Detta blir av nån anledning inte alltid så likt mail-utskicket, både färg o typsnitt ändras osv.
Eftersom så få kollar här lägger vi inte ner tid vi saknar på att göra detta snyggt.
En del roliga bilder lyckas vi inte heller föra över hit...
Glöm inte att anmäla er till kurser ni  vill vara med på i god tid,
nu har vi haft flera fullbokade i rad...
Glöm inte att kolla TV-tipsen och tipsa vänner om Slagrutenytt.

Varje vecka hör vi många nya som önskar att de känt till detta tidigare...

nr  4

4 februari 2011

 JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se


 
 

 

Vill du läsa om och ev. köpa våra produkter så kan du göra det genom hemsidan och beställa via mail. 


 

INNEHÅLL:

-  LITE AV VARJE  
-  FÖREDRAG OCH KURSER T.O.M. FEBRUARI
-  HJÄLP JORDEN  
-  TV-TIPS   
-  HUMOR   
 
-  TÄNKVÄRT  

  

LITE AV VARJE

Föregående måndag höll Laila Spik föredrag om samer.
Laila har en förmåga att fascinera åhörarna. Och det är kanske inte så konstigt med allt spännande hon har med sig. Laila fick överta alla gamla kunskaper från sin pappa (renskötande same) och gå i mångårig medveten lära hos honom. Egentligen skall den uråldriga kunskapen gå till äldste sonen i familjen, men här fanns bara döttrar i hennes familj och Laila var äldst. Laila fick lova pappan att hålla kvar och sprida kunskapen vidare i hela sitt liv, och det gör hon.
Hon har därför naturligtvis massor med historier, minnen och kunskap om samerna och deras traditionella liv, både egna minnen och ärvda. Numera är Laila också representant för Sveriges ursprungsbefolkning gentemot Grandmothers.

Laila visade i måndags upp en mängder av samiska föremål
 (säkert ett hundratal), varav en del var från både 1300- talet och 1400-talet! T ex hade hon ärvt ett bröstkläde (1300-tal) som använts vid bröllop, men hon hade också med sig massor med annat ursprungligt samiskt hantverk som man använt i vardagen. Det mesta hade hon ärvt. 
Men Laila sade att hon tar med många fler samiska föremål och dräkter och berättar om dem på kursen som  hon ger sista helgen i februari. Bl a  berättar hon igen om hur man hanterar mässingringen, som de redan som barn övade sig i att se på avstånd genom. Lailas mamma visste därför alltid var pappan var på fjället, fast han var borta med renflocken i flera veckor, genom att hon såg genom mässingringen med en speciell teknik. 
Laila visade  också upp speciella delar av björnen, som de sparat och använt.  
Laila berättade också om de förföljelser samerna fått utstå av svenskarna under århundraden och hur hon själv har ansvar för fem stycken uråldriga shamantrummor som fortfarande är gömda på olika platser i fjällen, och som hon ser till att de inte förstörs.                                                                                            

Kommande måndags föredrag handlar om Konspirationsteorin.
Är det så som David Icke skriver i sina böcker och så som många säger och spekulerar i ? 
Styrs vår värld av ett fåtal rika familjer/personer, som har en dold agenda för vad som skall hända med människorna  och världens utveckling? Styr och påverkar de oss mot ett mål som vi inte känner till och ingen pratar högt om, och som vi kanske inte alls vill vara med på?
Juri Lina, som håller måndagens föredrag, har stor kunskap i ämnet och är en person som själv gräver djupt i många arkiv för att finna sanningar, och finner därför många okända fakta.
Hur sann är konspirationsteorin? Hör själv vad Juri berättar på måndag, ifall du är intresserad av ämnet.

Nästa helg har vi en kurs i massage.
Vet du om att få ta emot eller ge massage skapar lugn och ro - hormoner? De stannar kvar i 3-4 dagar i kroppen och kan sen fyllas på igen genom ny massage. Det innebär att man hela tiden går med detta härliga hormon i sig! Det skapar en psykisk ”må bra”-känsla och massagen är naturligtvis också skön för kroppen eftersom massage lindrar spänningar och värk i kroppen.
Helgens kurs är en grundkurs i massage med en intuitiv touch. Det innebär att man inte bara lär sig en massa manuella handgrepp i massagen utan också lär sig förstå och jobba med den intuitiva aspekten, och hur man genom närvaro i nuet därför kan  massera rätt för just den här personen man har framför sig. Det blir då extra behagligt för både den som behandlas och den som behandlar.
Jag (Eva S) har tidigare själv fått en hel del massagebehandlingar av Carina, som håller kursen, och vet därför hur ovanligt  avslappnade och harmoniskt  just hennes massagesätt är.


image003.gif@01CAD0E2.74963DB0

FÖREDRAG OCH KURSER T.O.M. FEBRUARI

JÛRI LINA  –  KONSPIRATIONSTEORIN – VEM STYR VÄRLDEN?
Finns det någon frimurarkonspiration eller är det endast en spridd paranoid teori?

FÖREDRAG  Måndag 7 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Skall man tro på de källor som säger att frimurarordern i hemlighet styrt  hela världsekonomin och världshändelserna sedan slutet av 1700-talet  eller tro på försvararnas förklaringar som säger att frimurarna  bara ägnar sig åt välgörenhet och personlig utveckling? 
Bedöm själv. Under denna högintressanta kväll får åhörarna ta del av de mest dolda bakomliggande orsakerna till vissa världshändelser. Jüri är en undersökande författare med stor kunskap i ämnet och som alltid studerar åtskilliga originalhandlingar om det han gräver i.

MASSAGEKURS  MED INTUITIV TOUCH  –  CARINA AMNÉR SALAS
Nybörjarkurs i svensk klassisk massage med intuitiv touch.

KURS  Lördag-söndag 12-13 februari , lö 10-17, sö 9-16
Du kommer genom många övningar att lära dig ge en helkroppsmassage samt sittande massage. Grundläggande anatomi och fysiologi ingår. Carina arbetar mycket med intuition och närvaro under sina behandlingar och hjälper nu till att väcka upp din intuitiva förmåga att ge massage (en förmåga som vi alla har) under helgens kurs.
Carina Amnér Salas är certifierad och diplomerad massör, utbildad av Axelsons Gymnastiska Institut, där hon även varit lärare i Massage i Skolan-kurserna. Hon är leg. sjuksköterska med erfarenhet av beröring/massage inom vården bl.a.  från Vidarkliniken och äldrevården.  
Pris 2150  kr  

STORSEANS  –  ELISABETH LEANDER
SEANS  Måndag 14 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Elisabeth berättar om hur hon ser på livet efter detta och annat hon fått till sig under seanser.
Därefter genomför hon en storseans. Då förmedlar hon budskap från avlidna personer, som kommer till lokalen,  och som har någon bekant i publiken som de vill meddela sig med.
Det finns möjlighet att ställa frågor i slutet av kvällen.

TRE NORDAMERIKANSKA HÖGKULTURER FÖRE COLUMBUS 
–  JENS TELLEFSEN
 
FÖREDRAG  Måndag 21 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Jens Tellefsen berättar om det märkvärdiga Anasazifolket som bodde de i jättelika byggnader som uppfördes inuti enorma grottor i blankslipade canyonväggar, med spikraka och i vissa fall många mil långa processionsvägar mellan bosättningarna. En annan kultur konstruerade enorma jordvallar och kullar som visar att de behärskade både symmetri, geometri och astronomi!  De påminner delvis om Nazcafolkets linjefigurer, men detta är i Nordamerika!  Efter ytterligare en kultur finns rester av en terrasserad pyramid som på marken är större än själva Keopspyramiden. De behärskade astronomi, stadsplanering och konsten att konstruera kalendrar! Jens har mycket information att berätta!

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD  –  LAILA SPIK  
KURS  Lördag-söndag 26-27 februari, lö 10-17, sö 9-16
Laila spik är en av de ytterst få svenska samer som valt att fritt berätta om alla de samiska traditionerna. Hon håller en helgkurs där hon förmedlar uråldrig visdom och kunskap från ett folk som lever i harmoni med naturen. Du får även smaka en samisk lunch: Manlavssoppa med barkbröd och enbärssmör. Läs mycket mer om kursen på vår hemsida.  Pris 2150  kr.

MEDIUMET  ELISABETH LANNGE TALAR OM SINA ERFARENHETER
FÖREDRAG  Måndag  28 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Elisabeth berättar om sina erfarenheter av spöken och andar i hemsökta hus och om olika metoder för att mäta spökfenomen korrekt, bl a med magnetometer. Elisabeth kommer också att redovisa sina skeptiska tankar kring en del saker i den nya tidens andlighet - hur man kan bli lurad på olika sätt, och vad man därför bör uppmärksamma vid besök hos t ex medium. Elisabeth låter oss också delta i ett par övningar för att stärka vår intuitiva utveckling. 

Elisabeth Lannge har medverkat som medium i TV i Andarnas makt, Det okända och i Akademin för det okända.
  

Fortsättning på vårprogrammet kommer snart att läggas ut. 
Vi arbetar på det nu….
 

Klicka här för att läsa Jordstrålningscentrums utförliga föredrags- och kursprogram (t om februari 2011):
http://kul.adante.se/JC-prog-2010ht.pdf

 

ANMÄLAN OCH BETALNING AV KURSER

Föredrag är det ingen föranmälan på, utan det är bara att komma till Kammakargatan 56. 
Föredragen börjar 18.45 och slutar 22.00. Kom i tid till populära föredrag, för det kan bli fullt!
Kostnad 130:- + ev fika 20:-.


Anmälan till kurs görs genom att sätta in anmälningsavgiften på Jordstrålningscentrums plusgiro 410 89 43-4. Anmälningsavgiften är 400:-.


Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. 
Plats på kursen erhålls i tur och ordning efter anmälan och inbetalningsdatum. 
Vi skickar bekräftelse på att du kommit med på kursen. 
Resterande kursavgift betalas senast 14 dagar före kursstart. 
V. v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress, e-mail och telefonnummer på inbetalningen. 
Anmälan är bindande tre veckor före kursstart. Det innebär att vid återbud senare än 3 veckor före kursstart är du skyldig att betala hela kursavgiften p.g.a. att våra kostnader då är fastlåsta. 
Avbokning skall alltid ske skriftligt och du får skriftlig bekräftelse på den så att den gäller. 
Du har rätt att skicka någon annan i ditt ställe. Om kursen inställs eller flyttas till annat datum 
sker naturligtvis full återbetalning till de som tänkt gå kursen.  

 

 

 

VÄGBESKRIVNING till föredragslokalen på Kammakargatan 56:   
Här hålls våra föredrag och gratis infokvällar. Ligger i samma kvarter som Vattumannen. 
Närmast är att åka BUSS 47, 53 eller 69 till Norra Bantorget. 
Gå backen uppför Upplandsgatan. Sväng in till höger på Kammakargatan. 
Det går också bra att åka T-bana till Rådmansgatan. Uppgång Tegnérgatan. 
Gå Sveavägen mot city till Adolf Fredriks kyrka. Där går du Kammakargatan till höger. 
56:an ligger uppe på krönet.

 

 

                                                     VÄLKOMMEN!OBS! Ingen föranmälan till föredrag, 
men ibland kan det vara många som kommer och i värsta fall kan det bli fullt, så kom i tid till populära föredrag.
Inträde 
130:-. Fika 20:- om du vill ha (kaffe/te och bred smörgås själv).

 Läs mer om kurserna och övriga villkor under  
respektive kurs på hemsidan  www.jordstralningscentrum.se

PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:- och dagskurser kostar 1.150:-, men det kan variera (se respektive kurs).

ANMÄLAN TILL KURS

Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se, ringa 08-510 110 25 ( säkrast kl 08-10) eller sätta in anmälningsavgiften på plusgirot.   
Skriv namn och adress och mailadress. Vi skickar bekräftelse.

Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4  

cid:234473301@24012009-0687

HJÄLP JORDEN - KLIMAT - MILJÖ
 SKICKA HEALING
 

 Vi  skickar healing till olika ställen på jorden två kvällar per vecka, onsdag och söndag. 
Tiden är alltid 19:30 - 19:45. 
Om det inte passar dig så går det att skicka mellan kl 18 och 20. 

På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar till andra mål i hela världen. 
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar.   

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord 
är värd att få en kvart eller två i veckan
.


Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet! 

 Kartor på målen dit vi skickar finns på: 
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se  
http://hitta.se

Här nedan finns mål:

DATUM

 

MÅL              tid gärna 19:30 - 19:45 
                 
annars när det passar dig mellan 18 - 20.

110206

SÖN

 USA/ Montana

110209

ONS

 S/ Hässleholm-Örkelljunga

110213

SÖN

 Zambia/ Lusaka

 

 Målområdet är: 
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen", 
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta. 
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
Hemsidan 
http://hjalpjorden.vingar.se/ 
Klickbara mål-kartlänkar och lite teknik finns på 
http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm     

 

cid:234473301@24012009-0687


TV-TIPS  

Aktuella TV-tips om sådant som kan intressera personer med intressen 
inom det alternativa området finns här:

http://tv.jordstralningscentrum.se/tv-2011-04.htm 

Mängder med intressanta program, ….

cid:234473301@24012009-0687

HUMOR

LUGN I LIVET ? INRE FRID 
(inskickad historia)
Jag skickar det här till dig för vi behöver alla lite mer lugn i våra liv och 
det här fungerar faktiskt. 
Genom att följa det enkla rådet jag hörde på Dr. Phil kan man verkligen finna sitt inre lugn. 
Dr. Phil sa: 
För att uppnå inre frid måste du fullborda alla projekt du påbörjat men aldrig avslutat.

Så jag gjorde en liten inventering hemma 
för att se vilka saker jag påbörjat men inte avslutat. 
Och innan jag gick hemifrån i morse 
drack jag upp en halvflaska moselvin 
och resten av min Baileys Irish Cream, en kvart flaska ungefär. 
Sen åt jag upp resten av mina ballerinakex, 
det som fanns kvar av en prinsesstårta, 
lite chips och understa lagret av en Aladdinask. 
Sist men inte minst svalde jag ner de sista Valiumpillren med en kvarting whisky. 

Du anar inte hur jäkla bra jag mår nu! 
 

Käbbel mellan könen

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. 
Plötsligt kommer maken  inrusande i köket. 

- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! 
Sätt i mer margarin! 
Du steker för många åt gången. 
FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! 
Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! 
VAR ska du få plats med MER MARGARIN? 
De kommer att fastna! 
Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! 
Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! 
Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! 
Är du tokig? 
Har du mist förståndet? 
Glöm inte att salta dem. 
Du vet att du alltid glömmer att salta dem. 
Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!! 

Hustrun stirrar på honom. 
- Vad i hela friden är det för fel på dig? 
Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg? 

Maken svarar då lugnt: 
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

 

Och en historia för det motsatta könet….

När Gud hade skapat Adam och Eva, hade han två saker kvar som han tänkte

ge till dem.

 

Gud sa: - Jag har två saker kvar till er, den ena är konsten att kissa

stående...

 

Adam avbröt: - Jag, jag vill ha den, det skulle vara riktigt kul, livet

skulle vara mycket lättare och roligare!

 

Gud tittade på Eva som nickade och sa: - Varför inte, det är inte så

nödvändigt för mig.

 

Så Gud gav Adam den här gåvan. Adam skrek av glädje, hoppade upp och

kissade runtom, skvättande på väggarna och sprang till stranden och

kissade och beundrade mönster han gjorde i sanden.

 

Gud och Eva tittade på Adams glädje och Eva frågade Gud:
- Och den andre saken som Du skulle ge bort som gåva?

 

Gud svarade suckande: - Hjärnan Eva, hjärnan.


cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

 

TÄNKVÄRT


Tänkvärda ord 
(inskickad historia)
En dag när jag var ny på high school såg jag en kille från min klass, som var på väg hem från skolan.
Hans namn var Kyle. Det såg ut som om han bar på alla sina böcker.

Jag tänkte: Varför skulle någon bära hem alla sina böcker på en 
fredag? Han måste vara knäpp".Jag hade planerat ett riktigt bra veckoslut (fest och en 
fotbollsmatch med mina vänner i morgon eftermiddag) så jag ryckte på axlarna och gick vidare.

När jag gick där såg jag ett gäng ungar springa emot honom. De sprang rakt på honom, slog alla böckerna ur hans grepp och satte krokben så han landade i gruset. Hans glasögon flög iväg, och jag såg dem landa på gräset ungefär meter ifrån honom. Han tittade upp och jag såg fruktansvärd sorg i hans ögon.

Mitt hjärta blödde, så jag joggade över till honom när han kravlade runt och letade efter sina glasögon och jag såg att han grät. När jag gav honom glasögonen sa jag: "De där killarna är töntar, de skulle ha en omgång". Han tittade på mig och sa: "Tack så mycket". Han log med hela ansiktet, ett leende som visade verklig tacksamhet. Jag hjälpte honom plocka upp böckerna och frågade honom var han bodde.

Det visade sig att han bodde nära mig, så jag frågade honom varför jag inte hade sett honom förut.

Han sa att han hade gått i privatskola tills nu. Vi pratade hela vägen hem och jag bar några av hans böcker. Han visade sig vara en riktigt reko kille. Jag frågade honom om han ville spela fotboll med mina vänner. Han sa ja.
Vi träffades hela veckoslutet och ju mer jag lärde känna Kyle, desto mer tyckte jag om honom, och mina vänner tyckte likadant.
Det blev måndagsmorgon och där gick Kyle med sin jättehög med böcker igen. Jag stoppade honom och sa: "Gissa om du kommer att bygga feta muskler om du ska bära den högen varenda dag". Han bara skrattade och gav mig halva högen.
Under de följande fyra åren blev Kyle och jag allra bästa vänner.

När vi skulle sluta high school började vi planera för college.Kyle bestämde sig för att läsa på Georgetown och jag skulle till Duke. Jag visste att vi alltid skulle förbli bästa vänner, så avståndet skulle inte bli något problem. Han skulle bli läkare och jag skulle till handelsskolan och där jag hade fått ett fotbollsstipendium.

Kyle hade blivit utsedd till att hålla avskedstalet från vår klass. Jag retades med honom hela tiden och kallade honom plugghäst. Han måste förbereda talet på examensdagen. Jag var glad att det inte var jag som skulle stå där uppe och hålla tal.

På examensdagen såg jag Kyle. Han såg verkligen bra ut. Han var en sån kille som verkligen hade hittat sig själv under high school tiden. Han hade mognat i kroppen och klädde verkligen i glasögon.

Han träffade fler tjejer än jag och alla tjejerna älskade honom verkligen. Jodå, det fanns dagar när jag var avundsjuk. I dag var en av de dagarna. Jag kunde se att han var nervös för talet han skulle hålla.

Så jag klappade till honom på ryggen och sa: "Hej snygging, du kommer att göra bra ifrån dig!" Han tittade på mig med det där riktigt tacksamma uttrycket och log. "Tack",sa han. När han började, harklade han sig först och började sen prata:

-"Examen är ett tillfälle att tacka alla som hjälpt dig att ta dig igenom de jobbiga åren. Dina föräldrar, dina lärare, dina syskon,kanske en tränare. Men mest av allt dina vänner. Jag står här för att tala om för er allihop att detta att vara vän med någon är den finaste gåva du kan ge någon. Jag ska berätta en historia"

Jag kunde knappt tro mina öron när han berättade historien om den första dagen, då när vi träffades. 
Han hade planerat att ta sitt liv på veckoslutet.
Han berättade hur han hade städat ut sitt skåp i skolan, så hans mamma skulle slippa göra det senare, och bar på alla sina grejor på väg hem.

Han tittade rakt på mig och gav mig ett litet leende. 
"Som tur var, räddades jag. Min vän räddade mig från att göra det outsägbara". 
Jag hörde hela folkmassan dra efter andan, när den här vackre, populäre pojken berättade om sitt mest sårbara ögonblick.
Jag såg hans mamma och pappa titta på mig och le samma tacksamma leende.
Inte förrän då hade jag förstått djupet av innebörden i det leendet
.

Underskatta aldrig kraften i det du gör. Med en liten gest kan du 
ändra en människas liv. Till det bättre eller till det sämre.

cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

 Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum

e-mail:  jc@adante.se 
 
tel: 08 - 510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se


Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också får en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!

Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ?

 


 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante  (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående