nr 11

29 april 2013

 JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns på  http://slagrutenytt.vingar.se   

Vill du läsa om och ev. köpa våra produkter så kan du göra det genom hemsidan och beställa via mail. 


 

INNEHÅLL:
-  LITE AV VARJE  
    - Kvällens föredrag
    - Förra måndagens föredrag –  Professor Karl E Arfors
    - Från ett liv som elallergisk åter till ett normalt liv     
    - 2 dagars Kärlekskurs   

-FÖREDRAG OCH  KURSER
-  HÄLSOTIPS –ny rubrik!      
- Mjuk hud och en fungerande hjärna

-  HJÄLP JORDEN
-  TV-TIPS   
-  HUMOR   
-  TÄNKVÄRT-------------------------------------

LITE AV VARJE

Kvällens föredrag
Föreningen NHFs amerikanske ordförande  Scott Tips kommer och berättar förstahandsinformation om Codex alimentarius, den internationella organisation som lägger grunderna till vad maten får innehålla för tillsatser och inte (vilket påverkar även oss i Sverige), samt mängden av vitaminer mineraler etc som är tillåtet i våra preparat. Vi som arbetar inom alternativ hälsa är ju ofta inte alls nöjda med vad de bestämmer. När man sedan får reda på att många märkliga beslut kanske går igenom p g a ledamöternas nära kontakter med livsmedelsindustrin, så blir det inte bättre. 
NHF får som enda utomstående organisation vara med på Codex möten.

 

I kväll har vi chans att få förstahandsinformation av Scott Tips, som arbetar för att vi som konsumenter själva skall få bestämma mer av vilka tillsatser vi vill äta och inte, att vi skall få ha tillgång till potenta mängder av vitaminer och mineraler (vilket man försöker stoppa) och att andra inte får begränsa vår individuella valfrihet i hälsofrågor!

 

 

Förra måndagens föredrag

Professor Karl E Arfors gjorde ett omtyckt föredrag hos oss i måndags.

Han talade bl a om vikten av att äta rätt kost för att inte få de vanligaste folksjukdomarna, 
t ex hjärt/kärlproblem, diabetes, cancer, alzheimer, högt blodtryck m.m.

I dag finns en hel del forskning om detta som visar att det oftast är maten som är problemet, eftersom den skapar de lätta inflammationer i kroppen som vi ibland kan uppleva som värk i kroppen, men som också skapar bl a ovan nämnda folksjukdomar. Karl har själv lagt om kosten helt och hållet när han insåg sjukdomssammanhanget för ett antal år sedan. Han har fått många goda effekter av detta, t ex har hans kärl gått från en 65 årings till 45 årings i elasticitet (han är pensionär). En period då han var riktigt noga med maten så blev de som normalvärdet för en 26-åring!

Man skall äta fett och proteiner och undvika kolhydrater, speciellt de snabba, dvs man undviker främst socker och mjöl (bröd, pasta m.m.), men även snabba kolhydrater som ris och potatis. Man undviker även frukt, men kan äta bär, för de är inte så mycket socker i.    

Enligt Karl så kan vi helt glömma kolesterol-hysterin, dvs statiner, som halva Sveriges äldre befolkning äter och som har så många biverkningar.

Sluta med mjöl och socker och snabba kolhydrater så sjunker blodtrycket snabbt ner till normala nivåer. Även diabetiker blir snabbt bättre av att äta fett och proteiner och helt undvika snabba kolhydrater. Karl gav under föredraget många kängor till våra myndigheter och andra som styr våra matval, liksom till okunniga läkare (dvs till alla läkare som utbildas i Sverige) för deras otroligt felaktiga rådgivning gång på gång när det gäller kost, och gav också exempel på hur fel mat man får på sjukhusen (ofta snabba kolhydrater, som t ex nyponsoppa och vitt bröd)). Cancer är starkt beroende av socker för att växa; har du någonsin hört en läkare som säger till sin cancerpatient att helt utesluta socker? Nej, de säger alltid att man kan äta vad man vill när man frågar, för kosten har ingen betydelse.

Karl berättade också att genom att äta den rätta maten så kan prostatan krympa igen och att han sett män som fått tillbaka förmågan att kissa lika perfekt som i ungdomen.

Här följer några bra sidor som Karl talade om:  

www.kostdoktorn.se. Där hittar man många bra länkar och filmer om mat och socker.

www.integrativ-medicin.se/lim Sida med bra föredrag om kost och hälsa. Karl E Arfors finns inspelad när han talar om inflammationer på symposiet. Många bra bilder där.

 

 

TIPS OM ETT FÖREDRAG OCH EN KURS SOM VI INTE ARRANGERAR

Från ett liv som elallergisk åter till ett normalt liv - 
Kerstin Sundström

FÖREDRAG
  Torsdag 16 maj,  kl. 1830 - 2030 
OBS! Lokal: Havregatan 10. Stockholm   Inträde: 250 kr, medlem 190 kr. Fika ingår. 
Kerstin Sundström
 berättar om sin väg tillbaka från elallergi!
Kerstin ramlade ihop en morgon i oktober 1997 efter en period av enorm trötthet och flera besök på sjukhus, där de inte hittade några fel på henne. Hon hade stark yrsel och huvudet var så tungt att det var svårt att orka hålla upp det. 
Efter fem månader i sängläge förstod Kerstin själv att det kanske var elöverkänslighet eftersom det gjorde ont i huvudet och örat när hon talade i telefon. "Men inte kan jag tillhöra dem", tänkte Kerstin. 
Anmälan
 senast måndag 6 maj till Carina Lingman, 073‑980 79 33 eller 
carina@lotus.st  
Varmt välkommen till en föreläsning som kan förändra ditt liv     
Ett samverkansprojekt mellan NBV och Vitalklubben Fyrklövern.
Läs mer på pdf-fil.


2-DAGARS KÄRLEKSKURS I STOCKHOLM DEN 1-2 MAJ med LENA DELLBORG. 
Ett par frågor som kanske får dig att ställa den där viktigaste frågan i livet och som gör att Du vill Hitta Din Själsfrände, Mr./Miss Right, och få koll på dina Kärleksantenner… 

*Är du Singel? 
*Är du singel - men alltför illa åtgången av tidigare relationer för att våga börja en ny relation - av rädsla att risken är stor att det blir samma eländiga visa som i senaste relation - och relationen innan och innan den…?  
*Är du i en relation, men känner dig ensam, frustrerad, oälskad och oförstådd? 
Men framför allt vill jag fråga Dig: 
Har du KOLL PÅ DINA KÄRLEKSANTENNER?
 och
Vilken är den viktigaste frågan som du vill kunna svara med ett rungande ”Ja!” på vid din dödsbädd? 

Har du en massa smärtsamma funderingar och misslyckanden kring den svårlösta gåtan med att få kärleken att fungera och hitta Den Rätte, Mr/Miss Right? 
LUGN! Du ska veta att du kan få hjälp… 
Du kan få hjälp att förändra dina egna kärleksantenner till mer högfrekventa kärleksantenner! 
Läs mer som pdf-fil.

 

 

-------------------------------------

 

FÖREDRAG OCH KURSER 

 

MARINA MUNK -  HUR SKA VI ANPASSA OSS OCH LEVA I DET NYA 13:e UNIVERSUMET 
KURS Söndag 5 maj 
kl 11.00-18.00                             Endagskurs 
Populära Marina håller en endagskurs då hon informerar vidare om människornas och jordens utveckling, t ex hur kan vi göra för att anpassa oss och leva i allt det som är så nytt, dvs det 13:e universumet som är en kristallinsk värld. 
Hur anpassar man sig till den nya helhetsenergin. Hur lever man i två världar samtidigt. 

Marina är en av dessa högt utvecklade personer som har kontakt med universum.
Marina är en klärvoajant internationellt känd ljusarbetare som arbetar bokstavligen i hela världen.
 Hon arbetar med både människor och platser runtom på jorden på mycket hög andlig nivå.  Hennes uppgift sedan lång tid är bl. a. att uppväcka människors högre medvetandekanaler. Samtidigt utgår hon från vardagens behov. Bl. a. har hon en längre tid arbetat med ett eget regnskogsprojekt i Amazonas djungler. Marina har ett mycket tätt samarbete med sina guider och kanaliserar det mesta direkt vid sina föredrag och kurser.

Det har skrivits flera böcker med/om Marina Munk, t. ex. Glädjens tid och Det stora uppdraget,
 där Jordens och människans utveckling är i centrum. Böckernas energi har enligt många läsare förändrat deras liv och att bara hålla i en bok kan ge utvecklande energi. 
Hon har skrivit flera böcker. Många säger att bara att hålla i en sådan bok kan ge höga energier.

Det går inte att exakt tala om vad kursen innehåller eftersom Marinas guider, som hon lyssnar till hela tiden, inte talar om det i förväg, men hon stödjer ofta deltagarna i deras personliga utveckling mot högre medvetande och hon vet att kursen handlar om det nya universumet och hur vi ska lära oss att leva i det. 
Kostnad 1000:-.  Det finns några platser kvar.

 


HILMA AF KLINT KANALISERANDE SINA TAVLOR – GERTRUD SANDQVIST
FÖREDRAG  Måndag 6 maj,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
I ett antal år så har vi försökt att få till det här föredraget. Först nu har vi hittat den som verkligen kan hålla föredraget på det sätt vi vill!  
Moderna Museet i Stockholm har under våren en stor utställning med Hilma af Klint.

Hilma var född 1862 och fram till 1905 målade hon traditionella porträtt och landskapsmotiv, men detta bröts tvärt av till ett helt nytt bildspråk när hon fick sitt uppdrag från andevärlden. Detta innebar att hon skulle gestalta den astrala världen, bortom det synliga, och att hennes hand var styrd av andliga mästare för att förmedla viktiga budskap till mänskligheten.

Redan kring 1879 hade Hilma af Klint deltagit i spiritistiska seanser tillsammans med en grupp kvinnor, som kallade sig för De fem, med intresse för det ockulta genomförde hon regelbundet seanser där gruppen förde bok över vilka budskap de fick. Hilma af Klint har själv beskrivit hur, under en av dessa seanser, ett andligt väsen förklarade för henne att hon skulle skapa mediumistiska målningar
Detta resulterade i att hon 1906 målade den första serien med 26 abstrakta målningar. Verken handlar inte om en ren abstraktion av färg och form för dess egen skull, utan om att gestalta det icke synliga. Hilma beskrev att hon i detta skapande hade varit ledd av en andlig dimension och att hon bara var ett medium ”Bilderna målades genom mig direkt, utan förgående teckning och med stor kraft. Jag hade ingen aning om vad bilderna skulle framställa och ändå arbetade jag fort och säkert utan att ändra ett penseldrag. Meningen med detta var att viktiga budskap skulle förmedlas genom henne till mänskligheten. Hilma menade att de visionära bilderna var tänkta att upplysa mänskligheten. Hon skapade över 1 000 verk, men hon visade aldrig under sin livstid upp sina abstrakta målningar offentligt, eftersom hon inte trodde att samtiden var mogen att förstå dem.

Dualismen framgåt ofta tydligt i Hilmas bilder, vilket påminner mycket om det österländska yin och yang och handlar om ljus och mörker, manligt och kvinnligt och den dynamik som kommer ur denna polaritet.

Gurli Lindén skriver i förordet till Enhetenbortom mångfalden, Två perspektiv på Hilma af Klints verk: ”Efter fem års arbete med Hilma af Klints texter kan jag säga att hon valde mig. Nu vet jag vad det innebär att tas i besittning av något som är större än det egna. 
Konstnären Adam Fuss skriver i 3 x Abstraction : new methods of drawing / Hilma af Klint, Emma Kunz, Agnes Martin: ”I have personally endeavored to contact Hilma af Klint through spiritguides”.Båda dessa uttalanden är okonventionella i ett konsthistoriskt sammanhang. 
Lindéns genom att hon identifierar sig med af Klint och hennes liv till den grad att hon känner sig utvald att föra fram hennes budskap. 
Fuss skriver att han tagit kontakt med af Klint genom andliga guider, han går inte in på hur detta gjordes men han upplevde att han kunde kommunicera med af Klint. Det intressanta med dessa båda citat är att de går helt i linje med Hilma af Klints liv och hennes sätt att arbeta.
Fuss skriver även att det finns något bekant med af Klints formspråk och bilder samtidigt som de känns främmande och nya. Han upplever det som om han glömt något, vilket smärtar honom och fyller honom med längtan efter att minnas.

Gertrud Sandqvist, som håller föredraget hos oss, är professor i konstens teori- och idéhistoria och är rektor för Konsthögskolan i Malmö. 
Hon är sedan länge engagerad i Hilma af Klint och har läst Hilmas dagboksanteckningar (motsvarande över 10 000 sidor). Vi har bett henne att under kvällen främst fokusera på den andliga aspekten. 
Efter föredraget kan du också gå och se den unika utställningen av tavlorna på Moderna museet, vilken pågår fram till 25/5.
 

KUNSKAPENS BOK - SOPHIA ÖRDEN
FÖREDRAG  Måndag 13 maj,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-

Kunskapens bok har som syfte att förena mänskligheten och förhöja människornas medvetande samt informera om hur det fungerar i kosmos ch universum. Många som kommer i kontakt med boken säger att det är den ultimata boken som bl a innehåller de totala frekvenserna från alla religiösa böcker som uppenbarats på vår planet (de kommer alla från samma källa i grunden). Kunskapens bok är därmed den mest kompletta boken men är ingen religion utan informerar om källan.

Informationen kanaliserades av en turkisk kvinna, Bulent Corak under 1981-1995. Boken publicerades 1995 och sprids nu från mun till mun
 då många engagerar sig kraftigt i den. Det är en sådan bok som man upptäcker ny information i varje gång man läser den, dvs den följer och påverkar ens egen utvecklingsnivå. 

Sophia Örden kom i kontakt med Kunskapens bok 2002 och kände att hon absolut ville fortsätta med den då hon hörde att den skall ha all
 kunskap som finns, både framåt och bakåt i tiden, så hon åkte till den årliga Istanbulkonferensen för att undersöka den djupare. 
Sophia anser numera att allt annat, t ex yoga, meditation och deeksha, bara är inkörsportar till Kunskapens bok, som har allt.


KÄNSELN I AURAN - EVA SVENSSON, PER-UNO FRANSSON
WORKSHOP  Måndag 20 maj,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde:250-
Vi har inte bara känsel i händer och hud utan vi har också förmåga att känna energier med händerna. Det har många lärt sig numera. Det som är mindre vanligt att man lärt sig och övat på är att känna med själva auran, känna med andra ställen än händerna, t ex bakom sig. Många har upplevt att när de av någon anledning vänt sig om så har de insett att någon står och tittar på dem, dvs det var det de kände. 
Alla har förmågan att känna med auran, men alla är inte medvetna om det. Precis som när det gäller fotboll, pianospel och språk så lär sig
 en del snabbt och blir jättebra på det medan andra får öva längre innan de kan.
Vad kan man känna med auran? T ex jordstrålningsenergier och alla möjliga olika slags levande osynliga väsens närvaro.
 
Så småningom kan
 man lära sig känna om saker känns bra eller dåligt för en, hur stämningen är i ett rum, hur andra mår m.m. Under kvällen så berättar vi om dessa saker och övar upp förmågan att känna energier med auran. 
Du får även prova på att se färger utan att alls använda ögonen. Även det kan man öva in.


ENERGIFLÖDEN I SAMVERKAN  -  ANN HENEMO
FÖREDRAG  Måndag 27 maj,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-

Det händer mycket med våra energier i dessa dagar, de påverkar oss på många sätt.
"Nya" fenomen uppstår, när vår medvetenhet höjs, vi får fler sinnen och vi blir mer sensitiva.

Ann berättar om energier
- hur de påverkar oss som människor
- hur de påverkar vår jord
- hur de påverkar kosmos
- hur vi kan arbeta i samklang med de nya energierna
- hur vi kan ta hjälp av energier för att nå "högre" kunskaper
- hur vi kan använda energier för att läka - oss själva och Moder Jord

Genom att lära dig mer om hur de olika energisystemen fungerar, i samverkan med varandra - får du ytterligare kunskap om energier. Du får större förståelse hur din fysiska kropp och dina energikroppar fungerar gentemot andra energier, t ex jordenergier, andra personers energier, dina egna energier och kosmiska energier. På detta sätt kan du balansera dig hälsomässigt, t ex genom att låta bli att ta in olika energier som inte tillhör dig och tillämpa kunskaper om hur energier påverkar dig positivt och negativt. Ann Henemo - vandrar schamanens väg - ser och arbetar med energierna -  kanaliserar kunskap om ”Den nya tidens” energier.


NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL
KURS  Fredag kväll 31 maj - söndag 2 juni
Fredag 18.45-22.00, lördag utomhus 10.30– ca 16, söndag 9-16
Alla har möjlighet att lära sig uppfatta, mäta, känna och kanske även se ”osynliga energier” för det är en mänsklig förmåga som alla har, men som de flesta tyvärr inte fått lära sig att använda.               
Vi anser att slagruta och pekare är det enklaste och snabbaste sättet att börja mäta och få överblick över alla möjliga slags energier, var de börjar, var de slutar, hur de ser ut, m.m. Vi arbetar främst med pekare. De flesta lär sig snabbt. Övning förbättrar successivt förmågan. 
Man kan mäta alla slags energier t ex jordstrålning, auror, hälsoproblem, osynliga väsen och energimönster av olika slag och successivt upptäcka nya saker. Det är ett mycket spännande område som hjälper en att utvecklas mer och mer, om man vill!

Med pendelns hjälp kan man ställa frågor som kan besvaras med ja eller nej, leta efter saker, skriva meddelanden från ”andra sidan” m.m. 
Den används för att spå, kanalisera, fråga hur det var förr, få reda på saker man inte vet, t ex ”är det här äpplet nyttigt för mig? ”. 

Att använda slagruta/pekare innebär att man alltid får tillgång till mer kunskap än ”normalt”! På kursen får du också lära dig grunderna i att hantera en pendel.

På fredagskvällen har vi teori för att under lördagen åka till en fornminnesplats i Österåker för att mäta på olika slags energier där, även de speciella energier som finns vid just fornminnesplatser (de utnyttjade dessa energier förr i tiden), så vi mäter bl a curry, hartmann, vattenåder, leylinjer, sexkantfönster(= UFO-landningsplatser m.m.)
 och härliga meditationsplatser. 
Vi mäter och känner hur kroppen reagerar på dessa platser. 
Det blir en spännande utflykt som brukar vara väldigt uppskattad!

Under kursen lär vi oss om olika slags jordstrålning och vilka sjukdomar som förknippas med det och hur växter och djur reagerar på strålningen. 
Vi lär oss att hitta ”bästa platsen för mig just nu”. 
Vi mäter på och känner på auran. Du får också lära dig tekniken för hur man kan se auran. 

Kurskompendium (29 sid), pekare, slagruta och pendel ingår 
Pris: 1.950:-, varav anmälningsavgift 300:-.


FÖREDRAG  Måndag 3 juni,  kl. 1845 Lokal: Kammakargatan 56   Inträde: 180:-
 Programmet är ej klart


GRUNDKURS I KINESIOLOGI - EVA SVENSSON
KURS  Lördag - söndag 8-9 juni, kl 9-17
Genom muskeltest får man omedelbara, precisa svar på vad kroppen reagerar på och inte, dvs. den visar vad som är problemet i kroppen och vad som behövs för att kunna avhjälpa det. 
Kinesiologi är en mycket praktisk metod som man kan använda på familjens medlemmar för att hjälpa dem med hälsan. Terapeuten har också mycket stor nytta av kinesiologi, antingen som enda metod eller tillsammans med andra. Man kan t.ex. se vad som är problemet och vilken behandlingsmetod, av alla olika man kan, som kommer att fungera på den här patienten. Därigenom får man större framgång med sina behandlingar och sparar även tid.
 
Vi går igenom kinesiologins grunder samt olika muskler, som är kopplade till varsitt organ. Dessa muskler får du lära dig att behandla, vilket påverkar hälsan. Du får lära dig 7 olika behandlingstekniker för att rätta till obalanser i kroppen och sinnet, bl. a. påverka blod- och lymfflödet, vilka bara de oftast ger kraftfulla resultat, och en stress-reduceringsteknik. 
Kinesiologi är en mycket mångsidig och effektiv behandlingsmetod.
Pris: 2.150:-, inklusive bra kurskompendium på 24 sidor.  HUR MAN STÖR AV JORDSTRÅLNING OCH EL I ETT HUS I PRAKTIKEN - PER-UNO FRANSSON

UTFLYKT
  Söndag 9 juni,  kl. 11- ca 15            Kostnad: 180:-            Adress fås vid anmälan.  Obs! Föranmälan.
Vi går hem till någon som vill ha sitt hus undersökt och avstört med avseende på  jordstrålning och el.
Vill du ha ditt hus undersökt och avstört? Först till kvarn gäller, men det behöver finnas plats i huset/lägenheten för andra deltagare att vara med och det bör vara bra kommunikationer dit. 
Övriga deltagare får var med och se, diskutera och lära sig hur man mäter upp jordstrålning i hus, vilka saker som behöver störas av och hur man gör det. 
Föranmälan behövs, så att du får adressen. Ring eller maila oss. 

FLER KURSER:

Vi planerar EN ENDAGSKURS OM BARNLÖSHET för de som har svårt att få barn. 
Birgitta Klemo
 har hjälpt långt mer än 1000 par att få barn 
med sina alternativa metoder.
 
Hon har fått många hundra tackkort med bilder på de nyfödda babiesarna hon hjälpt till att skapa!
 
Birgitta klarar även ofta av att hjälpa de som försökt ett antal gånger med IVF utan att lyckas.
På kursen får du lära dig de, enligt Birgittas mångåriga erfarenhet, vanligaste orsakerna till barnlöshet och hur man behandlar dem med alternativ
 medicin så att graviditeten kan komma igång och även fullföljas.
Birgittas undervisning är tydlig och lättförståelig. Hon ger exakta besked om hur man går till väga för att t ex få ägg att mogna i rätt tid, höja
 kvaliten på sperman, få bort underliggande dolda infektioner, vilka tillskott som behövs för att kroppen skall komma i balans etc. 
Birgitta brukar få rent otroliga lovord för sina kurser av kursdeltagarna! Hon är en karismatisk person med riktigt gedigna kunskaper, lätt att förstå
 och hon ger omgående tydliga, detaljerade svar på allehanda frågor under kursen. 
Pris: 950:-  (vilket är en bråkdel av vad många barnlösa lägger ut på att bli med barn, så varför inte prova det här som fungerat så många gånger..).
 
Anmäl ditt intresse om du vill vara med på en sådan här kurs till
 
jc@vingar.se. 

Det är tyvärr många som är oönskat barnlösa idag. 
INFORMERA GÄRNA VÄNNER SOM HAR BEHOV.

 

LOKALER OCH KOSTNADER
Föredrag
 och workshops är det ingen föranmälan till, om det inte anges speciellt, utan det är bara att komma till Kammakargatan 56 i Stockholm, 
(samma kvarter, men inte gata, som Vattumannen), 
om inget annat anges. 
Föredragen börjar där kl 18.45 och slutar 22.00, med kaffepaus i mitten.
Vi öppnar normalt dörrarna kl 18.00. Kom i tid till populära föredrag! 

Inträde för föredrag på Kammakargatan är normalt 180:- + 20 för fika för de som vill ha, om inget annat anges.
Kurser och workshops har andra priser (se respektive programpunkt)
Obs! Kurser hålls aldrig på Kammakargatan, utan adress fås vid anmälan.

ANMÄLAN OCH BETALNING

Anmälan till kurs görs genom att sätta in anmälningsavgiften på Jordstrålningscentrums pg 410 89 43 -4 och samtidigt maila eller ringa in (08-510 110 25) namn, adress och mailadress eller telefonnummer.
Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. Vi skickar bekräftelse på att du kommit med på kursen. Resterande kursavgift ska vara inbetald senast 14 dagar före kursstart.
V.v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress, e-mail och telefonnummer på inbetalningen om det går.

Anmälan är bindande tre veckor före kursstart. Det innebär att vid återbud senare än tre veckor före kursstart är du skyldig att betala hela kursavgiften p g a att våra kostnader då är fastlåsta. Avbokning skall alltid ske skriftligt och du får en skriftlig bekräftelse på den så att den gäller. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka. Du har alltid rätt att skicka någon annan i ditt ställe.

 

                                                     VÄLKOMMEN!

 

------------------------------------------------

HÄLSOTIPS
av Eva Svensson

Mjuk hud och en fungerande hjärna

Nu börjar vi med att förmedla en del hälsotips i våra nyhetsbrev.

Vi har ju hört otroligt många föredrag på Jordstrålningscentrum genom åren och en hel del har handlat om hälsa. Eva Svensson, som skriver det här, har dessutom arbetat som terapeut med kinesiologi, alternativ medicin och energier som specialiteter. Så det finns mycket bra som vi kan förmedla. Vår åsikt att det nu är tid att alla i Sverige lär sig själva en del om hur man behåller eller återfår bra hälsa, så att folk inte längre behöver vara ”offer” för vår officiella sjukvård utan kan ta hand om en del saker själva.

 

Vår sjukvård är bra på akuta bakterieinfektioner (men inte virus). 
Den är också bra när kroppsliga delar gått sönder, t ex vid benbrott, 
liksom vid akut livshotande situationer.

 

Sjukvården är tyvärr mycket dålig på att läka kroniska problem, sjukdomar och psykiska problem (vilket också ganska ofta är en diagnos man tar till när man inte hittar något annat fel). Sjukvården är också dålig på att bota våra s k folksjukdomar (hjärt/kärlproblem, högt blodryck, kolesterol, smärta, artrit, artros) m.m.  Här ägnar man sig tyvärr mest åt att dämpa symtom (kan jämföras med att sätta en ogenomskinlig tejp över oljelampan när den lyser, så man inte ser det längre, för att oljan tagit slut i bilen, dvs man tar inte bort grundproblemet, som kommer att finnas kvar och kommer att ställa till större problem framöver). 
Man säger själv att det är Sjukvård man bedriver och visar därmed att man så gott som helt saknar förebyggande hälsovårdskunskaper. 
Man arbetar inte med, och t o m förnekar, kopplingen mellan kroppens, tankarnas och psykets tillstånd utan delar upp kroppen till olika specialister som inte samarbetar på något sätt, t ex ögon, fötter, psykiatri, hjärt/kärl, neurologi. Nog vet väl alla som har sunt förnuft att man kan känna sig nere psykiskt vid bara en enkel förkylning. Man är inte bara trött av den utan livet känns inte kul just när näsan rinner som värst eller man har 39 graders feber.  Många blir sjuka och kanske t o m dör ca ett år efter att det hänt en tragedi, t ex ett dödsfall i familjen, som man inte kommit över.
Ett av de större problemen med vår officiella sjukvård är att de mediciner man använder oftast har många och stora biverkningar, vilka de alternativa medicinerna inte har.


Det finns alternativa metoder för mycket, ja faktiskt för det mesta som sjukvården inte är bra på. Många metoder, t ex örtmedicin, är hundratals, kanske tusentals år gamla. Då tog man det som fungerade bra helt enkelt. Något annat var man naturligtvis inte intresserade av.
Numera får vi tillgång till så gott som hela världens urgamla kunskaper, vilka sprids öppet via internet, kurser, m.m.  Nya metoder kommer fram hela tiden. Många är mycket effektiva, en del mindre bra.

 

Under rubriken Hälsotips så kommer vi framöver i våra nyhetsbrev skriva om en del enkla, men effektiva metoder.

 

Mjuk hud och en fungerande hjärna
Vi har alla genom åren fått läsa i åtskilliga annonser att huden skall smörjas in med bra krämer för att behålla sin fuktighet, speciellt i ansiktet. Tror nog att alla kvinnor har provat på det. Krämerna är mycket dyra och innehåller diverse ”fantastiska” medel som skall hjälpa. Jag har provat en del, och det har hjälpt, men inget resultat har blivit bestående, dvs om jag slutar med krämen så blir hyn snabbt torr igen.

Häromdagen var jag på ansiktsbehandling. Hudterapeuten kommenterade då att jag hade en ovanligt bra fuktighet i min hud för att vara i min ålder (huden blir torrare med åren). 
Jag använder nästan inte alls hudkrämer sen några år, men den är mjuk ändå. 
Det var roligt att få ”bevis” av hudterapeuten på att den metod jag använder fungerar. 

Förr hade jag alltid fnasiga, skorviga armbågar och på vintern bildades en tråkig torr hud på underbenen, den t o m krackelerade i ytan. Smörjning hjälpte bara för stunden. 
Jag hade hört talas om att man inom alternativ hälsovård talade om att man skall smörja sig inifrån istället, dvs genom att äta lämplig mat, vilken då skall innehålla de fetter som gör huden mjuk. En sommar för ca åtta år sedan blev jag trött på mina skorviga armbågar. Bestämde mig därför för att testa det alternativa sättet och tillföra fett inifrån. 
Jag åt en rejäl bit fisk varje dag, företrädesvis lax och makrill, vilka tillhör de med mest fett i. Skulle det hjälpa?

Efter en och en halv månad med dagligt fiskätande så var huden på armbågarna mjuk och har förblivit det sedan dess! 
Jag äter fortfarande mycket fisk, men nu kanske 2-3 ggr per vecka, och det räcker uppenbarligen både till len hud på ben och armbågar och även till högre fuktighet än normalt i ansiktshuden enligt hudterapeuten. 

Naturligtvis så innebär det här också att åtskilliga fler delar av min kropp, som jag inte ser, mår bättre, för att inte tala om hjärnan som till stor del består av fett, liksom levern. 

Min mamma blev kraftigt dement de sista åren. De scannade hennes hjärna och konstaterade att den hade förlorat ca 40 % av sin volym, vilket tydligen inte är så ovanligt. Hon var en av de som bantade i alla år och därför, i enlighet med Livsmedelverkets rekommendationer, åt så lite fett som möjligt. Så det är troligt (min teori) att hon åt så lite att hennes hjärna inte kunde behålla sin storlek och därmed funktioner. Så tragiskt!            

 

Bra fetter får vi främst från fisk och kokosfett. Även olivolja och smör (inte margarin) är bra. Rapsolja har man lite olika uppfattning om. Jag föreslår att du läser och lär dig mer om bra fetter på internet om du inte vet så mycket om ämnet. 
Det är lönsamt för hälsan att kunna det här om fetter!


------------------------------------------------

HJÄLP JORDEN - KLIMAT - MILJÖ

 
SKICKA HEALING

 

 Vi skickar healing till olika ställen på jorden två kvällar per vecka, onsdag och söndag. 
Tiden är alltid 19:30 - 19:45. 
Om det inte passar dig så går det att skicka mellan kl 18 och 20. 
På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. 
På söndagar till andra mål i hela världen. 

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord är värd att få en kvart eller två i veckan.
Tillsammans gör vi underverk med miljön
, klimatet och utvecklingen! 

 Kartor på målen dit vi skickar finns på: 
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se  
http://hitta.se 

Här nedan finns mål:

 

2013

DATUM

DAG

MÅL              tid gärna 19:30 - 19:45 
annars när det passar dig mellan 18 - 20.

130501

ONS

 S/ Halmstad-Laholmsbukten

130505

SÖN

 Marocko/ Rabat

 

 

 

 

 

 

 

Målområdet är: 
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen", 
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta. 
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
Hemsidan 
http://hjalpjorden.vingar.se/ 
Klickbara mål-kartlänkar och lite teknik finns på
 
http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm

-------------------------------------------


TV-TIPS

 

Vi har tagit fram bra, aktuella TV-tips, från många kanaler, om sådana saker som personer med intressen  inom det alternativa området kanske vill se, så att du slipper bläddra igenom alla TV-program själv. Vi antar att du tittar igenom de vanligaste kanalernas programtablå själv, så de har vi inte med bland tipsen.

Läs här: 
http://tv.jordstralningscentrum.se/tv-2013-11.htm 

Lätt att hitta de mest intressanta programmen här!

-----------------------------------------------

HUMOR


DE TIO BUDORDEN (som barn ser det)

1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det. (Frida, 6 år)
2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat. (Thea, 7 år)
3. Du skall bara slå någon om du absolut måste. (Henriette, 7 år)
4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg. (Oscar, 7 år)
5. Du skall vara så snäll som du kan, och annars kan du göra vad du vill. (Glenn, 6 år)
6. Du skall lyssna på din mamma, vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder. (Thomas, 7 år)
7. Du skall bevara dig väl. (Kristin, 8 år)
8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till. (Sebastian, 6 år)
9. Du skall älska Gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han visar sig inte trots att man ropar "Kom fram"! (Robin, 6 år)
10. Du skall inte begära saker av din hustru. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. (Tom, 9 år)

Själv upplevde jag som barn, vid förhör på läxan på 10 Guds bud, att en pojke i klassen citerade läxan efter bästa förmåga:  
Du skall inte bära falskt wienerbröd till din nästa. 
Det var inte roligt för honom eftersom vi skrattade länge åt detta.

 

-------------------------------------------------  

TÄNKVÄRT


Det är en märklig tillfällighet att ordet ärlighet 

utgör en väsentlig del av ordet härlighet.

Helena Rubenstein

-------------------------------------------

 


  Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum

e-mail:  jc@adante.se 
 
tel: 08 - 510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se


Tipsa gärna fler personer om vårt nyhetsbrev,
så de också får en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna och få hjälp med alternativa metoder!

Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ?