2008 nr 03,   8 februari

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit succesivt.  


 

Vårens och även höstens första spännande föredrag och kurser börjar bli klara.
En del föredrag kan vara så populära att det blir fullsatt,
och då gäller det att vara där i god tid.
Vi öppnaentré-dörren redan vid 18-tiden, så man slipper stå ute och vänta.

 

INNEHÅLL:   

   ·   DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN.
       Vi presenterar vårens program t o m mars!

   
·   DE NÄRMASTE  KURSERNA  
   ·   HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING
   

   ·   AMBRES om bl a klimatproblemet  
    
   · 
  Slagruteförbundets medlem "Energidamen Solveig Løvhaug" 
       i norsk TV om spöken
 och naturväsen

  
·   TV-TIPS     
   ·   HUMOR 

   ·   KLOKT 


DE NÄRMASTE
 FÖREDRAGEN  
Vi presenterar vårens program t o m mars!
 

SKRATTA DIG GLAD OCH FRISKEWA NILSSON  
 

FÖREDRAG Måndag 11 februari kl. 18.45  Lokal: Kammakarg. 56

Tycker du att du skrattar mindre än när du var ung? Det är du inte ensam om! Undersökningar i Sverige år 2000 visar att vi skrattar ungefär sex minuter om dagen.

På 50-talet skrattade vi 18 minuter om dagen. Skratta är roligt och nyttigt för hälsan!  

Dags att åstadkomma en ändring?!

Ewa Nilsson på Lewa & Lära, skrattinstruktör och medlem i International Laughter Club Sweden, berättar om skrattets helande inverkan på kropp och själ, och du får även vara med om en skrattyogaövning där vi får chans att skratta ut ordentligt för att må bättre.  
 
Ewa Nilsson återkommer med en endagskurs 10/4: Skratta dig glad och frisk. (Läs mer under Kurser)
 


 

 HUR VI LEVT I ANDRA VÄRLDAR ANNAKARIN SVEDBERG 

FÖREDRAG Måndag 18 februari kl. 18.45
  Lokal: Kammakarg. 56

Det finns världar med en djup skönhet, som vi i dag kan känna att vi förlorat kontakten med, eller kanske inte ens vågar tro på. Ändå bär vi allt detta inom oss och kan hämta inspiration från dessa dolda erfarenheter också i det här livet. Många av oss har hjälp och guidning från de varelser som ännu lever och utvecklas i någon av dessa andra världar.

Hur har tillvaron gestaltat sig för oss i de världarna?
Vad har vi sysselsatt oss med?
Hur har vi tänkt? Vilka mål har vi haft i dessa existenser?
Kan vi väcka minnet av dem?
Varför är vi här nu?

Ibland vill medvetenheter ur dessa andra världar nå oss och påminna oss. Då gäller det att vi inte stänger oss, utan låter dem ge oss den kontakt de vill ge och som ger oss en så fantastisk hjälp i vår egen utveckling.

Annakarin återkommer 5-6 april med kursen "Erfarenheter från dina liv i andra världar". (Läs mer under Kurser)
 
 

 

PSYKOMETRI – ATT LÄSA FÖREMÅL – ANN-KRISTIN NILSSON  
 

FÖREDRAG Måndag 25 februari kl. 18.45
Lokal: Kammakarg. 56

I TV-serien Förnimmelse av mord så använde medierna psykometri för att kunna se vad som hänt med försvunna eller döda personer. Mediet tar ett föremål eller bild i handen och läser energierna från det och kan då berätta om ägaren och vad som hänt.

Ann-Kristin arbetar professionellt med psykometri och berättar om sina erfarenheter av det. Ta gärna med ett föremål på kvällen eftersom Ann-Kristin kommer att göra några demonstrationer. Läs mer om Ann-Kristin i programmet 10 december. 

Anna-Karin återkommer med kurs i Intuitiv utveckling i maj.
 

 

ATLANTIS  kontinenten som försvann i havet på en natt och en dag!! –  JENS TELLEFSEN

FÖREDRAG  Måndag 3 mars kl. 1845  Lokal: Kammakarg. 56
 

Den spännande berättelsen om det sjunkna och försvunna Atlantis upphör aldrig att fascinera oss, generation efter generation. Öriket som med sin fantastiska kultur och avancerade civilisation försvann ned i Atlantens mörka hav på en dag och en natt. Detaljerna är många och hypotserna om när, var och hur det gick till är talrika som stjärnorna på himlen!

Men, vi börjar kvällens föreläsning med ursprungskällan, den grekiska filosofen Platon, som på 300-talet f Kr i två av sina mest berömda dialoger, Timaios och Critias, sätter startpunkten för denna märkliga och eviga historia som många fortfarande tror är sann och man under senare år har funnit en hel del bevis både för och emot.
 

Jens Tellefsen berättar och visar bilder (OH och dia)

 

 


AYURVEDA – PETER LJUNGSBERG

 

FÖREDRAG  Mån 10 mars kl. 1845   Lokal: Kammakarg. 56

 

Ayurveda är en 6000 år gammal läkekonst från Indien, som hjälper oss att förstå livet och oss själva bättre. Genom att fastställa min personlighetstyp (vata, pitta, kapha) så får jag ett effektivt verktyg att styra mitt liv i riktning mot ökat välbefinnande och bättre hälsa. Det blir så mycket tydligare vad jag behöver för att må bra. Ayurveda innehåller bl a detaljerad information om hur och vad de olika typerna bör äta och leva för att hålla och/eller återfå balansen. Allt uttestat genom årtusenden!

 

Peter Ljungsberg har arbetat med Ayurveda i över 20 år och driver bl.a. Veda Lila  (Ayurvediskt hälsocenter i Stockholm) där han också ger behandlingar enligt Ayurvedisk princip.

 

 

SHAMANISM MED TRUMRESA  -  MARIE PERRUCHON
 

FÖREDRAG  Måndag 17 mars kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56

 

 

Marie Perruchon är kulturantropolog och har gett kurser och föreläsningar om shamanism, nyshamanism och New Age på universitet och högskolor under flera års tid. Hon har också levt i två år hos shuarindianerna i Amazonas och blivit initierad som shaman hos dem.

Vad är traditionell shamanism? Vilka olika definitioner finns det? Varifrån kommer den och hur har den utvecklats i olika samhällen? Vilka tekniker utövas och hur skiljer de sig kulturellt? Vad är nyshamanism – nyreligiös konstruktion eller traditionell botarkunskap? Vad är skillnaden mellan traditionell shamanism och nyshamanism? Detta är några av de frågor som tas upp i föredraget.
 
Marie Perruchon föreläser om shamanism och ger självupplevda exempel bland shamaner hos shuarindianerna.Vi gör en trumresa som prov på en typ av nyshamanisk utövning – kärnshamanism - som avslutning.


 

 

MÖRKA OCH LJUSA ENERGIERS PÅVERKAN – TOMMY BRODD
 

FÖREDRAG  Måndag 31 mars kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56


Tommy Brodd har arbetat över 20 år med att ta bort diverse mörka energier ur hus.
Han berättar om sina erfarenheter, bl a om hur obehagligt spöken och andra negativa energier kan påverka hemmet och familjen men hur det snabbt kan förbättras vid avstörning.
Problemet är mycket vanligare än många tror! Tommy har kunnat se energier och varelser sen barndomen och fick tidigt egna andliga lärare. Han arbetar därför också som siare och healer sedan många år. Hemsida:  www.brodd.se

Tommy Brodd återkommer med kurserna
LÄR DIG TA BORT NEGATIVA VARELSER OCH ENERGIER söndag 20 april
samt med kursen LÄR DIG UPPFATTA ENERGIER 19 april.

DE NÄRMASTE KURSERNA  

 

INTUITIV UTVECKLING - ANN-KRISTIN NILSSON
OBS! Nytt datum för kursen

KURS Lördag - söndag 10-11 maj.  
Vi återkommer med mer kursinformation i vårens kommande program
.

 

 


BLI AV MED DINA GAMLA TRAUMAN  OCH NEGATIVA KÄNSLOR
  - EVA SVENSSON  
 
Kurs 
  Lördag- söndag 9-10 februari
 

Gamla trauman kan sitta kvar i kroppen hur länge som helst. De kan t.o.m. vara från tidigare liv. Det gör att vi i vardagen känner allehandla obehagliga känslor som t ex rädsla, sorg, ilska och fobier, men även sådant som ensamhet och otillräcklighet. Numera finns flera bra tekniker att snabbt och ganska smärtfritt bli av med dem, som en del i sin personliga utveckling.

Eva Svensson har arbetat med olika tekniker i många år, både på sig själv och andra, och lär på kursen ut hur du själv kan göra. Du måste vara beredd att skapa egen förståelse för traumat och känslan så att du blir mogen att släppa dem. Annars bör man inte ta bort det, för har man inte lärt sig något då skapar man bara ett nytt!
 

Kursinnehåll:
Tankar skapar känslor. Skadade deljag tar över kroppen och får oss att känna dess känslor så vi agerar ut deras smärta. Trauman. Negativa känslor. Tidigare liv. Trauman från barndomen. Olika tekniker. Traumaringsborttagning med pekare eller healing. Aurabollar. Egenvårdsprogram. Ögonrörelser. Stressreducering. Upplösning med tankens kraft. Övningar för att kunna förstå och därmed förlåta. Stanna i känslan. Vanans makt.
Kursen är inte lämplig för den som äter psykofarmaka eftersom man då tryckt ner sina känslor.
Pris: 2.150:-.  Ring 08-510 110 25 eller maila jc@vingar.se om du vill vara med.
Mer kursinfo på kurs-sidan.  

 

GRUNDKURS I KINESIOLOGI  
 

Kurs   Lördag- söndag 16-17
februari

Vi går igenom kinesiologins grunder, bl. a. hur man muskeltestar.

Vi går igenom 8 muskler, som är kopplade till olika organ. Dessa muskler får du lära dig behandla, vilket också påverkar motsvarande organ och därmed hälsan.

Du får lära dig 7 behandlingstekniker för att rätta till obalanser i kroppen och sinnet, bl. a. påverka blod och lymfa, en stress-reduceringsteknik och meridianbalansering, reflexpunktsbehandlingar, vilket i sin tur naturligtvis påverkar hälsan i organen och därmed hela kroppen.

Genom muskeltest får man omedelbara, precisa svar på vad kroppen reagerar på och inte, dvs. vad som är problemet och vad som behövs för att kunna avhjälpa detMycket praktiskt!

En stark muskel reagerar omedelbart med att bli svag om kroppen har ett problem eller utsätts för något som den reagerar på, t. ex. mat man ej tål, vitamin som man behöver, håller på ett problemställe på kroppen, håller på en aktiv reflexpunkt, har problem i ett organ osv. Kinesiologi visar därför omedelbart vad som händer. Lika snabbt kan en svag muskel reagera och bli stark, eftersom det är kroppens signalsystem som påverkas.  

Du som terapeut kan använda kinesiologin som ett hjälpmedel när du använder andra tekniker men det är också underbart att kunna arbeta bara med kinesiologin och hjälpa sig själv och släkt och vänner!

Det extra fina är att man med kinesiologins hjälp också upptäcker problemen i kroppen på ett riktigt tidigt stadium, oftast innan de hunnit bli ett fysiska problem (utan fortfarande bara är ett energiproblem). Därmed kan man åtgärda dem mycket enklare och på så sätt undvika att det utveklas till fysiska problem.
Pris: 2.150:-.  ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övrig info på hemsidan 


 

 NYBÖRJARKURS SLAGRUTA OCH PENDEL  
 

Kurs   Fredag kväll - söndag 22-24 februari
ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-.  Läs övriga villkor på hemsidan

Du får en god inblick i vad jordstrålning är och
hur man använder slagruta, pekare och pendel.
  

De är fantastiska instrument för att förstå energier och få överblick över dem.


Energier finns överallt, i  och runt allt.
Pekarna visar: var finns de, hur ser de ut, åt vilket håll går de m.m.
Med pendeln kommunicerar man med osynliga väsen m.m. 

Innehåll: Slagrutekonstens utveckling genom tiden. Vad kan man använda slagruta och pendel till?
T ex hitta bra plats att sova på, söka vatten, få svar på frågor, kontrollera och förbättra hälsan, leta efter nergrävda kablar, förutsäga jordbävningar, leta efter försvunna saker.
Olika slags energier (curry, hartmann, vatten, leylinje m. fl.).
Hur gör man? Litteratur på svenska. Vilka energier finns vid fornminnen? Våra förfäder tycks ha kunnat mer än vi. Gamla kyrkor och hus byggdes med tanke på jordstrålning. Energilinjer s.k. leylinjer (ibland miltals långa) mellan olika forntida platser. Aurans uppbyggnad och reaktion på jordstrålning. Vilka sjukdomar är kopplade till jordstrålning? Kan man ta bort den farliga jordstrålningen? Hur påverkas växter och djur? Positiva energier. Sexkantfönster.

Övningar i att leta efter curry- och hartmann-linjer. Söka efter vatten, leylinjer, m.m.
Känna människors aura med handen och med slagruta. Lära sig se auran (de allra flesta brukar klara det). Hitta bästa (mest hälsosamma) platsen för mig att vara på. Pendelövning.
Utflykt en lördag i vår till en gammal kyrka med de speciella energimönster som finns där. 
 
Pris: 1900: -ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övrig info på hemsidan
 


 WORKSHOP alt. A 
Vilka guider är med oss m.m.

Kurs med Per-Uno och Jenny Fransson
  
 

Kurs   Lördag- söndag 1-2 mars

Fullbokat! 

En helg med spännande ”prova på”-aktiviteter. Vi kollar vilka guider som är med oss,
vilket brukar vara lärorikt. Vi lär oss polaritetshealing, och ger till alla som vill ha. Jenny demonstrerar sten/kristall-healing så alla får känna vad som händer. Alla får utvald sten.
Hälsa på naturväsen. Levitations-test.
Mer kursinfo finns på hemsidan.
 

 

HÄLSA med BIRGITTA KLEMO  
 
Kurs med Birgitta Klemo  

Kurs   Lördag- söndag 15-16 mars 
 

Birgitta är en mycket skicklig och eftersökt hälsoterapeut. Hon använder många slags näringspreparat,
homeopatmedel m.m. till sina patienter.

Birgitta Klemos hälsokurser brukar vara mycket omtyckta då Birgitta har mycket stora kunskaper och lär ut på ett lättfattligt sätt.

Kursen kommer att fokusera på hur vi är olika människotyper, dvs har olika konstitutioner. Eftersom vi är olika så behöver vi ta hänsyn till det för att må bra, bl a behöver vi lite olika slags mat.
Birgitta förmedlar detaljerad kunskap i ämnet (som hon också berättade lite om på föredraget 28 januari) och förklarar olika traditioners och metoders sätt att dela in människor i olika typer och vad man bör tänka på, t ex enligt Ayur Veda, BÄ-metoden och om sin egen stora erfarenhet som gör att hon delar in dem i t ex lever/galltyp och sköldkörteltyp - hyper/hypo.

Du får personlig info och får testa vilken blodgrupp du tillhör.
Var beredd på massor med annan information och goda råd om hälsa under kursen!
Möjlighet att ställa frågor.
Pris: 2.150:-. ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övriga villkor på hemsidan  
ASTROLOGI

Kurs med Erik Hesser  

Kurs   Lördag- söndag 15-16 mars 

 

Denna helgkurs syftar till att lära dig läsa det astrologiska språket utan att plöja hyllmeter med litteratur.
Erik har funnit enkelheten bakom den tillsynes komplicerade astrologin. Det är den enkla astrologiska insikten
Erik kommer att förmedla till dig under helgen. Astrologin är ett symbolspråk bestående av 43 symboler. Det är verkligheten bakom dessa symboler du kommer att lära dig. Du kommer faktiskt att förstå saker direkt från horoskopkartor utan att läsa något annat.
Mycket praktisk övning blir det också varvat med teoretisk kunskap. Många skratt blir det troligen också.
Ge dig en flygande start i dina astrologistudier.
Du kommer nog att spara många år av studier genom att närvara denna helg. Välkommen!
Erik
  höll ett mycket bra
föredrag om Astrologi den 21 januari.   
Pris: 2.150:-.  ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övriga villkor på hemsidan

 

UTBILDNING TILL
REINKARNATIONSTERAPEUT

Lärare: Ylva Cronstedt

 

KURSDATUM:  
KOSTNAD: 
ANMÄLAN:
6 heldagar (plus ev. en kväll). 19-24/3 (påsk). Plats: Täby.
6.750:-. I priset ingår lunch, fika och en middag.
Anmälnin
g
savgift 1000:-.  Läs övriga villkor på hemsidan.
 

 

När man går tillbaks i tiden genom regression till tidigare händelser, till barndomen eller till tidigare liv, kan man minnas exakt vad som hände. Det är spännande, utvecklande och många gånger hälsosamt.

Ylva Cronstedt har arbetat med regressioner i 20 år och har utarbetat en metod, som nu har blivit spridd, för att komma åt grundorsakerna till olika negativa känslor och till en del
sjukdomar och fobier som har sitt ursprung i tidigare negativa händelser, vilka vi kanske inte ens kommer ihåg eller är medvetna om idag. Dagens problem kan då botas eller lindras.

Med milda metoder kan man med regressioner också avsevärt lindra skador från barndomen i nuvarande liv.

Naturligtvis letar man inte bara efter traumatiska händelser i det förgångna, utan minst lika viktigt är det att finna styrkan, livsglädjen och en mening med tillvaron.
Att dessa minnen inte bara är fantasier finns det åtskilliga belägg för. Det har skrivits många böcker om hur människor hittat spår av sina egna tidigare liv. En hel del av Ylvas klienter har också senare funnit konkreta bevis på att de levt tidigare på just det viset de beskrivit under en regression.

Utbilda dig till reinkarnationsterapeut - det är en kort och effektiv utbildning där du får tillfälle att verkligen både lära känna dig själv och lära dig hjälpa andra människor. Att vara reinkarnationsterapeut är verkligen roligt och spännande. Det roligaste är att man gör så många människor glada. Den ena klienten är inte den andra lik och det blir aldrig tråkigt.

Ylvas bok
VI VANLIGA ODÖDLIGA
Mycket intressant och läsvärd bok om reinkarnationstankens historia,
men framför allt intressanta exempel från Ylvas mycket långa praktiska erfarenhet.
200:-

KURS-innehåll:
- Djupavslappning
- Göra hopp mellan de olika liven
- Besök liv före människornas tid
- Bota med två olika metoder
- Hämta kraft och glädje
- I ljuset: andlig ledare och döda anförvanter
- Att få hjälp och råd av tidigare inkarnationer

Max sex deltagare per kurs. Kurserna är på bara sex dagar, men det är effektiva sex dagar och vi hinner lära oss många olika tekniker. Teori blandas med många praktiska övningar, där man också själv får gå igenom egna
regressioner, vilket deltagarna brukar uppleva som oerhört utvecklande för dem själva.
De brukar bli förvånade hur mycket kursen ger dem personligen.
Kursdeltagarna tränar dels på varandra, dels på flera utomstående försökspersoner.
Att ta emot sin första klient efter kursen blir då inte någon ny eller ovan situation.
Lyssna gärna på Ylva Cronstedt föredrag om reinkarnation 4/2. 
 

 

HUR ANVÄNDER VI VÅRA ERFARENHETER FRÅN ANDRA VÄRLDAR
Kurs med Annakarin Svedberg

 

KURSDATUM:
 
Lördag-söndag 5-6 april 2008, lörd kl 10–17, sönd 9-16   

 

Finn länken mellan dina synliga och osynliga kunskaper!

Syftet med kursen är att vi skall få tillgång till de kunskaper som vi har med oss från andra världar vi levt i. De kan göras tillgängliga så att vi bättre hanterar våra vardagsproblem, relationer, jobb, ekonomi, boende, resor mm, men också ge oss hjälp i att vidga våra sinnen och våra "bortom-sinnen", så att vi både skall kunna leva ett rikare liv här och nu, hantera problem som utvecklande utmaningar, och bli medvetna hur vi är i kontakt med djupare kosmiska dimensioner i både tid, rum och evighet.

Meditation, färger, former och symboler, är medel vi kan använda när vi vill nå kontakt med de skikt inom oss som sträcker sig bortom våra vardagsupplevelser.

Kursen innefattar både guidade meditationer, stillhets-meditation, samtal, förklaringar till de fem elementen och hur vi bygger symboler med deras hjälp. Vi lär oss hur vi hämtar kraft ur naturen och hur vi hämtar kraft ur våra egen tankevärld.

Förkunskaper: inga formella. Men bra om du själv har en känsla av att du levt i en "annan värld"!
Pris:2.150:-. ANMÄLAN: Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övrig info på hemsidan 


Missa inte AnnaKarins FÖREDRAG Måndag 18 februari kl. 18.45
 
HUR VI LEVT I ANDRA VÄRLDAR –  
ANNAKARIN SVEDBERG

  


 
HJÄLP JORDE
N: 
 
SKICKA 
HEALING,  de närmaste datumen   
 
 
Tycker du att Moder Jord och människornas framtid är värd  
en kvart i veckan?


 

  Hjälp då till genom att skicka healing dessa tider:
  
 
 
 
 
Onsdag 2008-02-13 19:30 - 19:45 
Mål: Trondheimsfjorden , sikta någon kilometer norr om Trondheim.   
 
Onsdag 2008-02-20 19:30 - 19:45 
Mål:  FlodenThemsen i London. 
 
Onsdag 2008-02-27 19:30 - 19:45 
Mål:Glasgow och floden Clyde som går genom staden. 
 
Onsdag 2008-03-05 19:30 - 19:45 
  Kiruna, malmfälten och staden.    
 
Onsdag 2008-03-12 19:30 - 19:45 
Mål:  Kairo och floden Nilen.
    
 
Onsdag 2008-03-19 19:30 - 19:45 
Mål:  Paris och flodenSeine som går genom staden.    
 

 
Lite info om hur  alla kan hjälpa till och göra fanns i förra numret, som du kan hitta här:
http://slagrutenytt.vingar.se/e-nytt-2007-32.htm  

 
Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord är värd att få  
en kvart i veckan? 
 

Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet!
 
 
Hjälp Jorden  
 
 
 
 
 
 
Du såg kanske filmen om Ambres på TV?
Ambres är den uråldrige vise döde mannen,
som lånar Sture Johanssons kropp och pratar och undervisar genom honom.
Han har gjort så  många år.

  
Vi fick detta fina uppföljningstips av "Hasse Skogis" om Ambres.
Klicka på http://www.svt.se och sök på "Ambres", vi fick denna direktlänk:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?sortOptionArt527895=10&d=47225&a=527895&queryArt527895=ambres 
 

Din sökning på ambres gav 15 resultat
alltså i sökmotorn avhuggna meningar...

 
22 november 2007

Ambres om att använda rösten Ambres visar hur man kan använda sin röst (2 min

19 november 2007

Anders Grönros om att filma Ambres Regissören Anders Grönros berättar om första gången han filmade Ambres och om hur Ambres förhöll sig till kameran

22 november 2007

Ambres om sin lärare i Egypten Ambres talar om hur han möter sin lärare i Egypten för 3 000 år sedan och når "upplysning". (4 min

Intervju med Anders Grönros
 
13 november 2007

personer skulle lyssna på Ambres. Tio år senare beslutar sig Anders Grönros och Hans Ljungqvist för att

13 november 2007

Trailer: Ambres - en död talar Regissören Anders Grönros har under ett och ett halvt års tid filmat snickaren Sture Johansson och hur ett annat medvetande påstås ta över Stures kropp. Ambres säger

Ambres - en död talar
 
27 september 2007

Ambres - en död talar I en personlig dokumentär får tittarna möta Sture Johansson som säger sig ha levt sida vid sida med Ambres sedan 1976. Varje år besöks Ambres av hundratals människor som vill ta

Ambres - en död talar
 
30 november 2007

Ambres - en död talar I en personlig dokumentär får tittarna möta Sture Johansson som säger sig ha levt sida vid sida med Ambres sedan 1976. Varje år besöks Ambres av hundratals människor som vill ta

15 november 2007

På 1980-talet fick den kända Hollywood-skådespelerskan Shirley MacLaine kontakt med Sture och ville möta Ambres. Här berättar han om när Shirley kom på en veckas
 

Vem är Ambres
 
22 november 2007

Vem är Ambres? Vem är denne Ambres som talar genom Sture Johansson? Och vad är det han lär ut? Enligt Ambres själv så är frågan om vem han är helt oviktig, det är det han förmedlar som är det viktiga

 
Sture Johansson berättar
 
13 november 2007

upptäckte Simeno själv att det här går inte, han sa "jag når inte fram". Och då kom Ambres och tog
 

Teamet bakom Ambres - en död talar
 
13 november 2007

Hans är idégivare till filmen och den som introducerade Ambres för Anders Grönros. Han har under många

 

 
 
 
 
  
    
Slagruteförbundets medlem
       "Energidamen Solveig Løvhaug" 
       i norsk TV om spöken
 
och naturväsen

Måndagen 28 jan 21:30 (22:30) TV Norge

Norges herligste
(Solveig är med i både Svenska Slagruteförbundet och i Norges motsvarighet)
Norsk underholdningsprogram. "Energidamen" Solveig Løvhaug mener hun kan hjelpe mennesker som er plaget av spøkelser.
I følge
Solveig blir disse menneskene ofte tappet for energi av et spøkelse, noe hun kan forhindre ved hjelp av "lydhealing".  
 
Ylvisbrødrene har også truffet "Saueklippmannen", "Togmannen", Femtitallsmannen" og "Eremitten" i kveldens program.
  

Ni som inte kunde se det kan i alla fall när detta skrivs se inslaget på Internet.
Solveig är ju enorm att synas och göra reklam för det vi är intresserade av.
Hon har varit med i flera program i TV och radio tidigare och synts i dags- och veckopressens artiklar med stora positiva reportage.
Kan ingen göra motsvarande reklam i Sverige?
Vi mailade och frågade om hon visste var programmet ev fanns och här är hennes svar:

http://www.tvnorge.no/programportaler/norges_herligste/norges_herligste/Deltakere/Episode_8/4530695

Noe annet som var på NRK Østfold er http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/110191 , men det vat ikke tilgjengelig nå. 
Der ble det også laget et langt radioprogram, men det finner jeg ikke på nett.

Solveig

   
 
TV-TIPS 
 med massor av bra program 
 
Du kollar förstås att kanal och tider stämmer, för de ändras ofta !
 
Det är en blandning av sådana program vars innehåll tangerar osynliga förmågor, hälsa och klimat
plus en del pärlor som intresserar många av oss. 
Och HUMOR, som är viktigt och omtyckt,

missa inte föredraget "Skratta dig glad och frisk" måndagen den 11 februari  
Vi kollar mest på
http://www.dagenstv.com 
 

 

FREDAG 8 februari

TV4 Fakta 09:55  Medicinskt fokus: fobier

TV4 Fakta 10:55  Nobelpristagare: Mandela
Porträtterar den sydafrikanske ledaren som kämpade mot apartheid. Inkluderar historien om Mandelas kamp mot den vita regimen och hans 27 år långa vistelse i fängelset. Producerat år 2007. [77691779]

TV4+     16:10   Mannen som talar med andar

Animal Planet  18:00  Världens skojigaste djur
Avsnitt: 14. Med hjälp av hemvideor, dokumentärinslag och nyhetsbilder visar ”Världens skojigaste djur” djur som gör galna upptåg och helt otroliga saker.  [41800999]

Kanal 5  20:00   America's Funniest Home...

Kanal 5  20:30   America's Funniest Home...

 

LÖRDAG 9 februari

TV8 06:00 (06:30)  Världen i fokus
Vill du veta vad som händer i världen? Vill du veta vad som styr beslut om krig och fred, om oljan kommer att ta slut eller vem som tar initiativet när det gäller klimatfrågorna? I Världen i Fokus får du nya insikter, nya perspektiv och ny kunskap. I Världen i Fokus öppnar vi dörrarna till andra länder för att utmana invanda föreställningar. Vi reser därför till länder som står inför stora förändringar. I reportagen möter vi människorna som berörs av nyheterna eller de som vill ge oss en annan sida av saken. I Världen i Fokus ser ni också exklusivt dokumentärt material från internationella tevebolag och frilansfilmare. Våra programledare heter Erik Arnér och Carina Lindskog. I Världen i Fokus ser ni också personliga reportage signerade Peder Carlquist, liksom Anders Mellbourn, som kommenterar och analyserar det som toppar den internationella agendan. Programledare: Carina Lindskog, Eric Arnér. Producerat år 2007-08. [7587248]

TV8 07:00 (07:30)  Världen i fokus  [7596996]

TV8 08:00 (08:30)  Världen i fokus  [7590712]

Kanal 9  12:05  Extrema fenomen

Animal Planet  15:00  Galna djur

Animal Planet  15:30  Galna djur

Kunskapskanalen 19:50 (20:00)  MERA VETENSKAP - REPORTAGE 2008 
Klimatvänligt bränsle. Bensinbilar är knappast framtiden ur miljösynpunkt. Men vilket bränsle är bäst?

TV1 20:00  Melodifestivalen 2008: ...

TV4+  03:40  Mannen som talar med an...

TV4+  04:00  Mannen som talar med an...

SÖNDAG 10 februari

TV8
18:00  I Himalaya med Michael Palin  Michael Palin är tillbaka i jakarnas land, och i det här avsnittet slår han sig ihop med en nomad med förkärlek för jaksånger. Nere i Paro deltar han i den buddistiska festivalen.  [5841381]

TV2
20:00  Sami nieida jojk  En roadmovie in i Sápmi, Sameland, och den samiska kulturen. Rustad till tänderna i ny kolt och med en sommarkurs i samiska i bagaget är regissören fast besluten att ta sig in i den värld hon längtar till och vill tillhöra. Liselotte är själv same men har varken fått lära sig språket eller vuxit upp i den samiska gemenskapen. Det är en resa fylld av hopp och förväntningar om nya och berikande upplevelser, men runt hörnet lurar också rädslan för avvisning och utanförskap. Medverkande: Liselotte. [5478]


TV4+ 01:00   Mannen som talar med andar 

TV4+ 01:25  Mannen som talar med andar 

TV4+ 01:55  Mannen som talar med andar 

 

MÅNDAG 11 februari

TV2 09:30 (13:00)  EU och den globala klimatfrågan 
Hur ska EU leva upp till ambitionen att vara ledande i arbetet med att motverka klimatförändringarna? Debatt, diskussion och dialog. Med bland andra Sverker Gustavsson, professor i statskunskap, Uppsala universitet, Susanne Sweet, docent i företagsekonomi, Handelshögskolan i Stockholm och Anders Wijkman (kd) Europaparlamentariker. Inspelat 6 februari. Medverkande: Anders Wijkman, Susanne Sweet, Sverker Gustavsson. [62891898]

TV2  13:00 (15:30)  Riksdagens framtidsdag - kommunikation och klimat 
Seminarier om kommunikation mellan politiker och forskare och om klimatet. Inspelat 24/1  [3188695]

Viasat Nature 17:00 (18:00)  Isens Kejsare 
Antarktis, en plats på vår jord där haven fryser och överlevnad är en skicklighet. Där finns en varelse med alla de kunskaper som behövs för att klara det kalla klimatet, Kejsarpingvinen. I människans värld, brukar pingvinen vara en liten komisk figur med frack och fluga, men i verkligheten är de tuffa överlevare som ofta blir 40 år gamla. Pingvinen är en av de ända djurarterna som lever året om på Antarktis och aldrig någonsin rör vid torra land. Dessvärre, håller delar av Antarktis på att värmas upp och till följd av detta skapas stora isberg. Konsekvenserna kan bli förödande för pingvinen. Två forskare åker till världens kallaste plats för att själva se hur dessa djur genomlever den kalla stormen. Med sina 40 kg och en meter långa kropp, är Kejsarpingvinen den största dykfågeln i världen. Regissör: Birgit Buhleier and Paul Spillenger. Producerat år 2004 [48011782]

Animal Planet 19:00   Världens skojigaste djur
Animal Planet  19:30   Världens skojigaste djur
TV4+ 20:00  Mannen som talar med hundar.
TV4+  21:00  Mannen som talar med hundar.

TISDAG 12 februari

TV4+ 16:10  Mannen som talar med an...

Discovery Channel 20:00   Mythbusters
Avsnitt: 45. Adam och Jamie får e-post som innehåller ett foto på ett strimlat flygplan. Är bilden äkta? I så fall, vad orsakade förödelsen – propellern eller ett annat flygplan?  [10187201]

SVT24  20:00 (21:00)  AL GORES TAL 2008  [84444909]

TV6 21:00  Armageddon 
En enorm asteroid är på kollisionskurs med jorden. För att den ska kunna sprängas i bitar måste en atombomb placeras i dess mitt. Oljeborraren Harry Stamper (Bruce Willis) blir ombedd att leda räddningsarbetet. Han antar utmaningen på ett villkor – att han får använda sina egna män. Om de lyckas kommer de att bli hjältar i hela världen men misslyckas de kommer det inte att f
innas någon jord att återvända till… Skådespelare: Ben Affleck, Billy Bob Thornton, Bruce Willis, Liv Tyler, Steve Buschemi, Will Patton, William Fichtner, Regissör: Michael Bay. Producerat år 1998 [47023763]

TV4 Fakta 21:30  Jakten på Afrikas elefanter
Naturfilmaren och djurrättskämpen Karl Amman skildrar tjuvjakten på elefanter i Centralafrikanska republiken. Elefantstammen är nästan utrotad eftersom lokala tjuvjägare dödar djuren i jakt på deras kött och betar. Trots förbud och påtryckningar från Världsnaturfonden sker både försäljning av kött och betar samt utsmuggling till andra länder utan åtgärder från myndigheterna. Ett naturreservat har upprättats för att rädda de elefanter som finns kvar. Producerat år 2007. [83919541]

Discovery Channel 23:00  Världens tuffaste brödraskap
Avsnitt: 5. Ben Anderson träffar viltvårdare i Virunga National Park i Afrika som måste kämpa mot både krig och tjuvskyttar. I sina försök att skydda områdets utrotningshotade gorillor.  [67932096]

 

ONSDAG 13 februari

TV4 Fakta 10:55 (12:00)  Nobelpristagare: Einstein 
Albert Einstein föddes i Tyskland 1879. Under sin skolgång var han ingen toppstudent, något som kan förvåna många. Följer Einsteins långa väg till erkännande som en av världens främsta vetenskapsmän genom att uppmärksamma hans teorier, hans Nobelpris i fysik och hans livslånga kamp för internationell fred. Producerat år 2007. [71289771]


TV4+ 16:10  Mannen som talar med andar  [6423619]

Kanal 5 17:05  America's Funniest Home Videos  Avsnitt: 281 av 305.  [676481]

TV8 17:50  I Himalaya med Michael Palin 
Avsnitt: 6 av 6. Michael Palin är tillbaka i jakarnas land, och i det här avsnittet slår han sig ihop med en nomad med förkärlek för jaksånger. Nere i Paro deltar han i den buddistiska festivalen.  [30688077]

Animal Planet  18:00  Djur från A till Ö 
Avsnitt: 115. Upptäck havets James Bond: Cefalopoderna – bläckfiskar som använder prylar som exempelvis förlamande neurotoxiner och röntgensyn när de fångar byten.  [29482348]

Animal Planet 18:30   Djur från A till Ö 
Avsnitt: 27. Trollsländan har inte förändrats på 325 miljoner år. Lär dig varför detta rovdjur, som kan flyga i 60 km/tim och fånga byten på mindre än 25 millisekunder, är så framgångsrikt.  [29394139]

Kanal 5 18:30  America's Funniest Home Videos  Avsnitt: 284 av 305.  [995348]

Animal Planet  19:00  En schimpans dagbok
Avsnitt: 5. Följer under ett år en schimpansfamiljs sorger och glädjeämnen och studerade deras avancerade sociala liv.  [36154955]

Animal Planet  19:30  En schimpans dagbok 
Avsnitt: 6. Följer under ett år en schimpansfamiljs sorger och glädjeämnen och studerade deras avancerade sociala liv.  [36153226]

Animal Planet  20:00  Krokodiljägaren
Avsnitt: 7. Följ med på en fantastisk resa på jakt efter de sista fyra arterna av lemurer på Madagaskar. Med Steve och Terri Irwin.  [99376706]

Kanal 9 20:00  Michael Palin i Hemingways fotspår Avsnitt: 2 av 4. Producerat år 1999.

TV4+ 20:00  Det okända
Avsnitt: 6 av 12. Vecka efter vecka talar Det okändas medier med besökare från andevärlden och redogör för skeenden som ibland utspelat sig långt bakåt i tiden. Men vilka historier döljer sig i deras egna livsöden? Det har blivit dags att stifta närmare bekantskap med programmets andliga språkrör. Det blir besök i Jörgen Gustafssons, Vendela Cederholms, Terry Evans, Camilla Öhrnbergs och Lena Ranehags egna hemmiljöer och en inblick i deras vardag. De berättar vad de gör när de inte hjälper vilsna själar att gå över till ljuset i tv och hur det gick till när de fick sin förmåga. Och vad säger deras familjer, hur är det egentligen att leva med en synsk människa?  [4473706]

 

TORSDAG 14 februari

TV8 15:00  Wild Tech Säsong 1. Avsnitt: 2 av 7.
Kommunikation är grunden i varje djurs existens. Utan kommunikation kan den varken äta, utvecklas eller para sig. Människan är så annorlunda. Men naturen har börjat utveckla en massa hemliga kommunikationsmedel som människan precis börjat upptäcka. Elefanter till exempel kan höra ljud från flera kilometers avstånd med hjälp av infraljud – människas svar; teknologi som låter oss lyssna till jordens
innanmäte. Myror kommunicerar med hjälp av lukt – NASA utvecklar en elektrisk näsa som ska kunna rädda liv om det skulle komma till en kemisk katastrof. Producerat år 2003. [5765917]

TV4+ 16:10   Mannen som talar med andar 

TV3  20:00  Du är vad du äter
Anne-Lie och Jörgen har fått betala för sin svåra fetma. Anne-Lie förlorade parets första barn när hon fick havandeskapsförgiftning orsakad av övervikt. Nu gäller kampen deras eget liv när Anna Skipper åtar sig sitt svåraste fall hittills. Producerat år 2008. [402714]

TV8 21:30  En rysk reporters undergång 
En morgon kom nio civilklädda polismän och hämtade Olga Kitova, en liten kv
inna i 50-årsåldern, och förde henne till stadens chefsåklagare. Brottet: hon var den enda journalisten som forftfarande undersökte och ställde sig kritisk till den ryske guvernören Yevgenii Savchenkos tvivelaktiga förehavanden. Därefter fick hon höra talas om ett fall där sex studenter gjort sig skyldiga till våldtäkt på en kvinnlig student. Kitova undersökte fallet och bevisade i en artikel hur bevismaterial förfalskats, samt hur vittnen tvingades ge förövarna friande alibin. Den juridiska skandalen var ett faktum, och som straff fråntogs Olga sin immunitet innan hon själv blev åtalad och dömd. Anklagelserna löd ”förtal” och ”spridande av lögner i massmedia”. Olgas ensamma kamp visar ett slutet system av utpressning, juridisk svågerpolitik och opportunism i denna ryska region. Filmteamet har under flera månader följt både studenterna och journalistens öde. Producerat år 2002. [8776269]


 
     HUMOR     
Den Stora Brittiska Öl Festivalen i London var över och bryggarna beslutade gå ut och ta en öl.

Mannen från Pripps sätter sig på barstolen och säger:
- Bartender, jag vill ha världens bästa öl, en Pripps Blå.
 
 
Bartendern dammar av en flaska från hyllan och ställer fram den.

Mannen från Corona sätter sig bredvid och säger:
- Jag vill ha det bästa ölet i världen, en Corona.
 
Bartendern dammar av en flaska och ställer fram den.

Mannen från Budweiser säger:
- Jag vill ha det bästa ölet i världen, ge mig Konungen av Öl, en Budweiser.
Och bartendern ger honom en.

Mannen från Coors säger:
- Jag vill ha det enda öl som tillverkas på källvatten från Klippiga Bergen.
Han får sin Coors.

Mannen från Guinnes sätter sig och säger:
- Ge mig en CocaCola.
 
Bartendern blir lite tagen men serverar mannen från Guinnes det beställda.

De andra bryggarna stirrar på honom och frågar:
- Varför dricker du inte Guinnes?
 
 
Mannen från Guinnes svarar:
- Jag tänkte att eftersom ni inte dricker öl, så skulle inte jag heller göra det.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi får inskickat många historier om skillnaden på kvinnor  och män.
De är ofta ganska könsdisriminerande men vi skickar dem ändå för de är ju trots allt roliga
och (tyvärr) så kan man ju känna igen sig (eller andra) ibland! 
Tacka Agne för denna!

 

Kvinnors svenska i kontaktannonser
1. i 40-årsåldern = fyller 50 i år
2. äventyrlig = har legat med alla
3. vältränad = saknar bröst
4. medelmåttigt utseende = ful som stryk
5. vacker = patologisk lögnare
6. ständigt leende = går på droger
7. emotionellt säker = går på medicinering
8. feminist = fet
9. fri själ = knarkare
10. rolig = irriterande
11. new age = kroppshår på fel ställe
12. öppet sinne = desperat
13. utåtagerande = pinsamt högljudd
14. passionerad = sjaskigt fyllo
15. professionell = bitch
16. mullig = fet
17. något överviktigt = sjuklig fetmaKvinnors svenska i vardagen
1. Ja = Nej
2. Nej = Ja
3. Kanske = Nej
4. Vi behöver = Jag vill ha
5. Jag är ledsen, men... = Du kommer att få ångra det här
6. Vi behöver prata.... = Nu har du ställt till det...
7. OK, gör som du vill = Passa dig jävligt noga
8. Jag är inte alls arg = Klart jag är arg, din idiot.
9. Vad du är uppvaktande ikväll = Tänker du bara på sex?Mäns svenska i vardagen
1. Jag är hungrig = Jag är hungrig
2. Jag är sömnig = Jag är sömnig
3. Snygg klänning = Snygg urringning
4. Jag älskar dig = Jag vill pöka nu
5. Jag har tråkigt = Vill du pöka med mig?
6. Ska vi dansa? = Vill du pöka med mig?
7. Kan jag ringa dig nån gång? = Vill du pöka med mig?
8. Ska vi gå på bio? = Vill du pöka med mig?
9. Får jag bjuda dig på middag? = Vill du pöka med mig?
10. Dom skorna passar inte till dräkten = Jag är bögSlutligen
:
En nyligen gjord vetenskaplig undersökning bevisade att kvinnor tycker om
olika manliga utseenden beroende på var de befinner sig på menstruationscykeln. När kvinnor
har ägglossning tycker de om män med ett kraftiga, maskulina drag. Däremot, när kvinnor har
PMS så föredrar hon män som är dränkta i bensin och antända, med saxar instuckna i
ögonen och en brandyxa i ryggen.


 

 KLOKT
från Västeråsvännen Magnus
 
"Vad du än drömmer om att kunna göra, börja med det. 
Djärvhet är fullt av genialitet, kraft och magi."
 
 
"Whatever you dream of doing, start to do it. 
Daring is full of genius, power and magic." 
 
"Si sueñas con hacer algo - lo que sea -, 
ahora es el momento de empezar. 
La audacia no es otra cosa que 
genialidad, fuerza y magia."
 
 
-----------------------------------------------------------------------

 
Leenden smittar!!    De är som flunsan.
När någon log mot mig idag
  
 
 

 
 
började jag också le. 
Jag rundade hörnet 

och någon såg mitt flin
  

 
När han också log insåg jag
att jag smittat även honom.

Jag tänkte på det där leendet
Och sen insåg jag dess värde.   
 
 
 
 Ett enda leende som mitt 
kan resa jorden runt. 
Så om du har ett smil på lut
lämna det inte ensamt utan prut  
 
 
 
 
Starta en epidemi
och infektera världen
 !
 
 
Så om du känner för det, 
skicka detta vidare
och smitta hela världen!
 
 
 
 
               
 
Ha det gottast!
 
 Eva Svensson och
 Per-Uno Fransson  
 Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ? 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående