2007 nr 13,  1 maj 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.nu


 OBS! Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Har du varit på sajten och kollat in tuffingen som vågar?  
Nya nummer kommer i regel dit inom en vecka.
 

 

 

 

INNEHÅLL:   

    ·    PROBLEM MED HEMSIDAN  

    ·    HJÄLP JORDEN   

    ·    DE NÄRMASTE KURSERNA 

    ·    DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN

     ·    HUMOR 

 

 PROBLEM MED HEMSIDAN  

 Vi har för tillfället problem med att det inte går att komma in på Jordstrålningscentrums hemsida. 
Det är anmält till webhotellet, som  arbetar på det.

Du kan dock tills vidare komma in på vår hemsida genom att skriva eller klicka  på länken nedan.

http://biphome.spray.se/jordstralningscentrum 

vill du maila oss så går det på

jv@vingar.se

 

 

 
H JÄLP JORDEN!    

 
Vill du hjälpa till att "laga" Jorden?  
Du kan  med alternativa metoder, bl a med healing och tankens kraft 
!
Läs vårt upprop på
http://adante.se  
  
Nu är det dags att samla alla alternativmetoders kraftfulla människor och nyttja allas förmågor!
 
Många aktioner kommer att genomföras och genomförs redan av olika grupper jorden runt  för att Hjälpa Jorden på olika sätt.
 
 
På Adantes hemsida kommer vi vara samlingspunkten för att informera om vad som händer på olika ställen, själv starta olika läkningsaktiviteter och succesivt beskriva olika läkningsmetoder som man kan arbeta med, alltifrån att tänka positivt, be en bön, skicka healing till att samarbeta med naturväsen.
Det kan göras på så många olika sätt så vi är säkra på att Du kan hjälpa till med någon om du önskar.
 
Arbetet är gigantiskt men vi klarar det genom att så många hjälps åt!
Låt Jorden må bra!
Arbeta för allas välmående och transformation mot en bättre värld.
 
 
Tala om för oss när Du startar ett läkningsprojekt som andra kan hjälpa till med, så förmedlar vi det vidare till många andra.
 
Här kommer info om en aktivitet som startat i Härnösand.
 
Onsdag 2 maj kommer en jordläkningsceremoni att genomföras i Härnösand för att hjälpa Östersjön.
Hjälp gärna till på ditt eget sätt.  Det går att göra vilken tidpunkt som helst. Läs mer nedan:
 
 

Inbjudan till globalt läknings samarbete kring     

ÖSTERSJÖN  
  .

 Vi är alla medvetna om den stora utmaning som Moder jord och mänskligheten nu genomgår. Miljöhoten är många och den stora klimatförändringen har och kommer att bidra till många dramatiska förändringar under de kommande åren.

 

Mänskligheten håller dock på att vakna upp och vi är fullt övertygade att om vi alla hjälps åt så kan vi stoppa den negativa trenden och hjälpa Moder jord att återställa den naturliga balansen.

 

 

Den 2 Maj (fullmåne) kl. 10.00 kommer vi att genomföra en jordläkningscermoni för Östersjön. Vår önskan är att så många som möjligt ska kunna ta del av denna process. (Du kan självklart delta vilken tid du vill under dagen eller vid annat tillfälle)

 

Sätten du kan hjälpa till på är många. Det spelar ingen roll vart i Sverige eller världen du bor. Ni kan samlas i grupp eller arbeta ensamma, huvudsaken är att du gör det som känns bäst för just dig.

 

Vi inbjuder alla till att avsätta en tid på onsdagen 2 Maj till bön för Östersjön. ( Alla ni som läst Masuro Emotos böcker vet vilken fantastisk inverkan bönen har på vatten - och allt levande ).

 

Du kan också skicka kärlek, tacksamhet, healing, eller ljus. Vi vet att ni alla besitter fantastiska gåvor och att ni har många redskap att välja mellan; - ni vet själva vad ni bäst kan erbjuda.

 

Allt som kan hjälpa Östersjön att återfå balansen är av godo – det enda vi önskar är att ni inte fördömmer det som skett, utan att ni lyssnar till hjärtat och att ni håller positiva intentioner i fokus.

 

För er som kanske inte vet vad som händer med Östersjön, så har vi bifogat lite information här nedan.

 

Informationen är till största del hämtat från Naturvårdsverket och Naturskydsföreningen.

 

 

Vi ser framemot att få arbeta tillsammans med er

 

Jordläkningsgruppen i Härnösand

 

 

 

 

Information om Östersjön

 

 

Östersjön är ett av världens mest nedsmutsade innanhav. Runt Östersjön bor cirka 80 miljoner människor. Under decennier har olika slags föroreningar och industriutsläpp strömmat ut i havet, floder och vattendrag.

 

Samtidigt har Östersjön belastats av olika luftburna föroreningar från Skandinavien, Storbritannien, Kontinenten och Östeuropa.

 

Östersjön har också ett mycket långsamt vattenutbyte med världshaven, det tar cirka 25 år för att ersätta allt vatten i Östersjön med nytt.

 

Några av det negativa effekterna är ;

 

Övergödning och algblomning – kväve och fosforföroreningar orskar bla algblomning.

 

Förgiftning och utsläpp – Miljögifter som PCB och DDT har slagit hårt mot bland annat gråsälar, sillgrisslor och havsörnar. Stora skador har skett och sker på djur och fiskliv. Syrebrist orsakar stor fiskdöd.

 

Utfiskning – Torsken har nästan helt utfiskats och dess romkorn kan inte överleva

 

 

Gasledning genom Östersjön

 

Den planerade gasledningen berör direkt eller indirekt samtliga länder runt Östersjön.

 

Stora miljörisker finns med denna gasledning. Ett av de största miljöhoten är direkt kopplat till syftet med gasledningen, vilket är att förstärka naturgasanvändningen.

 

En utbyggnad av fossila energisystem förstärker den växthuseffekt som många forskare säger är ett stort miljöproblem och som beräknas skapa stora konsekvenser om den inte hejdas.

 

En annan övergripande och mycket viktig aspekt är att Östersjön är ett av världens mest förorenade hav och därför är extremt känsligt för miljöstörningar.

 

 

Mer information finns på Naturvårdsverket och Naturskyddsföreningen hemsidor.

 

Kaliningrad

Uppdrag granskning visade på TV förra veckan ett inslag om Kaliningrad som har ett avloppssystem som rinner rakt ut i östersjön utan någon som helst filtrering. Det har släppts ut 9 miljoner kubikmeter avloppsvatten 30 mil från våran svenska kust. Det finns pengar avsatta till avloppssystemet men projektet stoppas av missförstånd och konflikter mellan Sverige och Ryssland och detta har pågått i 10 år. Vi ber er alla att se för ert inre att denna konflikt löses upp och att våra positiva tankar hjälper processen så att Kallingrad som står för en stor del av övergödningen i Östersjön får rent dricksvatten och ett fungerande avloppssystem . 

Vill du få mer information om projektet Hjälp Jorden?
Du kan då gå in på
klimat@adante.se och anmäla din mailadress så kommer du att få du löpande information.

Organisationen för Hjälp Jorden är helt ny och börjar nu starta upp!
Du som kan hjälpa till och arbeta med diverse uppgifter: Hör av dig och säg vad du kan göra!

Just nu söker vi bl a någon som kan arbeta med hemsidan!

 

 Vi använder de alternativa metoderna för att Hjälpa Jorden! Ju fler vi är, ju större och snabbare resultat!

 

 

DE NÄRMASTE KURSERNA

Är du terapeut och vill få en snabb uppfattning om vad det är för fel på din klient? 
Eller vill du se vad som är för fel på dig själv och dina nära och kära?

 SE DIN HÄLSA – ANSIKTS- OCH KROPPSDIAGNOSTIK

KURS Lördag - söndag 5-6 maj med STEVEN ACUFF

Ohälsa visar sig i kroppen och ansiktet. Steven lär ut hur du genom att bara se på en människa kan uppfatta och förstå hälsoproblem. Du får också veta hur man kan förbättra dem med olika slags mat.  
Steven Acuff är internationell kostrådgivare och föredragshållare. Han reser runt hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses som en mycket kunnig föregångare på området.

Kursen ger först en teoretisk introduktion till kroppsdiagnostiken från den energibaserade österländska synvinkeln av yin och yang. Sedan följer en detaljerad genomgång av olika yttre tecken som visar hälsotillståndet av olika organ också enligt tyska naturmedicinska kunskaper. Kursen omfattar ansiktet, tungan, händerna, ryggen m.m.

Därefter fortsätter undervísningen med praktiska övningar. Frivilliga ställer upp som "studieobjekt" så att alla deltagare övar diagnostiken i verkligheten för att sedan kunna använda de nya kunskaperna i det dagliga livet. Då kan deltagarna se världen med "andra ögon" efteråt. Steven lär också ut hur man med olika slags mat kan förbättra hälso-obalanserna man ser.
 


  SE DIN HÄLSA – ANSIKTS- OCH KROPPSDIAGNOSTIK

Lördag - söndag 5-6 maj  KURS med Laila Spik

OBS! KURSEN ÄR INSTÄLLD. Vi hänvisar till Lailas nästa kurs 2-3 juni. 

  

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

KURS Fredag kväll - söndag 11-13 maj

Vill du förstå mer om energier? Att lära sig gå med slagruta och pekare är en av de bästa saker man kan börja med då man vill lära sig vad energier är och kunna känna och mäta dem.Du du ordentliga och roliga grundkunskaper för att själv fortsätta att utforska den osynliga världen.  
Mer kursinfo finns på hemsidan :  
http://biphome.spray.se/jordstralningscentrum 

  

 AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem

 KURS Lördag - söndag 12-13 maj med Eva Svensson

På kursen får du lära dig att uppfatta och arbeta med energier på olika sätt. Det har du även nytta av på många andra områden där man använder energier, vilket man gör med de flesta alternativa metoderna.  Att lära sig känna energier uppfattar de flesta som ganska enkelt. Man blir då snabbt duktigare på området. Här får du öva på olika sätt.

Kroppen är bara en begränsad del av människan. Vi är större än så!
I våra yttre osynliga kroppar (auror) finns känslor, tankar och s.k. övernaturliga förmågor. Vi kan t. ex. ta en sådan aura och förflytta oss mentalt till andra platser och se vad som händer där (fjärrsyn) eller påverka andra (distanshealing). Lär dig  oerhört mycket mer om auror och chakror på kursen. Lär dig rena och balansera dem och därmed snabbt påverka hälsan, både kroppen och psyket!  Väl fungerande chakror  behövs för ett fullgott liv  om man  vill vara frisk.   Lär dig skydda dig  från negativa energier och påhopp från andra människor Detta är troligtvis Sveriges mest innehållsrika kurs på området.

Margit Sandemo har anmält att hon kommer och är med som deltagare på kursen för att lära sig mer om auror och chakror. Hon har ju förmågan att väl se guider och andra osynliga väsen, vilket hon skrivit om i Sagan om Isfolket. Margit Sandemo håller sen föredrag hos oss måndagskvällen efter kursen. Vill du träffa Margit lite mer så har du möjlighet under kursen.

 Läs mer om kursen på hemsidan :
http://biphome.spray.se/jordstralningscentrum 

 


 

HÄR ÄR EN SAMMANSTÄLLNING AV VÅRTERMINENS ALLA KVARVARANDE KURSER: 
 Vill du vara säker på att komma med på en kurs så rekommenderar vi att du anmäler dig i god tid. 
 

 

 

Lö-sö 5-6 maj

SE DIN HÄLSA – ANSIKTS- OCH KROPPSDIAGNOSTIK – STEVEN ACUFF 

Fr kv-sö
11-13 maj

 

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL  

Lö-sö 12-13 maj 

 

AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem  – EVA SVENSSON

Lö-sö 2-3 juni

TA VARA PÅ NATURENS SKAFFERI ENLIGT SAMISK TRADITION -
med SAMEKVINNAN LAILA SPIK
 

Lö-sö16-17 juni

NATURVÄSEN

   
   
   
 

 
ANMÄLNING  TILL KURSER

Anmälan görs genom att sätta in anmälningsavgiften  400:-  på Jordstrålningscentrums postgiro  
410 89 43-4.   Ange alltid kurs, kursdatum och ditt namn och adress.  Dessa kurser ovan kostar alla 2150:- förutom Nybörjarkurs i slagruta och pendel, vilken kostar 1900:-.  Fler uppgifter om kursen finns på hemsidan www.jordstralningscentrum.nu under Kurser i vänstra flikraden.

Är du sent ute så är det bra att också anmäla sig direkt på telefon 08-510 110 25 eller 
maila  jc@vingar.se och fråga om  det finns plats. 

Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. Plats på kursen erhålls i tur och ordning efter anmälan och inbetalningsdatum. Vi skickar bekräftelse inom 2 veckor att du kommit med på kursen.
Resterande kursavgift betalas senast 14 dagar före kursstart. V. v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress och telefonnummer på postgiroblanketten.
Anmälan är bindande tre veckor före kursstart.
Det innebär att vid återbud senare än 3 veckor före kursstart är du skyldig att betala halva kursavgiften p.g.a. att våra kostnader då är fastlåsta. Uteblir du från kurs, utan avbokning, är du skyldig att betala hel kursavgift. Mot uppvisande av aktuellt läkarintyg debiteras inget.
Du har rätt att skicka någon annan i ditt ställe. Om kursen inställs eller flyttas till annat datum
sker naturligtvis full återbetalning till de som tänkt gå kursen. 

Välkommen! 

I mån av plats får du repetera en kurs för halva priset 

 jc@vingar.se 


 

 DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN:

 

 

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI
Torsdag 3 maj kl. 1845 
Lokal: Kammakargatan 56 (vägbeskrivning sist på sidan) 
 

Se en demonstration som får dig att häpna! 

   Eva Svensson, Jordstrålningscentrum, är diplomerad kinesiolog och informerar om kinesiologi = muskeltest. Kinesiologi är en mycket bra komplett behandlingsmetod, som kan användas för behandling av både kropp och själ. Muskeltest används också som kontroll-hjälpmedel för att se att man mätt rätt med slagruta, vilket kommer att visas.
Här får du en inblick i vad kinesiologi är och kan användas till. Eva visar också andra slags metoder hon arbetar med, bl a tankens kraft. 
 

 Kursen ”Mental kinesiologi”  går 15-16 sept.  Mer kursinfo på hemsidan.
Läs om Eva Svenssons
behandling med bl a kinesiologi. 

 

 


Om du har en fabrik vill du  väl använda bra råvaror? 
Men vad gäller för din egen kropp?
   Får den vad den behöver? 

MAT OCH VIKT - Rätt kost för optimal hälsa och vikt  -  STEVEN ACUFF
FÖREDRAG
  Måndag 7 maj kl. 1845
   Lokal: Kammakargatan 56
Steven Acuff är internationell kostrådgivare och föredragshållare. Han reser runt hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses som en mycket kunnig föregångare på området. 
Upptäck vilken kost som verkligen fungerar för vikten, baserat på Stevens mångåriga erfarenhet.
Steven berättar under kvällen om: Hur man kan anpassa kosten till individuella behov. Hur man når en hälsosam vikt. Varför många dieter inte hjälper mot övervikt. Varför fettsnål mat inte hjälper. Varför smör är hälsosammare än margarin. Vilka fetter och oljor som gynnar viktminskning. Vad innehåller bantningsprodukter egentligen, finns det bättre alternativ?
Steven återkommer 1-2 sept med en Matlagningskurs – teori. 3-5 sept fortsätter han med den praktiska delen där vi får lära oss  hur man tillagar  den nyttiga maten han tidigare talat om . Mer kursinfo på hemsidan. 
 

 

 

MARGIT SANDEMO - FÖRFATTARE TILL "SAGAN OM ISFOLKET"

FÖREDRAG Måndag 14 maj kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56 (se sista sidan)

Margit Sandemo, den kända bestsellerförfattaren, har skrivit 170 böcker. Bara serien "Sagan om Isfolket" har sålt över 25 milj ex i 10 länder. Många handlar om den övernaturliga världen. De s.k. övernaturliga delarna i Sagan om Isfolket har Margit ofta själv upplevt, dvs. de är verklighetsbaserade, medan de som tycks vara verkliga i boken, dvs. själva historien, är påhittad.  

Margit har bl a förmåga att se väsen i andra dimensioner och även andra personers hjälpare. Margit berättar under kvällen om sina egna upplevelser i två världar, både den vanliga och den övernaturliga.  

Vill du träffa Margit Sandemo lite mer så har du nog möjlighet att göra det under Aura och chakra-kursen (se under kurser ovan) helgen innan föredraget. Margit  har anmält att hon kommer att vara med som deltagare på vår kurs om Auran och chakrorna eftersom hon vill lära sig mer om detta. Aurasyn har hon redan men nu vill hon  lära sig mer om allt annat på detta spännande område.

 

FENOMEN – VAD KAN DEN MODERNA FYSIKEN SÄGA OM DETTA?

JENS TELLEFSEN  håller FÖREDRAG Måndag 21 maj kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56  
Vår värld är full med besynnerliga och svårförklarliga fenomen och iakttagelser: healing, auraseende, tidsresor m.m. Det faktum att man kallar dessa för anomala fenomen betyder att den konventionella naturvetenskapens olika modeller inte kan verifiera eller förklara dessa fenomen och iakttagelser. Inte desto mindre innebär en del resultat inom den "vanliga" fysiken att vi redan är på väg att revidera några av våra invanda idéer om hur verkligheten är beskaffad. I sitt föredrag kommer Jens att beskriva några av dessa resultat och tillåta sig lite spekulation om möjliga förklaringar på några anomala företeelser.

 

KABBALA - CARINA HULTQVIST 
 
FÖREDRAG Måndag 28 maj kl. 18
45 Lokal: Kammakargatan 56  

Madonna gör det… Britney Spears gör det… Miljontals människor över hela världen gör det… Vad gör de?... Studerar Kabbala!
Varför håller de på med Kabbala? Jo i likhet med många andra kända personer har de funnit att Kabbala visar vägen till lycka, framgång, pengar, berömmelse, hälsa, glädje, trygghet m.m.

Kabbalan är samtidigt en kosmologi, en livsåskådning, en vägvisare på livets alla stigar, och för vissa fungerar den som en religion. Kabbalan är också en uråldrig metod att avgöra var i livet man befinner sig, vad som ligger bakom och vart man är på väg. Den kan med andra ord också fungera som en psykologisk spådomsmetod som är mycket tillförlitlig. Kabbalan visar också hur vi kan förvandla oss själva till bättre människor.

Carina har studerat Kabbala sedan 1980 och skriver just nu en svensk handbok i Kabbala. Carina återkommer med kurs om Kabbala 25-26 augusti. Mer kursinfo  finns på  hemsidan:  http://biphome.spray.se/jordstralningscentrum 

 

 

  Titta även på de kompletta föredragen fram till oktober   
och
mer info om kurserna på  

http://biphome.spray.se/jordstralningscentrum 

 

 


 
 
HUMOR 
 
Ibland gör vi alla bort oss. I detta fall gäller det läkare som nog varit lite för kortfattade och snabba!
 
Det är taget ur läkarjournaler där läkaren skrivit ner diverse symtom m.m.!
 
Håll i er för det här är roligt!
 
 
- Ligger på britsen, påverkad av ont.
- Har huvudvärk i huvudet.
- Inget illamående eller kallsvett vid ontet.
- Söker p g a att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.
- Har mått reltivt bra i gipset.
- Fick dock besked om att hjärtat var bra men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.
- Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan fötterna.
- Patienten har mandolinstor prostata.
- Brunbjörnsstor resistens borttages.
- Patienten har små frimärken i vagina.
- Öron skymtar bleka vakom vax.
- Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.
- Gosse med rör i höger öga. Har rör i båda plastöronen.
- Patienten har protes upp och ner.
- Smärta i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.
- Har varit och fjällvandrat. Nedkom med helikopter igår.
- Patienten går med något sånär levande stöd.
- Patienten tycker att höger stortå hänger ner något jämfört med de andra fingrarna.
- Söker för allergiska besvär. Samtal via magen som tolkar.
- Blöder, ibland från vänster näsa.
- Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.
- 1974 fick patienten en grävskopa över sig. Sedan dess ringningar i öronen.
- Änka sendan 1980 då patienten dog i hjärtinfarkt.
- Lider av besvedande svära.
- Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.
 
 
 
 
Ha det gott i den ljuvliga Våren!
 
 Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jordstrålningscentrum 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående