika frekvenser?
Kolla vår healingkurs:
HEALING - är en förmåga som Du och Alla människor har

KURS Lördag - söndag 11-12 oktober med PER-UNO och JENNY FRANSSON
Alla kan lära sig healing – även Du, eftersom det är en medfödd talang som vi kan väcka upp.
Man kan hjälpa många, även sig själv, med healing.
Per-Uno har arbetat fram egna mycket verksamma tekniker, vilket ger en mer precisionsinriktad healing är t ex reiki.
Vi provar att heala med rätt avstämda frekvenser för varje tillfälle, och skickar till människor, träd och naturväsen.
Du får veta vem din healing-guide är, hur den ser ut, hur du skapar kontakt med guiden
och hur du talar om vad du vill göra, så att du får rätt hjälp.

Mer kursinfo finns på sid 23.
Där får du även träffa naturväsen, som verifierar att du kan lära dig skicka Moder Jord-vänlig frekvens.
Det tar i regel max 10 minuter att lära t ex Reikifolk göra det.
Läs mer på
http://jordstralningscentrum.se/kurser-nu.htm
 
 
 
   TV-TIPS    
23 maj  - 1 juni 

                                                                                                        
Fredag 23 maj
Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters En rad märkliga ljus på himlen ovanför Phoenix. Del 2. [18616694]

Viasat History - 14:00 – 15:00 Historier från stenåldern. Del 2. Producerat år 2003. [3963323]

Discovery Civilisation - 14:05 – 15:00 Olösta gåtor Vem mördade Tutankhamon?. Två detektiver från en amerikansk mordrotel tror sig att löst gåtan med Tutankhamons alltför tidiga död. De återvänder till brottsplatsen för att lösa fallet. Del 21. [40577762]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 28/10. Producerat år 2002. [1051675]

Discovery Science - 15:00 – 15:50 Världens märkligaste UFO-berättelser Har utomjordingar invaderat Skottland?. Skottland har länge förknippats med mystiska och paranormala aktiviteter. Fler UFO:s har rapporterats i Skottland än någon annanstans i världen i förhållande till dess storlek. Del 4. [72325269]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Atlantis. Enligt legenden sjönk den sägenomspunna staden Atlantis till havets botten efter en naturkatastrof. Möt fyra personer som försöker finna svaret om Atlantis verkligen funnits. [5701385]

Discovery Civilisation - 16:50 – 17:45 Den ultimata guiden: pyramider Upptäck den fascinerande vetenskapen om pyramider. Vi berättar de sanna historierna om dessa otroliga byggnader och om människorna. som byggde dem med enkla verktyg av trä och sten. [16859255]

Viasat History - 18:00 – 19:00 UFO under det kalla kriget. UFO:n, eller flygande tefat, påstås föra med sig utomjordingar ute efter att dominera världen. De flesta fenomen av detta slag kan vanligtvis förklaras, men några av de mer svårförklarade fallen ger en fascinerande insyn i militärens och underrättelsetjänstens hemlighetsfulla åtgärder. Här undersöks sambandet mellan observationer av UFO:n i USA och Sovjetunionen, hur de båda supermakterna spelade på rädslan att domineras av den andra och hur irrationella farhågor spreds mellan länderna i det kalla krigets explosiva klimat. Producerat år 2005. [5864965]

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters åker till Gulf Breeze i Florida för att utforska varför det är så många UFO-observationer där varje år. De besöker också en kulle i San Antonio som sägs sakna tyngdkraft. Del 3. [30635439]

Discovery Civilisation - 20:05 – 21:00 Olösta gåtor Vem mördade Tutankhamon?. Del 21. [44184946]

Discovery Science - 20:10 – 21:00 Sömnens mysterier Det sjätte sinnet. Programmet granskar nya bevis för att hjärnan under REM-sömnen går in i ett förändrat medvetandetillstånd. Är utomkroppsliga upplevelser vanligare än vad vi tror? Del 2. [86882472]

Discovery Science - 01:40 – 02:10 X-busters åker till Gulf Breeze i Florida. Del 3. [62254250] 

 
 

Lördag 24 maj

Viasat History - 10:00 – 11:00 UFO under det kalla kriget Producerat år 2005. [4840618]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters åker till Gulf Breeze i Florida för att utforska varför det är så många UFO-observationer där varje år. De besöker också en kulle som sägs sakna tyngdkraft. Del 3. [18683366]

Discovery Science - 14:10 – 15:00 Sömnens mysterier Det sjätte sinnet. Är utomkroppsliga upplevelser vanligare än vad vi tror? Del 2. [60374989]

Viasat History - 17:00 – 18:00 I feniciernas kölvatten Fenicier, eller feniker, är det gemensamma namnet för det semitiska folk som levde och verkade i den forntida medelhavscivilisationen Fenicien. Detta uråldriga samhällsskick, som bestod av ett större antal stadsstater vid Libanons och Syriens kuster, etablerades långt före vår tideräkning och existerade i hundratals år. En av feniciernas största bedrifter var deras vägröjande bokstavsform som revolutionerade skrivkonsten och kom att lägga grunden för dagens moderna alfabet. Men fenicierna var också framstående handelsmän och skickliga sjöfarare som kunde navigera efter stjärnorna. Producerat år 2004. [5820521]

Kunskapskanalen - 19:50 – 20:00 Sverige i rymden [Repris] 20/5. Programledare: Lena Liljeborg.

Kunskapskanalen - 21:00 – 22:00 Klorofyll Miljömagasin. Smälter Arktis?. Dokumentär om djurlivet i Arktis som hotas av att klimatet blivit varmare. Intervju med regeringens chefsförhandlare Anders Turesson om klimatförhandlingarna och klimatmålen. Del 16 av 17.

Discovery Civilisation - 22:50 – 23:45 Övernaturliga fenomen Mörkret kommer. När en familj flyttar in i ett townhouse får de veta att den tonårsflicka som bodde där tidigare begick ett tragiskt självmord. Nu tror familjen att hon återvänt…. Del 6. [68203328]

Viasat History - 01:00 – 02.00 I feniciernas kölvatten Amerikansk dokumentär från 2004. [8434632]

Söndag 25 maj

TV4+ - 11:20 – 12:30 Mannen som talar med hundar [Repris] 19/5. Del 16 av 35. Producerat år 2007. [74250545]

TV4+ - 13:00 – 13:40 Mannen som talar med hundar [Repris] 19/5. Del 4 av 26. Producerat år 2005. [5604816]

TV4+ - 19:00 – 20:00 Det okända [Repris] Svaneholms herrgård. Det är tydligt att någon vill köra bort familjen från herrgården. 12/1. Del 1 av 12. Producerat år 2008. [1666187

TV4+ - 20:00 – 21:00 Det okända [Repris] För Mikaela är det en tröst att känna Fredriks närvaro hos sig, men hon inser också att hon måste låta honom gå vidare till ljuset. 19/1. Del 2 av 12. Producerat år 2008. [1695699]

SVT1 - 22:40 – 23:10 Resan till Mars Sex minuter av skräck. Inträdet i atmosfären, nedstigningen och till slut landningen på Mars är komplicerade och riskfyllda moment i resan. Hettan runt skeppet blir enorm. Och inte minst gäller det att landa där man planerat!. Del 5 av 6. [5201380]

TV4+ - 23:00 – 00:00 Hemsökta hus Brittisk ockult serie från 2004. Teamet åker ut till Hellfire caves, några legendariska tunnlar i Buckinghamshire där den ökända Hellfire-klubben huserade. Det sägs att satanistiska ritualer, mord och orgier tagit plats där. Teamet upplever spöklika ljus och röster och dessutom kastas objekt på dem. Del 5 av 26. [4064496]

TV4+ - 00:00 – 00:30 Hemsökta hus [Repris] Blackpool pleasure beach, ett hemsökt spöktåg och poltergeist-aktiviteter. 13/7. Del 11 av 18. Producerat år 2004. [7662084]

TV4+ - 00:30 – 01:00 Hemsökta hus [Repris] Redan från starten på 1100-talet har värdshuset Treasure Holt förknippats med ondska, som häxkraft, mord, rån och människoffer. 18/11. Del 12 av 18. Producerat år 2004. [1388201]

TV4+ - 01:00 – 01:25 Mannen som talar med andar [Repris] 21/5. Producerat år 2002. [19369084]

TV¤+ - 01:25 – 01:55 Mannen som talar med andar [Repris] 22/5. Producerat år 2002. [68868317]

Måndag 26 maj

Viasat History - 09:00 – 10:00 Jesus hemliga familj Del 2. Producerat år 2006. [4700046]

National Geographic - 12:00 – 13:00 Jorden i fokus Räddad av solen. [9211274]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 28/10. Producerat år 2002. [1982591]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Grottmänniskan i fokus. Vad gör oss mänskliga och hur kunde en art nå högre än jordens alla andra varelser?. Experter reser över hela planeten i jakt på svar och kartlägger människans evolution. [5632201]

Discovery Civilisation - 16:50 – 17:45 Mumiedetektiverna De tre vise männen. De tre vise männen som besökte Jesusbarnet i Betlehem är ett bibliskt mysterium. Vilka var de? I detta avsnitt följer vi i deras fotspår. [16780171]

Kunskapskanalen - 19:00 – 20:00 Klorofyll Miljömagasin. Smälter Arktis?

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters Everglades träsk på jakt efter den mytomspunna jätteapan. Med hjälp av skickliga specialeffekter rekonstruerar teamet den märkliga apan från ett mystiskt foto. Del 4. [30566355]

SVT2 - 20:00 – 20:30 Existens Samhällsprogram om religion. Är Gud ett hjärnspöke? I sin ungdom fick Agneta Sofiadotter en uppenbarelse. För henne blev det beviset för att Gud finns. Forskare försöker samtidigt visa hur hjärnan fungerar vid religiösa upplevelser. Vad är det egentligen forskningen bevisar?. Och hur känns det att som troende höra att Gud kanske bara finns i hjärnan?. Del 8 av 8. Medverkande: Agneta Sofiadotter. [6133]

TV4+ - 20:00 – 21:00 Mannen som talar med hundar Del 17 av 35. Producerat år 2007. [1582171]

TV4+ - 21:00 – 21:30 Mannen som talar med hundar [Repris] 8/4. Del 5 av 26. Producerat år 2005. [8112355]

National Geographic - 22:30 – 23:30 Hemligheten bakom den förste kejsaren Qin Shi Huang Di. [2915305]  

 

Tisdag 27 maj

SVT1 - 11:00 (11:30) Resan till Mars [Repris] Sex minuter av skräck. Del 5 av 6. [5794]

Viasat Explorer - 11:00 – 12:00 Stormjägarna Utrustade med sju flygplan, 250 forskare, samt de bästa prylar som kan köpas för pengar, ska en grupp djärva och orädda personer försöka fånga. den perfekta stormen. I den här dokumentären följer vi med när forskare och piloter ger sig av på en spännande resa för att förstå vilken roll åskväder har i klimatförändringarna. Hundratals forskare från hela världen samlas i Darwin i Australien, skådeplatsen för många "tropiska monster". Till exempel Hector, ett av jordens största åskväder. För forskarna kan detta vara nyckeln till att förstå hur åskväder påverkar den globala uppvärmningen. Producerat år 2007. [35121553]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters trotsar Everglades träsk på jakt efter den mytomspunna jätteapan. Del 4. [18514282]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 3/11. Producerat år 2002. [1959263]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Superjordbävningar. Varför rasar endast vissa byggnader under en jordbävning? Vi träffar mannen som kan ha kommit på hur man kan förutspå jordbävningar. Dessutom möter vi några som överlevt dem och deras livräddare. [5609973]

National Geographic - 19:00 – 20:00 Kinas mystiska mumier Mumier från en försvunnen värld. [2688640]

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters testar fler övernaturliga fenomen: ett sjöodjur; Google UFO:s. Del 5. [30533027]

Kunskapskanalen - 20:00 – 21:00 Tiden [Repris] Dokumentär från "Mera vetenskap". Tidsuppfattningen är inbyggd i oss redan från början – den är en del av vår biologiska varelse. Vi lever i den, med den, och styrs av den. Och fortfarande är tiden en av mänsklighetens stora mysterier. Varför går den bara i en riktning? Varför kan vi inte stoppa tiden, se den, eller ta på den?. Som fysiker har Michio Kaku lärt sig att tiden är något mekaniskt, objektivt som alltid håller samma takt, hastighet, tempo. Vetenskapsmannen Michio Kaku undersöker tiden – från den mänskliga känslan av sekunder som tickar på – till platser i universum där tidens lagar verkar falla isär. Del 1 av 4.

Kunskapskanalen - 21:00 – 22:00 Historien om Gud [Repris] Dokumentär. Livet, universum och världsalltet. Alla samhällen har genom historien grundats på en tro på en högre makt som säger oss något om varifrån vi kommer, vilka vi är och vart vi är på väg. Från 8/2 i K. Del 1 av 3.

Onsdag 28 maj

National Geographic - 12:00 – 13:00 När bina tystnar Forskare hävdar att vi kan stå inför en global katastrof, då upp till 80 procent av bina i USA har försvunnit. [7811698]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters testar fler övernaturliga fenomen: ett sjöodjur; Google UFO:s. Del 5. [18581954]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 3/11. Producerat år 2002. [1926935]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Närkontakt med utomjordingar. Är vi den enda intelligenta arten i universum? Många forskare är övertygade om att så inte är fallet. Våra radio- och tv-signaler kan höras i yttre rymden, så kanske kan en mer avancerad ras lyssna till dessa sändningar. [5676645]

Discovery Civilisation - 16:50 – 17:45 Mumiedetektiverna Mordet på faraonen. År 1167 f.Kr. mördades faraonen i sitt harem. Mordkomplotten leddes av haremdamerna och några äldre hovmän. Följ rättegången och se. vilka hemligheter som döljer sig bakom brottet. [16724515]

National Geographic - 19:00 – 20:00 Kinesiska muren Mongoliska inkräktare. [2655312]

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters ser närmare på berättelser om självförbränning. Del 6. [30500799]

Discovery Science - 20:10 – 21:00 Universum Liv. Vi undersöker hur vetenskapliga upptäckter pekar på att det faktiskt kan finnas utomjordingar. Man hoppas nu kunna ta emot det första meddelandet från yttre rymden. Del 4. [86757732]

Discovery Science - 21:00 – 21:50 Kometen: Efter nedslaget Skulle vi överleva om jorden kolliderade med en komet av samma storlek som den som ledde till dinosauriernas undergång?. Rekonstruktioner och intervjuer med forskare ger svaret. Del 1. [52896916]

National Geographic - 21:30 – 22:30 Dolda katastrofer Jättevulkanen. I botten av en sjö i Sydostasien gömmer sig en vulkan. Om den får ett utbrott kan det leda till världens största naturkatastrof genom tiderna – med bränder, svält och miljoner döda. [8515549]

Kunskapskanalen - 00:00 (01:00) Historien om Gud [Repris]. Från 27/5 i K. Del 1 av 3.

National Geographic - 01:00 – 02:00 Dolda katastrofer Jättevulkanen. [8579504]

Torsdag 29 maj

Discovery Science - 09:00 – 09:50 Kometen: Efter nedslaget Skulle vi överleva om jorden kolliderade med en komet av samma storlek som den som ledde till dinosauriernas undergång? Del 1. [63431436]

Tv4 Fakta - 10:25 – 11:00 Odjurens tid [Repris] Brittisk dokumentärserie från 2001. Om hur människan utvecklades i Afrika för tre miljoner år sedan. Australopithecus kallas apan som är människans förfader 200 000 generationer tillbaka. De levde i grupper med tydlig social struktur. De åt en varierande kost och var de enda djur som parade sig ansikte mot ansikte. Dessutom kunde de använda enkla redskap med sina smidiga händer. 26/4. Del 4 av 6. [69668271]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters ser närmare på berättelser om självförbränning. Del 6. [18485726]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 4/11. Producerat år 2002.[1820707]

Discovery Science - 14:10 – 15:00 Universum Liv. Del 4. [60176349]

Discovery Science - 15:00 – 15:50 Kometen: Efter nedslaget Del 1. [54123441]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Jordens inre. Tusentals mil under jordens yta alstrar smält sten ett magnetiskt hölje som skyddar oss från farlig strålning. Men höljet kan vara på väg att tunnas ut, vilket skulle leda till dramatiska förändringar för magnetpolerna. [5570417]

Tv4 Fakta - 15:30 – 16:05 Odjurens tid. Del 4 av 6. [76848287]

Viasat History - 16:00 – 17:00 Spökskeppet - Zhengs storslagna resor Mellan 1405 och 1433 ledde den muslimska amiralen Zheng He från Kina sju seglingar över haven och besökte över 30 länder. Del 1. Producerat år 2005. [5613233]

National Geographic - 19:00 – 20:00 Kinesiska muren Drakens näste. [2559184]

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters rekonstruerar en UFO-observation som fångades på film i dagsljus i Mexiko. Sedan åker de till Ogden, Ohio för att återskapa en av stadens berömda spökhistorier. Del 1. [30497271]

Viasat History - 20:00 – 21:00 Vapen, bakterier och stål Ut ur Eden. Ett samhälles möjlighet till utveckling bestäms inte av ras, tro, tid eller erfarenhet, utan av tillgången till husdjur och odlade plantor. Hur kunde jordbruk leda till uppfinningar och teknologi och varför ledde dessa till att Eurasien erövrade världen?. Säsong 1. Del 1. Producerat år 2004. [3977417]

National Geographic - 20:30 – 21:30 Märkliga dagar på jorden Farlig temperatur. Dammoln samlas över Atlanten, beståndet av ren minskar och arter tvingas ut mot havet för sin överlevnad. Forskarna tror att samtliga av dessa fristående fenomen kan förknippas med klimatförändringar. [3264897]

Discovery Science - 21:00 – 21:50 Världens märkligaste UFO-berättelser Den stora UFO-sammansvärjningen. Den 16 juli 1945 var dagen då atombomben exploderade. Men vissa tror att det också var dagen då utomjordingar började konspirera för att ta över vår planet. Del 3. [52790788]

National Geographic - 21:30 – 22:30 Nefertitis odysée I Bibelns fotspår. Den framstående arkeologen Barry Kemp skildrar historien om den berömda bysten av drottning Nefertiti. Röntgenbilder visar ett "andra ansikte", dolt på insidan. Är detta drottningens sanna ansikte? [1369261]

Viasat History - 22:00 – 23:00 Historier från stenåldern. För 7 000 år sedan. Del 3. Producerat år 2003. [2197504]

Kunskapskanalen -23:00 – 00:00 Tiden [Repris] Från 27/5 i K. Del 1 av 4.

Viasat History - 00:00 – 01:00 Spökskeppet - Zhengs storslagna resor. Del 1. Producerat år 2005. [2177740]

Fredag 30 maj

Discovery Science - 09:00 : 09:50 Världens märkligaste UFO-berättelser Den stora UFO-sammansvärjningen. Del 3. [63408108]

Discovery Civilisation - 10:50 –11:45 Obduktion av en mumie Kejsarmumien/En krigares död. "En mumie obduceras" är historia och rättsmedicinskt mysterium i ett. Serien följer ett lag lovande mumiespecialister i deras utredningar av urgamla fall runt jorden. Del 5. [62447856]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters rekonstruerar en UFO-observation. Del 1. [18452498]

TV4+ - 14:10 – 14:40 Mannen som talar med andar [Repris] 4/11. Producerat år 2002. [1897479]

Viasat History - 14:00 – 15:00 Historier från stenåldern. För 7 000 år sedan. Del 3. Producerat år 2003. [3709127]

Discovery Science - 15:00 – 15:50 Världens märkligaste UFO-berättelser Den stora UFO-sammansvärjningen. Del 3. [88428653]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Stonehenge. Stonehenge är Englands mest gåtfulla monument. Vem byggde det och varför?. Primitiv teknologi och sinnrikhet kan ha gjort det möjligt att transportera stenarna långväga ifrån. [5547189]

Viasat History - 16:00 – 17:00 Spökskeppet - Zhengs storslagna resor. Del 2. Producerat år 2005. [5680905]

Discovery Civilisation - 16:50 – 17:45 Nubiens förlorade faraoner Efter hundratals år av förfall gräver nu arkeologerna fram en 2,000 år gammal nubisk stad i Sudan för att försöka pussla ihop dess sista. gåtfulla dagar. [16695059]

Viasat History - 18:00 – 19:00 Häxornas tid Svensk dokumentärserie från 2005. En inblick i 1600-takets mörka värld. Vi besöker platser över hela Sverige och särkilt de platser som varit en central del under häxjakten, så som Lillhärdal i Härjedalen. Vi tar oss även en titt på platser runt om Europa och Norden där de mest spektakulära historierna utspelar sig. 1600-talet var en tid av elände, präglat av krig, vidskepelse och rädda människor som styrdes av en stöddig och arrogant överhet. Säsong 1. Del 1. [5600769]

Discovery Science - 19:40 – 20:10 X-busters en rad märkliga ljus på himlen ovanför Phoenix. Del 2. [30464943]

Kunskapskanalen - 20:00 – 21:00 Klorofyll [Repris] Miljömagasin. Smälter Arktis? 24/5 i K. Del 16 av 17.

Discovery Science - 20:10 – 21:00 Sömnens mysterier Förändrade tillstånd. Kan hjärnan sova och samtidigt vara vaken?. Forskarna vet inte varför vissa av oss går in i detta förändrade medvetandetillstånd och utforskar mysteriet med sovande hjärnan. Del 3. [86628276]

National Geographic - 20:30 – 21:30 Sex grader kan förändra världen. [7569009]

Viasat History - 00:00 – 01:00 Spökskeppet - Zhengs storslagna resor. Del 2. Producerat år 2005. [2144412]

 

Lördag 31 maj

Viasat History - 10:00 – 11:00 Häxornas tid Säsong 1. Del 1. Producerat år 2005. [4679122]

Discovery Science - 13:40 – 14:10 X-busters en rad märkliga ljus på himlen ovanför Phoenix. Del 2. [18412870]

Discovery Science - 14:10 – 15:00 Sömnens mysterier Del 3. [60103493]

Viasat History - 17:00 – 18:00 Den förlorade staden Vi följer med till centrala Egypten där en grupp arkeologer gjort ett minst sagt intressant fynd. De har hittat en urgammal begravningsplats där hela tusen personer från den forntida huvudstaden Akhetaton, i dag känd som El-Amarna eller Tell el-Amarna, vilar. Detta ökensamhälle grundades av en av landets mest temperamentsfulla faraoner Akhenaton som regerade på 1300-talet f Kr. Akhenaton är bland annat är känd för att han gifte sig med den legendariskt vackra Nefertiti. Den egyptiske kungen övergav den gamla huvudstaden Thebe för att istället etablera Akhetaton som landets viktigaste ort. Akhetaton existerade dock bara i en generation innan den övergavs och förvisades till historieböckerna. Här får vi höra den dramatiska historien om denna förlorade stads färgstarke grundare samtidigt som vi får insikt i Akhetatons uppgång och fall. Producerat år 2007. [5666325]

Viasat History - 18:00 – 19:00 Häxornas tid Säsong 1. Del 2. Producerat år 2005. [5660141]

Kunskapskanalen - 19:00 – 20:00 Tiden [Repris] Dokumentär från "Mera vetenskap" Från 27/5 i K. Del 1 av 4.

Discovery Civilisation - 22:50 – 23:45 Övernaturliga fenomen När ett gift par öppnar en nattklubb i ett nerlagt slakteri får de reda på att två mördare begravt ett kvinnohuvud i källaren. Del 7. [68032832]

Viasat History - 01:00 – 02:00 Den förlorade staden. Producerat år 2007. [7795081]

Söndag 1 juni

Viasat History - 10:00 – 11:00 Häxornas tid Säsong 1. Del 2. Producerat år 2005. [2864352]

TV4+ - 11:15 – 11:55 Mannen som talar med hundar [Repris] 26/5. Del 5 av 26. Producerat år 2005. [80576604]

TV4+ - 11:55 – 12:55 Mannen som talar med hundar [Repris] 26/5. Del 17 av 35. Producerat år 2007. [39653517]

National Geographic - 15:00 – 16:00 Jorden i fokus Hubble – det främsta teleskopet. Hubble-teleskopet kan se till galaxens avlägsna hörn och är en av de viktigaste vetenskapsinstrumenten som någonsin byggts. [3642492]

Viasat History - 18:00 – 19:00 Zhao Ling: Kejsarens grav och dess hemligheter. Tang-dynastin utgör något av ett undantag i de kinesiska historieböckerna. I dag vördas kejsare Taizong som en klok ledare som ledde Kina in i en gyllene tidsålder. Under hans styre uppfann nämligen kineserna papperet, boktryckarkonsten, krutet och kompassen – hundratals år innan européerna gjorde det. För första gången i historien tillämpade de styrande i Kina inte en isoleringspolitik utan uppmuntrade istället ett världsomfattande utbyte av varor, kultur och idéer. Efter sin död år 649 begravdes kejsar Taizong i ett storslaget mausoleum i Zhao Ling-bergen. Efter Tang-dynastins fall förstördes den yttre strukturen, och i dag vet ingen var ingången till mausoleet finns. Kinesiska och europeiska forskare arbetar här tillsammans för att försöka lösa ett av de sista arkeologiska mysterierna. Producerat år 2006. [8720710]

TV4+ - 19:00 – 20:00 Det okända [Repris] 26/1. Del 3 av 12. Producerat år 2008. [1518222]

Viasat History - 19:00 – 20:00 Newton - den mörke kättaren Här avslöjas en mycket annorlunda bild av Isaac Newton. ägnade bara en liten del av sitt liv åt att studera vetenskap. Återstoden ägnade han åt den antika alkemikonsten, kätteri samt profetior och böner om världens undergång. Producerat år 2003. [8410888]

TV4+ - 20:00 – 21:00 Det okända [Repris] 2/2. Del 4 av 12. Producerat år 2008. [4476046]

Discovery Science - 20:10 – 21:00 Europas okända jordbävningar Det närmaste det flesta av oss kommer en jordbävning är på film – det är åtminstone vad vi tror. Forskare diskuterar den okända historien om Europas mest skrämmande jordbävningar. [35410772]

National Geographic - 21:00 – 23:00 Stonehenges hemliga kod Den brittiske arkeologen Mike Parker Pearson och hans grupp hittar nya bevis som stöder en radikal, ny teori om Stonehenge. [6540159]

Kunskapskanalen - 21:10 – 22:00 Nanorevolutionen som kom av sig Hendrik Schön var forskaren på allas läppar i början av 2000-talet. Han hade uppfunnit en organisk transistor som gjorde att elektronik kunde krympa till nanonivå och fick sin artiklar publicerade i de stora vetenskapliga tidskrifterna. Världen förberedde sig för en ny teknologirevolution. Men bakom framgången uppdagades en mörk hemlighet. Producerat år 2004.

SVT1 - 22:40 – 23:10 Resan till Mars UR. Jakten på liv. Väl framme på Mars ska astronauterna leta efter liv. Trots kylan och den giftiga atmosfären tror man att det är möjligt. Och hittar man liv på Mars återstår frågan: är det farligt?. [2656807]

TV4+ - 23:05 – 00:05 Hemsökta hus Det här är det mest obehagliga hus teamet någonsin besökt. Del 6 av 26. Producerat år 2004. [6676536]

TV4+ - 00:05 – 00:35 Hemsökta hus [Repris] Yvette och tv-teamet låses in på fängelset i Derby där människor hållits fängslade och brutala avrättningar ägt rum sedan 1756. 25/8. Del 13 av 18. Producerat år 2004. [4844005]

TV4+ - 00:35 – 01:00 Hemsökta hus [Repris] Tunnelbanestationen Aldwych som öppnade år 1907 i London är hemsökt av ett spöke. 1/9. Del 14 av 18. Producerat år 2004. [43400531]

TV4+ - 01:00 – 01:25 Mannen som talar med andar [Repris] 28/5. Producerat år 2002. [65603647]

TV4+ - 01:25 – 01:45 Mannen som talar med andar [Repris] 29/5. Producerat år 2002. [55036173]

TV4+ - 01:45 – 02:05 Mannen som talar med andar [Repris] 30/5. Producerat år 2002. [52413734]

 

HUMOR    

Simon's cat är två härliga tecknade filmer: 

 

 

 

  
 

 
Käbbel mellan könen 
 

Här kommmer ytterligare en berättelse! 

Hur män tillfredsställer kvinnor och gör dem till lags:

 

Smeka, beröma, skämma bort, uppskatta, njuta av, massera, planera, fixa, dalta, känna empati, ge komplimanger, stödja, mata, fresta, bada, roa, blidka, stimulera, smickra, vänslas, trösta, spinna, krama, egga, lugna, skydda, ringa upp, skriva, förutse, gnida näsan emot, småhångla, värma upp, förlåta, charma, kånka, släpa, offra sig för, bjuda, förse med, lämna, återvända, bönfalla, sublimera, skämta, krypa inför, visa jämlikhet, slicka, tillmötesgå, fascinera, uppmärksamma, bönfalla, gråta, duscha, raka sig, tro på, krypa intill, ignorera, passa upp, försvara, lirka, klä sig, skryta om saker, finna sig i, dofta gott, kyssa, smälta samman, brusa, rationalisera, avgifta, helga, hjälpa, erkänna, hyfsa till sig, uppgradera, klema bort, omfamna, acceptera, fjäska, lyssna, röra sig, jitterbugga, be, vädja, låna, stjäla, klättra, simma, måna om, blåsa nytt liv i, reparera, lappa ihop, tokjucka, lirka, respektera, lugna, dämpa, dö för, drömma om, lova, ge upp, retas, flirta, anförtro, engagera, tråna, mumla, hålla ömt om, snusa med, snörvla, lyfta, försvaga, lindra, punktsvetsa, tjäna, gnugga, reta, lindra, bita, smaka, snutta, belöna, inta hennes ställning, snuva, krumelura, prata gallimatias, väta, smussla, klatscha, daska, falla, gunga, glida, fjäska, klämma, fukta, tvåla in, kittla, rufsa, få bollen i korgen, gå i vågor, gelatinera, borsta, drypa, knåda, vika ihop, ställa sig in, hänge sig, chocka, imponera, förvåna, förblinda, förtrolla och dyrka. Och sedan, polarn, börja om med allt från början igen.

 

 

 Hur kvinnor tillfredsställer män och gör dem till lags:   

 

 

Klä av dig naken inför honom.

 

KVINNORS KLOKORD

 
Jag har haft tre äkta män och massor av oäkta.
Jag föredrag de oäkta.
Alice Timander

En flicka kan vänta på den rätte,
men tänk så kul hon kan ha
med alla de andra medan hon väntar.
Cher

 TÄNKVÄRT  

 

Fniss... följande citat stod på en tepåse med kravmärkt örtte .  // P :o)

"Den största faran för de flesta av oss är inte att vår målsättning är för hög och vi missar den,  
 
utan att den är för låg och vi når den."

- Michelangelo

-----------------------

Kjell S har hittat detta:
Följande är en av
 Carl Schultz filosofier, skaparen av Snobben. 
Du behöver inte kunna besvara följande frågor. Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå andemeningen. 

1. Räkna upp världens fem rikaste män. 
2. Räkna upp fem vinnare av Heisman trofe'n. 

3. Räkna upp dom fem sista Fröken Sverige vinnarna. 
4. Räkna upp 10 personer som vunnit Nobelpriset. 
5. Räkna upp dom sex sista som vunnit Oscars för bästa aktör eller aktris. 
6. Räkna upp dom tio senaste vinnarna av WM i hockey.


Hur gick det? 
Poängen är att få av oss minns gårdagens rubriker.
Dessa är inte andraklassens pristagare. 
  
Dom är dom absolut bästa i sin gren.  
Men applåderna dör.  
Utmärkelserna uteblir.  
Deras gärningar glöms bort.  
Diplomen begravs med sina innehavare.

Här kommer en frågerunda till. 
 
F
å se hur du klarar den:
 
1. Nämn några lärare som hjälpte dig under din skolgång.
 
2. Nämn tre personer som stöttat dig igenom svåra tider. 
3. Nämn fem personer som lärt dig något värdefullt. 
4. Nämn några som fått dig att känna dig speciell. 
5. Nämn fem personer som du gärna umgås med.
Lättare? 
Sensmoral: Dom människor som gör ditt liv värt att leva är inte dom med mest pengar, mest utmärkelser eller mest berömmelse. 
Det är dom som bryr sig som räknas.
Skicka detta vidare till dom som gjort ditt liv minnesvärt. 
Bekymra dig inte om att världen ska gå under idag. 
Det är redan imorgon i Australien
 
( Charles Schultz)
 


 Eva Svensson och Per-Uno Fransson 
 
 Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta 

  

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående