Detta blir av nån anledning inte alltid så likt mail-utskicket, både färg o typsnitt ändras osv.
Eftersom så få kollar här lägger vi inte ner tid vi saknar på att göra detta snyggt.
En del roliga bilder lyckas vi inte heller föra över hit...
Glöm inte att anmäla er till kurser ni  vill vara med på i god tid,
nu har vi haft flera fullbokade i rad...
Glöm inte att kolla TV-tipsen och tipsa vänner om Slagrutenytt.

Varje vecka hör vi många nya som önskar att de känt till detta tidigare...

nr  3

30 januari 2011

 JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se


 
 

 

Vill du läsa om och ev. köpa våra produkter så kan du göra det genom hemsidan och beställa via mail. 


 

INNEHÅLL:

-  LITE AV VARJE  
-  FÖREDRAG OCH KURSER T.O.M. FEBRUARI
-  HJÄLP JORDEN  
-  TV-TIPS   
-  HUMOR   
 
-  TÄNKVÄRT   

LITE AV VARJE

Mina erfarenheter som terapeut
Efter att ha arbetat som terapeut (främst med kinesiologi)  i många år så har jag dragit några slutsatser.

I stort sett samtliga, som har kommit till mig för att de haft något hälsobekymmer, har problem med tarmarna, fast många av dem vet inte om det själva!
Tarmarna försämras ofta långsamt och vi vänjer oss successivt vid situationen och uppfattar inte ens att det finns ett problem!

Jag menar att allra oftast börjar problemen i tarmarna. 
När de har funnits en längre tid så skapas det nya problemområden, t ex värk, cancer, hjärt-kärlsjukdomar och en massa annat.

Alltså är det av yttersta vikt att ha bra tarmar!

Vilka fel är vanligast och vad kan man göra åt det?
De flesta tycks lida av s. k. läckande tarm.
När maten smält fullständigt i tarmarna så skall sen de delar som kroppen vill använda som näring passera ut genom tarmväggarna till blodet. De förs sedan med blodet upp till levern som avgiftar sådant som inte borde ha varit med eller som behöver åtgärdas.
Vid läckande tarm så bildas större passager än normalt ut genom tarmväggen. Det innebär att större proteiner går ut i blodet och även andra ämnen som det inte var meningen att de skulle in i kroppen, utan borde passerat direkt ut med avföringen. Det innebär att levern så småningom ”får för mycket att göra” med avgiftningen av allt som kommer in, och därmed blir överbelastad och inte fullt ut klarar sin arbetsuppgift. Gifthalten ökar därför i kroppen och det kan vara förödande för hälsan. Kanske inte heller njurar och hud orkar med att avgifta  fullt ut längre. Då kan man så småningom få i princip vilken sjukdom som helst, och vilken det blir beror på bl a anlag och livsstil, som bl a matvanor.

Jag sade att sjukdomarna oftast börjar med en dålig tarm. 
Alltså måste det vara väldigt viktigt att bibehålla eller återfå en bra tarm. Hur gör man det?
genom att förstå hur en bra tarm fungerar så kan vi också förstå hur man kan bibehålla eller återfå den.

Maten som vi äter skall smälta ner i sina beståndsdelar i tarmen, så att vi kan ta upp den genom tarmväggarna.
Hur smälts maten?
Jo, det görs i flera steg i kroppen.
Först måste vi finfördela maten så att den hinner smälta under sin tid i tarmarna. Det gör vi genom att tugga maten väl
Man talar om att tugga 30 gånger, men det är bättre att säga att man skall tugga maten tills den är helt finfördelad, vilket blir väldigt olika för en biff och en soppa. Men faktum är att även soppan skall tuggas ett antal gånger, för vi inte bara finfördelar när vi tuggar. Genom tuggandet skapas saliv i munnen, vars enzymer hjälper till at smälta maten. 
Vi skall svälja 1,5 liter saliv per dag. 
Fundera på hur lite det blir om vi slänger i oss maten genom att tugga 3-4 gånger! Det finns inte en chans att den maten smälter helt i tarmen. Den kommer istället att passera osmält och kanske även ruttna i tarmen! Då skadar den tarmen.

En vanlig orsak till dålig tarm, med osmält mat är att vi inte har tillräckligt med saltsyra i magsäcken. Även saltsyrans funktion är att smälta maten. Om vi bl a stressar under långa perioder, så minskar mängden saltsyra och skapar därmed tarmproblem.

Jag fortsätter i ett kommande Nyhetsbrev med förklaring av dessa och andra delar också.

Bland det viktigaste är naturligtvis vilken mat vi äter!
Om jag skall renovera ett hus så kan jag naturligtvis använda cement. Det kan användas till många saker!
Men om huset blivit gammalt och skavt så behövs målarfärg och tapeter, en glasruta för ett trasigt fönster, något slags nytt golv om det gått sönder, en ny duschkran och kanske en ny spis. Successivt så byter jag ut det gamla så att huset inte förfaller.
Om jag bara tillför cement, som det ju i och för sig går att laga många saker med, så blir inte resultatet bra. Inte särskilt lämpligt till det trasiga fönstret, som duschkran eller väggskåp.

Just där ofta slirar logiken, för det här fick många av oss inte lära oss som barn.

.

image003.gif@01CAD0E2.74963DB0

FÖREDRAG OCH KURSER T.O.M. FEBRUARI

HÄLSOSAMMA  MATLAGNINGTIPS  –  KARIN FREDRIKSSON 
(för alla som lyssnat på STEVEN ACUFF och för alla andra intresserade av hälsa)

FÖREDRAG  Måndag 31 januari  kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Karin har studerat 7 år med Steven Acuff och har då lärt sej hur man använder mat som medicin. Hon ger sedan flera år ett antal kurser i ämnet. 
Mat är inte bara mat, för den kan göra dig sjuk eller frisk… Du blir vad du äter! Optimera näringsintaget! 
Här får du lära dig hur man praktiskt och enkelt  t ex kan mjölksyra grönsaker, blötlägga bönor och helsäd samt andra tillagningsmetoder som behövs för att stödja kroppens egna hälsobringande friskprocesser. Vet du t ex att du inte tar upp risets och sädens (= brödets m.m) näring om du inte blötlägger det först? Det finns massor med sådana tips under kvällen.

Kvällen fokuserar främst på hur man praktiskt går till väga när man vill laga den hälsosamma mat Steven och andra talar om.
Karin är kostrådgivare, Shiatsuterapeut, cert. hälsorådgivare och medium.

Ta med penna och papper för att anteckna!

Inget fika på kvällen, men som smakprov på Karins mat så har hon gjort en hemlagad nyttig Misosoppa med bröd och hemmagjord hummus som vi får smaka av (kostnad 20:-).


JÛRI LINA  –  KONSPIRATIONSTEORIN – VEM STYR VÄRLDEN?

Finns det någon frimurarkonspiration eller är det endast en spridd paranoid teori?

FÖREDRAG  Måndag 7 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Skall man tro på de källor som säger att frimurarordern i hemlighet styrt  hela världsekonomin och världshändelserna sedan slutet av 1700-talet  eller tro på försvararnas förklaringar som säger att frimurarna  bara ägnar sig åt välgörenhet och personlig utveckling? 
Bedöm själv. Under denna högintressanta kväll får åhörarna ta del av de mest dolda bakomliggande orsakerna till vissa världshändelser. Jüri är en undersökande författare med stor kunskap i ämnet och som alltid studerar åtskilliga originalhandlingar om det han gräver i.


MASSAGEKURS 
 MED INTUITIV TOUCH  –  CARINA AMNÉR SALAS
Nybörjarkurs i svensk klassisk massage med intuitiv touch.

KURS  Lördag-söndag 12-13 februari , lö 10-17, sö 9-16
Du kommer genom många övningar att lära dig ge en helkroppsmassage samt sittande massage. Grundläggande anatomi och fysiologi ingår. Carina arbetar mycket med intuition och närvaro under sina behandlingar och hjälper nu till att väcka upp din intuitiva förmåga att ge massage (en förmåga som vi alla har) under helgens kurs.
Carina Amnér Salas är certifierad och diplomerad massör, utbildad av Axelsons Gymnastiska Institut, där hon även varit lärare i Massage i Skolan-kurserna. Hon är leg. sjuksköterska med erfarenhet av beröring/massage inom vården bl.a.  från Vidarkliniken och äldrevården.  
Pris 2150  kr  

STORSEANS  –  ELISABETH LEANDER
SEANS  Måndag 14 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Elisabeth berättar om hur hon ser på livet efter detta och annat hon fått till sig under seanser.
Därefter genomför hon en storseans.
Det finns möjlighet att ställa frågor i slutet av kvällen.

TRE NORDAMERIKANSKA HÖGKULTURER FÖRE COLUMBUS 
–  JENS TELLEFSEN
 
FÖREDRAG  Måndag 21 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Jens Tellefsen berättar om det märkvärdiga Anasazifolket som bodde de i jättelika byggnader som uppfördes inuti enorma grottor i blankslipade canyonväggar, med spikraka och i vissa fall många mil långa processionsvägar mellan bosättningarna. En annan kultur konstruerade enorma jordvallar och kullar som visar att de behärskade både symmetri, geometri och astronomi!  De påminner delvis om Nazcafolkets linjefigurer, men detta är i Nordamerika!  Efter ytterligare en kultur finns rester av en terrasserad pyramid som på marken är större än själva Keopspyramiden. De behärskade astronomi, stadsplanering och konsten att konstruera kalendrar! Jens har mycket information att berätta!

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD  –  LAILA SPIK  
KURS  Lördag-söndag 26-27 februari, lö 10-17, sö 9-16
Laila spik är en av de ytterst få svenska samer som valt att fritt berätta om alla de samiska traditionerna. Hon håller en helgkurs där hon förmedlar uråldrig visdom och kunskap från ett folk som lever i harmoni med naturen. Du får även smaka en samisk lunch: Manlavssoppa med barkbröd och enbärssmör. Läs mycket mer om kursen på vår hemsida.  Pris 2150  kr.

MEDIUMET  ELISABETH LANNGE TALAR OM SINA ERFARENHETER
FÖREDRAG  Måndag  28 februari kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56
Elisabeth berättar om sina erfarenheter av spöken och andar i hemsökta hus och om olika metoder för att mäta spökfenomen korrekt, bl a med magnetometer. Elisabeth kommer också att redovisa sina skeptiska tankar kring en del saker i den nya tidens andlighet - hur man kan bli lurad på olika sätt, och vad man därför bör uppmärksamma vid besök hos t ex medium. Elisabeth låter oss också delta i ett par övningar för att stärka vår intuitiva utveckling. 

Elisabeth Lannge har medverkat som medium i TV i Andarnas makt, Det okända och i Akademin för det okända.
  

Fortsättning på vårprogrammet kommer snart att läggas ut. 
Vi arbetar på det nu….
 

Klicka här för att läsa Jordstrålningscentrums utförliga föredrags- och kursprogram (t om februari 2011):
http://kul.adante.se/JC-prog-2010ht.pdf

 

ANMÄLAN OCH BETALNING AV KURSER

Föredrag är det ingen föranmälan på, utan det är bara att komma till Kammakargatan 56. 
Föredragen börjar 18.45 och slutar 22.00. Kom i tid till populära föredrag, för det kan bli fullt!
Kostnad 130:- + ev fika 20:-.


Anmälan till kurs görs genom att sätta in anmälningsavgiften på Jordstrålningscentrums plusgiro 410 89 43-4. Anmälningsavgiften är 400:-.


Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. 
Plats på kursen erhålls i tur och ordning efter anmälan och inbetalningsdatum. 
Vi skickar bekräftelse på att du kommit med på kursen. 
Resterande kursavgift betalas senast 14 dagar före kursstart. 
V. v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress, e-mail och telefonnummer på inbetalningen. 
Anmälan är bindande tre veckor före kursstart. Det innebär att vid återbud senare än 3 veckor före kursstart är du skyldig att betala hela kursavgiften p.g.a. att våra kostnader då är fastlåsta. 
Avbokning skall alltid ske skriftligt och du får skriftlig bekräftelse på den så att den gäller. 
Du har rätt att skicka någon annan i ditt ställe. Om kursen inställs eller flyttas till annat datum 
sker naturligtvis full återbetalning till de som tänkt gå kursen.  

 

 

 

VÄGBESKRIVNING till föredragslokalen på Kammakargatan 56:   
Här hålls våra föredrag och gratis infokvällar. Ligger i samma kvarter som Vattumannen. 
Närmast är att åka BUSS 47, 53 eller 69 till Norra Bantorget. 
Gå backen uppför Upplandsgatan. Sväng in till höger på Kammakargatan. 
Det går också bra att åka T-bana till Rådmansgatan. Uppgång Tegnérgatan. 
Gå Sveavägen mot city till Adolf Fredriks kyrka. Där går du Kammakargatan till höger. 
56:an ligger uppe på krönet.

 

 

                                                     VÄLKOMMEN!OBS! Ingen föranmälan till föredrag, 
men ibland kan det vara många som kommer och i värsta fall kan det bli fullt, så kom i tid till populära föredrag.
Inträde 
130:-. Fika 20:- om du vill ha (kaffe/te och bred smörgås själv).

 Läs mer om kurserna och övriga villkor under  
respektive kurs på hemsidan  www.jordstralningscentrum.se

PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:- och dagskurser kostar 1.150:-, men det kan variera (se respektive kurs).

ANMÄLAN TILL KURS

Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se, ringa 08-510 110 25 ( säkrast kl 08-10) eller sätta in anmälningsavgiften på plusgirot.   
Skriv namn och adress och mailadress. Vi skickar bekräftelse.

Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4  

cid:234473301@24012009-0687

HJÄLP JORDEN - KLIMAT - MILJÖ
 SKICKA HEALING
 

 Vi  skickar healing till olika ställen på jorden två kvällar per vecka, onsdag och söndag. 
Tiden är alltid 19:30 - 19:45. 
Om det inte passar dig så går det att skicka mellan kl 18 och 20. 

På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar till andra mål i hela världen. 
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar.   

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord 
är värd att få en kvart eller två i veckan
.


Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet! 

 Kartor på målen dit vi skickar finns på: 
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se  
http://hitta.se

Här nedan finns mål:

DATUM

 

MÅL              tid gärna 19:30 - 19:45 
                 
annars när det passar dig mellan 18 - 20.

     

110130

SÖN

 Tyskland/ Düsseldorf

 

 

 

110202

ONS

 N/ Hammerfest

110206

SÖN

 USA/ Montana

110209

ONS

 S/ Hässleholm-Örkelljunga

110213

SÖN

 Zambia/ Lusaka

 

 Målområdet är: 
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen", 
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta. 
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
Hemsidan 
http://hjalpjorden.vingar.se/ 
Klickbara mål-kartlänkar och lite teknik finns på 
http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm     

 

cid:234473301@24012009-0687


TV-TIPS  

Aktuella TV-tips om sådant som kan intressera personer med intressen 
inom det alternativa området finns här:

http://tv.jordstralningscentrum.se/tv-2011-03.htm 

Mängder med intressanta program, t ex

cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

HUMOR 

 

Hur har du det med datakunskapen?

Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit
bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln
runtomkring?
Supporten: Är markören fortfarande där?
Kunden: Nej, jag är ensam här.


Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
Kunden: Det var fem små stjärnor.


Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut - klicka på "den här datorn"
Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?


Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
Supporten: Vilken modell har du?
Kunden: Det är en Hewlett Packard.
Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
Kunden: Nej, den är beige


Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.
Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?
Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i
Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.

 

 

VAD ÄR MARKNADSFÖRING ?

 

Folk frågar ofta vad marknadsföring är. Jag skulle förklara det så här:

 

- Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och säger: ”Jag är fantastisk i sängen”.

Det är direkt marknadsföring.

 

- Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: ”Hon är fantastisk i sängen”.

Det är annonsering.

 

- Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: ”Hej, jag är fantastisk i sängen”.

Det är telefonförsäljning.

 

- Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: Får jag? Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: ”Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen”.

Det PR (Public Relations).

 

- Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och

säger: ”Jag har hört att du är fantastisk i sängen.”

Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

 

- Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället.

Det är representation.

 

- Din kompis kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig.

Det är teknisk support.

 

- En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker: ”Jag är fantastisk i sängen!!!”.

Det är spam....

 

Äntligen någon som kan förklara marknadsföring så att man förstår!

 

 

cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

 

TÄNKVÄRT


Miljöförstöringen började när Eva plockade ner fikonlövet för att dölja sin nakenhet.

    -E Henningsson

---

Om man dödar en man kallas det mord, om man dödar tillräckligt många kallas det världshistoria.

    -A Hitler

---

På vissa grindar borde det finnas en skylt: "Varning för ägaren!"

    -O Holmberg

---

Kärleken är det enda som blir större när man slösar med den.

    -R Huch

---

Den medicinska forskningen har gjort så enorma framsteg, att det praktiskt taget inte finns någon frisk människa mer.

    -A Huxley

---

Efter fyrtio syns det på ens utsida hur man vårdat insidan.

    - M Höök

---

Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

    -T Jansson

---

 

 

cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

 Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum

e-mail:  jc@adante.se 
 
tel: 08 - 510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se


Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också får en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!

Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ?

 


 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante  (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående