2007 nr 25,  29 september 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se


  OBS! Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
  

INNEHÅLL:  

     ·   PETER WAHLBECK HOS OSS PÅ MÅNDAG 1 OKTOBER.   MISSA INTE!    
     ·   
DE NÄRMASTE KURSERNA      
 
   ·    HUMOR 
    ·   TÄNKVÄRT 

           

 

PETER WAHLBECK HOS OSS PÅ MÅNDAG 1 OKTOBER 
Lokal för föredrag: Kammakargatan 56, kl 18.45. Inträde: 100:-.

 
 ANDLIG KOMIK – PETER WAHLBECK 
 " FÖREDRAG "  Måndag 1 oktober kl. 1845
 
 
Peter är en av landets bästa ståupp-komiker sedan 15 år tillbaks. Han har inte bara synts på publika scener och på TV utan är också en erfaren föreläsare som brukar charma sin publik !  
Peter är mycket intresserad av den osynliga världen och jobbar med sin egen andliga utveckling. För ett antal år sedan hade han en bra och informativ TV-serie "Nyfiken på Gud" om olika spännande ämnen. Han ägnar sig också åt miljöfrågor.

Under kvällen kommer Peter bl a att berätta om sina studier i Martinus kosmologi men även om vilken humor som betyder något för honom som komiker. Han ger ger under kvällen bl a några exempel ur vardagen, t ex kan man se positivt även på tragedier, ja de kan t o m vara komiska i längre perspektiv.
Peter utlovar en underhållande kväll med inslag av skratt !

 
GRATIS INFORMATIONSKVÄLL
Onsdag 3 oktober kl. 1845

Information för nybörjare om jordstrålning, slagruta, pekare, pendel och om de osynliga världarna och våra s.k. övernaturliga förmågor. Kom och lyssna när vi går igenom grunderna! Kan man bli sjuk av jordstrålning? Kan man ta bort currykryss? Vad kan man mer göra med slagruta? Auror och chakror. Vilka outnyttjade förmågor har vi? Massor, se bara program- och kurstexterna! Du får även prova på att gå med slagruta eller pekare och söka efter currylinjer, samt se hur illa just du reagerar på dem.
Tipsa och ta gärna med intresserade vänner.

 
INDIGOBARN – LISELOTT JONSSON, GITA LJUNGGREN
FÖREDRAG
Måndag 8 oktober kl. 1845

Mänskligheten är i ett paradigmskifte. Nu kommer också den nya tidens barn till jorden - Indigobarn, Kristallbarn och Regnbågsbarn. Dessa har andra, mer utvecklade förmågor  än vi andra på jorden och ställer andra krav på vuxna då de inte accepterar att inordna sig i leden och leva efter de gamla reglerna.

Under kvällen berörs: Vad som förutspåtts om den nya tidens barn. I vilket syfte kommer barnen. Definitioner, historia och ifrågasättanden av de olika benämningarna på barn. "Bokstavsbarn" – Vad är det?

Hur kan vi vuxna agera för barns välbefinnande i den stora förändringen?

Liselott Jonsson är ordförande i föreningen Nya Tidens Barn, www.nyatidensbarn.se

 
TAROT – MARIE LOUISE CRONSTEDT
FÖREDRAG
Måndag 15 oktober kl. 1845

Tarot är känt som aristokraten bland spåkonsten, dvs som det bästa. Lisa kommer att berätta om hur hon ser framtiden i tarotkorten, hur kortleken är uppbyggd som en inre världskarta och vad hon anser C G Jung menade när han liknade korten vid själens förvandlings-arketyper. Värdefullt också som terapiverktyg som visar på möjligheter, tankar, frågor, sammanhang och mönster. Lisa kommer att visa Stora Arkanan och olika symboler.
Marie-Louise återkommer med kurs i Tarot 10-11 november.

 
HÄLSO-LASSE
FÖREDRAG
Måndag 22 oktober kl. 1845
 
 
Hälso-Lasse har jobbat som Sveriges mest besökta homeopat i 35 år och har ofta lyckats hjälpa personer som sökt många andra terapeuter utan resultat. Han har ett brett helhetstänkande och har en enorm energi! Den som träffat Hälso-Lasse glömmer honom inte då han är en stor personlighet och en stor föregångare på många områden!

Hälso-Lasse presenterar ett revolutionerande budskap. Du kan göra dig 10 år yngre, få bort din trötthet och olust, komma igång med det du inte gjort, bli vän med dig själv och andra, ta bort din allergi och höja din livskvalitét, få de pengar du behöver, öka din intuition, få det jobb du behöver, börja ett helt nytt liv. Allt detta genom att förstå livets princip, genom att få ut gifter ur kroppen (kroppen är självläkande), få igång tallkottkörteln (melatonin-produktion) då tallkott-körteln är kroppens dirigent. Detta och massor av annat kommer du att få höra under Hälso-Lasses föredrag. Du som aldrig hört Hälso-Lasse förut: Kom och lyssna! Ni andra kommer nog ändå!
Läs mer om Hälso-Lasse vid hans kurs 8-9 december  på hemsidan . Läs den 


 
UPPTÄCK OCH DRA NYTTA AV DINA DELPERSONLIGHETER - VOICE DIALOGUE
KRISTINA VON REIN, LOTTA BLOMQVIST
FÖREDRAG
Måndag 29 oktober kl. 1845

Voice Dialogue är en kraftfull metod som sammansmälter västerländsk psykologi med österländsk filosofi. Metoden utvecklades på 70-talet av två psykologer från USA.

Voice Dialogue bygger på teorin om att alla människor har olika delar i sig, där varje del har en egen personlighet och en egen aura. De olika kan vara manliga, kvinnliga, vuxna, barn, gudar/gudinnor, mentala, intuitiva, änglar, demoner m.m. Alla lever de inom dig och är en del av dig. Har du själv någon gång funderat på varför du plötsligt blir så arg eller ledsen men de andra inte reagerar likadant just då? Då har en av delpersonligheterna "tagit över" kroppen och agerar ut sina känslor. Med Voice Dialogue kan man, genom att prata med de olika delpersonligheterna, lära känna sina olika delar, upptäcka mer gömda sidor inom sig och därmed öka sin medvetenhet. Med övning kan man så småningom själv välja hur man vill känna och agera, genom att bestämma vilken av sina delpersonligheter som just nu får vara framme och agera.

 
 
 
DE NÄRMASTE KURSERNA 
 
 

Öka din energi och livsglädje!

4 onsdagskvällar med början 3 oktober 2007

3/10, 10/10, 17/10, 24/10

På den här spännande kursen får du göra en djupdykning in i ditt eget energisystem samtidigt som du får förståelse för människor omkring dig. Vår energi och hur vi använder oss av den är ett fascinerande område. Detta påverkar hur vi relaterar till oss själva och andra. Vi kommunicerar med andra på olika sätt – genom talet, kroppsspråket och inte minst via vårt energisystem.

 

Vårt sätt att använda energi och hur vi kommunicerar genom energisystemet påverkar våra liv på alla plan – såväl fysiskt som känslomässigt. Vi blockerar energiflödet på olika sätt och det gör att vi inte har tillgång till hela vår energi. Blockeringarna bildar mönster och beteenden som formar starka försvar som begränsar oss i livet. Allt detta går att ”se” i vårt energisystem.

 

Du får på individnivå förståelse för hur du ”kör” din energi genom kroppen och hur det påverkar dig, på vilka sätt du blockerar din energi, hur dina försvar ser ut och varför du använder dem. Du blir medveten om hur du kan läsa din egen och andras energi och hur du känner igen de olika försvaren och blockeringarna. Du får insikter om vad som skapar försvaren och redskap för att hitta nya, mer konstruktiva sätt att använda ditt energisystem. Genom att få förståelse för hur du kan använda din energi på ett nytt sätt kan du få tillgång till hela din energi och livsglädje.

 

Du får lära dig om aurans och chakrasystemets anatomi och fysiologi, bl a våra specifika behov på de olika nivåerna i auran samt vilka psykologiska funktioner varje chakra har. Du får även lära dig på vilka specifika sätt vi använder energi och vilka metoder vi har för att kommunicera med vår energi.

 

Kursen består av en härlig och energigivande blandning av övningar och kortare teoripass och är som helhet mycket upplevelsebaserad. Du får många tips och redskap för att få tillgång till hela din kraft och livsglädje. Kom i ledig klädsel och ta med dig liggunderlag och ev. kudde. Inga förkunskaper behövs. Alla har glädje av kursen oavsett om du vill använda den i din egen personliga utveckling eller om du arbetar med människor, t ex som terapeut.

 

Lärare på kursen: 

Annette Blom är utexaminerad från Barbara Brennan skolan i USA, har 2 års Core Energetics träning (en kroppsorienterad psykoterapi välkänd i bl a Europa och USA) samt är dipl.  örtterapeut. Hon arbetar i dag i Stockholm med energiterapi, örtterapi samt konsultationer med mat- och sockerberoende. Annette håller även föreläsningar och kurser om  energiterapi, energisystemet och våra försvar samt om mat- och sockerberoende.

 

Marianne Bazola utexaminerades från Barbara Brennan School of Healing i USA 2003 och har sedan 2006 fortsatt sin vidareutbildning på skolan, först inom ledarskap, handledning och nu även på lärarutbildningen. Marianne har gått 2 års Core Energetics träning (kroppsorienterad psykoterapi) och är dipl massageterapeut. Hon arbetar i Stockholm med energiterapi, massageterapi och personlig utveckling.

 

Datum:        Onsdagar 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 2007 kl 18:45 – 22:00

Plats:            Jordstrålningscentrum, Ringvägen 76, Stockholm

Kostnad:      2150:-

Anmälan:     Anmälan jc@vingar.se eller 08-510 110 25

Frågor:         Annette Blom 070-6658317

 

Läs mer om Annette och Marianne och LifeWorks på www. lifeworks.se

 Mer info finns på hemsidan

 

------------------------------------------------------------------------------------- 

  BLI FRI RÅN DITT SOCKERBEROENDE
Kurs med Annette Blom

KURSDATUM:  Lördag-söndag 13-14 oktober

På denna kurs får du mycket spännande och intressant kunskap om hur kosten påverkar dig. Kosten, fettet och sockret har kommit mer och mer i fokus. Många är sockerberoende utan att veta om det och många har fysiska och psykiska symtom av en felaktig kost.

Under kursen får du lära dig hur du på ett enkelt sätt förändrar kosten genom att utesluta snabba kolhydrater. Du kommer att märka hur suget efter fett och socker minskar eller försvinner och hur energin och hälsan kommer tillbaka när du gör enkla kostförändringar. Vi varvar teori om kosten och vad som händer i kroppen och om sockerberoende, med aktiviteter. Vi kommer att laga en god och nyttig lunch med "vanlig mat". Du får lära dig hur mycket socker matvarorna innehåller och hur du köper mat som inte innehåller tillsatt socker. Du behöver inte vara sockerberoende eller överviktig för att få stor behållning av kursen.

Kursinnehåll:
Uteslut snabba kolhydrater. Vad behöver du äta för att må bra. Lär om sjukdomen socker-beroende. Förstå suget. Redskap och verktyg som gör det lätt och roligt att förändra ätbeteende. Recept, dokumentation, referenslistor. Övningar för ändrat ätbeteende.

Annette Blom jobbar idag som energiterapeut i Stockholm och jobbar mycket med mat- och sockerberoende personer. Hon håller föreläsningar och kurser om vårt energisystem, är örtterapeut och har en kroppsorienterad psykoterapi-utbildning.

Datum:        Lördag-söndag 13-14, lö 10-17, sön 10-16.
Plats:           
Jordstrålningscentrum, Havregatan 4, Stockholm

Kostnad:      2150:-

Anmälan:     Anmälan jc@vingar.se eller 08-510 110 25 

Frågor:         Annette Blom 070-6658317 

 Mer info finns på hemsidan

------------------------------------------------------------------------------------- 
 

EDGAR CAYCE, EN VÄG TILL HELHET - ULF WESTMAN

KURSDATUM: KOSTNAD: ANMÄLAN: Lördag-söndag 20-21 oktober. Lördag 10-17, söndag 9-16 .
2.150:- .
Anmälningsavgift 400:-
Läs övriga villkor sist på sidan.

 

På kursen får vi en grund att arbeta med oss själv i ett helhetsperspektiv.
Edgar Cayce (1877-1945) räknas som holismens fader och ser oss som fysiska, mentala och själsliga
varelser. Vi får ta del av grunder i Cayces filosofi och lär oss att sätta in oss i ett större
perspektiv där våra tankar, känslor och det som han kallar för ideal styr oss.
För att ta reda på mer om oss själva finns olika metoder som vi kan använda.
Vi ser på vår egen livssituation genom Cayces ögon. Det som hos andra kan upplevas som problem kan
istället vara en prövning som vi behöver för vår andliga växt. Vi lär oss mer om detta på kursen.
Alla kan delta oavsett bakgrund. Teori varvas med praktiska övningar där vi arbetar med oss själva och varandra.

Kursen ger dig en plattform att arbeta vidare. Du får ett arbetsmaterial som du kan fortsätta med på egen hand.

Kursen innehåller:

Edgar Cayces filosofi, andlig healing, meditation, personlig utveckling, praktiska metoder för att ta reda på mer om sig själv.
Under kursen kan du köpa böcker om Edgar Cayce till rabatterat pris.
Lär mer om den märkliga mannen Edgar Cayce under föredraget 24 september.
Kom och lyssna när Ulf håller föredrag 24 sept.

Datum:        Lördag-söndag 20-21 oktober, lö 10-17, sön 10-16.
Plats:            Jordstrålningscentrum, Havregatan 4, Stockholm
Kostnad:      2150:-
Anmälan:     Anmälan jc@vingar.se eller 08-510 110 25
Frågor:         08-510 110 25
Mer info finns på hemsidan

------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

UPPTÄCK DINA DOLDA OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR

KURS-START Tisdag 30 oktober (innehåller 4 tisdagskvällar) 

Följ med på en upptäcktsresa och utforska flera av dina okända förmågor.
De kan dessutom övas upp! Få personliga insikter om livet och hälsan!
Läs mer på hemsidan under kurser . 

Datum:        30/10, 6/11, 27/11, 4/12, kl 18.45-22
Plats:             Jordstrålningscentrum, Ringvägen 76, Stockholm
Kostnad:      2150:-
Anmälan:     Anmälan per e-mail jc@vingar.se eller tel 08-510 110 25

Frågor:         08-510 110 25

 ------------------------------------------------------------------------------------- 

UTBILDNING TILL
REINKARNATIONSTERAPEUT

Lärare: Ylva Cronstedt

 

KURSDATUM:
 

KOSTNAD:
ANMÄLAN:

6 heldagar (plus ev. en kväll). 30/10 - 4/11 
Plats: Täby. 
 
 
6.750:-. I priset ingår lunch, fika och en middag.
Anmälan per e-mail jc@vingar.se eller tel 08-510 110 25
Frågor:  08-510 110 25
 

 

Utbilda dig till reinkarnationsterapeut - det är en kort och effektiv utbildning där du får tillfälle att verkligen både lära känna dig själv och lära dig hjälpa andra människor. Att vara reinkarnationsterapeut är verkligen roligt och spännande. Det roligaste är att man gör så många människor glada. Den ena klienten är inte den andra lik och det blir aldrig tråkigt ! Max 6 deltagare per kurs.

Ylva Cronstedt har arbetat med regressioner i 20 år och har utarbetat en metod   för att komma åt grundorsakerna till olika negativa känslor och till en del sjukdomar och fobier som har sitt ursprung i tidigare negativa händelser, vilka vi kanske inte ens kommer ihåg eller är medvetna om idag. Dagens problem kan då botas eller lindras.

Med milda metoder kan man med regressioner också avsevärt lindra skador från barndomen i nuvarande liv.

Naturligtvis letar man inte bara efter traumatiska händelser i det förgångna, utan minst lika viktigt är det att finna styrkan, livsglädjen och en mening med tillvaron.
 

Kursdeltagarna tränar dels på varandra, dels på flera utomstående försökspersoner. Att ta emot sin första klient efter kursen blir då inte någon ny eller ovan situation!  
 
Kurserna är på bara sex dagar, men det är effektiva sex dagar. Teori blandas med många praktiska övningar, där man också själv får gå igenom egna regressioner.Deltagarna brukar bli förvånade hur mycket kursen ger dem själva för deras egen personliga livsförståelse och utveckling
. 

 

 

Till föredragen är det bara att komma men till kurserna behöver man anmäla sig i förväg. 
 

 

      HUMOR   
 

En kväll efter en företagsfest, körde chefen hem sin sekreterare efter att hon fått lite för mycket att dricka. Trots att ingenting hände bestämde han sig för att inte säga något till sin fru. På kvällen, när chefen och hans fru var på väg till en bio fick han, medan han körde, syn på en högklackad sko under passagerarsätet. Han fick panik och pekade på en annan bil för att distrahera sin fru medan han tog upp skon och slängde ut den genom fönstret. Lite senare då de anlände till bion och precis skulle gå sa hans fru: -Älskling, har du sett min andra sko?

"Mor, får jag gå ut och titta på solförmörkelsen?" "Ja, men gå inte för nära."

Efter att ett tag studerat aktiemarknaden började jag fundera på ett intressant fenomen och gjorde en liten uträkning. Om du köpte Ericsson-aktier för 100 000 svenska kronor för ca: två år sedan så är de värda 4600 kronor idag. Om du istället tyckte att teleoperatörsaktier var en bättre investering och köpte Song Networks aktier för 100 000 har du idag 791 kronor kvar. Om du var klok och för två år sedan gick på bolaget och köpte Åbro Original Starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får du 6741 kronor. Frågan är om det är därför grabbarna på torget kallas A-laget?

Två björnar står och kollar på de fallande höstlöven när en av björnarna säger: - Jag föreslår att vi är uppe i vinter så att vi äntligen ser hur löven kommer upp på träden igen!

Mitt i natten ringde telefonen med en ilsken signal. "Kan jag få en taxi till Storegatan 7." "Ledsen, men ni har fel nummer." "Nej, det är inte fel nummer. Det måste väl jag veta, som bor här."

Varför hittade inte norrmannen isbitarna?" "Han hade tvättat dem i varmvatten."

En dag ringde norrmannen till affären, fast kom fel. "Larsen!" "Är det affären?" "Nej." "Varför svarade ni då om jag slog fel nummer?"

Nils 96 år var ute och promenerade i parken. Med sig hade han sin 76 årige son. När sonen blev trött och ville sätta sig ned och vila säger Nils: - Va katten skulle jag ta med ungen för?

Två pojkar satt i sandlådan. En tant kom fram och frågade den ena pojken: "Och vad heter du, min unge man?" Då sa den andra pojken: "Säg det inte Ola!"

"En sån fin hund du har." "Ja, det är en polishund." "Jaså, det syns verkligen inte." "Nej, den tillhör hemliga polisen."  

 "Finns det några kannibaler här?" "Nej, vi åt just upp den siste."   

 

Nja, alla dessa historier var väl inga höjdare så vi fortsätter med lite annat: 
 
 

Vi  visar ett par bilder  i den serie vi började med förra gången:  

BAD SPELLING


PRIVACY PLEASE   
 ...att vara som hund och katt?
 
  

 


TÄNKVÄRT    

 Detta har kommit in till oss från 3 olika håll den senaste veckan, så vi tycker nog att det ska med här: 

 Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.  
 
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt.  
 
De har kommit för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd.  
 
För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.
Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!
De är där för det du behöver dom för.  
 
Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt,  
 
kommer denna person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut.
Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig.  
 
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.  
 
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört.  
 
Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD,  
 
för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära.  
 
De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!  
 
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut.  
 
Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje.  
 
Tro på det! Det är äkta!  
 
Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet.
 


 

 Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jordstrålningscentrum 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25  

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de har en chans att hitta de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner?
 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående