Sl@grutenytt

nr 53     2006-05-23
JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.nu


 

Hejsan!   

 

 Dags för ännu ett Sl@grutenytt !  
 Slagruteförbundets vecka! Med 4 dagarsmöte i Garpenberg.
 

 


  

INNEHÅLL:

 

·        ARNE GROTH har lämnat oss  

·        UTFLYKTEN till Kristallberget  

·        TV-TIPS 

·      HUMOR   

 

 

 

 ARNE GROTH har lämnat oss 
Arne Groth är en av de mest kända slagrutemännen i Sverige. Det har han blivit tack vare sin otroliga kreativitet som fått honom att "hitta" nya saker inom slagruteriet, gång på gång. Han har t ex bestämt frekvenserna på jordstrålningslinjerna och även hittat det matematiska sambandet mellan dem. Det har han sammanställt i en "frekvenstrappa". Där finns också ett antal frekvenstrappsteg, som vi inte har namn på, då vi inte funnit alla linjer ännu. Idag börjar fler och fler använda frekvenstrappan när de mäter jordstrålning. Därmed så kan de känna igen ett antal linjer, som inte skulle varit så lätt att skilja på annars. Det är ett stort steg framåt för undersökningen av jordstrålningen. Vissa av linjerna är dåliga för  oss, andra inte. Genom att använd frekvenstrappan vid mätningarna så kan vi bl a samla erfarenheter om vilka vi bör undvika.

Arne har också funnit ut hur man kan avstöra linjerna genom att lätt tillverka kopparspiraler i olika längder, som han räknat ut matematiskt. Därmed kan vi dämpa den farliga strålningen från t ex currylinjer.

 

Arne har också funnit traumaringarna  runt människor. De kan mätas med slagruta vilket han lärt ut till många. Han upptäckte att de även går att ta bort, vilket många sysslar med idag.  Därmed försvinner eller åtminstone dämpas problemet, t ex oro, sorg, fobier, rädslor.  Ringarna är egentligen obearbetade känslor som ligger kvar som ringar i auran.

 

Arne har arbetat med och kommit på så många banbrytande saker inom slagruteriet så det är omöjligt att nämna alla. Just den banbrytande biten är så speciell för honom. Att kunna tänka i HELT nya banor och sen kunna mäta ut det och studera det. Det är inte så många förunnat, bara genier. Det innebar också att man ofta behövde lyssna flera gånger på Arnes föredrag innan man kunde förstå allt.

 

Arne blev 80 år gammal och var fullt lika kreativ och klartänkt hela tiden. Han gav kurser även i år. Att Arne gått bort är en stor förlust för slagruteriet, för det mesta av hans kunskaper är inte dokumenterade. Men vi är glada för alla kurser han gett, genom vilka mycket av hans kunskap ändå spridits. 

 

Arne var också en god vän, som vi kunde ringa och diskutera med i timmar. Vi kommer att sakna honom mycket. Ända trösten är att veta att han lever kvar på andra sidan. Han var och hälsade på mig Eva i natt, för han hade viktig information, som behövde komma fram. Han väckte mig gång på gång tills jag vaknade så mycket att jag kunde förmå mig att ta emot och skriva ner det han ville säga. Då blev han nöjd och for direkt vidare till andra göromål. Om jag känner Arne rätt så kommer flera att få ha kontakt med honom. Jag har det med nöje, för han var en så härlig människa som jag tycker mycket om.

 
 

 

UTFLYKTEN till Kristallberget   

 

Dags att anmäla sig till
 
SLAGRUTE-UTFLYKT med OLA KONGSHAUG Söndag 18 juni  
till Sveriges mest kända fyndighet för stora och vackra bergkristaller
.

Vi var där för ca tre år sedan. Det var mycket fler bergskristaller där än vad vi vågat tro. Alla hittade! Kanske inte så stora, men ändå!

Bergkristaller har mycket speciella energier och många människor använder dem i helande syfte.
Vi åker och letar efter bergkristaller i trakten runt Smedjebacken i Dalarna. Ola Kongshaug leder oss och berättar om hur mineralletning går till. Här i det stora höga berget finns mycket bergkristaller, så hela
området har en speciell energi. En sägen berättar att det skall finnas en kristallgrotta här, men ingen vet idag var den är. Vi letar efter bergkristaller med slagruta och hoppas på tur. En vinst utlovas till den som finner den största kristallen.
Vi kommer att gå en kortare bit i terrängen under dagen.
Samåkning i bil och delad bilkostnad från Stockholm. Resan tar ca 2½ timme innan vi är framme.
Ring till Jordstrålningscentrum 08 – 510 110 25 eller e-posta oss i god tid och anmäl deltagande och säg till om ni har bil eller vill åka med andra, så vi kan samordna.
Ta med något att bryta ev. fynd med, t ex hammare, hacka, skruvmejsel, liten spade.
Glöm inte skyddsglasögon och handskar. Utflykten sker på egen risk, vassa stenflisor kan fara lång väg så även att bara titta på nära håll kan vara farligt för ögonen. Ta också med rejäla kläder, skor och matsäck. 
Kostnad 80:- plus delad resekostnad. 

 

 

                                      TV-TIPS 
OBS! Att du kollar att tiderna stämmer. Har vi missat bra program, hör av dig.  Källa till mycket www.dagenstv.com  
 


 

 

 

HUMOR


 

  I förra Slagrutenytt hänvisade vi till kvinnlig vårhumor Det visade sig att många hade svårt att se den tyvärr. Vi vet faktiskt inte varför det var svårt. Vill du ha den så maila info@vingar.se så skickar vi den som bilaga till de som har plats att ta emot den.
 
 Försök annars att klicka på fil-länken nedan så laddar du in filen som brukar starta upp rätt program automatiskt.

http://biphome.spray.se/eva.sv/varen-ar-har.pps 

För att bläddra bild klicka med t ex musen någonstans på bilden så att nästa bild kommer fram.

Den är väl värd att se på. (fniss..) 


 

 

 

 

 Vi ses förhoppningsvis i Dalarna,
först i Garpenberg på Slagruteförbundsmötet
och sedan på Kristallbergs-utflykten 

Ha en solig skön  försommar!

önskar

 

Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående