Nr 10

2 maj 2014

 JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 

www.jordstralningscentrum.se

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns på http://slagrutenytt.vingar.se   

Vill du läsa om och ev. köpa våra produkter så kan du göra det genom hemsidan och beställa via mail. 
 

-----------------------------------------------------------------------

INNEHÅLL:
LITE AV VARJE                  bl a pollenallergi
FÖREDRAG OCH KURSER
HJÄLP JORDEN
TV-TIPS   
HUMOR   

 

LITE AV VARJE
 

Nästa föredrag
På måndag 5 maj får vi vägledning av en uråldrig gudinna genom trancemediet Raija Öberg.
Gudinnan Ratisis säger:
- Jag är en samling av jordens och universums Gudinnekraft. Jag är av både manlig och kvinnlig energi, jag är balans! Jag finns nu för er i denna kropp (Raijas) som jag kan använda för tal och skrift. Jag kommer att tala mer och mer till er människor.


Och veckan efter (12 maj)

Det är egentligen märkligt att vi nordbor kan så mycket om indianerna och deras livsfilosofi, om buddistiskt tänkande, om hinduernas visdom. Allt det här utgör grunden för, och är samlat i det s k alternativa tänkandet, det man förut kallade New age, dvs det är det så många tror på idag.  Däremot så vet vi nästan ingenting om vår egen bakgrund, dvs det nordiska uråldriga tänkandet. Det är denna nordiska urminnes andliga visdomskunskap som finns i våra dna, och ändå så kan vi idag nästan inget om den! 
Vi kan behöva komma i kontakt med våra rötter.
För att råda bot på det så har vi bjudit in Jörgen I Eriksson, som länge studerat Eddan. Eddan är de skrifter vi har kvar i Norden sen forntiden och det finns enligt Jörgen mycket andlig visdom i dem. Om denna kommer han att berätta under kvällen.

Pollenallergisk?
Många har problem så här års när träden slår ut, och efter det kommer gräset och timotej och allt möjligt man kan vara allergisk mot.
Det finns ett samband med immunförsvaret och allergi. 
Se alltså till att under den här tiden reta immunförsvaret så lite som möjligt med annat som du inte tål. 

De flesta människor reagerar mer eller mindre på den kemiska coctail vi stoppar i oss varje dag i form av diverse konserveringsmedel, konsistensgivare och färgämne. Dessa finns i nästan all mat vi köper som hel- eller halvfabrikat.. Endast råvaror är utan, om de inte är besprutade eller förgiftade på annat sätt förstås (t ex 80 % av frukten har kvar kemikalierester i sig enligt senaste undersökningarna i Sverige). 
Vi är nu så vana vid dessa kemikalier så att vi inte ens märker av vår kropps rektion längre utan tror att man skall må som vi gör. Om man provar att hålla upp ett par veckor så märker de flesta en skillnad, får mindre ont, blir klarare i huvudet, blir mindre trötta, får bättre humör, mindre eksem m.m.

Enligt många alternativterapeuter är gluten den största ”boven” i maten. Det är otroligt många som är överkänsliga mot gluten. Det har alternativterapeuterna vetat mycket länge. Läkarna har fått lära sig att det inte finns något som heter glutenöverkänslighet, utan bara sjukdomen celiaki existerar, vilket är en glutenallergi, inte glutenöverkänslighet, så läkarna har förnekat detta. Nu har äntligen forskarna börjat komma ikapp och talar om att det finns en glutenöverkänslighet och att den är mycket mer vanligt förekommande än celiaki. Enligt min (Eva Svensson) personliga uppfattning som terapeut så har alla, i stort sett utan undantag, som har något slag av hälsoproblem (utom rena skador), problem med antingen gluten eller mjölkprotein (inte bara laktos) eller båda. Det är alltså otroligt vanligt. Många som är i frontlinjen när det gäller hälsa säger att vi alla helt bör avstå från gluten, för kroppen har så svårt för det ämnet. Det förstör våra tarmar och därför uppstår andra hälsoproblem med tiden. Gluten kan alltså vara orsaken till att hälsoproblemen började.

Rådet mot vårens och sommarens allergier av pollen, gräs m.m. är alltså att sluta med allt som sänker immunförsvaret. Prova därför att avstå från speciellt gluten ett par veckor och se vad som händer. Därefter äter du gluten några dagar i rad och får se om du reagerar. Kanske får du då känna på andra kroppsliga reaktioner också, t ex muskelsmärtor, diarré, trötthet och hjärndimma.

Gluten finns i sädesslagen vete, råg, och korn.  Undvik därför allt som har det i sig. Bröd, pizza, pannkakor, pajer innehåller mycket mjöl och därmed gluten, men även produkter som smörgåspålägg, jordnötter och allehanda halvfabrikat har man stoppat in mjöl i. Läs innehållsförteckningen så ser du om det finns med.
Har den här våren sett en person helt slippa sin besvärande pollenallergi för första gången på många år. Han brukade varje vår ha rejält rinnande näsa och ögon. I år har han undvikit nästan all gluten och minskat kraftigt på sina kemikaliecoctails, dvs ätit mer hälsosam mat. Det räckte med det för att slippa pollenallergin!
-------------------------------------------------------------------------

FÖREDRAG OCH KURSER

Föredragen och workshops är på Kammakargatan 56, Stockholm, 
kl 18.45 - 22.00 om inget annat anges. 
Vi öppnar dörren kl 18.00.
Föredrag
Inträde för föredragen på Kammakargatan är 180 :- + ev fika 20:- om inte annat anges.
Föranmälan behövs inte till föredrag om det inte anges separat.
Workshops
Inträde normalt 250:- om inget annat anges. 
Föranmälan behövs inte om det inte anges separat.
Kurser
Till alla kurser behövs det föranmälan. Maila till jc@vingar.se eller ring 08-510 110 25
Lokal för kurser varierar.

Alla föredrag och kurser hålls på svenska om inget annat anges.
-------------------------------------------------------------------------


GUDINNAN RATISIS INFORMERAR 
genom trancemediumet RAIJA ÖBERG

FÖREDRAG  Måndag 5 maj
,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
Denna kväll kommer gudinnan Ratisis för att förmedla vägledning och budskap till oss människor! 
Det blir också en tid för frågestund där hon ger oss vägledning i det vi frågar om.

- Var hälsad! Jag är en samling av jordens och universums Gud/Gudinne kraft. Jag är av både kvinnlig och manlig energi. 
Jag har funnits och finns som en energiform i många civilisationer bl.a Atlantis i de högre dimensionernas nivåer. 
Jag är här för att väcka upp er människor och för att hjälpa er att öppna upp era hjärtan. 
Jag går under namnet Ra, SolGuden som ser, och jag är SolGudinnan Isis, som tar hand om barnen och ni är alla mina barn! Jag går under frekvensnamnet Ratisis. 

Jag har återigen vaknat och jag är här för att hjälpa er att vakna! 

www.solrostrumman.se

Ratisis kommer att vägleda oss i en meditation där vi går ner till jordens inre dimensionsvärld, Agartha! Där får vi möjlighet att träffa vår alldeles egna enhörning som vi kan kommunicera med och kanske om vi är redo så får vi också deras namn. Enhörningar är en vad vi lärt oss en mytologisk varelse men vi kan verkligen möta dem och de har stor visdom och kunskap, bl a i healing
Vi avslutar kvällen med en trumresemeditation.

Raija jobbar som medial healer, andlig och personlig vägledare, trance medium och med djurkommunikation och kurser, Hon har alltid vetat att någon energi från högre frekvens nivå ska kanalisera genom henne. Ratisis energi började förmedla detta genom henne efter en serie av händelser i hennes liv som ville visa att nu var det dags. Detta är vad som sker nu i denna tid av frekvenshöjningar på jorden!
 

EDDANS DOLDA VISDOM – JÖRGEN I ERIKSSON 
FÖREDRAG  Måndag 12 maj
,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
Många av oss som är intresserade av det alternativa har i länge läst om och tagit till oss indianernas djupa visdomskunskaper, indiernas tankesätt om auror m.m, Kinas kunskap om hälsa, t ex akupunktur, Buddhas filosofiska tankar m.m, Allt detta är flera tusen år gammal djup kunskap, men vår egna uråldriga tro i Norden, som vi har vårt ursprung ifrån, den har vi väldigt lite vetskap om. Även här hos oss finns faktiskt stor andlig visdom kvar som vi kan lära av. Det är den som funnits i våra gener i kanske årtusenden. Det är där vi har våra rötter!
För att få tillgång till vad som finns kvar av denna egna uråldriga visdom från våra trakter så har vi bett Jörgen I Eriksson komma och berätta. Han har specialiserat sig på att få fram den här kunskapen. Så här skriver han: 
Vår kunskap om förkristen nordisk andlighet bygger till stor del på skönlitterära verk som Den poetiska Eddan och Snorres Edda. De innehåller gåtfulla och spännande berättelser fulla av dold andlig kunskap som är möjlig för oss att avkoda och som inbjuder till djuplodande visdomsövningar.
Jörgen berättar om olika vägar att finna denna dolda kunskap och utreder vad den kan säga oss idag.

Jörgen I Eriksson har i över 30 år arbetat med förkristen nordisk tradition och shamanism. 
Mer info om hans böcker, kurser och övriga verksamhet på 
www.norrshaman.net 

Jörgen höll februari ett mycket omtyckt föredrag hos oss i om Heliga platser i Sverige


LÄR DIG GRUNDERNA I KINESIOLOGI
 
WORKSHOP Måndag 19 maj,
   kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 250:-
Kinesiologi är en mycket effektiv metod som används till att få fram svar på saker som man annars inte vet. Man gör enkla muskeltester och kan då  få fram om t ex kroppen är i behov av ett ämne, t ex zink. Man kan också se om kroppen inte tål ett annat ämne, t ex socker, gluten, mjölk.  Det går också att testa om kroppen tål just den här maten m.m. Man kan även mäta om en plats är bra eller dålig att sitta eller sova på, dvs se var det finns negativ jordstrålning. Kinesiologin kan också användas till att ställa olika slags frågor och man får då svar från det inre/undermedvetna och kan på så sätt få fram bättre beslutsunderlag innan man bestämmer större saker eller om man bara vill ha vägledning i vardagen. Man kan också testa djur, t ex var de har ont eller om de är i behov av ett visst ämne. 
Listan på användningsområden är lång, det här var bara några exempel.

Under kvällen får du lära dig grunderna i kinesiologi. 
Det blir många övningar för att du skall komma igång med metoden.


BLAND GUDAR OCH GURUS I INDIEN – Eva Svensson
FÖREDRAG  Måndag 26 maj,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
När Eva var i Indien kontaktade hon flera (mest döda) gurus och lärde sig om deras läror. Hon insåg att massor av det ”alternativa tänkandet”, som så många numera har, kommer därifrån, mycket mer än vad tror. Hon fann mycket intressant information, bl a en intressant sammanställning om vad som sker/behövs för att bli ”upplyst”.
Eva upptäckte för några år sedan att inuti föremål som man tillbett (t ex gudastatyer) eller föremål, som t ex shamaner arbetar med (shamantrumma), så finns det ofta ett starkt andeväsen, vilket finns kvar även om föremålet inte använts på hundratals år. Eva undersökte därför ett antal museer och antikaffärer i Indien för att se om hon hittade några kvarvarande indiska gudamedvetanden. Med några av dessa gudaväsendens samtycke tog hon med sig flera hem till Sverige. Ett par hade suttit i sin indiska staty i över tvåtusen år. De bor nu i statyetter hemma hos Eva, där hon kan kommunicera med dem och få hjälp av dem. Eva berättar även om hur man själv kan skaffa sig en sådan hjälpare.
Eva talar också lite om sin erfarenhet av ayurvediska behandlingskurer i Indien.
Hon berättar även om Auroville i Indien, där hon bodde i några veckor – det enda försökssamhälle i hela världen som får bidrag från UNESCO för att utveckla en småskalig hållbar energi, vattenförsörjning, jordbruk, skolor som låter barn ha kvar sin kreativitet m.m., 
och hur man i det samhället försöker skapa en förbättrad människa för framtiden.  (googla gärna påAuroville).    
                          

ISLAMOFOBI – Imam KASHIF MAHMOOD VIRK
FÖREDRAG  Måndag 2 juni
,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
Många är idag lite rädda för islam och muslimer. Vi matas via media med bilder och rapporter om, som vi ofta tycker, märkliga odemokratiska lagar och kvinnoförtryck. Rapporterar media korrekt?
Islams regler finns bl a i koranen. Vad står det där? Vilka åsikter har man egentligen?

För att få reda på det så har vi bjudit in imamen och missionären i Islams Ahmadiyya-församling i Stockholm, Kashif Mahmood Virk. Ahmadiyya är en gren av islam. 
Han kommer och berättar för oss om vad som egentligen står i koranen m.m., så att vi inte längre bara är utlämnade till medias ofta felaktiga rapporteringar. 
Självklart finns det tillfälle till frågor.


SEXKANTFÖNSTER (UFO-landningsplats och healingställe)
UTFLYKT  Söndag 8 juni,  ca kl 11 - 15           Obs! föranmälan.  Kostnad: 180:-
Vi gör en utflykt där vi studerar och mäter energiformen sexkantfönster. De är en slags maskhål utåt rymden. Vi visar på sexkantfönster i naturen, mäter ut dem med pekare, känner in dem, försöker aktivera dem (det händer saker som känns då) och berättar om hur de fungerar, bl a som landningsplatser för UFOs. Vi visar också hur man kan använda dem som healingplatser och till mycket annat i enlighet med vad Arne Groth fick lära sig från munkar i trakten av Kina. 
Obs! föranmälan görs för utflykten till 
jc@vingar.se eller 08-510 110 25, då du också får närmare adress.  Vi kommer att vara i en förort till Stockholm. Ta med matsäck.


BIRGITTA  KLEMO – KURS I ALTERNATIV  HÄLSOVÅRD
 KURS  Söndag 15 juni
,  kl. 10-17 
Birgitta
 Klemo har arbetat som terapeut med alternativ medicin i över 45 år och har en enorm erfarenhet av lyckade behandlingar av olika hälsoproblem. 
Birgitta klarar ofta av problem som många andra terapeuter inte klarar.

Birgitta delar under kursen med sig av sin mångåriga erfarenhet av behandling av diverse hälsoproblem. Hon talar bl a om grundorsaker till sjukdomar och hur de kan elimineras. Hon undervisar om massor med olika slags behandlingsmetoder under kursen.
Birgitta använder kosttillskott, vitaminer/mineraler, homeopatmedel och andra noga utvalda preparat av hög kvalitet i sina behandlingar.

Birgittas undervisning är klar och tydlig. Hon har stor kapacitet och hinner med mycket under kursen. Du får exakt handledning i hur man gör och vilka preparat, dosering etc som behövs för olika åkommor. 

Det brukar finnas en hel del möjligheter till frågor under kursen. Birgitta brukar kunna ge snabba och exakta svar på vad som kan behöva göras.

Birgitta Klemo är en extremt omtyckt kursledare, pg a sin stora kunskap och snabba, lättförstådda, exakta undervisning och sin personlighet. Hon har stor karisma. Vi har aldrig sett så många hänförda elever på några andra kurser, under de 20 år vi hållit på med detta!

Kurser kan gås av nybörjare men också av terapeuter som vill ha mer kunskap för att kunna hjälpa fler patienter.
Pris 1200:-. Anmälningsavgift 325:-.

Läs om Birgitta Klemos utbildning för självstudier, en inspelad 7 helger lång kurs:
birgittaklemo.adante.se


ANMÄLAN OCH BETALNING
Till föredragen och workshops behövs ingen föranmälan
 om det inte anges separat. Det är bara att komma.
Anmälan till kurs görs genom att sätta in anmälningsavgiften på Jordstrålningscentrums 
pg 410 89 43 -4 och samtidigt maila eller ringa in (08-510 110 25) namn, adress 
och mailadress eller telefonnummer.
Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. Vi skickar bekräftelse på att du kommit med på kursen. Resterande kursavgift ska vara inbetald senast 14 dagar före kursstart.
V.v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress, e-mail och telefonnummer på inbetalningen om det går.

Anmälan är bindande tre veckor före kursstart. Det innebär att vid återbud senare än tre veckor före kursstart är du skyldig att betala hela kursavgiften p g a att våra kostnader då är fastlåsta. Avbokning skall alltid ske skriftligt och du får en skriftlig bekräftelse på den så att den gäller. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka. Du har alltid rätt att skicka någon annan i ditt ställe.

VÄLKOMMEN!

-------------------------------------------------------------------------


HJÄLP JORDEN - KLIMAT - MILJÖ
 SKICKA HEALING


Vi skickar healing till olika ställen på jorden två kvällar per vecka, onsdag och söndag. Tiden är alltid 19:30 - 19:45. 
Om det inte passar dig så går det att skicka mellan kl 18 och 20. 
På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. 
På söndagar till andra mål i hela världen. 

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord är värd att få en kvart eller två i veckan.
Tillsammans gör vi underverk med miljön, klimatet och utvecklingen! 

 Kartor på målen dit vi skickar finns på: 
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se  
http://hitta.se 

Här nedan finns aktuella mål:

 

2014

DATUM

DAG

MÅL              tid gärna 19:30 - 19:45 
annars när det passar dig mellan 18 - 20.

 

 

 

140504

SÖN

 Kina/ Hongkong (Xianggang)

140507

ONS

 S/K Ronneby

140511

SÖN

 Italien/ Milano

140514

ONS

 S/ Kebnekaise

140518

SÖN

 Belgien/ Brügge

140521

ONS

 S/ Luleå, Boden

140525

SÖN

 Chile/ Tarapoto

140528

ONS

 S/K Osby

 

 

 

 

Målområdet är: 
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen", 
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta. 
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
Hemsidan 
http://hjalpjorden.vingar.se/ 
Klickbara mål-kartlänkar och lite teknik finns på
 
http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm


-------------------------------------------------------------------------

TV-TIPS

Vi har tagit fram bra, aktuella TV-tips, från många kanaler, om sådana saker som 
personer med intressen inom det a  själv. Vi antar att du tittar i genom de vanligaste 
kanalernas programtablå själv, så de har vi inte med bland tipsen.

Läs här: 
http://tv.jordstralningscentrum.se/tv-2014-10.htm

Lätt att hitta de mest intressanta programmen här!
 

-------------------------------------------------------------------------

HUMOR

 

”Varför heter det Kalahariöknen?  Borde det inte heta Varmahariöknen?”
 -

”Jag älskar verkligen gratistidningar: Jag är Metrosexuell.”

-

”I Solna var fotbollsspelarna väldigt hälsosamma, de var Råsunda.”

-

”De storvuxna enäggstvillingarna var jättelika.”

-

”Är glädjedödare det samma som lustmördare?:

-

En äldre person sa om den nya skolan: 
”När jag var barn fick vi lära oss allt om Grundlagen i samskolan. 
Nu får barnen lära sig allt om samlagen i Grundskolan.”


”Om man är i Japan och har ont om pengar så får man hålla i yen.”

-

”Jag står ut med att knycka stolar men jag pallar inte att palla pallar.”

-

”Är du nötallergiker – ät lamm istället.”

-

År 1492 upptäckte de amerikanska indianerna Columbus.

Doktorn, jag har ett stort bekymmer. 
Min man är steril och nu undrar jag om våra barn kan ha tagit någon skada av det?....

 

Det är inte alltid som Amor träffar rätt! 

 

Roliga länkar

Hur du parkerar en mc på ett lastbilsflak på 5 sekunder!
https://www.facebook.com/photo.php?v=717875351568980&set=vb.107810195908835&type=2&theater 

Är du inte en fegis, så kanske detta kan vara fin cykelväg:
https://www.facebook.com/photo.php?v=685741498150994&set=vb.100001454510814&type=2&theater 

Dance alkohol test:
https://www.facebook.com/photo.php?v=505394539530699&set=vb.204081386338554&type=2&theater 

Smart kamera va?
https://www.facebook.com/photo.php?v=710799272299585&set=vb.253946261318224&type=2&theater 


 

 

 

-------------------------------------------------------------------------

En underbar vårkänsla har kommit. 
Den vackraste, ljuvaste årstiden är här!
Se till att få njuta av den nu! 
Kanske ta semester varje år i början av maj?
Jobba får du göra senare….

tycker

Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum

e-mail:  jc@adante.se 
 tel: 08 - 510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se


Tipsa gärna fler personer om vårt nyhetsbrev,
så de också får en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna, få tillgång till metoder för sin egen medvetandehöjning 
och få hjälp med kropp och själ genom alternativa metoder.