2007 nr  32,   17 december

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit succesivt.  


  

INNEHÅLL:   

   ·   DE NÄRMASTE AKTIVITETERNA  
   ·   HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING,  fler datum     
  
  
·   TV-TIPS  med massor av bra program  
   ·   HUMOR  
 
 
 
·    JUL-TOMTE   
        

DE NÄRMASTE  AKTIVITETERNA  

JULFEST
Måndag 17 december kl. 18:
45  Vanliga föredragslokalen: Kammakargatan 56
Vi avslutar året med en sedvanlig festkväll, så att vi kan hinna umgås en kväll.
Vi har den i form av ett knytkalas.
Ta med dig lite mat och ställ fram och smaka själv på vad andra tagit med.
Kaffe, dricka, te och porslin och tipstävling fixar vi.
Berätta gärna något roligt med anknytning till våra ämnesområden.
Främst så hinner vi umgås!
Välkomna!
 
 

 

 

VÅREN 2008 
Hög tid att anmäla sig till kurserna!
En juklapp till dig själv kanske?
 Några har gett bort kurser i julklapp och födelsedagspresent till intresserade personer...

Föredragslokal: Kammakargatan 56, kl 18.45-22.00. Inträde: 100:-
Kurserna hålls inne i Stockholm, förutom Reinkarnation, som hålls på kontoret i Täby. 


Kurs
Lö-sö 2-7 jan

UTBILDNING TILL REINKARNATIONSTERAPEUT - YLVA CRONSTEDT
KURS
Onsdag - måndag 2-7 januari. 6 dagar 
Ylva Cronstedt leder en sex-dagars kurs som ger dig kunskaper att börja arbeta som reinkarnationsterapeut, vilken hjälper andra göra regressioner till tidigare liv och även andra tillfällen. En givande kurs även för din egen personliga utveckling!
Mer kursinfo på kurs-sidan.  Se även  föredrag 4/2.
Vi behöver
  också  personer  till dessa kurser att öva på. Hör av dig! Gratis!
 

 

När man går tillbaks i tiden genom regression till tidigare händelser, till barndomen eller till tidigare liv, kan man minnas exakt vad som hände.  
Det är spännande, utvecklande och många gånger hälsosamt.

Ylva Cronstedt har arbetat med regressioner i 20 år och har utarbetat en metod, som nu har blivit spridd, för att komma åt grundorsakerna till olika negativa känslor och till en del sjukdomar och fobier som har sitt ursprung i tidigare negativa händelser, vilka vi kanske inte ens kommer ihåg eller är medvetna om idag. Dagens problem kan då botas eller lindras.

Med milda metoder kan man med regressioner också avsevärt lindra skador från barndomen i nuvarande liv.

Naturligtvis letar man inte bara efter traumatiska händelser i det förgångna, utan minst lika viktigt är det att finna styrkan, livsglädjen och en mening med tillvaron.
Att dessa minnen inte bara är fantasier finns det åtskilliga belägg för. Det har skrivits många böcker om hur människor hittat spår av sina egna tidigare liv. 
 
En hel del av Ylvas klienter har också senare funnit konkreta bevis på att de levt tidigare på just det viset de beskrivit under en regression.

Utbilda dig till reinkarnationsterapeut - det är en kort och effektiv utbildning där du får tillfälle att verkligen både lära känna dig själv och lära dig hjälpa andra människor. Att vara reinkarnationsterapeut är verkligen roligt och spännande.  
Det roligaste är att man gör så många människor glada. Den ena klienten är inte den andra lik och det blir aldrig tråkigt.

Ylvas bok
VI VANLIGA ODÖDLIGA
Mycket intressant och läsvärd bok om reinkarnationstankens historia,
men framför allt intressanta exempel från Ylvas mycket långa praktiska erfarenhet.
200:-

KURS-innehåll:
- Djupavslappning
- Göra hopp mellan de olika liven
- Besök liv före människornas tid
- Bota med två olika metoder
- Hämta kraft och glädje
- I ljuset: andlig ledare och döda anförvanter
- Att få hjälp och råd av tidigare inkarnationer

Max sex deltagare per kurs. Kurserna är på bara sex dagar, men det är effektiva sex dagar och vi hinner lära oss många olika tekniker. Teori blandas med många praktiska övningar, där man också själv får gå igenom egna regressioner, vilket deltagarna brukar uppleva som oerhört utvecklande för dem själva.
De brukar bli förvånade hur mycket kursen ger dem personligen.
Kursdeltagarna tränar dels på varandra, dels på flera utomstående försökspersoner.
Att ta emot sin första klient efter kursen blir då inte någon ny eller ovan situation. 
 
Pris: 6.750:- 
Lyssna  också gärna på Ylva Cronstedt föredrag om reinkarnation 4/2.


Föredrag
Mån 14 jan

 

UFO OCH UTOMJORDINGAR – CARINA HULTQVIST
FÖREDRAG
Måndag 14 januari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56  
I det här föredraget tar Carina med oss på en hisnande resa i universum. Hon kommer att berätta om UFOs; både vad som har rapporterats och hur myndigheter och militär hanterar frågan. Hon berättar om dokumenterade civilisationer på planeter i och i närheten av vårt solsystem och om möten med främmande varelser här på jorden. Carina tar i föredraget
upp många av våra vanligaste frågor och funderingar.

Änglar och utomjordingar blandas ofta samman. Hesekiels syn i Bibeln är ett klassiskt exempel. Vad var det egentligen han såg? Är det utomjordingar som gör sädescirklarna, och vilket budskap vill de i så fall kommunicera? Vilka grupper av väsen finns det egentligen därute, och hur farliga är de? Har vi vänner i universum? Vilka? Finns de i vår tredimensionella värld eller i en helt annan dimension? SETI är forskarnas försök att få kontakt, men letar de på rätta ställen? Carina tar också upp frågan om hur vi kan kommunicera med dessa andra civilisationer. Bör vi alls göra det?

Carina berättar här allt hon vet om UFOs och utomjordingar – och lite till.

Det här föredraget är inget för lättskrämda!  


Carina återkommer 2-3 februari med kursen Besök i osynliga världar, där du själv genom guidade turer får besöka andra världar .
Mer kursinfo på kurs-sidan.


Föredrag
Mån 21 jan

ASTROLOGIKVÄLL – ERIK HESSER
FÖREDRAG
Måndag 21 januari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56  
Ikväll har du chansen att få reda på allt du någonsin velat veta om astrologi, och förmodligen mer ändå. Vi får besök av Sveriges mest erfarna astrolog med 34 år i yrket. Erik Hesser har därtill rykte om sig att hålla synnerligen underhållande och upplyftande föredrag.

Erik tar upp vad astrologin kan användas till och vad den inte duger till.

Dessutom kommer du att få en introduktion till Psykomagi som enligt Erik är den terapeutiska sidan av astrologi. Kvällen är att betrakta som en upplevelse det vore dumt att missa. Det blir en kväll som i all anspråkslöshet kan förändra ditt liv.

Erik återkommer med en kurs i Astrologi 15-16 mars. En kurs där du kan spara många studietimmar genom att lära dig Eriks enkla men kraftfulla metod! Mer kursinfo  finns på hemsidan www.jordstralningscnetrum.se 


GRATIS
Info-kväll
Mån 24 jan
GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI
Torsdag 24 januari kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56

Eva Svensson, Jordstrålningscentrum, är diplomerad kinesiolog och informerar om kinesiologi = muskeltest. Kinesiologi är en mycket bra komplett behandlingsmetod, som kan användas för behandling av både kropp och själ. Muskeltest används också som kontroll-hjälpmedel för att se att man mätt rätt med slagruta, vilket kommer att visas. Här får du en inblick i vad kinesiologi är och kan användas till. Eva visar också andra slags metoder hon arbetar med, bl a tankens kraft. Se en demonstration som får dig att häpna!

Vi har kurs i Kinesiologi 16-17 febr.
Mer kursinfo på kurs-sidan.
behandlings-sidan kan du läsa om Evas behandlingar med bl a kinesiologi.


Kurs
Lö-sö 26-27 jan
DE SJU CHAKRORNA, CHAKRA-YOGA OCH CHAKRABALANSERING - HENRIK HAMMARGREN
KURS
Lördag - söndag 26-27 januari
Lär dig massor om chakrornas funktioner och balansering, en hälsosam kunskap!
Läs mer i samband med föredraget den 19 november.
Mer kursinfo på kurs-sidan.
  

En omfattande grundkurs i chakra-kunnande, chakra-yoga och chakra-balansering, som ger dig djupare förståelse för vad chakror står för, hur de hänger ihop sinsemellan och ger en gryende helhetsbild av medvetandet.
Lördagen: Vi börjar gå igenom rot-chakrat (hur grundade/rotade vi är i tillvaron). Färg, belägenhet, element, psykologisk funktion, samband med körtelsystemet, organ i den fysiska kroppen som energimässigt försörjs av det icke-fysiska chakrat (=energikanalcentrat), samt mat som förbättrar chakrats funktion berörs kort. Vi gör det unika chakra-yoga-programmet och för varje chakra två till tre övningar, som öppnar upp chakrorna. Yoga-programmets enkla rörelser kan fungera som dagligt program för att få en harmonisk andlig utveckling och för att bli lycklig. Sedan fortsätter vi med sex-chakrat, (känslor och sexualitet). Därefter solar-plexus-chakrat, (din personliga makt).
Söndagen inleds med hjärtchakrat, (kärlek, jämvikt och balans i livet), sen halschakrat, (kommunikation och kreativitet), pannchakrat, (seende och intuition/sjätte sinnet), kron-chakrat, (vetande, kosmiskt medvetande, kontakten uppåt). Därefter chakra-balansering, en självhealingteknik, som även kan göras två och två. Vi mår bäst när alla chakror är jämnöppna.
 Pris: 2.150:-
Föredrag
Mån 28 jan
BIRGITTA KLEMO - HÄLSOTERAPEUT
FÖREDRAG
Måndag 28 januari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56  
Birgitta är en mycket skicklig och eftersökt hälsoterapeut. Hon använder många slags näringspreparat, homeopatmedel m.m. till sina patienter. Under kvällen delar hon frikostigt med sig av sin erfarenhet och du får många bra hälsotips. Kvällens tema handlar om människors olika konstitutioner och vad dessa olika mår bra av att äta enligt olika traditioner och läror och inte minst genom Birgittas erfarenhet, men Birgitta delar med sig en hel del andra hälsotips också.

Birgitta använder pendeln hela dagarna i arbetet när hon pendlar på sina patienters hälsa. Genom att använda pendelmallar så kan hon snabbt hitta rätt svar. Birgitta har pendlat sedan barndomen, eftersom pappan var slagruteman, och hon har därför blivit en mycket erfaren pendlare. Birgittas föredrag brukar vara mycket uppskattade!
Birgitta Klemo återkommer lördag-söndag 15-16 mars med kurs "Hälsa med Birgitta Klemo". Mer kursinfo på kurs-sidan.

Kurs
Lö-sö 2-3 feb
BESÖK I OSYNLIGA VÄRLDAR - CARINA HULTQVIST
KURS
Lördag - söndag 2-3 februari
Besök själv olika osynliga världar, t ex änglarnas, alvernas, underjorden och även vårt undermedvetna! Du får under kursen öva mentala tekniker för att komma i kontakt med andra medvetanden, också okroppsliga, och resa både framåt och bakåt i tiden.

Carina garanterar en spännande och lärorik kurs!
Mer kursinfo på kurs-sidan.  

Vilken osynlig värld tycker du skulle vara mest spännande att utforska? Är det änglarnas, alvernas, dödsriket, underjorden, Akasha-krönikan eller World of Warcrafts virtuella världar?
Vi kommer under första kursdagen att diskutera och göra besök i några av dessa och i flera andra världar, både fysiska och virtuella. Fokus andra kursdagen kommer dessutom att ligga på den mest spännande av alla, nämligen vårt eget undermedvetna! Hur ser den världen ut? Vilka drivkrafter och mekanismer styr den? Hur tar vi kontakt med det undermedvetna, och hur kan vi påverka det?

Här kan vi finna en portal till våra minnen, både från detta livet, från det förflutna och från framtiden! Och vi begränsas inte bara till egna minnen, utan har här tillgång till hela det kollektivt undermedvetna. Vi kommer i kontakt med drömtiden, som aboriginerna kallar den.
Sträcker vi oss lite längre bort ändå, får vi kontakt med information från helt andra världar. Många av dem kanske vi inte alls känner till eller förstår, för de är så ytterst främmande för oss, men oj oj oj så spännande! Carina garanterar en spännande och lärorik upplevelse och att vi får en trygg hemfärd tillbaks till den normala verkligheten.
Kom gärna och lyssna på Carinas föredrag: 
Flyttas pga sjukdom från 26 nov  till våren 2008:  "Profetior inför framtiden"
14 januari "UFO och utomjordingar".  
Pris: 2.150:-  

Kurs
Lö-sö 2-3 feb
INTUITIV UTVECKLING - ANN-KRISTIN NILSSON
KURS
Lördag - söndag 2-3 februari, den första av 4 helgkurser under en utbildning under 2008.
Mycket begränsat antal deltagare så att alla får ordentligt med tid och kan ta personlig kontakt mellan kurstillfällena.
Mer kursinfo på kurs-sidan.
  
 

Utbildningen är på 4 helger, men du har valfrihet hur många helger du vill gå, dvs du behöver inte binda dig för alla. Du har också ev möjlighet att hoppa på utbildningen senare.

Ann-Kristin reser runt i Norden och håller föredrag och seanser, gör psykometri (läser föremål), ger healing och privata konsultationer. Förmågor har hon sedan födseln. Den har funnits i fem generationer på både mors och fars sida. (Läs mer i programmet: 10 december.)

Syftet med kursen är att utveckla din intuitiva förmåga genom praktiska övningar på ett holistiskt genomtänkt sätt. Genom att lära dig olika tekniker får du verktyg du kan jobba med när du kommer hem, för den egna utvecklingen.
Tyngden de här dagarna kommer att ligga på hur man hanterar energi (chi). Energin kan vara så mycket, så många olika sorter och på olika nivåer.
Vi behöver lära oss använda dessa i samklang för att skapa balans i våra liv.

Du kommer att lära dig hur man på olika sätt kan se, läsa, känna och
förmedla energier. Vi kommer även att träna på att stänga av energiflöden.

Innehåll:

- Chigong - andnings- och kroppsövningar som anses ha medicinska
   eller religionspsykologiska effekter genom att aktivera eller styra chi (livsenergi).
   Vi börjar dagarna med ett pass så vi får igång energiflödet och blir mer fokuserade.
- Tarotkort vi övar på att tolka dem intuitivt.
- Tankekraften våra tankar, energier är den starkaste och mest kreativa kraft som vi någonsin kan få.
  Vi lär oss arbeta med tankens kraft (telepati) och att skicka energier till oss själva, våra vänner m.m.
- Meditation det finns många olika meditationsmetoder.
  Vi kommer att använda oss av två olika, en för ditt inre rum och högre jag och en annan för att träna ett bildseende.
- Psykometri handlar om att läsa energier. Föremål innehåller ägarens aura och vibrationer.
  Man kan få fram information om både dåtid och nutid.
  Genom övningar och bekräftelse tränar du upp och får tillit till din intuition.
- Kraftplatser en kraftplats är en plats som avger stark energi.
  Ofta kommer dessa från vissa saker som har hänt på platsen, och därmed lämnat spår i form av energier.
  Vi kommer att besöka en sådan plats och du får lära dig tona in på vad som hänt tidigare.
- Självkännedom energier finns överallt omkring oss och påverkar oss alla hela tiden, vare sig vi är medvetna om det eller inte.
  När du blir medveten om den kan du själv välja hur den ska påverka dig.

Var och en av oss har ett eget unikt sätt att ta emot budskap på. Ann-Kristin kommer under dessa helger, genom personlig vägledning, hjälpa dig att förstå varför och hur just din mediala förmåga fungerar som bäst.

Begränsat antal platser på kursen, för att alla skall hinna få personlig vägledning och också ha möjlighet att ha kontakt med Ann-Kristin mellan kurserna.   
 
Pris: 2.150:- 

 

 


 
HJÄLP JORDE
N:
 
SKICKA 
HEALING,  fler datum   
Här kommer mer information från Hjälp Jorden, den nya ideella organisationen som arbetar med alternativa metoder.  
 
Hjälp Jorden - healing fr o m jul
 
Tycker du att Moder Jord och människornas framtid är värd  
en kvart i veckan?

Nedan är några nya mål ungefär 1½ månad framöver. Vskickar onsdagskvällar 19:30 - 19:45.
Det går att börja redan 18:30 och hålla på till 20-tiden, men skicka gärna mest utsatt tid.
Vi, som övervakar jordläkningen, måste tillsammans med naturväsen hinna bygga upp uppsamlande "väggar" för att samla ihop healing alla sänder .
V
i behöver ev rensa bort "fel-frekvenser" som kan finnas med .
V
i behöver också ofta jobba för att få ner energierna i rätt form till rätt plats för att det ska fungera på ett bra sätt.
 
Vi försöker ha kvalitetsstyrning och uppföljning på varje plats tillsammans med rätt sorts naturväsen.  
De är specialisterna, så de bör bestämma.
Vi har märkt att effekten blir mycket bättre när vi, vid sändning till vatten  
inte bara jobbar med vattenväsen och skickar energi till dem,  
utan även blandar in väsen långt nere under marken och högt uppe i luften  
och ser till att det blir bra flöde och energiutbyte.  
Problemet är att det inte är många som har de kontakter och kunskaper som krävs för att ta hand om allt detta.   
Men med tiden kommer säkert allt fler bli utbildade i detta.
Men vi som tillsammans med Dig jobbar med detta har alltså naturväsenkontakter för att de ska bli riktigt bra resultat!  

 
Nedan kommer lite tips om hur man skickar: Obs att detta är för de som har en del erfarenhet. Vi kommer senare att också skicka med mer nybörjarinformation.
Du som inte har någon kunskap kan redan nu sitta med och under sändningstiden och bara känna kärlek till området, dvs se platsen framför dig
och tänk känn och se för ditt inre hur underbar denna plats är (All natur är underbar så du behöver inte ljuga, bara förstärka din känsla av det).
Skicka känslor av kärlek och tacksamhet till denna plats och till vattnet. Sitt alltid djupt avslappnad när du gör detta. Annars ger det inte så stor effekt som möjligt. 

 
 
Innan du skickar healing-energier: 
Slappna av och be att om möjligt få kontakt med något naturväsen som kan hjälpa dig med energier för det område du ska skicka till.
Har du en healingguide som även behärskar energier som Moder Jord vill ha så använd dig av honom/henne.  Be annars (under meditation) att få en ny guide. Be om: "bästa möjliga kärleksfulla guide som kan hjälpa till att hela Moder Jord"   
 
Att skicka rätt frekvens:   
Ni som fått verifierat av naturväsen att ni skickar rätt frekvens, använd er av den kunskapen och skicka rätt frekvens beroende på plats.  
Vid varje mål behövs flera olika frekvenser, till luft, vatten, botten, strand, underjorden/berget etc...  
Ju mer ni kan kommunicera med naturväsen som hjälper till och få info om vad du ska skicka osv, desto bättre effekt!  
Men vi kan ALLA göra stor nytta!

Använder du normalt t ex Reiki, som är Faders-energi (uppifrån) som inte alltid är det Moder Jord (nerifrån Jorden) bäst behöver  (den kan skada naturväsen eftersom de inte tål alla frekvenser, i likhet med att vi inte tål röntgenstrålningsfrekvenser m.fl.)  
Gå  därför ner rejält i frekvens  när du skickar healing till jorden 
T ex se dig i naturskönt landskap med fötterna i jorden  
B
rukar du meditera och jorda dig , så använd de knep du tränat in,  
t ex att skicka ner ett mentalt rep långt ner i jorden eller låt stora rötter växa ner i jorden under dina fotsulor. Känn att du är i din kropp. 

Be att få bli en ren kanal för den bästa möjliga healing-energi som målet xxx behöver bäst här och nu och inget annat.  
Att bli en kanal betyder att du inte skickar din energi och ev kan bli trött,  
utan att du förmedladen bästa energi du kan få och inget annat.  
Läs mer om healing på
http://healing.vingar.se
 

 Dessa tider sänder vi healing:
  
Onsdag 2007-12-26 19:30 - 19:45 
Mål: Öresund mellan Malmö och Köpenhamn.

Onsdag 2008-01-02 19:30 - 19:45 
Mål: Havet väster om Norge där det stora oljeutsläpppet var. 
Det är väster om där Norge är som bredast, ca 25 mil väster om Sognefjorden,
vilken ligger i höjd med Gävle i Sverige.

 
Onsdag 2008-01-09 19:30 - 19:45 
Mål: Oslofjorden söder om Oslo.
 
Onsdag 2008-01-16 19:30 - 19:45 
Mål: Östersjön väster om Visby.
 
Onsdag 2008-01-23 19:30 - 19:45 
Mål: Sundsvall hamnen och vattnet öster om.
 
Onsdag 2008-01-30 19:30 - 19:45 
Mål: Vättern norr om Jönköping
 
Onsdag 2007-02-06 19:30 - 19:45 
Mål: Siljan, väster om Rättvik.
 
Onsdag 2007-02-13 19:30 - 19:45 
Mål: Trondheimsfjorden , sikta någon kilometer norr om Trondheim.  

 
Senare ska vi även ha andra mål, bl a över smutsiga städer.   
Vi ska försöka skicka längre bort från Norden.
Det 
kräver både rätt kontakt och styrmetoder så att det blir rätt när många är inblandade.
Vi jobbar redan på att hitta metoder tillsammans med naturväsen för att det ska fungera  även över land och med många inblandade 
Men som vid allt arbete och forskning tar det tid och kräver flera människor inblandade och allt ska ske ideellt på fritid.
Tyvärr har vi inga sponsorer till sådant här jobb... 
Våra politiker, vetenskapsmän och företagare hör tyvärr inte att naturväsenvärlden skriker efter hjälp och samarbete
och att det behövs stora, snabba, effektiva hjälparbeten från både oss som jobbar alternativt och de andra.
Vi måste hjälpa till och vi kan gör mycket, här och nu och hemifrån. 
 
Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord är värd att få  
en kvart i veckan? 
 
Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet!
 
 
Hjälp Jorden  
 
 

   
 
TV-TIPS  med massor av bra program  
Du kollar förstås att kanal och tider stämmer! 
Det är en blandning av sådana program vars innehåll tangerar osynliga förmågor,
plus en del pärlor som intresserar många av oss.
Vi kollar mest på http://www.dagenstv.com

Eftersom det är jul så tar vi med lite mer program denna gång, dvs annat som också kan vara bra program  
 

TV-tips fr o m 2007-12-17

 

Måndag 2007-12-17

TV4 Fakta
16:05 

Okänd diagnos

Amerikansk dokumentärserie från 2007. Här berättas otroliga historier om människor som har lidit av olika sjukdomar eller varit döende, utan att läkarna har kunnat förstå vad som är fel, och som själva lyckats hitta lösningen. Del 3 av 8. Repris från 6/12.

TV4+
16:20 

Mannen som talar med andar     Snacka om snabbpratare, medialitetens Thore Skogman, typ!  

Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 27/5. [5238524]

TV2
18:15 

Fråga doktorn

Hälsomagasin. Del 14 av 14. Vad betyder julen och vad betyder våra minnen av årets största högtid? Skådespelerskan Marie Göranzon, aktuell i Anton Tjechovs "Måsen" på Dramaten i Stockholm, växte upp på ett hotell i Linköping och hon berättar om sina minnen från jularna och sina tankar inför julen som kommer efter en intensiv höst. I veckans program blir det också glimtar från året som gått, julklappstips och svar på frågorna som kommit in. Husdoktor: Gunilla Hasselgren. Programledare: Suzanne Axell. Bredbild. Text-tv 299. Även 18/12, 22/12 och i SVT24 23/12. [2584340]

TV4 Fakta
18:30 

Mördarens profil

Amerikansk dokumentärserie från 2005. Dayle Hinman, expert på gärningsmannaprofiler, berättar om fall hon tidigare löst. Med hjälp av ett team av experter söker hon ledtrådar till en psykologisk profil som sedan hjälper utredarna att hitta misstänkta, och slutligen till att lösa hela fallet. Hon är besatt av att ge upprättelse åt offren och ta sig in i brottslingarnas hjärnor. Del 11 av 13. Repris från 15/8.

TV4+
19:05 

Doktor Phil

Amerikansk pratshow från 2007. Den här gången handlar det om hur man gör för att leva i nuet och finna lyckan, och doktor Phil får besök av författarna Nancy David, Dr Dan Siegel och Mitch Albom. Dessutom gästas han av Nicole som drabbades av en allvarlig sjukdom, och Dana som berättar om hur hennes dotter förändrades över natten, började missköta skolan och struntade i regler. Repris från 18/11. [8573494]

TV4+
20:00 

Mannen som talar med hundar     Mycket skicklig kille, som verkligen snabbt läser av hundars beteende
                                                      och vet hur man "ändrar" deras beteende på rätt kärleksfullt och bestämt sätt som flockledare, typ....
 

Amerikansk dokumentärserie från 2006. Del 17 av 21. Cesar besöker en organisation som arbetar för att hjälpa hemlösa djur i Tijuana i Mexiko. Förutom att de gratis steriliserar och kastrerar katter och hundar så försöker organisationens grundare Laura Sandoval adoptera bort hundar till nya hem. Maureen Lovetro föddes med en cp-skada. För att stärka sina ben promenerar hon med sin hund Chloe men cockerspanielflickan lyder inte Maureen utan drar i stället omkull henne. Kan Cesar få Chloe att respektera och lyda sin matte? [6033982]

Kanal 5
20:00 

EKG

Svensk hälsoserie från 2007. Del 8 av 8. Dödsångest och nojor diskuteras när programledarkollegan Fredrik Wikingsson är gäst hos Ann. Text-tv 199. Även 22/12. [472388]

TV4+
00:50 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 14 av 22. Allison svimmar och slår i huvudet, vilket får Joe att ta med henne till läkaren för en hjärnundersökning. När Alison sitter i väntrummet blir hon vän med en man som visar sig vara en seriemördare. Det enda problemet är att mannen inte kommer ihåg att han begått brotten. Undersökningen visar att Allison har en konstig bula i hjärnan, vilket får Joe att söka efter en vetenskaplig förklaring till sin familjs övernaturliga förmågor. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2006. [56123760]

TV4+
01:40 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 5 av 22. Allison drömmer om en gammal skolkamrat och bestämmer sig för att söka upp henne. En man ber åklagarna om hjälp med att hitta hans försvunna dotter. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 4/12. [93062321]

 

 

Tisdag 2007-12-18

TV4+
16:20 

Mannen som talar med andar

Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 27/5. [5205296]

TV2
16:35 

Fråga doktorn

Hälsomagasin. Del 14 av 14. Vad betyder julen och vad betyder våra minnen av årets största högtid? Skådespelerskan Marie Göranzon växte upp på ett hotell i Linköping och hon berättar om sina minnen från jularna och sina tankar inför julen som kommer efter en intensiv höst. Det blir också glimtar från året som gått, julklappstips och svar på frågorna som kommit in. Husdoktor: Gunilla Hasselgren. Programledare: Suzanne Axell. Bredbild. Text-tv 299. Repris från 17/12. Även 22/12 och i SVT24 23/12. [8084673]

TV2
17:30 

Oddasat    Ofta med intressanta inslag även får de utan samiskt påbrå, i regel varje vardag.  

Samiskspråkiga nyheter. Bredbild. [70505]

TV2
18:15 

Go'kväll         Låter intressant om att "våga förändra sitt liv" 

Magasin. Presentation av plats nummer 1 på "Drömlivs-listan", där vi möter människorna som vågat förändra sina liv och experterna som ger råd på hur det kan gå till. Gäst är Johan Andréasson, expert på att få människor att komma i form. Intervju med författaren Lissa Nordin som har skrivit en bok om "gammpojkar" från Norrlands inland. Innanför murarna på Stockholms slott kommer Sveriges historia oss till mötes, men samtidigt är det en modern arbetsplats där kungafamiljens otaliga uppdrag planeras och administreras. Christopher O'Regan avslutar höstens serie med att berätta om slottet av i dag. Programledare: Joachim Vogel. Bredbild. Text-tv 299. Även i SVT24 senare i dag. [2551012]

TV1
21:30 

Toppform

Hälsoserie. Del 6 av 10. Det är snart jul och "Toppforms" kock Rune Kalf-Hansen sätter deltagarna på att laga mat med julens alla smaker och dofter. Nu är det också dags för deltagarna att få ett nytt uppdrag, de ska alla på något sätt föra vidare den kunskap som de har fått genom att vara deltagare i "Toppform". I veckans avsnitt avslöjas det vad Per, Izla, Ida och Catarina ska göra som "Toppformsambassadörer". Programledare: Blossom Tainton Lindquist. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT24 20/12, SVT1 20/12, SVT24 22/12 och SVT1 23/12. [692]

TV2
21:30 

Vetenskapsmagasinet   Verkar vara lite vetenskaplig touch på det där om "Män från Mars och kvinnor från Venus"... 

Del 9 av 10. Myter om kvinnor och män. Män är mer våldsamma medan kvinnor är mer empatiska. Kvinnor är bättre på att snacka medan männen är överlägsna på att packa bilen. Sant eller falskt? Vad säger vetenskapen om det här? Finns det verkligen medfödda skillnader? "Vetenskapsmagasinet" har tagit reda på sanningen om myterna om våra olikheter. Programledare: Rasmus Åkerblom. Bredbild. Text-tv 299. Även i SVT24 21/12, SVT2 23/12, SVT24 23/12 och SVT2 31/12. [8925]

TV4
23:35 

Ghost whisperer

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 3 av 22. Melinda upptäcker en ung flicka i sin affär som visar sig har rymt från psyket. I rollerna: Jennifer Love Hewitt, David Conrad, Aisha Tyler. Repris från 2006. Bredbild. Säsong 1. [2729925]

TV4
00:20
 

Millennium

Amerikansk thrillerserie från 1997. Del 8 av 22. Före detta FBI-agenten Frank Black har en övernaturlig förmåga att sätta sig in i mördares och galningars psyken. I rollerna: Lance Henriksen, Klea Scott, Brittany Tiplady. Repris från 2003. Säsong 3. [5794258]

TV2
00:35 (01:15)

Supernatural

Amerikansk thrillerserie från 2006. Två bröders konfrontationer med det övernaturliga. Del 6 av 22. No exit. Sam och Dean undersöker morden på en rad blonda kvinnor och hittar samband med USA:s första, och nu döda, seriemördare. Jo följer efter bröderna mot Ellens vilja. I rollerna: Jensen Ackles, Jared Padalecki, Samantha Ferris. Bredbild. Repris från SVT24 tidigare i dag. Säsong 2. [2643567]

TV4+
01:25 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 15 av 22. Allison hjälper distriktsåklagaren att försöka hitta en saknad bror till en av hans nära vänner. Allison börjar också få visioner från en nyligen död mans sista dagar och hon måste försöka få ihop pusselbitarna för att ta reda på sanningen om mannens död. Joe blir orolig när han misstänker att Bridget kommunicerar med en död författare. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2006. [90765635]

TV4
05:30 

Äntligen hälsa - yoga

Svenskt livsstilsprogram från 2007. Repris från 19/6. Text-tv 890. Bredbild. [5779321]

 

Onsdag 2007-12-19

TV4+
16:20 

Mannen som talar med andar

Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2/6. [5109068]

Kanal 5
17:05 

America's funniest home videos      Går även andra dagar och tider, kan vara ganska så kul. 

Amerikansk underhållningsserie. Vanliga människors hemvideofilmer med fokus på humor. [136839]

Kanal 5

18:30 

America's funniest home videos

Amerikansk underhållningsserie. Vanliga människors hemvideofilmer med fokus på humor. [603890]


TV8
21:00 

I Buddhas fotspår     Intressant för dem som vill få lite bakgrund till en person som berör miljoner över hela världen.  

Brittisk dokumentär från 2003. Fem hundra år före Kristi födelse lämnade en ung prins vid namn Siddhartha Gautama sitt välbärgade liv för att till fots söka sanningen i norra Indien. Hans erfarenheter under denna vandring blev en filosofi som idag följs av över 400 miljoner människor. I den här dokumentären får vi veta mer om denna man och hur han påverkat världen med sina läror. [43808242]

TV4+
01:15 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 16 av 22. Allison har problem att vara opartisk när en ung pojke, som anklagas för mord, påminner henne om hennes döda son. Bridget tar hem en övergiven hund och försöker övertyga sina föräldrar att behålla den. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2006. [75906575]

 

Torsdag 2007-12-20

Animal Planet
08:00 

Världens skojigaste djur    Med ibland häpnadsväckande scener som fastnat på bild.  

Del 7. Med hjälp av hemvideofilmer, dokumentärbilder, nyhetsinslag och annat visar "Världens skojigaste djur" djur som beter sig underligt och gör otroliga saker. [57869643]

Animal Planet
08:30 

Världens skojigaste djur

Del 8. Med hjälp av hemvideofilmer, dokumentärbilder, nyhetsinslag och annat visar "Världens skojigaste djur" djur som beter sig underligt och gör otroliga saker. [42866933]

Animal Planet
09:00 

Ormjägaren     Sannerligen en häftig orädd kille.
                        Du vet väl att ormfobi och liknande kan tas bort med kinesiologi?
 Hör av dig om du behöver hjälp!

Världens giftigaste ormar. Bruce reser till norra Queensland, den australiensiska delstat som kan uppvisa störst antal giftiga ormar. Hans uppdrag består i att finna världens giftigaste orm, inlandstaipanen. [42867662]

Animal Planet
10:00 

Den vilda världen      Denna kanal har ibland riktiga pärlor till naturfilmer, denna verkar vara spännande.  

Elefanten - en liten jätte. Elefanten står ibland i skuggan av slätternas många andra djur, men nu fokuserar vi på aldrig tidigare skådade beteenden hos detta magnifika djur. [42878778]

Animal Planet
12:00 

Djurfilmare

Missöden och faror. En titt bakom kulisserna vid inspelningar av program med djur för att avslöja hur oförutsägbart okontrollerbara djuraktörer kan bete sig. [76715010]

TV4+
16:20 

Mannen som talar med andar

Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2/6. [5169440]

TV8
21:00 

Vatikanen - Mitt hemland        Unik titt bakom kulisserna! 

Dokumentär från 2005. Joseph Ratzinger blev känd som Jean-Paul II högra hand och den mest kända teologiska rådgivaren i Vatikanen - han kallades 'Guds Rottweiler'. Nu känner världen honom som den nya påven, Benedict XVI. I denna intima dokumentär följer vi med honom på en rundtur i Vatikanen, in i en värld som ingen vet mer om än han gör. Detta är en fascinerand inblick i landet som tillhör påven och där det officiella språket fortfarande är latin. Många av de ställen vi besöker har aldrig varit öppna för vare sig media eller folket förrän nu. [1719827]

TV4
21:00 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 20 av 22. Allison blir förvirrad när hon fortsätter drömma om att en man mördar sin fru trots att hon hjälpt Devalos att övertyga juryn om den misstänkta mördarens skuld. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Säsong 3. [741372]


TV4+
00:55 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 17 av 22. Efter att Allison drömt att hennes bror, Michael, varit inblandad i ett bankrån blir hon orolig för att drömmen är sann. Hennes misstankar förstärks när han plötsligt dyker upp på ett oannonserat besök. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2006. [79319976]

 

Fredag 2007-12-21

TV2
09:30 (12:30)

Vetenskapens rymder och gränser

Konferens. Populärvetenskapligt symposium på Institutet för rymdfysik i Kiruna. Från lappländsk resa till rymdpromenad. Föreläsare: Christer Fuglesang, Lars-Erik Edlund, Heidi Hansson, Ove Nilsson och Kristin Palmqvist. [98384131]

TV4+
16:20 

Mannen som talar med andar

Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 3/6. [5136112]

TV1
20:00 

På spåret      Ett av Sveriges mest sedda, populära program. Hur tidigt löser ni resemålen?  

Geografisk frågesport. Del 4 av 13. Kristina Kappelin och Kjell Bergqvist möter Cecilia Hagen och Lennart Hoa-Hoa Dahlgren. Domare: Björn Hellberg. Programledare: Ingvar Oldsberg. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT1 22/12, SVT24 22/12, SVT1 25/12 och SVT24 27/12. [1131]

TV1
23:10 

Led Zeppelin live     Wow! En gammal goding-konsert med Robert Plant o polarna. 
                                Sedan är det bara att vänta på förra veckans London-konsert.
                                 Robert har ju gjort en CD med Allison Krauss som fått mycket bra kritik och sålt bra,
                                 säkert något att inhandla när det blir bra pris.
 

Konsert från Knebworth 1979. I kvällens program får vi bl a höra "Stairway to heaven", "Kashmir", "Whole lotta love" från en av deras mest minnesvärda spelningar. Led Zeppelin bildades 1968 ur askan av The Yardbirds. När rhythm & blues-bandet upplöstes tog gitarristen Jimmy Page in Robert Plant, John Bonham och John Paul Jones och turnerade som nya Yardbirds. 1969 kom det kanske mest normgivande albumet i heavy rocks historia "Led Zeppelin" och bandet blev den rockikon de fortfarande är. [4139841]

TV4+
01:10 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 18 av 22. Efter att ha drömt om att en ung flicka ramlat ner för en klippa upptäcker Allison att det hon inte ser är mer skrämmande än det hon ser. När samma flicka hittas strypt oroar sig Allison för att hennes krafter inte fungerar som de ska. Bridget bestämmer sig för att berätta om sin mammas jobb i ett skolprojekt. Men när Joe och Allison upptäcker att Bridget avslöjat lite för mycket om Allisons arbete blir de tvungna att be barnen att inte berätta om vad deras mamma gör på jobbet. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber,
Miguel Sandoval. Repris från 4/1. [75943006]

Discovery Channel
03:55 

Övernaturliga fenomen

Övernaturliga fenomen i Summerwind. Ginger flyttar in på en herrgård trots varningar att det spökar där. En övernaturlig närvaro driver dock hennes man till vanvettets gräns.  [76114532]

TV4+
04:35 

Medier söker bevis

Brittisk dokumentärserie från 2007. Del 6 av 13. I maj 1996 hade 19-åriga Jenny Leuth precis flyttat till Glendale, Arizona, för att bo med sin barndomsvän Diana Shawcroft. En fredagskväll promenerade kvinnorna till ett lokalt varuhus och ringde flera samtal från butikens telefonautomat. Två timmar senare såg vittnen dem kliva in i en blå lastbil. Det var sista gången någon såg kvinnorna i livet. Månader senare hittades deras kroppar 15 mil bort i ett parkområde. Teamet åker till Arizona för att försöka hitta lösningar på fallet. [90624193]

Discovery Channel

04:45 

Bo med de döda

Förföljare i natten. Häng med när paranormala utredare söker igenom vindar, källare, vardagsrum och bakgårdar hos Amerikas mest hemsökta hus. [64914862]

 

 

Lördag 2007-12-22

TV4+
11:15 

De överviktigas marsch

Brittisk dokumentärserie från 2006. Del 1 av 3. Den långa promenaden startar i Devon, England, och deltagarna får problem redan innan de har kommit över första kullen eftersom många aldrig tidigare har rört sig så mycket. De har svårigheter att komma överrens och dessutom börjar de inse att de måste äta mindre portioner om de ska gå ner i vikt. En i gruppen hotar att hoppa av och en annan får besked om att kroppen kanske inte klarar den påfrestning som vandringen innebär. Repris från 28/9. [57009629]

TV4+
13:00 

Hypnosbanta med Paul McKenna

Brittisk serie från 2006. Del 4 av 4. I den här programserien försöker hypnotisören Paul McKenna förändra människors attityd till mat och få dem att gå ner i vikt utan att banta. Programmen följer Paul när han försöker få överviktiga personer smala enbart genom tankens kraft. Repris från 29/7. [8509483]

Animal Planet
14:00 

Fladdermössens hemligheter      Verkligen enormt spännande "teknologi-färdigheter"... 

Del 146. Träd in i fladdermössens hemlighetsfulla värld. I verkligheten är fladdermöss långt ifrån skrämmande och snarare smarta, sociala, extremt specialiserade och riktigt älskvärda. [58715290]

TV4+
17:20 

Min hund styr mitt liv special

Brittiskt djurprogram från 2006. Hundexperten Victoria Stilwell tar sig an några av Storbritanniens olydigaste hundar på en husdjursfestival i Glastonbury. Victoria lär bland annat hundägarna den fem gyllene reglerna för att få hunden att lyda. Hon möter också sin största utmaning när hon ska få tusen jyckar att sitta. Victoria ger sig också ut på festivalområdet och tittar på de olika evenemangen som innehåller allt från idoltävling för valpar som får visa upp sina talanger till alternativa hundterapier. Repris från 29/8. [5543174]

Discovery Channel
17:30 

Förklaring följer...    Discovery har en hel del pärlor för oss som är lite nyfikna. Men tiden räcker ju inte till... 

Rymddräkt/Dieselmotorer/Neonskyltar. Se hur en rymddräkt håller en astronaut vid liv och hur ett brev kan färdas från London till Hebriderna på en dag. Vi får även reda på hur man utvinner titan. [66909445]

Kanal 9
17:40 

Ekvatorn runt med Michael Palin     Han rese-program runt världen är höjdare. 

Repris från 19/12.

 

Animal Planet
18:00 

Världens skojigaste djur

Del 13. Med hjälp av hemvideofilmer, dokumentärbilder, nyhetsinslag och annat visar "Världens skojigaste djur" djur som beter sig underligt och gör otroliga saker. [19286822]

Animal Planet
18:30 

Världens skojigaste djur

Del 14. Med hjälp av hemvideofilmer, dokumentärbilder, nyhetsinslag och annat visar "Världens skojigaste djur" djur som beter sig underligt och gör otroliga saker. [19198613]

TV4+
18:45 

Leilas jul        Om man får fuska med lite onyttigt ibland? Summan av belastningar avgör din hälsa!  

Svensk matlagningsserie från 2007. Del 5 av 5. I det femte och sista avsnittet av Leilas jul blir det julfest med ett stort godisbord. Leila bakar en hög och pampig chokladtårta med fyllning av jordnötssmör. Det blir även en snabblagad blodapelsindessert med nutellaglass med inspiration från Marocko. Leila gör också söt julsnaps smaksatt med lakrits, vanilj och citron, samt vackra kanderade äpplen. Leila klär granen full med polkagrisar och får besök av självaste tomten. Repris från 19/12. Även 29/12. [9792377]

TV2
20:00 

Greven av Rom       Fotbollslegend av högsta klass!  

Porträtt. Nils Liedholm har kallats baronen av Milano, men hans officiella titel med adlig klang var greven av Rom, som han utnämndes till 1983. Hur livet ska levas och hur fotboll ska spelas hade han mycket bestämda uppfattningar om och han ansåg att Sverige bara var ett party och en strulig tågresa från ett VM-guld. Filmen spelades in samma höst som han fyllde 80 år och så sent som på våren samma år var han avlönad rådgivare i storklubben AS Roma. Han levde de sista åren ett tillbakadraget liv i sin vingård i norra Italien. Han kunde se tillbaka på en fullkomligt unik karriär och ett liv fyllt av framgångar. Men ingenting var gratis. Möt legendaren Nils Liedholm. Text-tv 299. Repris från 2003. [24396]

TV1
20:00 

Svensson, Svensson     Ett av våra populäraste komediprogram. Smilbandsträning.  

Svensk komediserie från 2008. Del 13 av 13. Gustav fyller 55 år. Det firas med postvärjan Lodbroke. Och en ny överraskande ljus framtid för vårt lands ståtliga gamla postverk. Och även för familjen Svensson. I rollerna: Allan Svensson, Suzanne Reuter, Gabriel Odenhammar. Bredbild. Tex-tv 199. Även i SVT1 23/12, SVT24 25/12, SVT24 26/12 och SVT1 27/12. Sänds även i SVT HD. [209]

TV1
20:30 

Babben & co     Lugn och härligt humoristisk gotländska! 

Svensk familjeunderhållning. Kända svenskar utsätts för intervjuer och ett humoristiskt stålbad. Del 13 av 13. Gäster: Peter Settman, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw. Programledare: Babben Larsson. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT1 23/12, SVT24 23/12, SVT1 25/12 och SVT24 26/12. [77272]

Animal Planet
21:30 

Otroliga rovdjur       Intressant om olika djurs "färdigheter".... 

Flockjägare. Pirayor kan äta bort köttet från ett djur på några minuter, men de är oorganiserade, medan lejonhonor verkar ha nästan telepatiska färdigheter. Men de bästa lagspelarna är hundar. [80869629]

TV2
23:05 

Monica Zetterlund - Underbart är kort     Underbar sångerska. 

Ett porträtt av Monica Zetterlund, signerat av filmaren Tom Alandh. "En blond negress från Värmlands huldraskogar" kallade Tage Danielsson henne i en av sina dikter. Hon med de smala benen, den onda ryggen, utstrålningen, vemodet och de stora glasögonen som i mer än trettio år underhöll det svenska folket med jazz och visor, revy och film. Text-tv 299. Repris från 1989. [8589087]

 

 

Söndag 2007-12-23

Kanal 9
18:00
 

The real face of Santa

Brittisk dokumentär från 2004. Vem var egentligen Santa Claus?

Kanal 9
19:00 

Tidsresenärerna

Brittisk dokumentärserie från 2004. Arkeologi för den stora publiken. Något som ofta ses som ett ganska "dammigt" ämne görs här spännande och lättförståeligt. Del 4 av 13. Programledare: Tony Robinson.

TV2
21:20 

Nobelpriset 2007 - Fredskonsert    Brukar vara bra konsert! 

Gala för att hedra årets fredspristagare, Al Gore och IPCC:s ordförande, Rajendra K Pachauri. Konserten är ett årligen återkommande arrangemang på Spektrum i Oslo i samband med Nobelfestligheterna. I år presenteras den av skådespelarna Uma Thurman och Tommy Lee Jones. Bland de medverkande: Kylie Minogue, Alicia Keys, Annie Lennox, Earth Wind & Fire, Melissa Etheridge och KT Tunstall. Dirigent: Nick Davies. Bredbild. [2617323]

TV2
22:20 

Super troupers - Abba 30 år       Vår svenska kanongrupp med bästa musik och framförande!  

Musikdokumentär. Om Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha i den svenska supergruppen fram till premiären av "Mamma Mia!". Ett program av Chris Hunt och Steve Cole. Text-tv 299. Repris från 2005. [5956588]
 

 

Måndag 2007-12-24

TV4 Fakta
09:00 

Arns rike   Wow! Här har ni hela Arn-serien i repris! 5 timmar! Sedan kommer ett program "bakom kulisserna".  Beställ biljetter till biofilmen om Arn, som kommer efter jul!

Svensk dokumentärserie från 2004. Del 1 av 5. Nationen Sveriges blodiga födelse. Om Gestilren, Sveriges Gettysburg, nationens födelseplats. De Sverkerska och Erikska ätterna kämpade om makten och folkungarna blandade sig också i den blodiga konflikten. Det här var tiden då nationen Sverige inte fanns, landet bestod istället av maffiastater och småkungar. Efter det blodiga riddarslaget uppstod det vi i dag kallar vårt land. Repris från 25/11.

TV4 Fakta
10:00 

Arns rike

Svensk dokumentär historisk serie från 2004. Del 2 av 5. Konsten att förfalska historien. Nationen Sverige uppstod på slagfältet i Gestilren. Men många historieskrivare har valt att ta bort det. Jan Guillou tar med tittarna på en exposé över de stora historieskrivarna och deras förfalskningar av sanningen. Repris från 2/12.

TV4 Fakta
11:00 (11:55)

Arns rike

Svensk dokumentärserie från 2004. Del 3 av 5. Kärlek, kvinnorna, immigranterna och riddaren Arn. Hur var det att leva på 1100- och 1200-talet? Var det bara en mörk, brutal och blodig medeltid, där ett människoliv knappt var värt någonting? Eller fanns det en annan verklighet i denna brytningstid mellan hedendom och kristendom? Kunde man gifta sig av kärlek? Var kvinnor helt arvs- och rättslösa? Det är några av frågorna som tas upp i kvällens avsnitt. Repris från 9/12.

TV4 Fakta
15:00 

Arns rike

Svensk dokumentärserie från 2004. Del 4 av 5. Konsten att förfalska historien. Nationen Sverige uppstod på slagfältet i Gestilren. Men många historieskrivare har valt att ta bort det. Jan Guillou tar med tittarna på en exposé över de stora historieskrivarna och deras förfalskningar av sanningen. Repris från 16/12.

TV4 Fakta
16:00 

Arns rike

Svensk dokumentärserie från 2004. Del 5 av 5. Under 1200-talet växer staten Sverige fram. Byggherren var Birger Jarl, en handfast politiker som grundlade Stockholm. Här försöker Jan Guillou förklara vem denne man egentligen var och historikern Dick Harrisson berättar om den miljö som unge Birger växte upp och verkade i. Repris från 23/12.

Kanal 5
12:50 

Överbegåvade barn

Nya Zeeländsk dokumentär från 2004. Att vara extremt överbegåvad behöver inte nödvändigtvis vara enbart positivt för barn. Här möter vi barn med medfödda speciella talanger som upplever både fördelar och nackdelar. [3174683]  
 

TV1
15:00 

Kalle Anka och hans vänner önskar God jul      Gammal klassiker med några nya inslag varje år.  

Tecknad film. Inslag från Tomtens verkstad, en tur med Kalle till djungeln, Snövit och de sju dvärgarna, Ferdinand och Musse Pigg med vänner på camping. Förutom alla de gamla kära bekanta blir det som vanligt två nyheter. [7209724]

Kanal 5
16:35 

America's funniest home videos      I alla fall får smilbanden träning efter julborden... 

Amerikansk underhållningsserie. Del 197 av 219. Vanliga människors hemvideofilmer med fokus på humor. Även 25/12. [8050415]

TV4
17:00 

Tabbar och misstag           Ännu mer smilbandsträning! 

Amerikanskt underhållningsprogram från 2004. Del 4 av 5. Missar, felsägningar och fummel från tv-världen. Repris från 15/12. Även 24/12. [492811]

TV4 Fakta
17:05 

Jesu hemliga liv        Kanske kan vara något?  

Amerikansk dokumentär från 2000. För 1500 år sedan begravdes urtida texter med okonventionella och annorlunda historier om Jesus. Under det senaste århundradet upptäcktes dessa skrifter. Här undersöks de mystiska och bortglömda berättelserna om Kristus. Repris från 14/12.

TV4 Fakta
18:05 

Åh sköna 70-tal          För oss "erfarna" musikdiggare... och minsann gillar många "färskare upplagor" även denna tid. 

Amerikansk dokumentär från 2001. Knäppt mode, Sonny och Cher, Elvis i Hawaii och discofeber. Med fokus på 1970-talet och dess minnesvärda händelser och fenomen. Även 31/12.

TV1
18:45 

Snickar Andersson och Jultomten      Alf Prøysen är ju underbar. Detta är nytt för oss i alla fall.

Snickar Andersson ska göra jul för sina barn. Han träffar helt oväntat jultomten och får ett ovanligt uppdrag. Efter en bok av Alf Prøysen. Repris från 1994. [852453]

TV4+
18:55 

Jesus christ superstar        Gammal klassiker i repris. 

Amerikansk musikal från 1973. Historien utspelar sig de sista sex dagarna i Jesus liv sett genom Judas ögon. I rollerna: Ted Neeley, Carl Andersonn, Yvonne Elliman. Regi: Norman Jewison. [21056569]

TV1
19:00
 

Karl-Bertil Jonssons julafton     Ännu en gammal klassiker av underbara Linköpings-Tage.  

Tecknad julsaga från 1975. Av Per Åhlin och Tage Danielsson. Karl-Bertil Jonsson är 13 år, lite idealist och har Robin Hood som idol. Karl-Bertil extraknäcker på posten på jullovet och det är dagarna före julafton som filmen främst handlar om. Berättare: Tage Danielsson. Text-tv 199. Repris från 1975. [69502]

TV1
19:45 

Julkaramell från Minnenas television         

Ernst-Hugo Järegård läser, eller snarare framför, den klassiska novellen "Motigheter i arla morgonstund" av den danske humoristen Benjamin Jacobsen. Text-tv 199. Repris från 2006. [969182]

TV4
20:00 

Julkonsert med de tre tenorerna      "Gubbarna" har många fans minsann! 

Amerikanskt musikprogram från 1999. Från konserthuset i Wien, Österrike, framför de tre tenorerna José Carreras, Placido Domingo och Luciano Pavarotti julsånger tillsammans med Childrens Choir och Vienna Symphony orchestra. Repris från 17/12. [969908]

Kanal 5
20:00 

Massor av jul     Lite udda och skruvat som vi vanliga kan se på med smilbanden påkopplade.  

Kanadensisk dokumentär från 2006. Ingen enskild högtid i vår civilisation framkallar så mycket känslor, pengar och hysteri som julen. Det här är en hyllning till alla de som är passionerat förälskade och besatta av julhögtiden. Här får vi träffa de mest hängivna dyrkarna av världens största festlighet. För dem är julen inte bara en högtid utan ett sätt att leva, och deras jul är ofta ett året runt-åtagande. Vi träffar bland andra kändiskocken Nigella Lawson i London, får vara med på Jultomte-olympiaden i Sverige och besöker ett område i Brooklyn där husägarna inte skyr några medel eller kostnader när det gäller att ha de största och mest spektakulära juldekorationerna. [246569]

TV1
20:30 

Nordisk julkonsert     Ganska hyfsat gäng, Andrea Bocelli & Paul Potts.... 

Julkonsert från Ålborg. Julstämning med artister som Paul Potts, Andrea Bocelli, Sarah Dawn Finer, Anne Linnet och Amy Diamond, ackompanjerade av Danmarks Radios underhållningsorkester. Värd: Gordon Kennedy. Bredbild. Text-tv 199. Även 25/12 och i SVT24 27/12. [21960]

Kanal 5
21:00 

The E! true Hollywood story investigates: The real CSI

Amerikansk dokumentär från 2005. Den amerikanska serien CSI som handlar om kriminaltekniker har blivit en stor succé över hela världen. I verkligheten går det inte till på riktigt samma sätt som i tv-serien. Här möter vi verklighetens kriminaltekniker och får veta vad som skiljer de verkliga kriminalteknikernas arbete från tv-seriens. [851415]

Kanal 9
21:00 

Jorden runt på 80 dagar      Gammal filmklassiker i repris! 

Amerikansk äventyrskomedi från 1956. Phileas Fogg antar ett vad om att lyckas resa jorden runt på 80 dagar. Han satsar sin förmögenhet och ger sig av tillsammans med sin nye butler Passepartout. Men Bank of England har blivit rånad och en detektiv tror att Fogg är den skyldige och följer efter. I rollerna: David Niven, Cantinflas, Robert Morley. Regi: Michael Anderson. (Around the world in eighty days).


TV1
21:30 

Hälsoresan       Lugn, svensk humor. Härligt att slippa de överdrivet snabbklippta USA-TV-varianterna ibland. 

Svensk komedi från 1999. Stig-Helmer har återvänt till Sverige. Efter skilsmässan från Fiona lever han ett försoffat liv framför teven med chipspåsarna. Hans vän Ole och hans nya granne, Rebecka, övertalar Stig-Helmer att följa med på en hälsovecka på det moderna hälsohemmet Gustav Vasa Spa. Där får Stig-Helmer syna hälsobranschens entreprenörer, äta nyttig kost och ägna sig åt olika aktiviteter som närmast hör hemma under new age-rörelsen. I rollerna: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Anna Norberg. Regi: Lasse Åberg. Bredbild. Text-tv 199. [6820347]

TV4+
00:50 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 18 av 22. Efter att ha drömt om att en ung flicka ramlat ner för en klippa upptäcker Allison att det hon inte ser är mer skrämmande än det hon ser. När samma flicka hittas strypt oroar sig Allison för att hennes krafter inte fungerar som de ska. Bridget bestämmer sig för att berätta om sin mammas jobb i ett skolprojekt. Men när Joe och Allison upptäcker att Bridget avslöjat lite för mycket om Allisons arbete blir de tvungna att be barnen att inte berätta om vad deras mamma gör på jobbet. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 21/12. [56969564]

TV4+
01:40 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 6 av 22. Allison hjälper åklagaren att fälla en mördare vars advokat också använder sig av ett medium. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 5/12. [92026632]

Måndag 2007-12-24

TV2
16:30 

Spöksonaten

Teaterföreställning från 2000. I jul är det världspremiär för en aldrig tidigare visad inspelning av Ingmar Bergmans uppsättning av "Spöksonaten". Bergmans fjärde och sista uppsättning av Strindberg-pjäsen filmades av på Dramatens Lilla scen hösten 2000. Trots att den filmades med en enkel teknik var Bergman nöjd med dokumentationen och önskade att den skulle sändas. I rollerna: Jan Malmsjö, Jonas Malmsjö, Elin Klinga. Bredbild. Text-tv 299. [20318]

TV1

17:30 

Mitt i naturen        Årets höjdar-inslag !  

Naturmagasin. Del 16 av 16. Årskrönika. Martin Emtenäs bjuder på det bästa från året som gått och så klart på lite av det värsta också. Minns ni vem som bodde i det mystiska hålet? Eller varför Martin gick med fiskar i koppel? Det är också dags att avslöja vem som gjort årets bästa tittarfilm och därmed vunnit en resa till Svalbard. Programledare: Martin Emtenäs. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT1 26/12, SVT24 26/12, SVT1 29/12, SVT24 29/12 och SVT24 31/12. [7125]

TV2
20:00 

Galapagos         Intressant övärld! 

Dokumentärserie. Del 1 av 3. Ett värdelöst inferno, tyckte de första besökarna. För Charles Darwin blev i stället Galapagos platsen där han fick avgörande inspiration till sin evolutionsteori. Varje ö hade sina speciella växter och djur men Darwin förstod att de från början varit mera lika. I dag vet vi också varför Galapagosöarna är ett sådant drivhus för evolution. Bredbild. Text-tv 299. Sänds även i SVT HD. [86748]

TV1
23:00 

Big comedy       Svenska populära ståuppare.  

Ståupp-komedi från Cirkus i Stockholm. Våren/sommaren 2007 reste tio komiker runt i buss i Sverige och gav föreställningar under namnet "Big comedy". I en föreställning inspelad på Cirkus i Stockholm möter vi bl a Henrik Schyffert, Johan Glans, Babben Larsson och André Wickström. Bredbild. Text-tv 199. Även 1/1. [98800]

 

Tisdag 2007-12-25

TV4
11:30 

Älskade Astrid Lindgren   Vem älskade inte henne? 

Svensk dokumentär från 2007. Astrid Lindgren var lite av den litterära världens egen Greta Garbo och frågan är vem hon var egentligen. Hur kom hon på alla sina historier och vad är det som gör att hennes berättelser fascinerar både stora och små? I det här programmet försöker man ge en bild av fenomenet Astrid Lindgren genom att prata med människorna runt henne: familj, vänner och skådespelare. Repris från 17/11. Text-tv 890. Bredbild. [6855496]

TV2
14:05 

Mötet med samisk läkekonst      Kul att detta kommer i repris! Mycket intressant med samisk läkekonst, fast det är ju tyvärr bara ett mycket litet urval.  

Norskt reportage från 2006. Øyvind Vandbakk kom som ung och nyutbildad läkare till Kautokeino för över 40 år sedan. Hans inledningsvis skeptiska inställning till den folkliga läkekonsten kom alltmer att ersättas av nyfikenhet och respekt, bl a i mötet med Sara Bongo som är govlar, d v s en "botare", eller helbrägdagörare. Bredbild. Repris från 16/7. [360380]

TV1
16:30 

Julsånger med Sissel Kyrkjebø     Hon har ju en helt underbar pipa (skulle väl Jerry Williams ha sagt) 

Julkonsert. Norska Sissel Kyrkjebö är gästartist hos kören The Mormon Tabernacle Choir i Salt Lake City. Kören grundades 1847 och har hela 360 stämmor. Sissel och kören framför en julkonsert med både internationella och norska julsånger. Bredbild. Även 31/12 och 4/1. [35309]

TV2
18:15 

Semlons gröna dalar      Stor idol: Povel Ramel!  

Svensk dramaserie från 1977. Litet tv-persiflage i tre delar av och med Povel Ramel. Del 1 av 3. Tittklister. Povel Ramel spelar familjefadern Semlon Pytting som med den tv-galna hustrun Pontussa, spelad av Anna Sundqvist, har barnen Tillbrekt (Martin Ljung) och Minus (Sune Mangs) samtidigt som han är otrogen med älskarinnorna Tant Raffa (Grynet Molvig), Vipp Smukkeklatten (Wenche Myhre) och Conradette Glossner (Harriet Andersson). Övriga roller: Birgitta Andersson, Gösta Ekman, Kjerstin Dellert, Tommy Körberg, Lasse Åberg m fl. Regi Povel Ramel, Lasse Hallström. Text-tv 299. Repris från 1977. [9538019]

TV2
19:45 

Tomten - en vintersaga

Kortfilm från 1941. "Snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken". Denna filmatisering av Victor Rydbergs dikt "Tomten" är en klassiker ur SF-arkivet. Filmen spelades in av kortfilmaren Gösta Roosling. Repris från 2005. [241090]

TV4+
19:55 

Tomten är far till alla barnen

Svensk dramakomedi från 1999. Sara lever tillsammans med Jan men har varit gift tre gånger tidigare och fyra av hennes barn bor hemma hos dem. När det är dags att fira jul bjuder Sara in alla sina före detta män med sina respektive och deras nya barn så att barnen ska få fira jul med alla sina föräldrar. Det blir ett julfirande ut över det vanliga där känslor kommer upp till ytan och hemligheter avslöjas. Tillåten från 11 år på bio. I rollerna: Katarina Ewerlöf, Peter Haber, Jessica Zandén. Regi: Kjell Sundvall. [5156941]

TV3
20:00 

Carola: Jul i Betlehem

Svenskt musikprogram från 2007. Repris från 19/12. [975361]

TV1
20:30 

Allsång julspecial: bakom rubrikerna      Årets höjdare från Skansen! 

Musikprogram. I årets julspecial av "Allsång på Skansen" serveras en blandning av sommarens musikaliska och humoristiska godbitar. Vi återhör bl a Måns Zelmerlöw, Tommy Körberg, Nanne Grönvall och Henrik Dorsin. Dessutom avslöjas sanningarna bakom löpsedlar och tidningsrubriker. I kulisserna bland artisterna finns journalisterna, som denna gång själva blir intervjuade om sitt arbete. Och Anders Lundin berättar om matbiten i strupen som gav upphov till löpsedlarna dan innan innan finalprogrammet. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT24 26/12 och SVT1 30/12. [82293]

TV4+
00:25 

Ghost whisperer

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 4 av 22. En kvinna som sörjer sin makes död överväger att begå självmord och den avlidne maken kontaktar Melinda för att få hjälp att förhindra det. I rollerna: Jennifer Love Hewitt, David Conrad, Aisha Tyler. Repris från 2006. Bredbild. [9211171]

TV4+
01:10 

Millennium

Amerikansk thrillerserie från 1997. Del 9 av 22. Före detta FBI-agenten Frank Black har en övernaturlig förmåga att sätta sig in i mördares och galningars psyken. I rollerna: Lance Henriksen, Klea Scott, Brittany Tiplady. Repris från 2003. [2863084]

 

Onsdag 2007-12-26

TV4+   Dr Phil hela dagen till kl 22:00. Julafton för hans fans.
07:35 

Doktor Phil

Amerikansk pratshow från 2002. Man brukar säga att motsatser dras till varandra men går det att hålla i hop utan att driva varandra till vansinne. När man blir kär kan olikheterna ses som en tillgång men med tiden kan det bli irriterande och hota relationen. Doktor Phil och hans fru Robin berättar hur de lyckats med sitt äktenskap trots sina olikheter. [40205626]

TV4 Fakta
08:40 

Varning: lavinfara

Amerikansk dokumentär från 2000. Varje år inträffar 100 000 stora laviner i USA, i världen 1 miljon. 150 människor dör, kvävda inom några minuter efter att de begravts under snön. Här får vi vetenskapliga förklaringen till laviner. Repris från 28/8.

TV4 Fakta
09:45 

Varning: cyklon

Amerikansk dokumentär från 2000. Om en av naturens starkaste krafter, cykloner, som både fascinerar och förstör. Genom skrämmande upplevelser, videofilmade före, under och efter stormen, har vetenskapen kunnat utforska fenomenen. Repris från 31/8.

TV4 Fakta
10:45 (11:50)

Fara: kvicksand

Amerikansk dokumentär från 2000. Ingredienserna i kvicksand är enkla: sand och vatten. Under vissa förhållanden kan blandningen leda till en katastrof. Om människor som överlevt kvicksand. Repris från 24/8.

TV4 Fakta
14:55
 

En hotad planet?

Brittisk dokumentär från 2006. Om de globala klimatförändringarna. Flera forskare anser att den förändring som skett de senaste 150 åren kan liknas vid istiden, andra säger att forskningen inte är trovärdig och att ingen med bestämdhet kan säga hur klimatförändringarna kommer att påverka vår jord. Paul Rose som ägnat de senaste 10 åren åt forskningsexpeditioner, anser att om temperaturen stiger bara någon grad under nästa århundrade kommer det att få förödande konsekvenser för jorden. Repris från 19/8.

MTV     Julafton för  alla hårdrock fans, t ex Jenny  på Jordstrålningscnetrum :
16:00 

40 greatest metal songs ever

De 49 bästa låtarna ur metalhistorien. [925201]


TV2
18:15 

Trollflöjten

Svenskt musikdrama från 1975. Ingmar Bergmans tv-uppsättning av Mozarts opera. "Trollflöjten" för oss in i sagans och drömmens underbara värld, där Prins Tamino får i uppdrag av Nattens drottning att befria hennes dotter Pamina. I rollerna: Josef Köstlinger, Irma Urrila, Håkan Hagegård. Regi och manus: Ingmar Bergman. Text-tv 299. Repris från 1975. [2489442]


TV1
20:00 

Stjärnorna på slottet

Svensk realityserie från 2007. Under en sensommarvecka lever fem av våra mest folkkära stjärnor tillsammans på slottet Trolleholm i Skåne. Frikostigt bjuder de på sig själva i öppenhjärtiga samtal och intervjuer, udda situationer och roliga händelser. Det blir skratt, glädje och galna upptåg men också allvar, tyngd och dramatik. Del 1 av 5. Britt Eklands dag. Medverkande: Britt Ekland, Arja Saijonmaa, Jan Malmsjö, Magnus Härenstam och Peter Stormare. Dessutom: stjärnkocken Ulf Wagner. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT24 27/12, SVT1 29/12 och SVT1 2/1. [7930]

TV4 Fakta
20:25 

Bush och förnekelsen

Kanadensisk dokumentär från 2007. Forskare som hävdar att miljöhotet är överdrivet får stora donationer från kol- och oljeföretag. Undersöker dessutom hur dessa argument sponsrade av företag hjälpte till att forma en statlig policy i både Kanada som USA. Repris från 23/8.

TV8
20:45 

13 dygn i rymden

Svensk dokumentär från 2007. Den första dokumentären om Christer Fuglesangs resa med färjan Discovery till rymdstationen ISS. Med Fuglesang själv som kommentator får vi steg för steg följa den dramatiska resan till rymden för Sveriges första astronaut. [57466404]

TV1
21:00 

August

Svensk dramaserie från 2007. Del 1 av 2. Året är 1879, August Strindberg är utfattig och har än en gång fått "Mäster Olof" refuserad av Kungliga Dramatiska Teatern. Skuldindrivarna tar vad som finns av hans bohag och August är på randen att ända sitt liv. Han är en explosiv människa som lever i kärlek och uppror. En modern människa med behov av att bli någonting stort. Han söker sitt öde, men hur långt kan man kompromissa med passionen, drömmarna och idealen utan att förlora sin själ? Manus: Peter Birro. I rollerna: Jonas Karlsson, Linda Zilliacus, Börje Ahlstedt. Regi: Stig Larsson. Bredbild. Text-tv 199. Även i SVT24 senare i dag och SVT1 30/12. Sänds även i SVT HD. [16404]

TV4 Fakta
22:20 

Klimatförändringarna - en bluff?

Brittisk dokumentär från 2007. Är alla varningar om den globala uppvärmningen osanna? Ledande akademiker hävdar att så är fallet och att påståendena om att människan är boven bakom den globala uppvärmningen är en av de största lögnerna i modern historia. Genom att studera flera undersökningar har de kommit fram till att uppvärmningen under de 300  senaste åren är en naturlig effekt från den så kallade lilla istiden. Repris från 19/8. 
 

TV1
22:30 

Julevangeliet i Liverpool

Musikdrama. Liverpools år som Europas kulturstad 2008 inleds med en dramatiserad föreställning om jordens första jul ackompanjerad av berömda nutida popsånger, inspelad live i december 2007. Följ med fackeltåget genom gator och torg till stranden av floden Mersey där en dramatiserad version av Jesu födelse spelas upp till musik av bland andra The Beatles, The Zutons, Echo & The Bunnymen, Frankie Goes to Hollywood, The Teardrop Explodes, The Lightning Seeds, Space. Även 27/12 och i SVT24 28/12. [50862]

TV4
23:15 

Arn - Tempelriddaren: Bakom kulisserna

Svenskt filmmagasin från 2007. Här tittar man närmare på hur inspelningarna av filmerna samt tv-serien om Arn gått till. Repris från 16/12. Även 30/12. [6576355]

TV2
23:25 

Julpyntargatan

Kanadensisk dokumentär från 2005. Julpyntargatan, Candy Cane Lane, är en del av den kanadensiska staden Edmonton, där villaägarna i flera år tävlat om vem som bäst lyckas pryda sitt hus i julens anda. Det har blivit ett evenemang som drar tusentals åskådare och som genererar en del donationer till välgörande ändamål. Vi följer fyra familjer som förbereder sig för att bräcka grannarna. Text-tv 299. Repris från 2006. [9379930]

TV4+
00:55 

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 20 av 22. Kathleen Walsh vänder sig till Scanlon för att få beskydd från en förföljare. Samtidigt drömmer Allison om en kvinna som blir förföljd och inser att det är Kathleen hon drömmer om. Men Allison och Kathleen upptäcker att det är omöjligt att bevisa att det är sant. Joe jobbar dygnet runt för att visa att han kan hålla samma tempo som sina yngre medarbetare och oroar sig för att han blivit förlegad. Gästskådespelare: Molly Ringwald. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 25/1. [56839379] 
 

 ____________________________________________________________________________________________
 
 Våra tidigare TV-TIPS  med  Sture Johansson & Ambres   
var många intressserade av och vill veta hur man kan beställa video-inspeningarna de hört talas om.
Läs mer om Sture & Ambres och hur man kan beställa de 3 gamla VHS-inspelningar som numera överförts till DVD.
Infon hämtad från
http://newage.vingar.se där det finns många liknande länkar...  

www.sturegaarden.se   www.ambresfilm.com  


Många undrar när Carina Hultqvist kommer med sitt på motsvarande sätt kanaliserade föredrag med Johannes Döparen.
Svar: Vi vet inte än, vi måste vänta på att Carina blir frisk så hon orkar, men sedan kommer info här.  
Närmast väntar vi på Carinas FÖREDRAG Måndag 14 januari kl. 18 : 45

UFO OCH UTOMJORDINGAR – CARINA HULTQVIST

 

     HUMOR     
 


Har en svag känsla av att alla kanske inte uppskattar julbadet? 
 


 


 

JUL-TOMTE
 

Ditt första julkort för i år ?  
 
  

 Scrolla ner och se
snoppen på tomten!

.


*

*


*


*


*


**

*


*


*


*
 
 


*


*


*


*


Men herregud..... = Hur gammal är du?.... Det finns ju ingen tomte!!  

... eller? 


De flesta tror ju  bara på det de själva ser i alla fall!
Men med träning kan man känna av och även se naturväsen-tomtar
 !

 


 

 Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jordstrålningscentrum 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25  

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de har en chans att hitta de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner?
 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående