2008 nr 02,   28 januari

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit succesivt.  


 

Som sagt, 2008 är ju 08-ornas=Stockholmarnas år! 
Vi har mobilnummer som börjar med 07, alltså glömde vi fira förra året.
Men det finns väl ingen lag på att man inte kan göra det retroaktivt?   
Det dröjer väl 100 år till nästa så alla ni glömska med 07-mobiler:
Njuuuut av livet nu och, vi kan ju le åt varandra och kanske t o m åt andra i hundra år! 

 Och till alla önskas God fortsättning!

Vi kommer att ha många spännande föredrag och kurser den närmaste tiden.
En del föredrag kan vara så populära att det blir fullsatt,
och då gäller det att vara där i god tid.
Vi öppna entré-dörren redan vid 18-tiden, så man slipper stå ute och vänta.

INNEHÅLL:   

   ·   DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN
   ·   DE NÄRMASTE  KURSERNA 
   ·   KOLLOIDALT SILVER
       & ÅRETS FOLKVÄTTE
 (- ett så vilseledande namn) 
 

   ·   HJÄLP JORDEN:  SKICKA HEALING
  
  
·   TV-TIPS  med massor av bra program   
 
  ·   RADIO-TIPS

   ·   HUMOR  
 
 
 
·   SUNT FÖRNUFT  - enligt Einstein   
        

DE NÄRMASTE FÖREDRAGEN  
 

BIRGITTA KLEMO - HÄLSOTERAPEUT
FÖREDRAG Måndag 28 januari kl. 18.45
Birgitta är en mycket skicklig och eftersökt hälsoterapeut.

Hon använder många slags näringspreparat, homeopatmedel m.m. till sina patienter. Under kvällen delar hon frikostigt med sig av sin erfarenhet och du får många bra hälsotips.

Kvällens tema handlar om människors olika konstitutioner och vad dessa olika mår bra av att äta enligt olika traditioner och läror och inte minst genom Birgittas erfarenhet, men Birgitta delar med sig en hel del andra hälsotips också.

Birgitta använder pendeln hela dagarna i arbetet när hon pendlar på sina patienters hälsa. Genom att använda pendelmallar så kan hon snabbt hitta rätt svar. Birgitta har pendlat sedan barndomen, eftersom pappan var slagruteman, och hon har därför blivit en mycket erfaren pendlare.

Birgittas föredrag brukar vara mycket uppskattade!
 

Birgitta Klemo återkommer lördag-söndag 15-16 mars med kurs "Hälsa med Birgitta Klemo". Där får du lära dig ännu mer enkla behandlingsmetoder! Mer kursinfo på kurs-sidan.

REGRESSION OCH TIDIGARE LIV -
YLVA CRONSTEDT

FÖREDRAG Måndag 4 februari kl. 18.45
Livet vi lever nu är endast ett i den långa raden av de liv vi lever. Likt drömmar finns minnen av de föregående liven - likt drömmar flyr de snabbt bort – men de kan återkallas med de rätta orden vid regressioner 
Erfarenheter i det förflutna har satt sina spår och påverkar vårt nuvarande liv mer än vi tror, på gott och ont.
 
Ylva Cronstedt är sedan mer än tjugo år tillbaka reinkarnations-terapeut, utbildar terapeuter och har skrivit en bok,
"Vi vanliga odödliga", i ämnet. (Boken finns att köpa hos oss) 

Ylva kommer att berätta om sin långa erfarenhet av reinkarnationsterapi med många klienter och om hur deras fysika och psykiska problem snabbt kan lösas upp genom att i regressionen ta kontakt med andra trevligare liv.

Ylva gör under kvällen en demonstration då hon för tillbaka en person i tiden. Ibland för hon så långt tillbaka att man kommer till ett liv som är före den personens tid som människa. Kanske återupplever personen då ett liv när hon var en växt eller ett annat djur. Kom och lyssna!

Ylva presenterar också sin kurs där hon utbildar reinkarnationsterapeuter.
Ylva Cronstedt återkommer med en 6 dagars "Utbildning till regressionsterapeut" 19-24 marsDärefter kan man själv jobba med att leda regressioner till tidigare liv och andra tider.
Mer kursinfo på kurs-sidan.

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL
Torsdag 7 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Information för nybörjare om jordstrålning, slagruta, pekare, pendel och om de osynliga världarna och våra s.k. övernaturliga förmågor. Kom och lyssna när vi går igenom grunderna!

Kan man bli sjuk av jordstrålning? Kan man ta bort currykryss? Vad kan man mer göra med slagruta?

Auror och chakror.

Vilka outnyttjade förmågor har vi? Massor, se bara program- och kurstexterna!

Du får även prova på att gå med slagruta eller pekare och söka efter currylinjer, samt se hur illa just du reagerar på dem.

Tipsa och ta gärna med intresserade vänner.  

SKRATTA DIG GLAD OCH FRISK – EWA NILSSON
FÖREDRAG Måndag 11 februari kl. 18.45
Tycker du att du skrattar mindre än när du var ung? Det är du inte ensam om! Undersökningar i Sverige år 2000 visar att vi skrattar ungefär sex minuter om dagen.

På 50-talet skrattade vi 18 minuter om dagen. Skratta är roligt och nyttigt för hälsan! Dags att åstadkomma en ändring?!

Ewa Nilsson på Lewa & Lära, skrattinstruktör och medlem i International Laughter Club Sweden, berättar om skrattets helande inverkan på kropp och själ, och du får även vara med om en skrattyogaövning där vi får chans att skratta ut ordentligt för att må bättre. 
Ewa Nilsson återkommer med en endagskurs 10/4: Skratta dig glad och frisk.
Mer kursinfo på kurs-sidan.

HUR VI LEVT I ANDRA VÄRLDAR –
ANNAKARIN SVEDBERG
FÖREDRAG Måndag 18 februari kl. 18.45
Det finns världar med en djup skönhet, som vi i dag kan känna att vi förlorat kontakten med, eller kanske inte ens vågar tro på. Ändå bär vi allt detta inom oss och kan hämta inspiration från dessa dolda erfarenheter också i det här livet. Många av oss har hjälp och guidning från de varelser som ännu lever och utvecklas i någon av dessa andra världar.

Hur har tillvaron gestaltat sig för oss i de världarna?
Vad har vi sysselsatt oss med?
Hur har vi tänkt? Vilka mål har vi haft i dessa existenser?
Kan vi väcka minnet av dem?
Varför är vi här nu?

Ibland vill medvetenheter ur dessa andra världar nå oss och påminna oss. Då gäller det att vi inte stänger oss, utan låter dem ge oss den kontakt de vill ge och som ger oss en så fantastisk hjälp i vår egen utveckling.

Annakarin återkommer 5-6 april med kursen "Erfarenheter från dina liv i andra världar".
Mer kursinfo på kurs-sidan.

DE NÄRMASTE KURSERNA  

BESÖK I OSYNLIGA VÄRLDAR - CARINA HULTQVIST
KURS Lördag - söndag 2-3 februari
Besök själv olika osynliga världar, t ex änglarnas, alvernas, underjorden och även vårt undermedvetna! Du får under kursen öva mentala tekniker för att komma i kontakt med andra medvetanden, också okroppsliga, och resa både framåt och bakåt i tiden.

Carina garanterar en spännande och lärorik kurs! Carina är en mycket omtyckt kursledare.
Mer kursinfo på kurs-sidan.

 

INTUITIV UTVECKLING - ANN-KRISTIN NILSSON
OBS! Nytt datum för kursen

KURS Lördag - söndag 10-11 maj. Vi återkommer med mer kursinformation i vårens kommande program.
 

 
BLI AV MED DINA GAMLA TRAUMAN
OCH NEGATIVA KÄNSLOR
 
Kurs med Eva Svensson
Lö-sö 9-10 feb
Gamla trauman kan sitta kvar i kroppen hur länge som helst. De kan t.o.m. vara från tidigare liv. Det gör att vi i vardagen känner allehandla obehagliga känslor som t ex rädsla, sorg, ilska och fobier, men även sådant som ensamhet och otillräcklighet. Numera finns flera bra tekniker att snabbt och ganska smärtfritt bli av med dem, som en del i sin personliga utveckling.

Eva Svensson har arbetat med olika tekniker i många år, både på sig själv och andra, och lär på kursen ut hur du själv kan göra. Du måste vara beredd att skapa egen förståelse för traumat och känslan så att du blir mogen att släppa dem. Annars bör man inte ta bort det, för har man inte lärt sig något då skapar man bara ett nytt!
 

Kursinnehåll:
Tankar skapar känslor. Skadade deljag tar över kroppen och får oss att känna dess känslor så vi agerar ut deras smärta. Trauman. Negativa känslor. Tidigare liv. Trauman från barndomen. Olika tekniker. Traumaringsborttagning med pekare eller healing. Aurabollar. Egenvårdsprogram. Ögonrörelser. Stressreducering. Upplösning med tankens kraft. Övningar för att kunna förstå och därmed förlåta. Stanna i känslan. Vanans makt.
Kursen är inte lämplig för den som äter psykofarmaka eftersom man då tryckt ner sina känslor.
Pris: 2.150:-.  
Mer kursinfo på kurs-sidan.

 

GRUNDKURS I KINESIOLOGI
Lö-sö 16-17 feb

Vi går igenom kinesiologins grunder, bl. a. hur man muskeltestar.

Vi går igenom 8 muskler, som är kopplade till olika organ. Dessa muskler får du lära dig behandla, vilket också påverkar motsvarande organ och därmed hälsan.

Du får lära dig 7 behandlingstekniker för att rätta till obalanser i kroppen och sinnet, bl. a. påverka blod och lymfa, en stress-reduceringsteknik och meridianbalansering, reflexpunktsbehandlingar, vilket i sin tur naturligtvis påverkar hälsan i organen och därmed hela kroppen.

Genom muskeltest får man omedelbara, precisa svar på vad kroppen reagerar på och inte, dvs. vad som är problemet och vad som behövs för att kunna avhjälpa detMycket praktiskt!

En stark muskel reagerar omedelbart med att bli svag om kroppen har ett problem eller utsätts för något som den reagerar på, t. ex. mat man ej tål, vitamin som man behöver, håller på ett problemställe på kroppen, håller på en aktiv reflexpunkt, har problem i ett organ osv. Kinesiologi visar därför omedelbart vad som händer. Lika snabbt kan en svag muskel reagera och bli stark, eftersom det är kroppens signalsystem som påverkas.  

Du som terapeut kan använda kinesiologin som ett hjälpmedel när du använder andra tekniker men det är också underbart att kunna arbeta bara med kinesiologin och hjälpa sig själv och släkt och vänner!

Det extra fina är att man med kinesiologins hjälp också upptäcker problemen i kroppen på ett riktigt tidigt stadium, oftast innan de hunnit bli ett fysiska problem (utan fortfarande bara är ett energiproblem). Därmed kan man åtgärda dem mycket enklare och på så sätt undvika att det utveklas till fysiska problem.

Pris: 2.150:-.  Mer kursinfo på kurs-sidan.

 NYBÖRJARKURS SLAGRUTA OCH PENDEL
Lö-sö 22-24 feb
Du får en god inblick i vad jordstrålning är och
hur man använder slagruta, pekare och pendel.
  

De är fantastiska instrument för att förstå energier och få överblick över dem.


Energier finns överallt, i  och runt allt.
Pekarna visar: var finns de, hur ser de ut, åt vilket håll går de m.m.
Med pendeln kommunicerar man med osynliga väsen m.m. 

Innehåll: Slagrutekonstens utveckling genom tiden. Vad kan man använda slagruta och pendel till?
T ex hitta bra plats att sova på, söka vatten, få svar på frågor, kontrollera och förbättra hälsan, leta efter nergrävda kablar, förutsäga jordbävningar, leta efter försvunna saker.
Olika slags energier (curry, hartmann, vatten, leylinje m. fl.).
Hur gör man? Litteratur på svenska. Vilka energier finns vid fornminnen? Våra förfäder tycks ha kunnat mer än vi. Gamla kyrkor och hus byggdes med tanke på jordstrålning. Energilinjer s.k. leylinjer (ibland miltals långa) mellan olika forntida platser. Aurans uppbyggnad och reaktion på jordstrålning. Vilka sjukdomar är kopplade till jordstrålning? Kan man ta bort den farliga jordstrålningen? Hur påverkas växter och djur? Positiva energier. Sexkantfönster.

Övningar i att leta efter curry- och hartmann-linjer. Söka efter vatten, leylinjer, m.m.
Känna människors aura med handen och med slagruta. Lära sig se auran (de allra flesta brukar klara det). Hitta bästa (mest hälsosamma) platsen för mig att vara på. Pendelövning.
Utflykt en lördag i vår till en gammal kyrka med de speciella energimönster som finns där. 
 Pris: 1900:-  
Mer kursinfo på kurs-sidan.

Börja gärna med att komma och lyssna på en
GRATIS INFORMATIONSKVÄLL  torsdag 7/2. (se programmet ovan).  

WORKSHOP alt. A 
Vilka guider är med oss m.m.

Kurs med Per-Uno och Jenny Fransson

Lö-sö 1-2 mars

Många har önskat mer tid med Per-Uno Fransson och hans dotter Jenny.
Därför har vi satt in 2 olika workshops, på vardera en helg, med spännande "prova på"-aktiviteter. Detta är ingen kurs utan workshop, så det är en fördel om du innan har lite erfarenhet av vad det handlar om och t ex har gått kurser hos oss.
Vi tittar på vilka guider som är med oss, det brukar vara intressant och lärorikt.

Vi lär oss polaritetshealing. Alla som vill får själva bli behandlade.
Jenny demonstrerar sten- och kristall-healing så att alla får känna vad som händer. Alla får en personligt utvald sten. Hälsa på naturväsen.
Workshopen är ganska löst strukturerad, vilket ger utrymme för att kunna följa en del av de impulser som kommer fram under helgen.

Här kommer en kort sammanfattning av vad som är tänkt att ingå.
· Deltagarnas guider. Jenny ser på och berättar lite om varje deltagares guide (för de som vill). Att lyssna brukar vara lärorikt och spännande.
· Polaritetshealing. 6 personer ger en polaritetshealing till en person under 3 minuter. Du får lära dig den här speciella tekniken. Alla som vill får träna på de olika positionerna och få en behandling. Folk säger: Oj så skönt, sluta aldrig!
· Vi spelar olika sorters musik: chakramusik o annan musik och se hur auror o chakror reagerar.
  Mår vi bra av all slags musik? Eller beror det på individen? Vi provar oss fram!
· Healing med stenar. Jenny demonstrerar på en frivillig.
  Fast stenar är av samma sort och ser likadana ut kan de ha helt olika verkan på oss.
  Exakt placering kan göra stor skillnad.
· Alla får en av Jenny utvald bärnsten, som passar till just den personen.
· Hälsa på naturväsen som vi bjuder in till lokalen och som några kursdeltagare ofta har som sällskap.
  Per-Uno & Jenny arbetar med många olika slags naturväsen för att heala jorden m.m.
· Traumaringar av olika sorter, känn in och ta bort hos någon.
· Levitation. Jenny-special (som hon erhållit av andra väsen) om hur man kan uppleva sig lättare på speciella platser.
  Ta med liggunderlag så du kan ligga och slappna av, senast stack alla iväg med minst en aura.
· och plats för "flummiga" undringar och saker som aldrig hinns med på andra kurs- och föredrags-kvällar.

Per-Uno är van slagruteman, healer av både människor och natur  
 
och har mycket erfarenhet från många områden inom den osynliga världen.
Jenny har många välutvecklade förmågor sen barnsben,  
 
bl a kan hon kommunicera med osynliga väsen (t ex guider, naturväsen m.m.),  
 
och har ett mycket bra auraseende som gör att hon ser mycket "osynligt",  
 
vilket ger henne tillgång till mycket spännande information.
Mer kursinfo på kurs-sidan.

Välkommen till en troligtvis väldigt rolig och intressant helg!

 

KOLLOIDALT SILVER 
& ÅRETS FOLKVÄTTE
 
  

 Det har ju varit en hel del "fult" snack om kolloidalt silver. Överdrivna påståenden står oemotsagda.
 
Vi rekommenderar fortfarande att använda det. Naturligtvis enligt producenternas rekommenderade doser.
Det har många gånger, men natruligtvis inte alltid, stora fördelar mot antibiotika.
 
Nedan bifogar vi en länk till en redovisning från http://www.ion-silver.com/ 
Den börjar så här:
Läkemedelsverket och Livsmedelsverket har via nyhetsprogrammet Rapport låtit oss förstå att vår produkt Ionosil inte är en önskvärd produkt i myndigheternas ögon. Man påstår att produkten kan ge upphov till antibiotikaresistenta bakterier, kan färga hud och inre organ och kan belasta miljön genom ökade silverutsläpp. Detta första påståendet är inte påvisat på något sätt och det andra refererar till gamla välkända biverkningar från läkemedel som var 50.000 gånger starkare, innehöll silvernitrat (en blandning av silver och salpetersyra) och som användes på 1950-talet.
Detta har ingen som helst anknytning till vår produkt. Det sista argumentet är bara märkligt att ens försöka ta upp eftersom vår samlade produktion i landet använder bara ett halvt kilo silver per år. Läs mer om detta nedan.
 
Hela sättet man argumenterar på tyder på en avsaknad av kunskap kring ett modernt producerat kolloidalt silver. Man kan dock inte förbjuda produkten eftersom den är godkänd inom hela EU och även större delen av resten av världen.
 
Istället för att nämnda myndigheter kontaktar oss direkt och förklarar situationen för oss, så låter man nyhetsprogrammet gå in och släppa "bomben". Utan att få se så mycket som ett papper kring det hela - konfronteras vi sedan med ett nyhetsteam som ställer mycket intrikata frågor och försöker få oss att säga saker som vi inte får rent lagligen. Följande textrader är för att belysa de felaktigheter i den kritik man riktat mot oss och vår produkt.
Fortsättning följer.....


Klicka gärna på länken ovan och läs vidare.
 
Tidningen 2000-taletsvetenskap delar varje år ut ett pris
Årets Folkvätte blev: Åsa Melhus, Uppsala universitet
Priset Årets Folkvätte 2007 går till Åsa Melhus, klinisk bakteriolog, Uppsala universitet. Priset syftar till att uppmärksamma personer som på ett dogmatiskt och ovetenskapligt sätt försvårar vetenskaplig utveckling och gör det svårare för människor att hitta egna vägar till hälsa. Åsa Melhus har under det senaste året drivit en mycket aggressiv kampanj mot användningen av kolloidalt silver. Argumenten har varit både grovkorniga och vilseledande.

Det finns  mycket annat intressant om främst alternativ hälsa i denna tidning,
varför vi starkt rekommenderar den. Den innehåller mer djupgående artiklar om sådant som den etablererade vetenskapen ställer sig avvaktande till :

http://www.2000taletsvetenskap.nu 

Sedan tycker ju vi som jobbar med naturväsen att prisets namn "Årets Folkvätte" är synnerligen dåligt och vilseledande,
eftersom vättar hör till de mest ärliga och kunniga och kärleksfulla väsen vi träffat på. 
Och det gäller väl de alla (?) naturväsen? Rätta oss om vi har fel och du är säker på att du har motsatta erfarenheter,
som verkligen handlar om naturväsen och att det inte är missförstånd.

 

  


 
HJÄLP JORDE
N: 
 
SKICKA 
HEALING,  de närmaste datumen   
 
 
Tycker du att Moder Jord och människornas framtid är värd  
en kvart i veckan?


 
 Dessa tider sänder vi healing:
 

Onsdag 2008-01-30 19:30 - 19:45 

Mål: Vättern norr om Jönköping
 
Onsdag 2008-02-06 19:30 - 19:45 
Mål: Siljan, väster om Rättvik.
 
Onsdag 2008-02-13 19:30 - 19:45 
Mål: Trondheimsfjorden , sikta någon kilometer norr om Trondheim.   
 
Onsdag 2008-02-20 19:30 - 19:45 
Mål:  FlodenThemsen i London. 
 
Onsdag 2008-02-27 19:30 - 19:45 
Mål:Glasgow och floden Clyde som går genom staden. 
 
Onsdag 2008-03-05 19:30 - 19:45 
  Kiruna, malmfälten och staden.    
 
Onsdag 2008-03-12 19:30 - 19:45 
Mål:  Kairo och floden Nilen.
    
 
Onsdag 2008-03-19 19:30 - 19:45 
Mål:  Paris och flodenSeine som går genom staden.    
 

 
Lite info om hur  alla kan hjälpa till och göra fanns i förra numret, som du kan hitta här:
http://slagrutenytt.vingar.se/e-nytt-2007-32.htm  

 
Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord är värd att få  
en kvart i veckan? 
 
Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet!
 
 
Hjälp Jorden  
 
--------------------------------------------------------
 
 
En ny film om klimatproblemet:
I elfte timmen.
Det är vår generation, som får chansen att ändra världen... för alltid.

Det är för många av oss, som använder för många källor, för snabbt.
Antingen räddar vi världen, eller förlorar den.
Existerande tekniker kan minska det mänskliga fotavtrycket med 90%.
Industriella revolutionen har skapat oreparerbar skada.


Hemsida:  www.ielftetimmen.se
Filmens sociala nätverkssida:  www.11thhouraction.com 
Kolla var filmen visas:  www.sf.se  
 
 

   
 
TV-TIPS 
 med massor av bra program 
 
Du kollar förstås att kanal och tider stämmer, för de ändras ofta ! 
Det är en blandning av sådana program vars innehåll tangerar osynliga förmågor, hälsa och klimat
plus en del pärlor som intresserar många av oss.
Vi kollar mest på
http://www.dagenstv.com 

Måndag 28/1

16:20 (16:50) TV4+

Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2007. [7059428]


21:30 (22:30) TV Norge

Norges herligste (Solveig är med i både Svenska Slagruteförbundet och i Norges motsvarighet)
Norsk underholdningsprogram. "Energidamen" Solveig Løvhaug mener hun kan hjelpe mennesker som er plaget av spøkelser. I følge Solveig blir disse menneskene ofte tappet for energi av et spøkelse, noe hun kan forhindre ved hjelp av "lydhealing". Ylvisbrødrene har også truffet "Saueklippmannen", "Togmannen", Femtitallsmannen" og "Eremitten" i kveldens program. [972913]

03:55 (04:45) Discovery

Övernaturliga fenomen
Dold terror. Mikes och Lisas förhållande har gått i kras på grund av Lisas förändrade personlighet. Mike är säker på att det beror på ett spöke efter att ha sett en ande röra sig över sängen. [85489504]

20:30 (21:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 9 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även i natt samt 1/2, 2/2. [30600374]

23:00 (23:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 9 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även 1/2 samt 2/2. [80380409]

23:30 (00:25) TV4

Medium
Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 2 av 22. Allison och Bridget fortsätter att ha samma underliga drömmar och Allison kommer allt närmare lösningen till vad drömmarna betyder och hur de är relaterade till en serie mord. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2007. Bredbild. Säsong 3. [619770]

00:55 TV4+

Medium
Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 21 av 22. Utredningen av mordet på Walter Paxtons fru fortsätter och man kommer fram til att det handlar om en seriemördare. När Allison hjälper Devalos och Scanlon med fallet inser hon att hennes nya vän Debra är mördarens nästa offer. Allison försöker göra allt för att skydda Debra men får sig själv en överraskning när Debra inte är den Allison trodde hon var. Joe överväger om han ska vara delaktig i en stämning mot Aerodytech, det företag han varit lojal mot i åratal. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. [51363344]Top of Form 1

01:45 (02:30) TV4+

Medium
Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 12 av 22. Själen till den psykopatiska läkaren, som dödat 14 barn, dyker upp igen och den här gången är han ute efter Allisons dotter Ariel. Allison skyr inga medel för att skydda sitt barn även om det innebär att hon måste bryta mot lagen. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2007. [33720900]

 

Tisdag 29/1

16:20 (16:50) TV4+

Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2007. [7946900]

21:00 TV4

Operation under hypnos
Brittisk dokumentär från 2007. I dag finns det en liten grupp människor som tror att hypnos kan användas istället för narkos och bedövning under operation. [498962]

00:30 (01:20) TV4

Ghost whisperer
(Ghost Whisperer I) Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 9 av 22. Melinda och Jim börjar höra röster i sin bilradio och Melinda tolkar det som om att det är andar som hörs. I rollerna: Jennifer Love Hewitt, David Conrad, Aisha Tyler. Repris från 2006. Bredbild. Säsong 1. [2860011]

03:55 (04:45) Discovery

Övernaturliga fenomen
Frisläppt ande. Randy Irvin var besatt av att kontakta de döda. Men efter att ha uttalat en besvärjelse från en bok om häxkonst släpper han lös en ond ande. Kan helaren Nora Rainer hjälpa honom? [85456276]

20:30 (21:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 10 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även i natt samt 1/2 och 2/2. [30504146]

23:00 (23:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 10 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från i dag. Även 1/2 och 2/2. [80277981]

00:55 (01:45) TV4+

Medium
Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 22 av 22. Allisons liv vänds upp och ner när allmänheten får kännedom om hennes unika gåva. Samtidigt går jakten på seriemördaren går vidare och Allison inser att hon ensam måste hitta ett sätt att få fast denne. Hela familjen amiljen Dubois kämpar med att ta sig samman efter avslöjandet om Allison. Gästskådespelare: Jason Priestley, Neve Campbell. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. [31631176]

 

Onsdag 30/1

16:20 (16:50) TV4+

Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2007. [7913672]

03:55 (04:45)

Övernaturliga fenomen
Övernaturliga fenomen på Irland. När Martha återvänder till sitt barndomshem upptäcker hon att det tagits över av ett andeväsen. En spirituell helare avslöjar att ett fruktansvärt brott en gång begåtts i huset. [85423948]

20:00 (21:00) TV4+

Det okända
Svenskt ockult magasin från 2008. Del 4 av 12. Britt-Marie Wennerstrand håller länge tyst om sina upplevelser i sin bostad i Nora. Hur säger man till sina grannar att man tror man har spöken hemma? Men när hon en dag börjar tala om vad hon varit med om visar det sig att flera kvinnor i området upplevt samma sak. Flera av dem har sett en mansgestalt, för Britt-Maries del lämnade han ett bestående avtryck - i form av ett rött märke på höften, som efter ett piskrapp. Alla fyra kvinnorna har ett liknande förflutet, och de undrar om detta kan vara anledningen till att de är hemsökta. Mediet Terry Evans försöker lösa gåtan. Även 2/2. [3866301]

20:30 (21:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 11 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även i natt samt 1/2 och 3/2. [30571818]

23:00 (23:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 11 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från i dag. Även 1/2 och 3/2. [80244653]

 

Torsdag 31/1

16:20 (16:50) TV4+

Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2007. [7980344]

03:55 (04:45) Discovery

Övernaturliga fenomen
De bortglömda. När April ska renovera sitt hus väntar hon sig inte att en tidigare invånare ska lägga sig i. Men efter en rad skrämmande möten anlitar hon ett medium för att återta sitt hus. [45299772]

20:00 (21:00) TV3

Du är vad du äter
Svensk dokumentärserie från 2008. De två blomsterhandlarna Jenny och Jessica i Ösmo söder om Stockholm är två bastanta tjejer som lider av extrem fetma. Anna Skipper ska hjälpa dem att ta sig ur den onda cykeln av fettdrypande snabbmat med hjälp av magdans, promenader och vattengymnastik. Även 2/2. [676509]

20:30 (21:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 12 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även i natt samt 1/2 och 3/2. [30531290]

23:00 (23:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 12 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även 1/2 och 3/2. [80211325]

 

Fredag 1/2

16:10 (16:40) TV4+

Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Repris från 2007. [6712555]

23:00 Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 9 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från 28/1. Även 2/2. [38677623]

23:30 Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 10 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från 29/1. Även 2/2. [38676994]

00:00 (00:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 11 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från 30/1. Även 3/2. [38640579]

 

Lördag 2/2

23:00 Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 9 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. [38644395]

23:30 (00:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 10 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. [38643666]

 

Söndag 3/2

20:05 Discovery Travel & Living

Greg och Max på kulinarisk resa i USA

Del 12. Greg och Max börjar dagen med att vandra med vildbufflar innan de dansar med de stamäldste under en Pow ow på indianernas kulturmark i Wyandote. [29953512]

 

23:00 Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 11 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från 1/3. [38611067]

23:30 (00:00) Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 12 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från 1/3. [38610338]

 

Måndag 4/2

15:00 (16:00) TV8

Hövdingarna
Kanadensisk dokumentärserie från 2002. Del 1. Åren efter det nordamerikanska inbördeskriget och det hårdnackade sioux-motståndet mot utvidgning västerut, tycktes siouxindianerna under ledning av hövdingen och medicinmannen Sitting Bull ha lyckats med det omöjliga: ett avtal där USA gav siouxindianerna kontrollen över ett eget territorium för all framtid. Men det dröjde inte länge förrän utsikterna att kunna lägga beslag på guld och andra rikedomar på de stora slätterna visade sig vara viktigare för USA än att följa villkoren i avtalet. Serien i sex delar är en blandning av dokumentär och drama, där vi får möta kraften, livet och mystiken hos indianerna och dess ledare - Sitting Bull, Pontiac, Joseph Brant, Black Hawk och Poundmaker. Derashistorier går som en röd tråd genom Kanadas och den nordamerikanska kontinentens historia. I programserien skiljer man mellan myten och männen och vill istället berätta den verkliga historien om dessa mångfasetterade ledare. Vi får möta män som kunde vara både samvetslösa och storsinta, grymma och dåraktiga men också genialiska och modiga. [5098297]

20:00 (21:00) Kunskapskanalen

Läka med känsla
Vetenskapsserie. Del 1 av 2. Känslans vetenskap. Samspelet mellan gammalt och nytt inom läkekonsten där skolmedicinen och alternativmedicinen går hand i hand kallas ibland för "den nya medicinen". Så när det gäller svåra smärt- och stresstillstånd, hur ser då vår samlade kunskap ut? Även 5/2 och 10/2.

 

20:30 Aftonbladet TV7

Synskt vittne
Kan ett Medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 13 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Även senare i dag. [71251278]

 

21:00 (22:00) Aftonbladet TV7

Derren Brown

Underhållningsprogram. Del 3 av 4. Derren Brown utger sig i detta program ha förmågan att tala med de döda, besitta övernaturliga krafter och kunna se in i framtiden. Allt för att övertala folk om hans "förmågor" och se hur lätt det är att få folk att tro på det övernaturliga. Är vi människor för naiva och styr våra liv efter mediums vägledning? Programledare: Derren Brown. Även 10/2. [64521538]

 

22:00 (23:00) SVT1

Historiens fångar

Dansk dokumentär från 2007. Turisterna älskar dem. Men bakom kulisserna lever världens ursprungsbefolkningar ofta ett liv i den djupaste misär. Filmaren Poul-Erik Heilbuth gör en resa bland eskimåer, indianer, samer och aboriginer. Även 10/2. [38384]

 

23:00 (23:30) Aftonbladet TV7

Synskt vittne

Kan ett Medium hjälpa en brottsutredning när polisen står maktlös? Del 13 av 13. I Synskt vittne får vi ta del av ännu olösta fall där ett Medium hjälper polisen att hitta nya vägar i utredningen. Repris från i dag. [38515839]

 

23:35 (00:30)

Medium TV4

Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 3 av 22. Allison drömmer om samma dag om och om igen och varje gång upptäcker hon nya viktiga ledtrådar i ett gisslandrama. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2007. Bredbild. Säsong 3. [203704]

 

01:50 (02:35) TV4+

Medium

Amerikansk dramaserie från 2005-06. Del 13 av 22. Allison hjälper till att hitta ett försvunnet barn. Men efteråt får hon visioner om barnets framtid och blir osäker på om hon gjort rätt. I rollerna: Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval. Repris från 2007. [44944308]

 

Onsdag 6/2

20:00 (21:00) TV4+

Det okända

Svenskt ockult magasin från 2008. Del 5 av 12. När mediet Terry Evans i förra avsnittet besökte en lägenhet möttes han av en tornado av energier. Platsen visade sig vara en riktig portal för spirituell aktivitet och uppdraget att bringa lugn där blev honom övermäktigt. Han blir därför tvungen att kalla in förstärkning. Tillsammans med kollegorna Vendela Cederholm och Lena Ranehag återvänder han till Nora för att försöka stänga portalen. Även 9/2. [4637902]

 

Torsdag 7/2

20:00 (21:00) TV3

Du är vad du äter

Svensk dokumentärserie från 2008. Kostexperten Anna Skipper guidar deltagare till ett friskare liv. Till sin hjälp har hon läkaren Anders Kjellberg, som hjälper de medverkande att komma till viktiga - men ofta otäcka - insikter om deras hälsa. Även 9/2. [913668]

 
 

 
     RADIOTIPS      
 

PRESSMEDDELANDE
SVERIGES RADIO P1
2008-01-03

Miljölarm – ny serie i Sveriges Radio P1

I den här serien följer några av Sveriges Radios tyngsta miljöreportrar upp kända miljölarm  
 
med utgångspunkt från unika ögonvittnesskildringar,  
 
med start söndagen den 13 januari 2008, kl 13.03.

Miljölarm –dött hav
Programmet granskar och skildrar miljökatastrofer som pågår, ibland i det tysta.  
 
Det handlar bland annat om skogen som inte dog, dagens BT-kemiskandal och  
 
vad som händer i haven när den sista matfisken trålats upp.  
 
I programmet analyseras också vilka miljölarm som varit överdrivna,  
 
vilka som inte fått tillräckligt med uppmärksamhet och vem larmen betytt mest för.  
 
Dessutom avslöjas falsklarmet som alla gick på.


Miljölarm sänds 13/1 - 18/3 på söndagar kl. 13.03-13.33 med repris måndagar kl 11.03-11.33 samt tisdagar kl. 00.35 - 01.05.

Programledare: Marie-Louise Kristola
Producent: Johan Bergendorff

13/1 Miljölarm - dött hav
20/1 Miljölarm - skogen dog inte
27/1 Miljölarm - radioaktivt regn
3/2 Miljölarm - när fabriken smäller
10/2 Miljölarm - spreja bort problemet
17/2 Miljölarm - ett hål i skyn
24/2 Miljölarm - maten räcker inte?
2/3 Miljölarm - storskalig ingenjörskonst
9/3 Miljölarm - det som göms i snö...
16/3 Miljölarm - larmar och gör sig till

 

 

 

     HUMOR     
  Så gör riktiga kvinnor.. .inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte
glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i
potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :

Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den
färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips:

Gå till bageriet . De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en
skalad potatis,som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då.  
 
Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto :  
 
Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet
och den håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och
massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske
fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande
grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????


Skicka det här till riktiga kvinnor så de kan få skratta lite
& sänd gärna till män så de vet vad de ska vänta sig
när de väl får tag på en Riktigt Ordentlig kvinna!!
 

--------------------------------------------------------------------------------
 

 
 

Vet Ni vad det är för likhet mellan en Jägmästare och en Advokat?
Båda tar hand om (d)jur i diken.

På tal om att ej dela ett helt ord i två. I en konsumbutik stod följande:
"Sten tvättade Lewis Jeans". (Sten han är snäll han)

Ett anslag i ytterligare en annan affär:
Byxorna avdrages i kassan       DEN kassan undvikes!
 


  

SUNT FÖRNUFT
Sunt förnuft är en samling fördomar
förvärvade före 18 års ålder.

Albert Einstein
 

               

 
Med förhoppning om ett riktigt trevligt år 2008 till er alla!

 Eva Svensson och
 Per-Uno Fransson  
 
Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också 
 får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående