Detta blir av nån anledning inte alltid så likt mail-utskicket, både färg o typsnitt ändras osv.
Eftersom så få kollar här lägger vi inte ner tid vi saknar på att göra detta snyggt.

 

nr  13
 

1 juni  2010

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se
 
 
Gamla nummer av Slagrutenytt finns på  http://slagrutenytt.vingar.se

Vill du läsa om och ev. köpa våra produkter så kan du göra det genom hemsidan.

 

INNEHÅLL

-  LITE AV VARJE  
-  VÅRA NÄRMASTE FÖREDRAG OCH KURSER 
-  HJÄLP JORDEN 
 Hela sommarens program
-  TV-TIPS   
-  HUMOR
-  TÄNKVÄRT

 

 

cid:image003.gif@01CA1C78.9E04D310

 

LITE AV VARJE

Nu när försommaren är som vackrast känner många av oss ett påträngande behov av att gå ut i naturen och få uppleva den på nära håll.

Grönskan är så frodig så den nästan dryper! Jag gläds åt rådjur, älgar, kor och hästar, som nu får riktiga godsaker att tugga på efter vinterns torra föda. Att höra fåglarnas jublande drillar i buskarna är som  en kaskad i toner, färger och former. Vem var det nu igen som lät så där? Bäst att smyga i buskarna och se efter. Att besöka vackra lundar och  områden där mystiken gör sig påmind som en närvaro och kanske med auraseendet upptäcka de väsen som normalt döljer sig för oss där. Att få känna in platsens energier, oftast milda och behagliga, men på sina ställen med minnen efter traumer, som ligger kvar och gör det hela intrycket plötsligt obehagligt. Att ibland få möjlighet att kunna  hjälpa platsen med rening till sin ursprungliga harmoni. Att få möjlighet att besöka de vackra platser där naturens väsen själva arbetar med energier, harmoni, kommunikation och  hela systemen,  ja de platser som vi fortfarande har förmåga att uppfatta som speciella och som förr hedrades som heliga lundar. Just där finns ofta stora naturväsen, s k landskapsdevor, och vi uppfattar dem därför som magiska och påtagligt harmoniska. 
Allt detta gör naturen så nära och överväldigande för var och en som verkligen ger sig tid att uppleva det. 
Vi saknar ju förmåga att ha dessa upplevelser när vi stressar och springer runt med tankarna på andra ställen och därför bara har med oss kroppen ut. 

Om du inte tillhör dem som brukar ge dig tid till detta så föreslår vi att du går ut och slår dig ner mitt i gräset i den vackraste gläntan nu på försommaren, slappnar av så du går ner i varv och därmed befinner dig på lätt meditationsnivå. Se till så att du njuuter och känner efter i hela kroppen och med alla sinnen. Känn in känslan av mäktig närvaro i naturen. Ta in allt du känner med så många sinnen som möjligt. Känn hur solen värmer, titta på det frodiga gräset, skåda de vackra blommorna, hör hur fåglarna jublar, lukta på ett blad, smek ytan, gläd dig åt stunden. 
Ge dig själv den här tiden. Stanna kvar länge i upplevelsen och känslan ….

Dessa stunder skänker tillfredställelse i våra själar och ger fortsatt harmoni i vårt liv!

Så ta gärna till dig vanan att varje år hälsa våren välkommen så här. Då får du en god start på sommaren!


*******************

Mail:

GENMODIFIERAD MAT

Man är tydligen på väg att tillåta genmodifierad dyngmat även i Europa. Fy f-n.

 

Har tagit ställning emot genom att skriva under via den här adressen:

 http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/?cl=511688907&v=5632

 

EU har beslutat godkänna genmodifierad mat vilket även Sveriges jordbruksminister har röstat för så nu får man odla genmanipulerade grödor även i Sverige. Som vanligt kan man väl säga att EU struntar i att 60% av dess befolkning vill nåt annat, alltså att åtminstone först ta reda på  ALLA fakta innan de godkänner en så viktig lag som detta faktiskt är! MEN, som det står i texten härunder, så kan 1 miljon röster (och jag vet att vi redan är uppe i över 700 000). Tvinga EU att INTE tillåta genmanipulerad  mat förrän en grundlig och opartisk forskning skett! Var med DU också!!!

 För tro inte att världens största "livsmedelsföretag" skulle ha något annat intresse än att tjäna pengar! Dom struntar väl i om VI blir sjuka av  deras gifter! Klipp ur det här nedan och sprid det till ALLA du känner, för varje röst räknas och är enormt viktig i den här kampen mot att  företag ska få världsmonopol på inte bara vår föda, utan de vill även styra vad vi äter!!!

 

Gå in och gör din röst hörd!!

 

Skriv under du också om du är mot genmanipulerad mat i Sverige !!

Om vi kommer upp i 1 miljon röster så får EU inte tillåta

 

L

*******************

Kort information om begränsningar i våra möjligheter att ta eget ansvar för våran hälsa.

 

Näringsbehandling inom EU 2010


Hej, för er som kanske missat detta så vill jag på detta vis helt kort informera lite om vad som hänt på kosttillskottssidan nu 2010. EU införde nämligen ett nytt kosttillskottsdirektiv 2002 som efter en del stötande och blötande nu vunnit "laga kraft". Resultatet är ganska nedslående för oss om vet hur viktigt mineral- och vitaminintaget är för kroppen. Samtidigt har det kommit en mycket intressant sammanställning av U.S. National Poison Data System som visar att under hela 2008 så avled inte en enda person i USA som ett resultat av kosttillskott. 

Orsaker till dödsfall

 

Vi vet att vanlig mat skördar mängder med offer varje år då människor dör av allehanda överkänslighetsreaktioner - men rena kosttillskott är i förhållande till vanlig mat extremt säkra.

I USA dör över hundratusen personer varje år av "mediciner" utskrivna av en läkare. I Sverige tror man det rör sig om ca 5000 personer. Mediciner som ger så starka biverkningar att man helt enkelt avlider som en följd av intaget. Den industri som står för dessa dödsfall är samma industri som via omfattande lobbyingaktiviteter lurar politiker att tro att kosttillskott i form av vitaminer och mineraler är livsfarliga och måste regleras både till form och till mängd.

 

Detta är bara korrumperat humbug och det bevisas av bland annat ovanstående sammanställning. Kosttillskott är nämligen bara farligt för en enda sak - och det är för läkemedelsindustrin. Därav lägger man stora pengar på att få bort konkurrerande näringsämnen som förstör affärsverksamheten. Näringsämnen håller nämligen människor friska och ifrån allt vad "läkemedel" heter.

Läs mer i detalj om sammanställningen här:
 
 
http://secretsofnaturalhealing.blogspot.com/2010/01/no-deaths-from-vitamins-minerals-amino.html

 

Med vänlig hälsning 
O

*******************

 

En artikel om mobiltelefoner:
Mobiltelefon ökar risken för hjärntumör

http://www.epochtimes.se/articles/2009/08/27/17713.html

 

VÅRA NÄRMASTE FÖREDRAG OCH KURSER

 

Alla föredrag är på Kammakargatan 56 klockan 18 45 - 22 00. . Föredragen kostar 100:-. Fika  20:- för de som vill. 
Kurslokalerna varierar, men är oftast centralt i Stockholm. 
Ändringar och tillägg i programmet meddelas på hemsidan och i vårt Nyhetsbrev.

 


MEDITATIONSKVÄLL Fredag 4 juni kl. 1845

 
Sten Larsson återkommer som ledare för tredje gången, på allas begäran.
Vi får lära oss så intressanta metoder av honom!
 Föranmälan. Kostnad 90:-

THE POWER OF MIND – ATT ANVÄNDA SINNETS KRAFT
 - JAN-ÅKE BJÖRCK

KURS  Lördag - söndag 5-6 juni.

The Power of Mind är en metod i mental träning som ger dig hälsa, lycka och framgång. 

Du får helt enkelt en bruksanvisning till hur du på bästa sätt kan använda ditt eget hjärta och din egen hjärna så att du fungerar som du önskar.

Kursen kommer att ge dig en bas för hälsosamma och positiva tillstånd och skapar på så vis önskvärda beteenden.

Du kommer att hålla din kropp frisk och intuitivt uppmärksamma sådant som hör till det du önskar. Detta i sin tur ger en förmåga att ta vara på de möjligheter som alltid finns här och nu.

Med andra ord så kommer du att få ett bättre flyt i tillvaron genom att bli bättre på att fatta beslut, kommunicera, få en bättre kontroll över dig själv, finna ditt rätta jag och öka din förmåga när det gäller stresshantering och kreativitet.

Du kan även använda ”The Power of  Mind” till att få bort hämmande saker, såsom rökning, fobier, övervikt, relationsproblem, obeslutsamhet och trötthet. 

Dessutom kommer du att få förbättrad minnesteknik, inlärningsförmåga, koncentration, entusiasm, vitalitet och driftighet.

I kursen lär du dig att programmera dig själv, du kommer att möta en ny dimension som ger dig oändliga möjligheter och resultat du inte vågat drömma om.

I denna kurs fokuserar vi på stresshantering, relationer, pengaflöde och målsättning inom dessa områden.

Kursledaren är ingenjör, civilekonom och har en lång bakgrund inom internationellt affärsliv. Han är också instruktör inom mental träning, NLP-tränare, ICC-coach och certifierad tränare inom Silva Ultramind. 
Mer kursinfo finns på hemsidan www.jordstralningscentrum.se under fliken ”Kurser” till vänster.

 

 

Vårens sista föredrag:

HJÄLP TILL DEN NYA MÄNNISKANS FÖDELSE

 – ULLA ANDEREN och GARY KENDALL          OBS! Svenska och engelska

FÖREDRAG  Måndag 7 juni kl. 1845  Lokal: Kammakargatan 56

Ulla och Gary berättar om att deras guider nu säger att ankomsten av den Nya Jorden är säker. Den har låsts och sker nu automatiskt, men människornas specifika utveckling ligger fortfarande i våra händer.

Ulla och Gary reser runt jorden och återaktiverat ljusplatser under ledning av de Uppstigna Mästarna.

Giza, Titicaca-sjön, Bali, Cape Town, Mount Kilimanjaro, Sri Lanka och flera andra  platser har kontaktats i ett världsomspännande nät, medan gamla förbindelser till andra stjärnsystem har öppnats och rensats. 
Föredraget hålls på både svenska och engelska.

 

GRUNDKURS I KINESIOLOGI

KURS  Lördag - söndag 12-13 juni.

Vi har också kurser i Mental Kinesiologi samt Näringstest med kinesiologi (16-17/10).

Mer kursinfo finns på hemsidan www.jordstralningscentrum.se under fliken ”Kurser” till vänster.

 

GÖR DIN EGEN ÖRTMEDICIN  –  ANN-KRISTIN NILSSON 

KURS I ORSA  Lördag - söndag 10-11 juli

Vi planerar en örthelg i Orsa under sommaren.

Efter en genomgång så går vi ut och samlar örter under Ann-Kristins ledning.

Sedan får vi lära oss hur man torkar och använder dem i medicinskt syfte, 
t. ex. mot förkylning, bihåleproblem, sår, som febernedsättande, för slemhinnor, 
sömnproblem och åderbråck, tandkött och hosta. 
Vi lär oss också lite om hur vi kan använda växter till mat och kryddor.
 
r kursinfo finns på hemsidan www.jordstralningscentrum.se under fliken ”Kurser” till vänster.

 

 

VÄLKOMMEN!OBS! Ingen föranmälan till föredrag, 
men ibland kan det vara många som kommer och i värsta fall kan det bli fullt, så kom i tid till populära föredrag.
Inträde 
100:-. Fika 20:- om du vill ha (kaffe/te och bred smörgås själv).

 Läs mer om kurserna och övriga villkor under  
respektive kurs på hemsidan  
www.jordstralningscentrum.se

PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:- och dagskurser kostar 1.150:-, men det kan variera (se respektive kurs på hemsidan).

ANMÄLAN TILL KURS

Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se, ringa 08-510 110 25 ( säkrast kl 08-10) eller sätta in anmälningsavgiften på plusgirot.   
Skriv namn och adress. Vi skickar bekräftelse.

Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4  
Läs mer på hemsidan om anmälning, avbokningsregler m.m. under fliken ”Kurser” till vänster.HJÄLP JORDEN - KLIMAT - MILJÖ
 SKICKA HEALING
 

Lite uppföljning:
Vi hade i förväg fått plats och tid för ett Hjälp Jorden-mål mycket nära den aktiva isländska vulkanen. 
Något dygn efter sändning rapporterades från isländska geologer ”att vulkanens aktivitet gått ner oerhört”. 
Vid förra utbrottet som pågick 13 månader förekom dock uppehåll, så det kan ju vara tillfälligheter. 
Vid Svenska Slagruteförbundets årsmöte rapporterades ett annat märkligt fall med flyttad och styrkeändrad  ”jordbävningsaktivitet”…

 Hela sommarens program!

 Vi  skickar healing till olika ställen på jorden två kvällar per vecka, onsdag och söndag. 
Tiden är alltid 19:30 - 19:45. 
Om det inte passar dig så går det att skicka mellan kl 18 och 20. 

På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar till andra mål i hela världen. 
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar.   

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord 
är värd att få en kvart eller två i veckan
.


Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet! 

 Kartor på målen dit vi skickar finns på: 
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se  
http://hitta.se
 
 

OBS! SMS-påminnelse i SMS-Slagrutenytt, se nedan. 50:- räcker ca 1 år.

Här nedan finns mål:

2010

 

 

DATUM

DAG

MÅL              tid gärna 19:30 - 19:45 annars när det passar dig mellan 18 - 20.

 

 

   

Nedan finns många sjöar och floder, vilka är
viktiga uppdrag vi fått för att vattnet är viktigt och 
dessa utvalda platser påverkar stora delar av Moder Jord.
Detta sker i samarbete med större naturväsen, 
inte utomjordiska källor som av maktskäl vill ha sina energier där…

   Vi har också fått veta 
   att det är allt viktigare att vi tänker på vi äter och
   att vi dricker tillräckligt av rätt sort.
   Bäst är VATTEN av bra kvalitet som inte dränerar dig på energi. 
   Kommunalt vatten liksom köpt flaskvatten är nästan alltid energilöst, 
   ge det energi genom t ex PlusMinus-virvlare, BIOS-bricka, Purpurplatta, Healing etc...
   Sedan ska man inte skölja ner maten utan tugga den 
   så många gånger att den flyter ner i magen utan hjälp av t ex dryck.
   Du mår bäst av kroppstempererat vatten, 
   börja dagen med ett stort glas minst 30 min före frukost.
   Ha gärna nån cl konc citron- eller lime-juice i glaset, det gör det pH-vänligare 
   och tillsätt lite himalayasalt, en kvarts tesked i glaset räcker.
   Blanda gärna iordning en liter i taget och låt det stå över natten på t ex en purpurplatta.

 

 

     

 

 

100602

ONS

FIN/ Kristinestad Österfjärden

 

 

100606

SÖN

USA/ New Orleans o havet utanför

 

 

100609

ONS

N/ Stavanger-Eigersund

 

 

100613

SÖN

Ungern/ Budapest

 

 

100616

ONS

DK/ Fakse Bugt

 

 

100620

SÖN

Argentina/ Buenos Aires

 

 

100623

ONS

S/ Barsebäck

 

 

100627

SÖN

Australien/ Canberra Tasmanien

 

 

100630

ONS

N/ Bodö

 

 

       

 

100711

SÖN

USA/ Oklahoma

 

 

100714

ONS

ISL/ Isafjördur NV Island

 

 

100718

SÖN

Bolivia/ La Paz

 

 

100721

ONS

S/ Forsmark

 

 

100725

SÖN

Afghanistan/ Kandahar

 

 

100728

ONS

S/ Varberg-Ringhals

 

 

       

 

100801

SÖN

Brasilien/ Rio de Janeiro

 

 

100804

ONS

N/ Tromsö

 

 

100808

SÖN

Spanien/ Madrid

 

 

100811

ONS

Litauen/ Klaipèda o Östersjön västerut

 

 

100815

SÖN

Grekland/ Athen

 

 

100818

ONS

DK/ Als och vattnen runt

 

 

100822

SÖN

Australien/ V delen runt Perth

 

 

100825

ONS

N/ Nordkapp

 

 

100829

SÖN

Indien/ Dharamsala

 

 

             

 

                       

 

 Målområdet är: 
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen", 
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta. 
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
Hemsidan 
http://hjalpjorden.vingar.se/ 
Klickbara mål-kartlänkar och lite teknik finns på 
http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm     

 


TV-TIPS  

Aktuella TV-tips om sådant som kan intressera personer med intressen 
inom det alternativa området finns här:

 http://tv.jordstralningscentrum.se/tv-2010-13.htm 

FREDAG 4 juni

 

National Geographic - 20:00

Är det sant?

Ufon. Existerar verkligen ufon och utomjordningar eller har vi sett för många science fiction-filmer?. 
Vi analyserar bevisen tillsammans med astronomer, psykologer – och en svampexpert. [5007452]

 

Ni som hörde Jüri Linas UFO-föredrag hos oss fick  höra ungefär dessa exempel på hur myndigheters experter förklarar UFO:

Ett samhälle hade haft UFO-besök och det syntes mitt i byn och sköt bl a någon sorts laser(?)-strålar som gjorde hål i flera fönsterrutor runt om i olika riktningar. UFOt låg på mycket låg höjd.

Officiell förklaring kom snart:

Man hade sett planeten Venus.
Den som kunde tänka efter lite kunde ev invända mot 
att UFOt hade sönder fönsterrutor i olika riktningar,
att man såg UFOt i olika riktningar beroende på var i byn man befann sig.

Men de dumma byinnevånarna hade ju inga titlar och begrep inget…


Vid ett annat tillfälle hade man sett ett UFO och många hade noga antecknat riktning och vilka minuter man såg vad.
Då sa experterna att folket i den byn beskådat en raket-/satellit-uppskjutning.
En petitess (?) var som någon påpekade att raketen skickades iväg först en och en halv timme senare…

 

Jüri har många intressanta exempel i sin UFO-bok.

De böcker han hade med sig på föredraget tog slut men den går att köpa från honom.

Kolla hans hemsida:

http://www.jyrilina.com/ 
… där ni kan läsa ett spännande utdrag från boken.

Den kostar bara 120 att få hemskickad om man betalar till hans bankkonto.

Skicka gärna samtidigt mail med namn och adress och från vilket konto ni betalade.
Vi har märkt att det inte alltid funkar och man får inte tillräckligt många positioner att skriva namn + adress + vad man önskar.HUMOR

 

Faran med att handla på IKEA

En ung nygift kvinna hade varit och inhandlat en garderob på IKEA. När hon kom hem började hon att montera upp den.

Utanför hennes fönster fanns en busshållplats.
Precis när hon var klar med garderoben körde bussen förbi och garderoben föll ihop.
Hon kliade sig lite i huvudet och monterade sedan ihop den igen.
Strax därpå kom nästa buss, och garderoben föll ihop som ett korthus.

Hon ringde då till IKEA och talade om vad som hänt. De lovade att skicka dit en kille som kunde fixa det.
Montören kom dit och fick ihop garderoben. Men precis när den var färdigmonterad igen så kom bussen och garderoben föll ihop.

När han för andra gången fått ihop garderoben gick han in och ställde sig i den för att se vad det var som egentligen hände.

Just då kom kvinnans make hem. Han var nyfiken på hur garderoben som hans fru hade inhandlat såg ut, och stegade in i rummet där garderoben stod.
När han beundrat den, öppnade han garderobsdörren för att se hur den såg ut på insidan.

Maken och montören tittade ett ögonblick på varandra och sedan sa montören:
'Du tror väl inte mig, men jag står faktiskt här och väntar på bussen.'

 

 

 

Är du pensionär?

 

Folk som arbetar frågar ofta pensionärer, vad de får tiden till att gå med? 
 
OK, härom da´n åkte jag och min fru in till stan och handlade i en affär.   
Vi var där bara i fem minuter, och när vi kom ut höll en polis på att skriva en parkeringsbot. 
Vi gick fram till honom och sa: ”Hej! tänk om du skulle visa lite hänsyn och ge oss pensionärer en chans”. 

  

Han ignorerade oss och fortsatte med att skriva boten. Jag kallade honom Nazistsvin. 
Han stirrade på mig och började skriva en ny bot för att ha slitna däck. Min fru kallade honom för dumhuvud. 
Han skrev färdigt bot nummer två och satte den under fönstertorkaren tillsammans med den första. 
Så började han skriva en tredje bot. 
Det fortsatte cirka 20 minuter, ju mer vi förnärmade honom desto fler böter skrev han. 
Personligen brydde vi oss inte alls om det. Det var inte vår bil.

Vi kom nämligen in till sta´n med buss. 

Vi försöker att ha det lite roligt varje dag nu, när vi har gått på pension. Det är viktigt i vår ålder.

 

 

TÄNKVÄRT

 

Detta är något tänkvärt och klokt,
som är värt minst de 36 sekunder det tog att ladda in:

http://kul.adante.se/Livet.pps

 

-== * ==-    -== * ==-    -== * ==-    -== * ==-    -== * ==-    -== * ==-    -== * ==-

 

 

DE TRE LIVSOMRÅDENA

 - MEDITATION, RELATIONER OCH KREATIVITET

 

  

Ett utdrag ur Swami Dhyan Gitens bok 
Meditationens Sång - Om meditation, relationer och andlig kreativitet (Solrosens förlag, 2001)

 

Vad är de tre livsområdena? 
Hur relaterar de tre livsområdena till varandra?

Dessa tre livsområden beskriver de tre områden i livet, som skapar ett kreativt, tillfredsställande och harmoniskt liv när de fungerar i en harmonisk balans och enhet. Dessa tre livsområden beskriver också en balans mellan den inre och yttre världen, som ömsesidigt relaterar till och berikar varandra. 
Dessa tre livsområden är meditation, relationer och kreativitet.

Det första livsområdet är meditation, som handlar om att skapa en medveten relation till sig själv och att upptäcka det inre varandet, det autentiska självet, den meditativa kvaliteten inuti, den inre källan till kärlek och sanning.

Det andra livsområdet är relationer, som handlar om att lära oss leva vår kärlek och sanning i relation till andra människor. Detta livsområde handlar om att lära oss relatera till andra utifrån vårt inre varande, från vårt autentiska själv. Det handlar om att lära oss relatera till andra i kärlek, glädje, tillit, accepterande, vänskap, medkänsla, uppriktighet och frihet. Detta livsområde handlar om att lära oss att våra relationer inte är en boja, utan en möjlighet att följa vårt hjärtas viskningar. Detta livsområde handlar också om att utveckla och omfamna våra manliga och kvinnliga sidor, så att ingendera sidan vinner eller dominerar över den andra. Det är då kärlekens gnista antänds naturligt i oss.

Det tredje livsområdet är kreativitet, som handlar om att lära oss följa vårt inres viskningar i kreativitet. Detta livsområde handlar om att lära oss uttrycka vår kärlek, glädje, intelligens och passion i kreativitet. Detta livsområde handlar också om att upptäcka det yrkesområde, som vi älskar att uttrycka vår kreativitet genom och som skapar en djup känsla av glädje, mening och tillfredsställelse inom oss.

Det finns grundläggande tre olika sätt att relatera till de tre livsområdena:

Att välja att enbart fokusera på ett livsområde
Att balansera mellan två livsområden och att utesluta det tredje livsområdet
Att utveckla en fungerande balans och harmoni mellan alla tre livsområden

1. Att välja att enbart fokusera på ett livsområde

Att enbart fokusera på ett livsområde för att uttrycka hela vår kreativitet innebär att vi begränsar oss i att utveckla och uttrycka alla aspekter av vårt totala varande.

Att enbart lägga tonvikten vid att utveckla meditation i vårt liv gör att den meditativa kvaliteten inte kan tillåtas att utvecklas och genomsyra både våra relationer och vår kreativitet. 

Att enbart fokusera på relationer gör att man missar både relationen till sig själv och relationen till kreativitet. Det gör också att man bygger upp hela sitt liv runt en annan person.

Att enbart välja att fokusera på kreativitet skapar en mekanisk arbetsnarkoman, som missar både relationen till sig själv och relationen till andra människor. Det skapar en person som bygger upp hela sin identitet på vad han gör, i stället på vad han är. Det skapar också en ensam och isolerad person.

2. Att balansera mellan två livsområden och att utesluta det tredje livsområdet

Att välja att balansera mellan två livsområden och att utesluta det tredje livsområdet skapar tre olika positioner:

Balansen Meditation/Relationer skapar en relation till sig själv och en relation till andra människor, men den är fortfarande begränsad genom att man inte utvecklar sin egen kreativitet och sina inneboende talanger, färdigheter och gåvor. Ju fler aspekter av vårt totala varande som vi utvecklar, ju rikare och tillfredsställande blir vårt liv. Positionen Meditation/Relationer beskriver också hur vi relaterar till de två polerna ensamhet, att vara med oss själva, och kärlek, att vara och relatera med andra, i vårt liv.

 Den andra positionen Meditation/Kreativitet innebär en relation till sig själv och en relation till sin egen kreativitet, men den utesluter relationer med andra människor i vårt liv. Denna position kan vara mycket kreativ, men den kan också utesluta kärlek och stöd från andra människor i vårt liv. Detta är också en position som kan vara kreativ under en kortare tid t ex när vi har avslutat en relation och behöver tid och utrymme att vara med oss själva och upptäcka vår egen kreativitet.

 Den tredje positionen Relationer/Kreativitet är nog det vanligaste valet i Västvärlden, där fokus ligger på aktivitet och den yttre världen. Denna position innebär en relation till andra och en relation till kreativitet, men den utesluter den grundläggande relationen till sig själv. För att bedöma en individs allmänna funktionsnivå, så brukar också västerländska psykologer använda kriterierna hur en individs relationer och hur en individs arbetssituation ser ut. Problemet med denna position är att den beskriver en individ som har hela sitt fokus riktat utåt mot den yttre världen, medan han egentligen inte vet vem han är. Alla problem i västvärlden kan grundläggande spåras tillbaka till denna position, där hela fokus ligger på den yttre världen och en balans mellan den inre och yttre världen saknas. Denna position är ungefär som att bara försöka andas ut, utan att andas in igen.

3. Att utveckla en fungerande balans och harmoni mellan alla tre livsområden

Att utveckla en fungerande balans och harmoni mellan alla tre livsområdena skapar de bästa förutsättningarna för ett kreativt, tillfredsställande och harmoniskt liv. Naturligtvis kan ett visst livsområde dominera under en viss period t ex om man avslutar en relation så kan man i stället lägga tonvikten på att använda sin frihet till att vara kreativ.
De flesta människor har bara utvecklat relationer och kreativitet i sitt liv. För att utveckla en balans mellan alla tre livsområdena, så behöver en individ ha utvecklat hjärtats medveten-hetsnivå. Hjärtat är dörren till att utveckla en balans mellan den inre och den yttre världen.

_______________________________________________________

 

Läs mer:

 

GITEN EVERYWHERE

 

Official website of spiritual teacher Swami Dhyan Giten

www.giten.net 

 

 

Facebook

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=18920847531&id=501488158&view=user#/group.php?gid=18920847531 

 

 

MySpace

www.myspace.com/swamidhyangiten 

 

 

Selfgrowth - Expertpage

http://www.selfgrowth.com/experts/giten_swami_dhyan.html

 

 

Digg

http://digg.com/users/SwamiDhyanGiten

 

 

Twitter

http://twitter.com/SwamiDhyanGiten

 

 

 

Gå ut NU i dagarna  och NJUUUT av försommaren
- för NU är det som vackrast på hela året!

 önskas er av
Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum

e-mail:  jc@adante.se 
 
tel: 08 - 510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se


Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också får en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!

Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ?

 

 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående