nr  3
  24 januari 2009  

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns på http://slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit så fort vi hinner.  


 

  

Hej!

Den här veckans föredrag hos Jordstrålningscentrum har varit riktiga höjdare! Hoppas du tillhör de som var där, så att du inte missade dem.
För er andra kommer en sammanfattning av det första föredraget:
Vi började i måndags  med föredraget ”År 2009 ur ett astrologiskt perspektiv”. Thomas Jönsson förklarade förutsättningarna för året. Och det är inte konstigt att många känner att saker förändras nu, och det snabbt. Vi är sedan länge på väg in i Vattumannens tidsålder och det kan föra med sig en hel del. Det som utmärker Vattumannens tidsålder är att fokus går från ledarna till ”gräsrötterna” dvs folket (var och ens kraft är viktig för helheten). I Vattumannens tidsålder kan vi skapa våra egna liv och strukturer, som passar oss, och behöver inte leta efter ledare som kan ge oss, dvs. ”gräsrötterna ” styr utvecklingen. Var och en blir sin egen ledare.

Pluto står nu i Stenbocken fram till 2023 och står då för avslöjanden av korruption och andra dolda saker. Det gör att alla strukturer rensas ut och skakar av sig på djupet under en starkt omvälvande tid. Allt ruttet kommer fram,  och de som har dolda agendor får det besvärligt och kan avslöjas inför alla. Thomas visade och förklarade att planeterna Saturnus och Uranus, som till mycket är varandras motsats, nu står mitt emot varandra under ett par år och därför utmanar varandras kännetecken. Det innebär att  man känner av och påverkas starkt av bådas motsatta natur. Då blir det kaos och förändringar! Saturnus är den som styrt oss länge och innehåller ledord som: struktur, stabilitet, saklighet, kontroll ,ambition,  hierarkier, tradition.  När nu Uranus står mittemot så utmanas detta och även Uranus ledord gör sig gällande i samhället: frihet, intuition, kreativitet, splittring, idealism, förnyelse, gränsöverskridande, gräsrötter, framtidstro.
Så nog ser det ut som en period med troligtvis stora förändringar!

Är det bra eller dåligt? Ja det är inte så lätt att bedöma. Främst är det så att vi inte kan göra något åt att det förändras (universum snurrar på utan vår inverkan) utan vi kan bara följa med i förändringarna. Varje år har sin förändring,  ja t o m varje dag. Det har vi ju levt med hela tiden förut, så där är det ingen skillnad.

Skillnaden är att vi genom att vara medvetna om vad som pågår har större möjlighet att acceptera de saker vi känner och det som händer runt oss. Vi har större möjlighet att genom vår medvetenhet om detta förändra oss själva och vår omgivning på ett passande sätt och då styra i en för oss lämplig riktning. Det är viktigt att vi tittar på våra egna skuggsidor för Pluto tar fram våra rädslor och blockeringar och skapar kaos. Det är viktigt för oss att skala av illusioner och nollställa oss, då vänder det för oss och ljusnar.

En förändring är alltid lättare att acceptera om man känner till att det är så.
För en förändring innebär alltid att man måste släppa delar av det gamla invanda och därmed också ofta det som man uppfattar som det trygga.

Släpper man inte frivilligt så tvingas man ofta till det på ett eller annat sätt. Därför uppfattar många en sådan period som mycket svår och besvärlig.
Jag kanske inte vill släppa delar av mina gamla vanor, prylar, tankar och miljö! Och det är inte jag som bestämmer vilka som skall släppas!

För den som är öppen till sinnet är det naturligtvis lättare. Men det ligger i den mänskliga naturen att vilja hålla fast vid det gamla, för det är ett sätt att inte utsätta sig för den ev fara som det nya kan innebära, så vår överlevnadsinstinkt säger ofta åt oss att fortsätta med det gamla. Hur många är det inte som fortsätter med gamla, egentligen dåliga vanor/relationer/tankar, sådana man själv inser att man egentligen borde förändra men ändå inte gör?

Så, blir vi nu mer eller mindre tvungna att förändra oss så har det ju en otroligt lovande potential i sig!
När något gammalt försvinner så inträder ju alltid något nytt. Alltid.
För livet kan aldrig var helt tomt, eftersom allt är energi och energi finns alltid där.

Så det är upp till oss själva, dvs var och en av oss, vad vi vill fylla hålen med, de som blir när vi släpper det gamla.
Vi har all världens möjlighet att i varje sekund påverka vårt framtida liv. Varje nytt beslut påverkar vårt framtida liv. Så se till att de är bra!

Är det nu så att Vattumannen mer och mer gör sig gällande, allteftersom vi kommer in i den tidsålder, och dessutom Uranus nu står mittemot Saturnus ett par år innan de börjar smälta samman igen, så vet vi förutsättningarna.
Vi kan inte stå emot förändringarna och om vi försöker så kommer vi få stora problem.

Men styr själv så blir du inte tvingad! Se, känn in,  vad du behöver göra dig av med, vilka tankar, normer, vardagliga saker har du nu möjlighet att förbättra? Vad gömmer du som behöver komma fram i ljuset för att släppas? För naturligtvis blir det bättre än förut, om du själv står vid rodret av din skuta, följer energierna och har ett mål med vart du styr!

Förändringen tider är ALLTID till det bättre om man så önskar OCH arbetar aktivt för det, dvs GÖR något åt det. Men det kan vara ganska stökigt och besvärligt  innan man är klar med det.


Så fundera på vad du behöver släppa och vad du vill förändra.


Vår uppfattning är att alla i en sådan här förändringsperiod då det ser ut som om ledarnas roll minskar och ”gräsrötterna” får mer att säga till om i framtiden också innebär ett par andra saker:

Vi måste, var och en, ta mer ansvar för oss själva och vår omgivning.

Har man en ledare/chef så säger de ofta  till vad som skall göras och tar också ansvaret om det blir fel.
Bestämmer man själv så får man också själv ta hela ansvaret. Det finns ingen annan att skylla på.

Vi måste därför utveckla vår förmåga att veta vad som är riktigt för oss att göra.
Enda vettiga sättet att göra det anser vi vara att utveckla kontakten med vårt inre, med vårt högre jag. Då kan vi fatta kloka beslut som tjänar många och inte förstör på olika sätt, som många av dagens ekonomiska kortsiktiga beslut gör.
Indianer funderar vad som händer i 8 generationer framåt innan de fattar beslut!

När vi alla t ex inser att allt hör ihop i en Enhet så kommer vi alla vara försiktiga med att förstöra jorden och miljön, eftersom vi då också inser att vi förstör för oss själva.

När vi inser att freden på jorden börjar med att man själv skapar fred i sitt inre, då kan vi börja få riktig fred på jorden.

Det verkar sammanfattningsvis som om astrologin också förutspår starkt förändrade tider, liksom Mayakalendern och andra spådomar.

Förändringar som är till det bättre mottager vi gärna!

Och vi tror faktiskt att alla som medvetet går in i denna period och är villiga att ändra på både det ena och det andra, till allas bästa, har stora möjligheter att komma ut ur den, både visare och mer utvecklade än förut.
 

En sak som blir viktig nu är att förbättra kontakten med sitt inre. Se till att lära sig att få vägledning från sitt inre och från kärleksfulla guider. Lära sig att intuitivt känna vad som är bra och dåligt, att känna in olika saker och deras energier. Känns energierna goda eller inte?

Allt detta går att öva sig på. Det finns många böcker som beskriver vad man kan göra och hur.

Här på Jordstrålningscentrum har vi många föredrag och kurser i dessa och liknande ämnen. Det finns många andra som håller kurser på olika håll i landet.
Sök dig fram till de lärare du känner för. Lär dig teknikerna och börja öva.

Vårt förslag är att du börjar utveckla din medialitet, dvs. öka intuitionen, kunna känna in energier, kunna ta kontakt med andar, höra vad andarna säger (kanalisera).

Hos oss hittar du en kurs i Kanalisering med Carina Hultqvist 21-22/2.
Vi har en Mediumutbildning, som långt fler än blivande Medier har stor nytta av. Här har du möjlighet att under 4 helgkurser, med en tids mellanrum mellan varje, få träna diverse av dina outvecklade förmågor, mycket intuition och energiinkännande av olika slag.
Vi har just avslutat förra årets  Mediumutbildningskurs och de som gått den har haft en enorm utveckling under året! De har ökat sina förmågor oerhört!
Ann-Kristins Nilssons nästa Meidumkurs börjar också 21-22/2.  Du kan läsa mer om dem i programmet nedan.

 

  INNEHÅLL  

 

- TAPPAT MOBILCHIP I DECEMBER
-
 HJÄLP JORDEN   
-
 FÖREDRAG  t o m 15 mars  OBS! SNABB PROGRAMÄNDRING (2/2)

- KURSER t o m 15 mars 
-
 HUMOR    

- TV-TIPS   Glöm inte att regelbundet kolla TV-tipsen, det finns många pärlor! 

TÄNKVÄRT   

 

 

 TAPPAT MOBILCHIP I DECEMBER

 Någon, troligen en dam, som troligen köpte BIOS-bricka till sin mobiltelefon på föredrag i december,
tappade sitt lilla ”chip” på golvet. Numret är troligen 070 - 010 074 …
Det finns inte på eniro/hitta och det är kodlåst, så vi kunde inte ringa och spåra ägaren.

 

 

HJÄLP JORDEN: SKICKA HEALING 

Hjälp Jorden!
Om du tycker att Moder Jords hälsa är värt en kvart i veckan:
Hjälp oss skicka positiva tankar/avstånds-healing till Moder Jord!
Det ersätter inte det som våra politiker, företag m fl låter bli att göra,
utan är ett komplement.
 

 

Vi  skickar healing  två kvällar per vecka, onsdag och söndag. 
Tiden är alltid 19:30 - 19:45.
Om det inte passar dig kör mellan kl 18 och 20. 

På onsdagar skickar vi främst till mer lokala mål i Norden. På söndagar till andra mål i hela världen.
Där kommer även internationella grupper att medverka och skicka healing och positiva tankar.   
Hemsidan 
http://hjalpjorden.se är under uppdatering, 
Tips för att skicka och målområden med kartlänk finns på http://slagrutenytt.vingar.se/HJ-aktiviteter.htm     

Hoppas att du tycker att vår framtid och Moder Jord
är värd att få en kvart eller två i veckan 

Tillsammans gör vi underverk med miljön och klimatet! 


 Kartor finns på:
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl 
http://eniro.se 
http://hitta.se
 
Målområdet är:
nämnda orter och ungefär det kartan visar runt om.  
S = Sverige, N = Norge, DK = Danmark, FIN = Finland  
På kartan kan du kryss-klicka bort den obligatoriska vita "lappen",
du kan växla mellan kartbild som passar dig, vanlig kartbild, satellitfoto eller natur/grund-karta.
Du kan zooma dig ut och in. Skicka ungefär till det beskrivna målet och kartbilden. 
 
 Fel! Inget filnamn angivet.


Hemsidan http://hjalpjorden.se är under uppdatering,
men mål finns på
http://slagrutenytt.vingar.se
Här är de närmaste:
  

 

 

 FÖREDRAG  t o m mitten av mars


HUR KAN DU NÅ DIN INRE KUNSKAP? – ANN-KRISTIN NILSSON
FÖREDRAG Måndag 26 januari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Lyssna på alla signaler som kommer till dig. Man bör inte förneka dem. Då kan man undvika misstag och slippa göra fel mot sig själv. Ann-Kristin talar om hur man kan göra för att lyssna, men berättar också om episoder där hon negligerat signaler och känslor hon fått och hur det gått på tok då. Hon kommer också att berätta om sin väg till att bli ett synskt medium och healer. Möjlighet till frågor.
Ann-Kristin återkommer 21-22 februari med första delen av Grundutbildningskurs till Medium.

 

Ann-Kristin erbjuder privata konsultationer kring:  arbete, ekonomi, hälsa, relationer, tidigare liv, nutid och framtid,
lossa egna blockeringar för att gå vidare, privata seanser.
Kostnad 600:-/tim (du får kassettband).
Ann-Kristin letar också efter borttappade saker och försvunna djur, kostnad 200:-. Tel.nr: 073 - 967 99 45
   

 

OBS! Nedanstående föredrag ersätter p g a sjukdom Kjell Westerbergs föredrag 2 mars

HUR MAN LEVER ETT LIV UTAN SJUKDOMAR enligt TORD LYSEVING
FÖREDRAG Måndag 2 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56

Tord är författare, livsvisionär och konstnär.
Han har sin bakgrund från KTH, FOA och många år utomlands.
Tord har arbetat som naturläkare sedan början av 80-talet och har bl.a. arbetat med kirliantekniker, irisdiagnostik
och handanalys samt haft hälsokostaffär.
Tord har varit frukterian sedan 1986, dvs. lever bara på frukt.
Han har skrivit 8 böcker om hälsa och livsstil.
Tord har inte varit sjuk mer än en gång sedan 1982,
förutom lite snorig någon enstaka gång på 1980-talet.

Exempel på det han tar upp under kvällen:
Hur undviker man sjukdomar genom kost.
Fördelar med att äta rawfood. Gifter i mat.
De 6 stegen till den ultimata hälsan.
Vilken mat bör man välja för att få bästa energiutnyttjandet.
Hur minskar man på utgifter och energiförbrukningen i världen
genom sina levnadsvanor.
Hur ska man leva för att leva så energisnålt som möjligt.
Cancerns gåta är löst för 25 år sedan.
www.lyseving.com 
 


GRATIS INFORMATIONSKVÄLL OM KINESIOLOGI
Onsdag 4 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Eva Svensson, Jordstrålningscentrum, är diplomerad kinesiolog och informerar om kinesiologi = muskeltest.  
Kinesiologi är en mycket bra komplett behandlingsmetod, som kan användas för behandling av både kropp och själ.  
Muskeltest används också som kontrollhjälpmedel för att se att man mätt rätt med slagruta, vilket kommer att visas.  
Här får du en inblick i vad kinesiologi är och kan användas till. Eva visar också andra slags metoder hon arbetar med,  
bl a tankens kraft.  
Se en demonstration som får dig att häpna!
Läs om kurs i Kinesiologi 14-15 febr nedanför . Info på
http://kinesiologi.adante.se 
 
UFO-FENOMENET – VAD HÄNDER NU? – TORBJÖRN SASSERSSON
FÖREDRAG Måndag 9 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakarg 56
Flera länder har de senaste åren valt att ”erkänna” UFO-fenomenet
genom att frisläppa 1000-tals rapporter, som har varit hemligstämplat av
myndigheterna i många år, trots att UFOn ibland syns på radar och många har sett dem.
Varför rapporterar inte svenska media om vad som egentligen händer inom internationell ufologi?
Föredraget tar upp politiska, psykologiska och samhällsmässiga aspekter på ett fenomen
som triggar frågan om vi verkligen är ensamma i universum.
Föredraget är även anpassat för journalister, politiker och beslutsfattare i Sverige, för personer som borde vara informerade,
men som inte ens blivit det av riksföreningen UFO Sverige.
Läs mycket mer om vad föredraget tar upp på vår hemsida, där det finns plats för mer info.Mindfullness kan man lära sig genom att känna till teorin och sen öva i vardagen. Då blir livet verkligen lättare och trevligare! Rekommenderas!

MINDFULNESS – HELEN KALLEBÄCK 
FÖREDRAG Måndag 16 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56 
Mindfullness innebär att bli medveten om sig själv, vår tillvaro, de situationer och relationer vårt liv består av.  
Meningsfull närvaro i nuet kallar Helen det!  Mindfullness lär oss att se saker som de är och kommer,  
förväntningar kontra det som verkligen händer i nuet, så bespar vi oss själva många besvikelser
Kan vi urskilja vad som bottnar sig i våra rädslor, och skilja dem från nuets händelser så river vi murar.  
Kan vi uppleva nuet, lika rent och bejakande som ett barn
, så bygger vi broar, finner lycka och kärlek!


Helen återkommer 14-15/3 med  en 3 helger lång Mindfulness-kurs. 


GRATIS INFORMATIONSKVÄLL
Onsdag 18 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Information för nybörjare om olika s.k. övernaturliga förmågor, som vi alla har, men inte
lärt oss utnyttja, om jordstrålning, om slagruta/pekare/pendel och om de osynliga världarna och dess invånare.
Kom och lyssna när vi går igenom grunderna! Kan man ta bort currykryss som man blir sjuk av?
Vad kan man mer göra med slagruta? Auror och chakror, healing, tankens kraft, se på avstånd m.m.
Vilka fler outnyttjade förmågor har vi? Massor, se bara program- och kurstexterna!
Du får även prova på att gå med slagruta eller pekare och söka efter currylinjer, samt se och även känna hur illa just du reagerar på dem.
Tipsa och ta gärna med intresserade vänner.


 
KELTISK MYTOLOGI – CARINA HULTQVIST
FÖREDRAG Måndag 23 februari kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Carina berättar om de viktigaste och mest kända varelserna från den utbredda keltiskatraditionen i Bretagne, England,  
Wales, Irland och Skottland. Vi bekantar oss med några av de viktigaste hjältarna och hjältinnorna. Hon berättar också om Merlin: magikern,  kungamakaren, siaren, falkguden.  
Carina vet mer om Merlin än de flesta. I föredraget berättar hon om Merlins liv och hur just hon, och enbart hon, har fått tillgång så ingående kunskper om detta.  
Till slut kommer legenderna om Kung Arthur, Graalen och Riddarna kring det Runda Bordet. Det här blir en kväll
späckad med roliga, tragiska, kusliga och spännande äventyr och fakta om figurer som är en omistlig del av vårt europeiska kulturarv. 
 

CHANNIE WEST  -  VART ÄR VI PÅ VÄG?
FÖREDRAG Måndag 2 mars kl.18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Channie är välkänd bland många. Grupper av människor från hela världen kommer till
henne i Sverige för att få utbildning på mycket hög andlig nivå i livets stora frågor som:  
var kommer vi ifrån och vart är vi på väg. Channie kommer under kvällen att berätta om att det är
mycket som händer nu, om de nya energierna och energilinjerna, om den andliga evolutionen,
dvs vad pågår, vad ska hända, hur vi höjs till högre dimensioner (vilket påverkar kroppen och
medvetandet) och vart är vi på väg. Plats för frågor.
Channie har skrivit flera böcker, t ex En utomjordings dagbok (hon har
alltsedan tidiga
barndomen fått
mycket avancerad fortlöpande utbildning av utomjordingar). Hon har hållit kurser och föredrag i
många länder, även hos FN. I Sverige han hon bl a förmedlat kunskap om 6-punktssystem/
sexkantfönster, dvs öppningar till andra världar och dimensioner, som är vägar för UFOs.

OSYNLIGA IMPLANTAT, PARASITER OCH PÅHOPP I KROPPEN – ÅKE PIHLGREN och EVA SVENSSON
FÖREDRAG Måndag 9 mars kl. 18.45 Lokal: Kammakargatan 56
Under kvällen redovisar Åke och Eva sina erfarenheter av ett ganska okänt ämne; de
påhopp och obehag förvånadsvis många människor utsätts för, men som det talas så lite om.
I stort sett alla människor, troligen även du, har ett antal osynliga implantat insatta i sig av bl a
utomjordingar, vilket påverkar personen på olika sätt. Man kan också utsättas för
annat, som
påhopp av andar i kroppen och i auran, osynliga parasiter samt svart magi.

Dessa problem är mycket vanligare än de flesta tror och ställer till en hel del hälsoproblem

 

  
KURSER  t o m mitten av mars          

 

VÅR VÄRLDSBILD – ESOTERISK KOSMOLOGI – CARINA HULTQVIST
KURS Söndag 25 januari
Den här endagskursen presenterar den esoteriska världsbilden. Som kursdeltagare blir du
bekant med det kosmos vi lever i, men som vetenskapen inte erkänner. Kursen beskriver
människan och alla hennes synliga och osynliga kroppar, växter och djur, osynliga
jordbundna varelser, planeten själv som en levande organism, himlar och helveten, osynliga
världar och kosmiska arkiv, den kosmiska hierarkin, gudaväsen, änglar, demoner, andar samt
de lagar och ordningar som styr vårt universum. Till slut sätter vi in människan i detta stora
sammanhang för att förstå vår plats, vår uppgift och vår destination.
Mer kursinfo på
http://carinahultqvist.jordstralningscentrum.se 

Platsar du i vår ”Alzheimer-light”-klubb? Dvs, har du liksom så många andra i medelåldern och äldre ett minne som sviker lite då och då?

Enligt Reza så är det aldrig för sent att börja träna minnet, för hjärnan är gjord för att lära sig nya saker till sista andetaget. Vi skall alltså kunna hålla den vital ända fram till döden. Och då brukar ju livet vara lite enklare, eller hur? För vem vill bli gaggig?
Visste du att vi har många olika slags minnen och att dessa behöver tränas på olika sätt. Det räcker alltså inte bara med korsord och sodoku för att hålla igång hjärnan och minnet. På kursen nedan får du lära dig mer om det.

FÖRBÄTTRA DINA HJÄRNFUNKTIONER OCH DITT MINNE – REZA YAZDANI
KURS Lördag-söndag 31 januari – 1 februari
Hjärnan kan underhållas och tränas för att fungera bättre nu och också för att behålla
kapaciteten när vi blir gamla. Kursen innehåller information om hjärnan, hur man
underhåller och förbättrar den med bl a minnesträning och joggning för hjärnan. Kursen
är en god investering i ett behagligare och lyckligare liv nu och även för ålderdomen. 

Faktaspäckat  kompendium på över 50 sidor.


GRUNDKURS I KINESIOLOGI
KURS Lördag - söndag 14-15 februari.
Genom muskeltestning lär du dig att testa fram exakt var det finns problem i kroppen och vilken behandling kroppen själv föredrar för
att kunna läka. Det är effektivt!
I kursen ingår också olika behandlingstekniker för att rätta till problem hos både kroppen och känslorna.
Läs om kinesiologi: http://kinesiologi.adante.se FÅ DITT UNIVERSELLA NAMN M.M.       MED PER-UNO & JENNY FRANSSON 
KURS Lördag – söndag 14-15 februari
En helg med spännande ”prova på”-aktiviteter. Alla får en färgteckning på sitt universella namn.
Kristallprogrammering med test. Hur reagerar vi på tibetanska ljud o energier.
Auror, kontroll vad som händer när man jobbar med dem. Test av kristaller och stenar,
är de bra eller dåliga? Läs mer om denna på hemsidan.  
Per-Unos & Jennys hemsida: 
http://vingar.se   GRUNDUTBILDNING TILL MEDIUM
Utbildning med Ann-Kristin Nilsson
DATUM:  4 helger ingår, 21-22/2, 21-22/3, 25-26/4, 30-31/5.
lördag kl 10 - 17, söndag 9-16.

KOSTNAD:  2.150:-/helg, total 8.600:-.
Uppföljning fredagen före nästa kurssteg kl 19-ca 21. 200:-/fredagskväll.

På kursen får du öva upp dina intuitiva förmågor, som du behöver som medium, t ex telepati, psykometri, intuitiv tolkning  
av tarot, att uppfatta osynlig närvaro och känna in andar och avlidna. Även självkännedom ingår. Kursen består av 4 steg  
med en månads mellanrum - så du har gott om tid att öva för att successivt öka din skicklighet.
På fredagskvällarna före nästa kursdag träffas de som vill för personlig uppföljning och då går vi igenom hur det har gått  
sedan förra kursdagen, hur det går med din personliga utveckling och tar upp frågor så att du och var och en får den  
uppföljning som behövs.
Ann-Kristin är 5:e generationen som är medial i sin familj, så för henne är detta naturligt sedan barnsben och hon har stor  
erfarenhet och kunskap om dessa områden, som hon också arbetar inom, bl a som synskt medium och lärare.

Begränsat antal deltagare på kursen, så att du hinner få personlig vägledning och uppföljning av Ann-Kristin.
Du har också möjlighet att kontakta henne för vägledning mellan kurstillfällena.  
Du får lämpliga övningar att träna på hemma mellan kurserna, allt för att du skall komma så långt som möjligt i din utveckling.PENDEL-KURS med Eva Svensson
DATUM:  Lördag-söndag 21-22 februari, kl. 10 00 - 17 00.
inklusive pendel och pärm med många olika pendelscheman.
Kontakta Ditt Eget Inre,
så får Du ovärderlig information.
Använd pendel!

Vill du få svar på frågor?
Vill du få hjälp att veta vad som är rätt när du måste bestämma något?
Vill du kunna kommunicera bättre med dina guider och ditt undermedvetna?
Då kan pendeln vara ditt hjälpmedel! Den hjälper oss få fram svar på de frågor vi ställer oss och själva inte har svaren på.  
Den kan vara en underbar vägledning till rätta beslut.
Pendel har använts i århundraden för att komma i kontakt med det undermedvetna.
Pendeln har länge ansetts mystisk och vi har fortfarande inte den fulla förklaringen till hur den fungerar.  
Men många kan intyga att den fungerar!

Vill du lära dig pendla? Vill du få rätta svar? Har du svårt att komma igång själv?
På den här kursen får du lära dig! Vi börjar från grunden och går vidare med många övningar på vägen, för att börja öva upp  
förmågan och säkerheten. Grundtekniker. Frågetekniker.

Olika typer av pendelscheman, t. ex. för hälsa och tidpunkt. Genom dem kan du snabbt pendla fram rätt svar på dina frågor.


KANALISERING          Kurs med  Carina Hultqvist 
DATUM: Lördag-söndag 28 febr - 1 mars 2009. Lördag 10 - 17, söndag 9-16.
Det här är en kurs i första hand för nybörjare och den som vill repetera grunderna.
Carina Hultqvist gör en grundlig genomgång av alla de tre faktorer som avgör om en kanalisering blir framgångsrik eller inte.  
Dessa faktorer är: den som sänder budskapet, den som tar emot det, samt informationen som sänds.
Kursen ger dig svar på många frågor, som t.ex: hur blir jag en bra kanal, vem kan jag kanalisera, vad ska man fråga om, hur  
vet jag att det inte bara är mina egna tankar jag uppfattar, hur ska jag veta om någon ande vill prata med mig, kan man  
kanalisera nu levande människor, kan jag kanalisera gudar, varför kan jag inte nå min döda farmor, varför lyckas alla  
andra men inte jag.
Under de här två dagarna får du mycket praktisk träning i att kanalisera olika typer av andar, guider, förfäder, änglar, m.fl.  
Du får lyssna när någon annan på kursen kanaliserar någon avliden anhörig som du känt, och därmed kan du kontrollera  
om det är korrekt information som sänds. Du får lära dig både att kontakta och att bli kontaktad av andar.
Kursen gör dig inte till ett fullfjädrat medium på två dagar, men målet är att du skall kanalisera för egen räkning och kanske  
mer än så. För den som redan tycker sig kunna kanalisera kan det dyka upp en del överraskningar, så du kanske också ska komma.  
En spännande, rolig och nyttig kursTA BORT TRAUMAN OCH NEGATIVA KÄNSLOR
Kurs med Eva Svensson
DATUM: Lördag-söndag 28 febr - 1 mars 2009. Lördag 10 - 17, söndag 9-16.
Gamla trauman kan sitta kvar i kroppen hur länge som helst. De kan t.o.m. vara från tidigare liv. Det gör att vi i vardagen  
känner allehandla obehagliga känslor som t ex rädsla, sorg, ilska och fobier, men även sådant som ensamhet och  
otillräcklighet. Numera finns flera bra tekniker att snabbt och ganska smärtfritt bli av med dem, som en del i sin  
personliga utveckling.
Eva Svensson har arbetat med olika tekniker i många år, både på sig själv och andra, och lär på kursen ut hur du  
själv kan göra. Du måste vara beredd att skapa egen förståelse för traumat och känslan så att du blir mogen att släppa dem.  
Annars bör man inte ta bort dem, för har man inte lärt sig något då skapar man bara ett nytt!
Kursinnehåll:
Tankar skapar känslor. Skadade deljag tar över kroppen och får oss att känna dess känslor så vi agerar ut deras smärta.  
Trauman. Negativa känslor. Tidigare liv. Trauman från barndomen. Olika tekniker. Traumaringsborttagning med pekare  
eller healing. Aurabollar. Egenvårdsprogram. Ögonrörelser. Stressreducering. Upplösning med tankens kraft. Övningar  
för att kunna förstå och därmed förlåta. Stanna i känslan. Vanans makt.
Kursen är inte lämplig för den som äter psykofarmaka eftersom man då tryckt ner sina känslor.HEALING är en förmåga, som DU och ALLA människor har
Kurs med Per-Uno och Jenny Fransson
KURSDATUM:  Lör-sön 14-15 mars, lör kl 10–17, sön 9-16.
Healing är en enkel, redskapslös metod, som kan användas separat eller tillsammans med andra terapiformer för  
mig själv och andra. Healing har använts i tusentals år just för att den fungerar så bra. Du och alla andra kan redan  
healing, mer eller mindre, eftersom det är en medfödd gåva. Under kursen ska vi väcka upp våra förmågor, öka och stärka dem.

Vår styrka/skicklighet att heala påverkas bl. a. av nedanstående faktorer, som vi ska gå igenom under kursen: 
-  KUNSKAP: om energisystem, meridianer, auror, chakror m.m.
Healingen arbetar med energierna i kroppen och löser bl a upp blockeringar. Faran att jobba med t ex cancer.
- KONTAKT: med healingguider som hjälper oss. Lär känna din och hur du tar kontakt och talar om vad önskar.
- TEKNIK: hur hitta obalanser, jobba på distans, andra tider. Hur ska den som ger eller tar emot healing göra/tänka?  
   Hela dig själv, vänner, djur, växter, naturen osv.
Rätt frekvens med avseende på mottagaren? T ex passar Reikins ”Faders-energi” ej alltid bra till naturen, osv...  
Vi tränar praktiskt på att heala med rätt frekvenser till naturen med naturväsen som facit.
- ERFARENHET: får vi genom träning, lyssna/läsa/lära…
- INTENTION: hur vi ska ställa in oss mentalt för att få bättre resultat… och
- FOKUSERING: tankeskärpan och medvetandets inriktning vid healingen….Per-Uno är Reiki Master, men detta är ej  
en Reikikurs med initieringar, utan vi blandar teori och praktik till mer precisionsinriktad healing, tar hjälp av guider och naturväsen.
Jenny pratar med osynliga väsen och ser dem och obalanser i auror och chakror. MINDFULLNESS
Utbildning med Helen Kallebäck
DATUM:        3 helger ingår: 14-15/3, 25-26/4, 30-31/5. Lördag 10-17, söndag 9-16.
KOSTNAD:   2.150:-/helg. Anmälningsavgift 1000:-. 
Vi kommer under utbildningen jobba oss längre och längre in i våra hjärtan, där vår inre sanning finns, där vår självkänsla,  
självförtroende och självinsikt finns. Du kommer att finna den fantastiska, underbara, unika person du verkligen är.  
Din medvetenhet och din närvaro i nuet kommer att förstärkas avsevärt, och du kommer att få diverse verktyg med dig,  
för att på bästa sätt kunna fortsätta detta medvetna leverne, finna och uppleva lyckan och kärleken överallt inom och  
omkring dig i just ditt liv.

Vi kommer under delkurserna steg för steg ta oss djupare in i vår visdom, genom olika kroppsövningar, andningsövningar,  
visualiseringsövningar och meditationer. När vi ökar vår självmedvetenhet i stunden, ökar vår inre trygghet, vilket ger oss  
en klar blick över våra liv och våra val, vilket automatiskt medför en ökad empati, intuition och vishet.

Beroende på hur vi känner oss själva, så kommer det att avgöra hur vi bemöter människor och hanterar situationer.  
Större självkännedom gör det möjligt för oss att vara konsekventa och autentiska.

Under Mindfullness-övningar tränar vi upp förmågan att vara fullt närvarande i varje ögonblick, i både yttre och inre  
avseende. Uppmärksamheten ger oss möjlighet att upptäcka våra destruktiva/stoppande tankar, känslor och beteenden,  
vilka skapar stress, ohälsa och dåligt självförtroende. Genom att skåda våra tanke- och beteendemönster, kan vi upptäcka  
på vilket sätt vi utvärderar våra liv och hur våra liv färgas av vårt sätt att välja eller inte välja.

 

RENSA BORT DÅLIGA ENERGIER I BOSTÄDER 
UTBILDNING med ÅKE PIHLGREN

KURSDATUM:         4 helger: 4-5 april, 30-31 maj, 22-23 augusti, 4-5 oktober.
FÖRKUNSKAPER:  Nybörjarkurs i slagruta och pendel samt Fortsättningskurs
                              hos Jordstrålningscentrum eller motsvarande kunskaper
KOSTNAD:             Del 1 och 2: 2.150:-/del. Del 3 och 4: 2.000:-/del. Kurskompendium ingår.
                              Anmälningsavgift 400:-. Övriga villkor sist på sidan.

Det är inte bara currylinjer och vattenådror som påverkar oss människor negativt i vårt boende. Det finns mycket mer.  
Behärskar du bara en del, kan du då med gott samvete sanera en bostad? Om inte, bör du tänka över din situation  
innan du går hem till någon för att ”hjälpa”.  
Under 2009 genomför vi en gedigen utbildning i att rensa bort dåliga energier i bostäder.  
Utbildningen kommer att lära dig vidta de åtgärder som behövs.

KURSDEL 1: lö+sö 4-5 april
Negativa linjer och fält: Genomgång av checklista med olika negativa energier med praktisk inkänning.
Inpendling av:
Negativa linjer på karta och ritning, fält -2 och +2, negativa pelare, dubbelkors,
S:t Georgeskors, sexkantfönster med planetlinjer och UFO:s, bergsprickor, negativa leylinjer.
Frekvensbestämning av energier:
Genomgång av Arne Groths frekvenstabell AGS för att kunna identifiera och ev avstöra okända linjer och energier.
Tillverkning av spolar. Avstörning av linjer, pelare mm.
Mätning av Bovisvärden: Medel-, min- och maxvärden.
Andeväsen:
Information om olika slags andeväsen samt inkänning av dessa om möjligt.
Inpendling av:
Spöken, andar, utomjordingar och småväsen.

KURSDEL 2: lö+sö 30-31 maj
Information och praktiska övningar:
Svart magi, tak- och golvfält, andar i människokroppar, dimensionsportar, avrättningsplatser, horg- eller hargenergier.
Inkänning på fantombilder, foton mm. Förbannelser.

KURSDEL 3: lö+sö 22-23 augusti
Avstörning respektive borttagning av tidigare genomgångna linjer, andar m.m.
Besök i bostäder för att rensa bort dåliga energier.

KURSDEL 4: lö+sö 3-4 oktober
Besök i bostäder för att rensa bort dåliga energier.


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 

PRISER PÅ KURSER
Helgkurser kostar normalt 2.150:- och dagskurser kostar 1.150:-, men det kan variera. Läs mer om kurserna och villkor under  
respektive kurs på hemsidan  www.jordstralningscentrum.se
.

ANMÄLAN

Du kan anmäla dig till våra kurser genom att maila till jc@vingar.se, ringa 08-510 110 25 (kl 08-10) eller sätta in anmälningsavgiften.   
Skriv namn och adress. Vi skickar bekräftelse.  

Anmälningsavgift sätts in på pg 410 89 43-4  Läs mer på hemsidan om avbokning m.m.    

 

 

HUMOR   

 

Lite journalgrodor:

Misstanke om urinvägsinfektion. Tar därför EKG.

-Hade på morgonen fått en lem tvärs över höger framfot.


-Pat. tyckte inte stolpillret hjälpt. Känner det som en klump i halsen.


-Pat. tål varken mjukt eller hårt bröst.


-Pat. måste pippas tre gånger dagligen.


-Äggstackarna är borttagna.


-Sover halvsittande. Torr i munnen med personlig assistent.


-Har glasögon och hörapparat i bägge öronen.


-Pat. har tidigare arbetat på Hjärnaffären i Nyköping.

 

 

Den här börjar lite oskyldigt…..
Owe kom in i köket där hans mamma förberedde middagen. Han skulle snart fylla år och han tänkte att det nu var ett bra tillfälle att tala om vad han önskade sig.

Mamma, jag vill ha en cykel i födelsedagspresent. Nu var Owe något av en bråkstake. Han hade hamnat i trubbel både i skolan och hemma. Så hans mamma frågade om han tyckte att han förtjänade att få en cykel i födelsedagspresent. Naturligtvis tyckte Owe det. Owes mamma tyckte att han kunde behöva tänka över hur han uppfört sig det senaste året. Och, då hon var religiös, bad hon Owe skriva ett brev till Gud och berätta för honom varför han förtjänade en cykel i födelsedagspresent.

Owe gick upp på sitt rum och satte sig att skriva ett brev till Gud.
1:a brevet:
Käre Gud, Jag har varit en väldigt snäll pojke detta år och jag vill ha en cykel i födelsedagspresent. Jag vill ha en röd. Din vän Owe.
Owe visste förstås att det här var inte sant. Han hade inte varit någon väldigt snäll pojke i år, så han rev sönder brevet och började med ett nytt.

2:a brevet:
Käre Gud,
Det här är din vän Owe. Jag har varit en ganska snäll pojke i år och jag vill ha en röd cykel i födelsedagspresent. Tack så mycket, Owe.
Owe visste att inte det här var sant heller. Han rev sönder brevet och började på ett nytt.

3:e brevet:
Käre Gud, Jag har skött mig det här året och jag vill verkligen ha en röd cykel i födelsedagspresent. Owe.

Owe visste att han inte kunde sända det här brevet heller till Gud.
Owe var verkligen upprörd.
Han gick ned till sin mamma och sa att han ville gå till kyrkan.
Se bara till att du är hemma i tid för middagen, svarade hon.
Owe gick gatan bort till kyrkan och upp till altaret. Han tittade sig
omkring för att se om någon annan var där.
Han tog statyn av Jungfru Maria, stoppade den innanför jackan och sprang ut ur kyrkan, nedför gatan, in i huset och upp på sitt rum.
När han stängt dörren om sig satte han sig ned med papper och penna. Owe började skriva sitt brev till Gud.

4:e brevet: JAG HAR DIN MORSA. OM DU VILL SE HENNE IGEN, SKICKA CYKELN. DU VET VEM

 


Käbbel mellan könen 

På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk person.

Läkaren kommer in, mycket trött och säger:

- Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter.

Det enda hoppet för er släkting är en hjärntransplantation. Det är väldigt riskfyllt MEN det är det enda hoppet.

Ni får själva betala för hjärnan.

Efter en lång tystnad frågade någon 'Okej, hur mycket kostar en hjärna?

Läkaren svarade: 5 000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig.

Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt

med kvinnorna.

En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet: Varför

kostar den manliga hjärnan så mycket mer?'

Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade: Det är

standardprissättning.

Vi måste sänka priset på kvinnliga hjärnor eftersom de ju faktiskt är

använda.

 

 

TÄNKVÄRDA saker att läsa finns nedanför TV-tipsen.


 

 

   TV-TIPS  

 

 Här finns tips, som vi letat fram, om  intressanta program  
 för alla med Alternativa intressen.  

 

Lördag 24 januari

Viasat History - 09:00

Dödsmolnet

Brittisk dokumentär från 2006. År 1783 inträffade det största kända vulkanutbrottet i historien. Ett jättelikt moln med giftiga gaser som sträckte sig nästan två kilometer sprutade upp i atmosfären ovanför Island och dödade omedelbart en fjärdedel av öns befolkning. Detta dödsmoln som spreds med vinden ställde till med enorm förödelse där det drog fram. Miljoner människor dog över hela Europa och ända bort i Japan. Denna bortglömda katastrof kvävde först sina offer, förgiftade deras skördar och orsakade långvariga hungerkatastrofer. Detta är historien om den bortglömda katastrofen. Producerat år 2006. [6068892]

 

Viasat History - 10:00

Den tibetanske mumiens gåta

Brittisk dokumentär från 2004. Högt uppe i Himalayas ogästvänliga bergstrakter har man gjort ett minst sagt intressant fynd. Där på cirka 4 000 meters höjd har man nämligen funnit en mumifierad tibetansk man sittande i meditationsställning. Mannen, som är otroligt välbevarad, har till och med ett öga i behåll och lokalbefolkningen dyrkar honom som en gud. Men vem var denne man och hur länge har han suttit där och stirrat in i evigheten? Hur kan hans kropp vara i så gott skick? En av världens ledande mumieexperter Victor Mair är fast besluten att ta reda på svaret på dessa frågor. Producerat år 2004. [6079908]

 

TV4 Fakta - 10:05 (12:00)

Kampen om rymden

Amerikansk dokumentär från 2007. 1961 var president Kennedys mål tydligt. USA skulle hinna före Sovjet till månen. NASA antog utmaningen men länge var det oklart hur satsningen skulle gå till. Dessutom var landets ekonomi inne i en turbulent period vilket gjorde allmänheten skeptisk till den dyra rymdsatsningen. Den här dokumentären berättar historien om hur de ansvariga för månlandningsprojektet arbetade fokuserat, mot både snäv budget, opinionens skepsis och klockan för att hinna först till månen. 12/7. Del 1 av 2. [60936182]

 

TV4+ - 13:40

Paranormal Egypt

Brittisk ockult serie 2007. Mediet Derek Acorah och historikern Tessa Dunlop beger sig till Egypten, där några av världens mest mytomspunna platser finns. Genom att kombinera sina speciella kunskaper och förmågor undersöker de legendariska platser som Tutanchamons gravkammare, pyramiderna och flera andra historiska monument. Tillsammans försöker Derek och Tessa att avslöja sanningen bakom några av världens mest kända mysterium som tillhör Egyptens förflutna. Säsong 1. Del 8 av 8. Medverkande: Derek Acorah, Tessa Dunlop. [9420453]

 

Viasat History - 15:00

Häxornas tid

Svensk dokumentärserie från 2005. Denna serie är baserad på Jan Guillous bok Häxornas försvarare och ger oss en inblick i 1600-takets mörka värld. Vi besöker platser över hela Sverige och särkilt de platser som varit en central del under häxjakten, så som Lillhärdal i Härjedalen. Vi tar oss även en titt på platser runt om Europa och Norden där de mest spektakulära historierna utspelar sig. 1600-talet var en tid av elände, präglat av krig, vidskepelse och rädda människor som styrdes av en stöddig och arrogant överhet. Säsong 1. Del 5. Producerat år 2005. [2327298]

 

National Geographic -16:00

Skeppsvrakens kyrkogård

Under Svarta havets gåtfulla yta döljs en mängd gamla skepp som alla har bevarats. Den berömde marinbiologen Bob Ballard dyker ned. [3881569]

 

Viasat History - 17:00

De gåtfulla civilisationerna

Fransk dokumentärserie från 2007. Mayariket – en förlorad civilisation. Säsong 1. Del 3 av 3. Producerat år 2007. [2307434]

 

Viasat History - 18:00

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. En grupp arkeologer undersöker flera halshuggna mänskliga skelett. Som hittats under utgrävningen av en romersk begravningsplats i närheten av den lilla staden York i norra England. Hur har de hamnat där och har de någon koppling till andra liknande fynd i närheten?. Del 1 av 6. Producerat år 2007. [4625231]

 

Viasat History - 18:30

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Vi beger oss till en liten by i norra Frankrike där man funnit ett antal huvudlösa mänskliga skelett under en utgrävning av en järnålderslämning. Vad hände dessa människor? Offrades de i någon mystisk religiös ritual eller dog de i strid?. Del 2 av 6. Producerat år 2007. [4633250]

 

Discovery World - 18:40

Ut i det okända med Josh Bernstein

Timbuktu. Författaren och äventyraren Josh Bernstein har rest 80 000 mil i över 40 länder. Följ med när han tar en närmare titt på den isolerade staden Timbuktus mysterier. Del 3. [10443989]

 

National Geographic - 19:00

Tillbaka till Titanic

Dr Robert Ballard leder en expedition till vraket efter Titanic. Till sin hjälp har han undervattenskameror som gör det möjligt att se det storslagna skeppet i sitt nuvarande skick. [4539540]

 

Discovery World - 22:50

Övernaturliga fenomen

Mellan vår synliga värld och det vi fruktar finns dörrar, och när de öppnas blir mardrömmar verklighet. Detta är de sanna berättelserna om det oskyldiga och det otänkbara. Del 8. [10599366]

 

Kunskapskanalen - 23:00

Arkitektur jorden runt

Ritual. Denna gång tar Dan Cruickshank en närmare titt på väggmålningar och symbolspråk. Vi besöker Hatshepsuts grav i Egypten och den italienska kyrkogården Staglienos skulpturer och kapell. Det blir också ett besök i hinduernas andliga centrum, Varanasi. Från 20/1 i K.

 

Discovery World - 23:40

Synskt vittne

En mors hjärtesorg. En ensamstående mamma försvinner i Kalifornien och den f.d. maken till en kvinna i New Jersey kidnappar kvinnans barn. Psykiska medier hjälper båda familjerna att få rättvisa. Del 5. [32597989]

 

Discovery World - 00:30

Bo med de döda

Tillflyktsort. Häng med när paranormala utredare söker igenom vindar, källare, vardagsrum och bakgårdar hos Amerikas mest hemsökta hus. Del 6. [89702496]

 

Viasat History - 01:00

De gåtfulla civilisationerna

Fransk dokumentärserie från 2007. Mayariket – en förlorad civilisation. Säsong 1. Del 3 av 3. Producerat år 2007. [4793564]

 

 

Söndag 25 januari

Viasat History - 09:00

De gåtfulla civilisationerna

Fransk dokumentärserie från 2007. Mayariket – en förlorad civilisation. Säsong 1. Del 3 av 3. Producerat år 2007. [6035564]

 

Viasat History - 10:00

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. En grupp arkeologer undersöker flera halshuggna mänskliga skelett. Som hittats under utgrävningen av en romersk begravningsplats i närheten av den lilla staden York i norra England. Hur har de hamnat där och har de någon koppling till andra liknande fynd i närheten?. Del 1 av 6. Producerat år 2007. [8823699]

 

Viasat History - 10:30

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Vi beger oss till en liten by i norra Frankrike där man funnit ett antal huvudlösa mänskliga skelett under en utgrävning av en järnålderslämning. Vad hände dessa människor? Offrades de i någon mystisk religiös ritual eller dog de i strid?. Del 2 av 6. Producerat år 2007. [8891090]

 

Discovery World - 10:40

Ut i det okända med Josh Bernstein

Timbuktu. Författaren och äventyraren Josh Bernstein har rest 80 000 mil i över 40 länder. Följ med när han tar en närmare titt på den isolerade staden Timbuktus mysterier. Del 3. [87197274]

 

TV4+ - 11:45

Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2007. I 20 år har Cesar Millan arbetat med alla typer av hundar med problem. I det här programmet ser man tillbaka på några av Cesars tuffaste fall. Skateboardätande bulldogen Matilda var så hopplös att Cesar fick ta hjälp av sin son för att få ordning på henne. Pittbullen Emily hade svåra aggressioner och hunden Spike hade problem med alla människor utanför familjen. 19/1. Säsong 2. Del 1 av 2. [24107106]

 

Viasat History - 16:00

I feniciernas kölvatten

Amerikansk dokumentär från 2004. Fenicier, eller feniker, är det gemensamma namnet för det semitiska folk som levde och verkade i den forntida medelhavscivilisationen Fenicien. Detta uråldriga samhällsskick, som bestod av ett större antal stadsstater vid Libanons och Syriens kuster, etablerades långt före vår tideräkning och existerade i hundratals år. En av feniciernas största bedrifter var deras vägröjande bokstavsform som revolutionerade skrivkonsten och kom att lägga grunden för dagens moderna alfabet. Men fenicierna var också framstående handelsmän och skickliga sjöfarare som kunde navigera efter stjärnorna. I den här dokumentären följer två ledande vetenskapsmän, havsforskaren Robert Ballard och genetikern Spencer Wells, i feniciernas kölvatten och ställer viktiga frågor om detta fascinerande folk. Producerat år 2004. [2365458]

 

National Geographic -17:00

Jorden i fokus

Närkontakt. Är vi den enda intelligenta livsformen i universum?. Utforska fakta gällande teorin om att det finns intelligent liv där ute, som förr eller senare kommer att ta kontakt med oss. [3827361]

 

Viasat History - 17:00

Faraonerna som byggde Egypten

Brittisk dokumentär från 2008. Det forntida Egypten var och är med största sannolikhet ett av världshistoriens mest fascinerande imperium. Med sina mäktiga faraoner, sin fängslande mytologi och välutvecklade kultur var det synnerligen ett imponerande rike. Dess bestående arv är dock alla de fantastiska monument som överlevt ända in i vår tid. Men hur kunde de gamla egyptierna bygga alla dessa otroliga tempel, pyramider, dammar och fästen? I den här dokumentären söker vi svaret på den frågan genom att dissekera dessa fenomenala byggnadsverk med hjälp av banbrytande datateknik. Del 2 av 2. Producerat år 2008. [2374106]

 

Viasat History - 18:00

Hemligheterna bakom Hadrianus mur

Brittisk dokumentär från 2006. Denna spektakulära och invecklade stenbarriär är 117 km lång, 6m hög och 3m tjock. I 300 år stod Hadrianus' mur som det romerska imperiets mest imponerande gräns och ett av de minst omtalade av antikens underverk. Men syftet med muren är fortfarande en gåta. Varför byggdes den och var det för att hålla folk inne eller ute? Vilka levde på muren och hur tedde sig livet där? Detta program är en tankeväckande och visuell resa utefter muren och bakåt i tiden. Tack vare den ovanliga samlingen arkeologiska fynd får vi en unik redogörelse om muren och de människor som byggde och försvarade den. Producerat år 2006. [2378922]

 

TV4 Fakta -19:00

Önskedokumentären: Ondskans ansikten - om psykopater

Svensk dokumentär från 2005. Vad är en psykopat? Föds man till psykopat eller är det något man blir när man växer upp? Vad är orsaken, arv eller miljö?. Sten Levander, professor i psykiatri, reder ut begreppen. Många kriminella är psykopater eller har psykotiska drag men alla psykopater blir inte kriminella. En del blir till exempel väldigt framgångsrika chefer eller företagsledare. Med charm, karisma, kyla och en manipulativ förmåga tar de sig fram i de flesta situationer. I programmet medverkar Karin och Olof som båda haft chefer som varit psykopater och Lars Olof Tunbrå som skrivit en bok om psykopatiska chefer. 31/8. Producerat år 2005. [13786835]

 

Discovery World - 20:20

Ut i det okända med Josh Bernstein

Mumier. Josh Bernstein lever med den urgamla Angastammen i avlägsna Papua Nya Guinea som dyrkar sina förfäder genom att mumifiera de döda. Del 7. [36295583]

 

National Geographic - 21:00

Robotmänniskor

Professor Kevin Warwick är världens ledande expert på cybernetik. I ett banbrytande experiment blev han den första medlemmen i en helt ny art av cyborger. [7199651]

 

Discovery World - 21:10

Ut i det okända med Josh Bernstein

Mars. Josh Bernstein, äventyrare och författare, har rest över 800 000 km till över 40 länder. Följ med honom på en resa när han undersöker om livet har sitt ursprung på Mars. Del 8. [71123309]

 

SVT1 - 22:30

Virusets världsvälde

UR. Dokumentärserie. Tysta mördare. Vår moderna livsstil gör oss mer sårbara för virusangrepp. Organisationer har skapats för att möta hotet från världsomfattande epidemier, men i grunden handlar det om att hitta metoder som gör oss mindre känsliga för virusangrepp. Vi får se hur viruset SARS år 2003 spreds över hela världen – och sedan stoppades. Del 1 av 3. [212]

 

Discovery World - 22:50

Övernaturliga fenomen

"Övernaturliga fenomen" är en rysansvärd serie i sex delar som tar upp hemska och sanna paranormala händelser. Del 9. [10566038]

 

Discovery World - 23:40

Legenddetektiverna

Rennes Le Château. En historisk, vetenskaplig och paranormal granskning av de sanna historierna bakom hjältar och skurkar. Del 3. [32557361]

 

TV4+ - 00:30

Hemsökta hus

Brittisk ockult serie från 2006. Trots sin långa släktlinje så är väldigt lite känt om paranormala aktiviteter i East Riddlesden Hall i West Yorkshire. När Hemsökta hus-teamet undersöker byggnaden så får en serie händelser dem att oroa sig och frukta det värsta. Säsong 8. Del 9 av 15. Medverkande: Yvette Fielding, Derek Acorah. [5258404]

 

Discovery World - 00:30

Bo med de döda

Fullt i köket. Medier och spökjägare tar under ledning av ockultspecialisten Deryl Mitzen sig an onda andar och skrämmande väsen som lurar i Amerikas skrämmande hus. Del 7. [89606268]

 

Viasat History - 00:00

I feniciernas kölvatten

Amerikansk dokumentär från 2004. Fenicier, eller feniker, är det gemensamma namnet för det semitiska folk som levde och verkade i den forntida medelhavscivilisationen Fenicien. Detta uråldriga samhällsskick, som bestod av ett större antal stadsstater vid Libanons och Syriens kuster, etablerades långt före vår tideräkning och existerade i hundratals år. En av feniciernas största bedrifter var deras vägröjande bokstavsform som revolutionerade skrivkonsten och kom att lägga grunden för dagens moderna alfabet. Men fenicierna var också framstående handelsmän och skickliga sjöfarare som kunde navigera efter stjärnorna. I den här dokumentären följer två ledande vetenskapsmän, havsforskaren Robert Ballard och genetikern Spencer Wells, i feniciernas kölvatten och ställer viktiga frågor om detta fascinerande folk. Producerat år 2004. [3052539]

 

Viasat History - 01:00

Faraonerna som byggde Egypten

Brittisk dokumentär från 2008. Det forntida Egypten var och är med största sannolikhet ett av världshistoriens mest fascinerande imperium. Med sina mäktiga faraoner, sin fängslande mytologi och välutvecklade kultur var det synnerligen ett imponerande rike. Dess bestående arv är dock alla de fantastiska monument som överlevt ända in i vår tid. Men hur kunde de gamla egyptierna bygga alla dessa otroliga tempel, pyramider, dammar och fästen? I den här dokumentären söker vi svaret på den frågan genom att dissekera dessa fenomenala byggnadsverk med hjälp av banbrytande datateknik. Del 2 av 2. Producerat år 2008. [4697336]

 

TV4+ - 01:30

Hemsökta hus

Brittisk ockult serie från 2006. Teamet besöker Stafford och Ancient high house som ryktas vara Englands största bevarade stadshus. Det har varit bebott i ungefär 400 år, men frågan är vem som är ansvarig för uppenbarelserna och de oförklarliga ljuden som plågar aningslösa besökare i modern tid. Säsong 8. Del 10 av 15. Medverkande: Yvette Fielding, Derek Acorah. [5252220]

 

Måndag 26 januari

Viasat History - 09:00

Faraonerna som byggde Egypten

Brittisk dokumentär från 2008. Det forntida Egypten var och är med största sannolikhet ett av världshistoriens mest fascinerande imperium. Med sina mäktiga faraoner, sin fängslande mytologi och välutvecklade kultur var det synnerligen ett imponerande rike. Dess bestående arv är dock alla de fantastiska monument som överlevt ända in i vår tid. Men hur kunde de gamla egyptierna bygga alla dessa otroliga tempel, pyramider, dammar och fästen? I den här dokumentären söker vi svaret på den frågan genom att dissekera dessa fenomenala byggnadsverk med hjälp av banbrytande datateknik. Del 2 av 2. Producerat år 2008. [6939336]

 

Viasat History - 10:00

Hemligheterna bakom Hadrianus mur

Brittisk dokumentär från 2006. Denna spektakulära och invecklade stenbarriär är 117 km lång, 6m hög och 3m tjock. I 300 år stod Hadrianus' mur som det romerska imperiets mest imponerande gräns och ett av de minst omtalade av antikens underverk. Men syftet med muren är fortfarande en gåta. Varför byggdes den och var det för att hålla folk inne eller ute? Vilka levde på muren och hur tedde sig livet där? Detta program är en tankeväckande och visuell resa utefter muren och bakåt i tiden. Tack vare den ovanliga samlingen arkeologiska fynd får vi en unik redogörelse om muren och de människor som byggde och försvarade den. Producerat år 2006. [6933152]

 

Discovery World - 12:20

Ut i det okända med Josh Bernstein

Mumier. Josh Bernstein lever med den urgamla Angastammen i avlägsna Papua Nya Guinea som dyrkar sina förfäder genom att mumifiera de döda. Del 7. [14941171]

 

Discovery World - 13:10

Ut i det okända med Josh Bernstein

Mars. Josh Bernstein, äventyrare och författare, har rest över 800 000 km till över 40 länder. Följ med honom på en resa när han undersöker om livet har sitt ursprung på Mars. Del 8. [16779539]

 

Discovery World - 14:00

Bågskytte: Bågens berättelser

Vi undersöker vapnet som har varit inblandat i nästan alla konflikter sedan tidernas begynnelse. Hur har bågen medverkat till att störta imperier och skydda svaga mot mäktiga?. [18621423]

 

TV4+ - 15:35

Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2007. Cesar Millan firar att det är hans 100:e program och samlar deltagare från alla fyra säsonger till en stor hundshow. Cesar och hans fru Ilusion pratar med gäster och får reda på hur det har gått efter att de medverkat i programmet. Har dingo-blandningen Aussi kommit över sin rädsla och har busen Bandit fått ordning på sina attitydsproblem är några av frågorna som besvaras. 28/12. Säsong 4. Del 34 av 35. Medverkande: Ilusion. [3423442]

 

National Geographic - 17:00

De största katastroferna

Jordbävningar. Jordbävningar är en av naturens mest oförutsägbara och destruktiva krafter. På bara några sekunder kan en stad gå upp i rök. I takt med att städerna växer ökar riskerna för en katastrof. [3721133]

 

TV4+ - 20:00

Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2007. Cesar Millans hundpsykologcenter är hem för nästan 50 hundar med allt från celebriteters jyckar till hundar som verkar hopplösa att få pli på. Sen finns där också Cesars egna hundar. De hundarna får ofta hjälpa Cesar när han tar sig an nya byrackor. I dagens program ser man tillbaka på några oförglömliga höjdpunkter med Cesars egna hundar. Säsong 2. Del 2 av 2. [5074607]

 

National Geographic - 21:00

Är det sant?

Turinsvepningen. Turinsvepningen har vördats i århundraden och dyrkats av tusentals människor, men är den skapelsen av en klyftig förfalskare från 1300-talet?. Forskare undersöker denna mystiska artefakts ursprung. [7093423]

 

National Geographic - 22:00

Da Vinci-kodens lösning

Var Maria Magdalena hustru till Jesus och mor till hans barn? Lever släktingar till den heliga familjen än idag?. Elizabeth Vargas undersöker påståenden som sägs ha beskyddats av ett hemligt sällskap under århundraden. [7099607]

 

National Geographic - 23:00

Sanningen om Bibeln: Kain och Abel

Bröder i krig. Både Koranen och Gamla Testamentet berättar om Kain och Abel. Gud favoriserade Abel och på grund av avundsjuka dödade Kain honom. Men var det den enda orsaken till våldshandlingen?. [7080959]

 

Kunskapskanalen - 00:00 (00:50)

Stephen Hawking och big bang

Brittisk dokumentär från 2007. Stephen Hawking är den briljante fysikern som drabbades av ALS men vägrade att ge upp. Trots sitt handikapp arbetar han vidare för finna teorin som gäller både atomernas och stjärnornas värld. Säsong 1. Del 1 av 2. Producerat år 2007.

 

Discovery World - 00:30

Bo med de döda

En ros på skrothögen. Trakasserad av spöken? Ingen fara, Deryl Mitzens team av paranormala utredare är här. Med hjälp av allsköns hokuspokus, bl a tarotkort, ska de försöka driva ut andarna. Del 8. [89666640]

 

Tisdag 27 januari

SVT1 - 10:00

Hur mycket väger ett moln?

Utbildningsprogram. I molnen skapas regn, hagel, snö och åska. De blir ibland otroligt stora, men lyckas ändå hålla sig svävande. Från 23/1 i K. [4246756]

 

SVT1 - 11:30

Virusets världsvälde

Utbildningsprogram. Tysta mördare. Vår moderna livsstil gör oss mer sårbara för virusangrepp. Organisationer har skapats för att möta hotet från världsomfattande epidemier, men i grunden handlar det om att hitta metoder som gör oss mindre känsliga för virusangrepp. Vi får se hur viruset SARS år 2003 spreds över hela världen – och sedan stoppades. Del 1 av 3. [3337]

 

Viasat History - 13:00

Kinas terrakottaarmé

Australisk dokumentär från 2004. År 1984 gjorde man ett minst sagt spektakulärt arkeologiskt fynd i Kinas Jiangsu-provins. Då fann man nämligen hela fyra tusen lersoldater i naturlig storlek begravda huller om buller i vad man omedelbart misstänkte var en gammal konungagrav. Frågorna började genast hopa sig. Vilken kejsare tillhörde den enorma lerarmén? Var låg han begravd? Och varför låg terrakottakrigarna i en sådan röra?. Producerat år 2004. [1036379]

 

TV4+ - 15:35

Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2007. När Jason Aguas och Bliss Calma köpte hunden Argonaut var allt till en början frid och fröjd. Problemen började när de flyttade till en ny lägenhet för ett år sedan. Hunden började bli aggressiv när det gällde mat och problemen har nu eskalerat så att Argonaut morrar och försöker bita Jason och Bliss vid minsta tillrättavisning. Cocker-spanieln Patches kan inte låta bli att äta papper. Ägaren Robyn hoppas att Cesar Millan ska kunna hjälpa henne att vänja hunden av med den dåliga vanan. 4/1. Säsong 4. Del 35 av 35. Medverkande: Jason Aguas, Bliss Calma, Robyn. [3490114]

 

National Geographic -17:00

De största katastroferna

Flodvågor. En tsunami är en enorm flodvåg som kan färdas över hela hav och tusentals mil bort orsaka enorma skador. I framtiden skulle en jättelik flodvåg kunna leda till oanade konsekvenser, än värre än dem vi redan skådat. [3798805]

 

Viasat History - 19:00

Den störste riddaren

Brittisk dokumentär från 2007. Medeltidens riddartorneringar förknippas för det mesta med tappra unga kämpar i glänsande rustningar. Som stred mot varandra med sylvassa lansar i hopp om att vinna någon fager adelsdams gunst. Till en början såg dock dessa kämpaspel helt annorlunda ut, och fungerade istället som en slags stridsövning där stora skaror riddare kunde träna upp sig inför framtida fältslag genom att drabba samman i våldsamma bataljer. Dessa sammandrabbningar kallades för mêlée och gick ut på att deltagarna delades upp i två lag som sedan skulle försöka samarbeta på var sin sida, för att ta så många fångar som möjligt. Den mest populäre riddaren under den här tiden var William Marshal, en man från relativt anspråkslösa förhållanden. Sina dagar slutade han dock som en mycket rik och inflytelserik man. I den här dokumentären får vi veta mer om denne legendariske medeltidshjältes liv. Producerat år 2007. [9030973]

 

Kunskapskanalen - 20:00

Stephen Hawking och big bang

Brittisk dokumentär från 2007. Stephen Hawking är den briljante fysikern som drabbades av ALS men vägrade att ge upp. Trots sitt handikapp arbetar han vidare för finna teorin som gäller både atomernas och stjärnornas värld. Säsong 1. Del 1 av 2. Producerat år 2007.

 

TV4 Fakta - 21:05

Medium löser mord

Irländsk dokumentärserie från 2008. Kriminalpoliser tar hjälp av medium för att lösa svåra brottsfall genom en kombination av högteknologiskt detektivarbete och övernaturliga förmågor. Varje avsnitt visar ett fall ur två olika synvinklar, kriminalpolisens och mediets. 2/1. Del 8 av 15. [11080176]

 

Kunskapskanalen - 22:00

Arkitektur jorden runt

Religion. Dan Cruickshank besöker Sinaiöknens Katarinakloster – ett av världens äldsta kristna kloster. Jiangxi-provinsens hängande tempel visar prov på sinnrik konstruktion och även den ryska ön Kijis träkyrkor har en byggnadsteknik väl värd ett besök. Del 3 av 8.

 

SVT2 - 23:45

Underverk i världen

Cliff palace i Mesa Verde & Taj Mahal. Underverk skapade av människan – städer, broar, byggnader, monument och konstverk. Få har möjlighet att uppleva dem alla, men här visas både kända och okända, stora och små underverk. Från 2008. Medverkande: Pol Pot-. [9159621]

 

Discovery World - 00:30

Bo med de döda

Hästgården. Ockultspecialisten Deryl Mitzen och hans orädda team hjälper familjer som har fått ovälkomna andar i sina hus. Kommer de att kunna jaga ut dessa "döda hyresgäster"?. Del 9. [89633312]

 

Onsdag 28  januari

Viasat History - 11:00

Den störste riddaren

Brittisk dokumentär från 2007. Medeltidens riddartorneringar förknippas för det mesta med tappra unga kämpar i glänsande rustningar. Som stred mot varandra med sylvassa lansar i hopp om att vinna någon fager adelsdams gunst. Till en början såg dock dessa kämpaspel helt annorlunda ut, och fungerade istället som en slags stridsövning där stora skaror riddare kunde träna upp sig inför framtida fältslag genom att drabba samman i våldsamma bataljer. Dessa sammandrabbningar kallades för mêlée och gick ut på att deltagarna delades upp i två lag som sedan skulle försöka samarbeta på var sin sida, för att ta så många fångar som möjligt. Den mest populäre riddaren under den här tiden var William Marshal, en man från relativt anspråkslösa förhållanden. Sina dagar slutade han dock som en mycket rik och inflytelserik man. I den här dokumentären får vi veta mer om denne legendariske medeltidshjältes liv. Producerat år 2007. [1016515]

 

TV4+ - 15:35

Mannen som talar med hundar

Amerikansk dokumentärserie från 2005. Patricia riskerar sitt giftermål på grund av sin aggressiva blandrashane Wendell. Schäfern Spike har inneburit problem från första stund och måste vara bunden vid mattes ben på natten för han inte ska rymma eller döda katten. Jake, en shetland sheepdog, skäller oavbrutet när han åker bil och när matte blåser håret eller dammsuger. Kan hundpsykologen Cesar Millan hjälpa de aggressiva och nervösa hundarna?. 22/10. Säsong 2. Del 9 av 18. Medverkande: Patricia. [3467886]

 

National Geographic - 17:00

Dolda katastrofer

Jättevulkanen. I botten av en sjö i Sydostasien gömmer sig en vulkan. Om den får ett utbrott kan det leda till världens största naturkatastrof genom tiderna – med bränder, svält och miljoner döda. [3765577]

 

TV4+ - 20:00

Det okända

Svenskt ockult magasin från 2009. I Gamla stan i Stockholm ligger medeltidskrogen Sjätte tunnan. När restaurangchefen Sofi Wardau började på restaurangen fick hon höra att den var hemsökt, något som hon först avfärdade som ett skämt. Men snart blev hon tvungen att ändra uppfattning. Ölfat som exploderar, träbord som välts omkull och kranar som börjar rinna utan att någon är i närheten är några av fenomenen som personalen märkt av. Caroline Giertz och mediet Terry Evans beger sig till Gamla stan för att försöka ta reda på vad som händer på restaurangen. Del 1 av 12. Medverkande: Sofi Wardau, Terry Evans. [5001751]

 

National Geographic - 21:00

Jorden i fokus

Jordskred i fokus. Människor fortsätter att bygga bostäder och skada landskapet i områden med risk för jordskred. Få reda på vad som utlöser jordskred, en av de mest förödande naturkatastroferna. [7037867]

 

Kunskapskanalen - 00:00 (00:55)

Hur mycket väger ett moln?

I molnen skapas regn, hagel, snö och åska. De blir ibland otroligt stora, men lyckas ändå hålla sig svävande. Från 23/1 i K.

 

Discovery World - 00:30

Bo med de döda

Tredje våningen. Paranormala utredare tacklar spöken, onda andar och andra skrämmande fenomen i Amerikas mest hemsökta hus. Kommer de att kunna jaga ut de "döda hyresgästerna"?. Del 10. [89537184]

 

Torsdag 29 januari

National Geographic -15:00

Antikens gigantiska byggnader

Colosseum. Följ den dramatiska historian bakom uppförandet av Colosseum i det antika Rom. Romarna använde innovativ teknik, som vi använder än idag, men kostnaderna för projektet förslavade hela nationen. [3672813]

 

TV4+ - 15:35

Mannen som talar med hundar [Repris]

Amerikansk dokumentärserie från 2005. 4-åriga blandrastiken Pasha är aggressiv mot andra hundar, försöker bita joggare och morrar åt barn. Blandrashanen Cosmo beter sig på ett sätt som gör matte orolig att han ska bli farlig för barnet hon väntar. Och 2-åriga shar pei-tiken Contessa attackerar tv:n när hon ser ett djurprogram med hundar. Kan hundpsykologen Cesar Millan få bukt med hundarnas problem?. 23/10. Del 10 av 18. [3434558]

 

SVT2 - 16:00

Hästprataren från Provence [Repris]

Dokumentär. Om den franske showryttaren Jean-Marc Imbert. Följ med bakom kulisserna och möt denne trendsättare inom europeisk frihetsdressyr. Vad har han egentligen för filosofi i sitt arbete med hästarna? En film av Boel Zetterman från 2008. Medverkande: Jean-Marc Imbert, Boel Zetterman. [7107523]

 

National Geographic -16:00

Jorden i fokus

Romerska under. Trots att romarriket föll för 1 500 år sedan kan man se många spår av dess teknologi än i våra dagar. Många "nya" kunskaper som betong, idrottsarenor och akvedukter är i själva verket romerska uppfinningar. [3756829]

 

National Geographic -17:00

Dolda katastrofer

Jättevågen. En 12 meter hög vattenvall drar fram i staten Washington och förändrar landskapet för all framtid. Men varifrån kom vattnet?. Forskare försöker lösa en 12 000 år gammal gåta. [3669349]

 

Viasat History - 22:00

Historier från stenåldern

Australiensisk dokumentärserie från 2003. För 11000 år sedan. Över hela Mellanösterns "bördiga halvmåne" börjar de första bönderna tämja getter och får. Nu har de tillräckligt med föda för att kunna utveckla livskraftiga och kreativa byar. De gör sina första krukor och tillverkar vävstolar för att göra tyg. Drivkraften att vilja organisera får dem att lära sig bygga trappor, portar och tvåvåningshus. De utvecklar en organiserad religion baserad på gamar och skallar täckta av gips. När träet tar slut, överger de sina byar. Vi denna tidpunkt har resande från Mellanöstern tagit säd och boskap med sig till Europa. I jägarn-samlarkulturen anpassas jordbruket till en kallare miljö, man lär sig använda plogar och den nya livsformen breder ut sig med stormsteg över kontinenten. Folk bygger byar och fantastiska fält med upprättstående stenar. Stenåldern har blivit avancerad. Del 2. Producerat år 2003. [3963691]

 

Fredag 30 januari

Discovery World - 14:00

Bågskytte: Bågens berättelser

Vi undersöker vapnet som har varit inblandat i nästan alla konflikter sedan tidernas begynnelse. Hur har bågen medverkat till att störta imperier och skydda svaga mot mäktiga?. [18529011]

 

Viasat History - 14:00

Historier från stenåldern

Australiensisk dokumentärserie från 2003. För 11000 år sedan. Över hela Mellanösterns "bördiga halvmåne" börjar de första bönderna tämja getter och får. Nu har de tillräckligt med föda för att kunna utveckla livskraftiga och kreativa byar. De gör sina första krukor och tillverkar vävstolar för att göra tyg. Drivkraften att vilja organisera får dem att lära sig bygga trappor, portar och tvåvåningshus. De utvecklar en organiserad religion baserad på gamar och skallar täckta av gips. När träet tar slut, överger de sina byar. Vi denna tidpunkt har resande från Mellanöstern tagit säd och boskap med sig till Europa. I jägarn-samlarkulturen anpassas jordbruket till en kallare miljö, man lär sig använda plogar och den nya livsformen breder ut sig med stormsteg över kontinenten. Folk bygger byar och fantastiska fält med upprättstående stenar. Stenåldern har blivit avancerad. Del 2. Producerat år 2003. [1961011]

 

TV4+ - 15:35

Mannen som talar med hundar [Repris]

Amerikansk dokumentärserie från 2005. Suzanne lever tillsammans med blandrashunden Opie som är en väldigt aggressiv hund. När hon försöker koppla honom biter han henne. Hundexperten Cesar förklarar för henne att hundar måste förtjäna mat och kärlek. Barbie bor med sina kinesiska nakenhundar och däribland Flirt. Hennes vänner kallar Flirt för Psycho för att hon är så nervös. Cesar rekommenderar Barbie att bli mer disciplinerad med sina hundar, och mer avslappnad för egen del. 11/5. Säsong 1. Del 2 av 26. Medverkande: Suzanne, Barbie. [35116585]

 

TV4+ - 16:00

Mannen som talar med hundar [Repris]

Amerikansk dokumentärserie från 2005. Familjen Kleins hund Ruby är rädd och biter. Familjen har tvillingar som är tio år gamla och många barn kommer till huset och besöker dem. Därför måste familjen lämna bort Ruby om hon inte ändrar sitt beteende. Rana skäller varje gång Karen eller Alanna Adams rostade bröd hoppar upp ur brödrosten, när mikrovågsugnen plingar till och när telefonen ringer. Nu får familjerna hjälp av hundexperten Cesar Millan att få ordning på sina husdjur. 18/5. Säsong 1. Del 3 av 26. Medverkande: Kleins, Karen, Alanna Adams. [9834363]

 

Viasat History - 16:00

Spökskeppet - Zhengs storslagna resor

Brittisk dokumentär från 2005. Mellan 1405 och 1433 ledde den muslimska Amiralen Zheng He från Kina, sju seglingar över haven och besökte över 30 länder. Bland annat Sri Lanka, Indien, Indonesien, Malaysia, Vietnam, Kenya och Tanzania. De samlade rikedom och kunskap från Indokina till Afrika där Kinas Mingimperium styrde. Dessa resor var några av de största havsexpeditionerna som gjorts på den tiden men Zheng He och hans mannar på Skattskeppet glömdes bort av Kina och världen efter de sju resorna. I sexhundra år låg det i glömska. Denna dokumentär tittar närmre på mysteriet med det försvunna skeppet och konsekvenserna av händelseförloppets riktändring. Del 2. Producerat år 2005. [2167818]

 

National Geographic - 17:00

Tornadons hemlighet

De flesta skulle fly en farlig tornado. Tim Samaras har istället bestämt sig för att jaga ikapp den med två sonder som ska ge en tydligare bild av vad som egentligen pågår inne i en tornado. [3629721]

 

Viasat History - 18:00

Mysteriet Kaspar Hauser

Tysk dokumentär från 2002. Den 14 december 1833 angreps och knivhöggs en 21-årig man av en främling i slottsträdgården i Ansbach. Han lyckades fly hem men dog tre dagar senare till följd av knivhugget i bröstet, utan att ha yttrat ett enda ord om sin baneman. Offret hette Kaspar Hauser och var en man vid god fysisk vigör men med den mentala åldern hos ett barn. Mordet på Kaspar Hauser blev ett av 1800-talets mest omtalade mysterier. Vem var han, och vad var det som gjorde mordet på honom till en sådan sensation? I den här dokumentären undersöks brottet. Spåren leder oss till Biedermaiertidens furstehov och till Ansbach, Nürnberg samt till sedan länge bortglömda borgar i Rhenområdet. Tack vare modern genteknik och en grundlig genomgång av handskrifter och annat bevismaterial, kommer vi här ett steg närmare lösningen på mysteriet Kaspar Hauser och hans ursprung. Producerat år 2002. [2170382]

 

SVT2 - 18:00

Stephen Hawking och big bang

Brittisk dokumentär från 2007. Stephen Hawking kan bara skriva tre ord i minuten och talar med hjälp av en maskin. Ändå har han åstadkommit en bästsäljande bok om universums födelse och hans upptäckter kring svarta hål gör honom till en stark Nobelpriskandidat. Del 2 av 2. Producerat år 2007. Medverkande: Stephen Hawking. [28996]

 

TV4 Fakta -19:05

Medium löser mord [Repris]

Irländsk dokumentärserie från 2008. Kriminalpoliser tar hjälp av medium för att lösa svåra brottsfall genom en kombination av högteknologiskt detektivarbete och övernaturliga förmågor. Varje avsnitt visar ett fall ur två olika synvinklar, kriminalpolisens och mediets. 2/12. Del 15 av 15. [74226092]

 

Kunskapskanalen - 20:00

Solen

Är solen svaret på våra kommande energibehov?. Med hjälp av satelliter och teleskop får vi se några av de bästa bilderna hittills av denna planet. Undersöker också dess historia och nutida tillstånd, samt vad vi kan förvänta oss av solen i framtiden.

 

Kunskapskanalen - 22:00

Dokument utifrån [Repris]

Är maten slut? Fransk dokumentär från 2008. För första gången på 30 år står världen inför en livsmedelskris. Den globala uppvärmningen gör att skördarna minskar medan alltmer av det som odlas går till biobränsle i stället för mat. Resultatet är mindre och dyrare mat samtidigt som befolkningen växer. Världens fattiga har redan börjat protestera och risken för nya upplopp är överhängande.

 

Viasat History - 00:00

Spökskeppet - Zhengs storslagna resor

Brittisk dokumentär från 2005. Mellan 1405 och 1433 ledde den muslimska Amiralen Zheng He från Kina, sju seglingar över haven och besökte över 30 länder. Bland annat Sri Lanka, Indien, Indonesien, Malaysia, Vietnam, Kenya och Tanzania. De samlade rikedom och kunskap från Indokina till Afrika där Kinas Mingimperium styrde. Dessa resor var några av de största havsexpeditionerna som gjorts på den tiden men Zheng He och hans mannar på Skattskeppet glömdes bort av Kina och världen efter de sju resorna. I sexhundra år låg det i glömska. Denna dokumentär tittar närmre på mysteriet med det försvunna skeppet och konsekvenserna av händelseförloppets riktändring. Del 2. Producerat år 2005. [3927899]

 

Lördag 31 januari

Viasat History - 10:00

Mysteriet Kaspar Hauser

Tysk dokumentär från 2002. Den 14 december 1833 angreps och knivhöggs en 21-årig man av en främling i slottsträdgården i Ansbach. Han lyckades fly hem men dog tre dagar senare till följd av knivhugget i bröstet, utan att ha yttrat ett enda ord om sin baneman. Offret hette Kaspar Hauser och var en man vid god fysisk vigör men med den mentala åldern hos ett barn. Mordet på Kaspar Hauser blev ett av 1800-talets mest omtalade mysterier. Vem var han, och vad var det som gjorde mordet på honom till en sådan sensation? I den här dokumentären undersöks brottet. Spåren leder oss till Biedermaiertidens furstehov och till Ansbach, Nürnberg samt till sedan länge bortglömda borgar i Rhenområdet. Tack vare modern genteknik och en grundlig genomgång av handskrifter och annat bevismaterial, kommer vi här ett steg närmare lösningen på mysteriet Kaspar Hauser och hans ursprung. Producerat år 2002. [6808412]

 

TV4 Fakta - 10:05 (12:00)

Kampen om rymden [Repris]

Amerikansk dokumentär från 2007. 1961 var president Kennedys mål tydligt. USA skulle hinna före Sovjet till månen. NASA antog utmaningen men länge var det oklart hur satsningen skulle gå till. Dessutom var landets ekonomi inne i en turbulent period vilket gjorde allmänheten skeptisk till den dyra rymdsatsningen. Den här dokumentären berättar historien om hur de ansvariga för månlandningsprojektet arbetade fokuserat, mot både snäv budget, opinionens skepsis och klockan för att hinna först till månen. 19/7. Del 2 av 2. [60772986]

 

TV4+ - 12:35

Lisa Williams: att leva bland döda [Repris]

Amerikansk ockult serie från 2007. Lisa spår ett flertal människor under sin arbetsdag. Egan, som hon spår på gatan, ska lämna ett meddelande från en död vän till vännens mamma om att han vakar över henne. På ett hotell spår Lisa Joanna, vilket blir väldigt emotionellt. Joanna får möta sin make, en marinsoldat som dödades i Irak, och nu vill lämna ett meddelande till sin hustru. I slutet av dagen beger sig Lisa till en restaurang där hon träffar ägaren, Monica. Lisa lyckas ta reda på detaljer om två mord som inträffat på restaurangen. 23/2. Säsong 1. Del 1 av 6. Medverkande: Egan, Joanna, Monica. [87853851]

 

TV4+ - 13:30

Medier söker bevis [Repris]

Brittisk dokumentärserie från 2006. Liftarna Julianne Williams och Laura Winans döda kroppar hittades djupt inne i en skog. Fallet klarades aldrig upp och nu letar teamet efter nya bevis för att försöka finna en lösning. 9/9. Säsong 1. Del 1 av 9. Medverkande: Julianne Williams, Laura Winans. [6478702]

 

SVT2 - 14:05

Hästprataren från Provence [Repris]

Dokumentär. Om den franske showryttaren Jean-Marc Imbert. Följ med bakom kulisserna och möt denne trendsättare inom europeisk frihetsdressyr. Vad har han egentligen för filosofi i sitt arbete med hästarna? En film av Boel Zetterman. Producerat år 2008. Medverkande: Jean-Marc Imbert, Boel Zetterman. [479986]

 

Kanal 5 - 15:15

Trollkarlens hemligheter [Repris]

Amerikansk dokumentärserie. Hur bär sig magikerna egentligen åt? I denna fascinerande dokumentärserie får vi svaren på våra frågor. Aldrig tidigare har en magiker vågat avslöjar hemligheterna bakom de otroliga illusionerna. Trollkarlarnas tysthetslöfte är brutet för evigt. Hur har assistenterna förvandlats till tigrar?. Hur kan man såga en kvinna i två delar? Hur kan en person sväva fritt två meter över marken? Svaren på dessa och många andra frågor får vi i den här serien. 25/1. Del 3 av 13. [1903306]

 

TV4+ - 17:00

Det okända [Repris]

Svenskt ockult magasin från 2009. I Gamla stan i Stockholm ligger medeltidskrogen Sjätte tunnan. När restaurangchefen Sofi Wardau började på restaurangen fick hon höra att den var hemsökt, något som hon först avfärdade som ett skämt. Men snart blev hon tvungen att ändra uppfattning. Ölfat som exploderar, träbord som välts omkull och kranar som börjar rinna utan att någon är i närheten är några av fenomenen som personalen märkt av. Caroline Giertz och mediet Terry Evans beger sig till Gamla stan för att försöka ta reda på vad som händer på restaurangen. 28/1. Del 1 av 12. Medverkande: Sofi Wardau, Terry Evans. [5252851]

 

Viasat History - 17:00

Den förlorade staden

Brittisk dokumentär från 2007. Vi följer med till centrala Egypten där en grupp arkeologer gjort ett minst sagt intressant fynd. De har nämligen hittat en urgammal begravningsplats där hela tusen människor från den forntida huvudstaden Akhetaton, i dag känd som El-Amarna eller Tell el-Amarna, vilar. Detta ökensamhälle grundades av en av landets mest temperamentsfulla faraoner Akhenaton som regerade på 1300-talet f.Kr. och bland annat är känd för att han gifte sig med den legendariskt vackra Nefertiti. Den egyptiske kungen övergav den gamla huvudstaden Thebe för att istället etablera Akhetaton som landets viktigaste ort. Akhetaton existerade dock bara i en generation innan den övergavs och förvisades till historieböckerna. I den här dokumentären får vi höra den dramatiska historien om denna förlorade stads färgstarke grundare samtidigt som vi får insikt i Akhetatons uppgång och fall. Producerat år 2007. [2143238]

 

Viasat History - 18:00

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Den över 2 000 år gamla Tollundmannen är ett av världens mest berömda och bäst bevarade mosslik. Naturligt balsamerade mänskliga kvarlevor har hittats i många av Nordeuropas sumpmarker. Mycket vittnar om att dessa människor ofta gick en våldsam död till mötes. I det här avsnittet reser den danske rättsmedicinske arkeologen Niels Lynnerup till Irland i hopp om att det ska hjälpa honom att förstå vad som hände dem. Del 3 av 6. Producerat år 2007. [4461035]

 

Viasat History - 18:30

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Vi beger oss till Atacamaöknen i norra Chile där världens äldsta mumier finns. Chinchorrofolket började nämligen balsamera sina döda redan för 8 000 år sedan, hela 2 000 år innan de första egyptiska mumierna. Många av de döda är bebisar eller till och med foster. Varför lade Chinchorrofolket ner så stor möda på att förhindra att deras barn och närstående förruttnade? I det här avsnittet söker vi svaret på den frågan. Del 4 av 6. Producerat år 2007. [4479054]

 

Discovery World - 18:40

Ut i det okända med Josh Bernstein

Molnkrigarna. Josh Bernstein ser närmare på chachapoyastammen "Molnkrigarna" som härskade över bergen i norra Peru tills de försvann på 1500-talet. Del 4. [10272493]

 

Discovery World - 22:50

Övernaturliga fenomen

"Övernaturliga fenomen" är en rysansvärd serie i sex delar som tar upp hemska och sanna paranormala händelser. Del 10. [10328870]

 

Kunskapskanalen - 23:00

Arkitektur jorden runt [Repris]

Religion. Dan Cruickshank besöker Sinaiöknens Katarinakloster – ett av världens äldsta kristna kloster. Jiangxi-provinsens hängande tempel visar prov på sinnrik konstruktion och även den ryska ön Kijis träkyrkor har en byggnadsteknik väl värd ett besök. Från 27/1 i K. Del 3 av 8.

 

Discovery World - 23:40

Synskt vittne

Mardrömmen. Ett åskoväder förvandlar en familjetripp till en mardröm och ett dubbelmord i New York får omgivningen att reagera med fasa. Polisen vädjar till psykiska medier om hjälp. Del 6. [32326493]

 

Viasat History - 01:00

Den förlorade staden

Brittisk dokumentär från 2007. Vi följer med till centrala Egypten där en grupp arkeologer gjort ett minst sagt intressant fynd. De har nämligen hittat en urgammal begravningsplats där hela tusen människor från den forntida huvudstaden Akhetaton, i dag känd som El-Amarna eller Tell el-Amarna, vilar. Detta ökensamhälle grundades av en av landets mest temperamentsfulla faraoner Akhenaton som regerade på 1300-talet f.Kr. och bland annat är känd för att han gifte sig med den legendariskt vackra Nefertiti. Den egyptiske kungen övergav den gamla huvudstaden Thebe för att istället etablera Akhetaton som landets viktigaste ort. Akhetaton existerade dock bara i en generation innan den övergavs och förvisades till historieböckerna. I den här dokumentären får vi höra den dramatiska historien om denna förlorade stads färgstarke grundare samtidigt som vi får insikt i Akhetatons uppgång och fall. Producerat år 2007. [5239333]

 

 

Söndag 1 februari

Viasat History - 09:00

Den förlorade staden

Brittisk dokumentär från 2007. Vi följer med till centrala Egypten där en grupp arkeologer gjort ett minst sagt intressant fynd. De har nämligen hittat en urgammal begravningsplats där hela tusen människor från den forntida huvudstaden Akhetaton, i dag känd som El-Amarna eller Tell el-Amarna, vilar. Detta ökensamhälle grundades av en av landets mest temperamentsfulla faraoner Akhenaton som regerade på 1300-talet f.Kr. och bland annat är känd för att han gifte sig med den legendariskt vackra Nefertiti. Den egyptiske kungen övergav den gamla huvudstaden Thebe för att istället etablera Akhetaton som landets viktigaste ort. Akhetaton existerade dock bara i en generation innan den övergavs och förvisades till historieböckerna. I den här dokumentären får vi höra den dramatiska historien om denna förlorade stads färgstarke grundare samtidigt som vi får insikt i Akhetatons uppgång och fall. Producerat år 2007. [9449492]

 

Viasat History - 10:00

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Den över 2 000 år gamla Tollundmannen är ett av världens mest berömda och bäst bevarade mosslik. Naturligt balsamerade mänskliga kvarlevor har hittats i många av Nordeuropas sumpmarker. Mycket vittnar om att dessa människor ofta gick en våldsam död till mötes. I det här avsnittet reser den danske rättsmedicinske arkeologen Niels Lynnerup till Irland i hopp om att det ska hjälpa honom att förstå vad som hände dem. Del 3 av 6. Producerat år 2007. [9278642]

 

Viasat History - 10:30

Mumiernas mysterium

Brittisk dokumentärserie från 2007. Vi beger oss till Atacamaöknen i norra Chile där världens äldsta mumier finns. Chinchorrofolket började nämligen balsamera sina döda redan för 8 000 år sedan, hela 2 000 år innan de första egyptiska mumierna. Många av de döda är bebisar eller till och med foster. Varför lade Chinchorrofolket ner så stor möda på att förhindra att deras barn och närstående förruttnade? I det här avsnittet söker vi svaret på den frågan. Del 4 av 6. Producerat år 2007. [9253333]

 

Discovery World - 10:40

Ut i det okända med Josh Bernstein

Molnkrigarna. Josh Bernstein ser närmare på chachapoyastammen "Molnkrigarna" som härskade över bergen i norra Peru från sin bas på bergens topp. Del 4. [10019820]

 

TV4+ - 11:45

Mannen som talar med hundar [Repris]

Amerikansk dokumentärserie från 2007. Cesar Millans hundpsykologcenter är hem för nästan 50 hundar med allt från celebriteters jyckar till hundar som verkar hopplösa att få pli på. Sen finns där också Cesars egna hundar. De hundarna får ofta hjälpa Cesar när han tar sig an nya byrackor. I dagens program ser man tillbaka på några oförglömliga höjdpunkter med Cesars egna hundar. 26/1. Säsong 2. Del 2 av 2. [27827536]

 

National Geographic - 17:00

Jorden i fokus

Jordskred i fokus. Människor fortsätter att bygga bostäder och skada landskapet i områden med risk för jordskred. Få reda på vad som utlöser jordskred, en av de mest förödande naturkatastroferna. [6663246]

 

Viasat History - 17:00

Gladiatorernas kyrkogård

Brittisk dokumentär från 2007. Gladiatorerna har alltid betraktats som antikens legendariska hjältar, och har blivit föremål för storfilmer som "Spartacus" och "Gladiator". Våra kunskaper har dock nästan uteslutande baserats på gissningar – fram till i dag. På 1990-talet gjordes nämligen ett oväntat fynd av en forskargrupp som letade efter forna dagars pilgrimsrutt mellan Artemistemplet och den turkiska staden Ephesus. De upptäckte en massgrav. De flesta liken bar inga spår av en naturlig död, snarare verkade de ha mött slutet på ett våldsamt sätt. Vi får en exklusiv inblick i tidernas största arkeologiska forskningsprojekt om gladiatorerna. Vi får se hur de levde, slogs och dog. Detta är inga spekulationer utan rättsmedicinsk vetenskap. Producerat år 2007. [6523994]

 

Viasat History - 18:00

Feast of the dying sun

Brittisk dokumentär från 2004. Det har gått årtusenden sedan druiderna började fira den döende solens fest, Samhain. Nästan tusen år har gått sedan den kristna kyrkan döpte om festen till Halloween. Och flera århundraden har förflutit sedan Halloween fördes ut över haven från de keltiska länder där seden startade. I denna film lyfts Halloweens mörka skämt fram. Scenerna växlar mellan dagens firande och de urgamla seder och bruk ur vilka Halloween ursprungligen uppstod tills det förflutna slutligen möter nutiden. Producerat år 2004. [6527710]

 

National Geographic - 19:00

Da Vinci-kodens lösning

Var Maria Magdalena hustru till Jesus och mor till hans barn? Lever släktingar till den heliga familjen än idag?. Elizabeth Vargas undersöker påståenden som sägs ha beskyddats av ett hemligt sällskap under århundraden. [3654401]

 

Kanal 5 - 21:00

Trollkarlens hemligheter

Amerikansk dokumentärserie. Hur bär sig magikerna egentligen åt? I denna fascinerande dokumentärserie får vi svaren på våra frågor. Aldrig tidigare har en magiker vågat avslöjar hemligheterna bakom de otroliga illusionerna. Trollkarlarnas tysthetslöfte är brutet för evigt. Hur har assistenterna förvandlats till tigrar?. Hur kan man såga en kvinna i två delar? Hur kan en person sväva fritt två meter över marken? Svaren på dessa och många andra frågor får vi i den här serien. Del 4 av 13. [941159]

 

National Geographic - 21:00

Gigantiska byggen

Atomkollision. Large Hadron Collider är ett gigantiskt vetenskapligt projekt byggt i jätteskala, där forskarna försöker fånga universums minsta partiklar. [8964178]

 

SVT1 - 22:30

Virusets världsvälde

Utbildningsprogram. Den dödliga slumpen. Virus kan inte föröka sig av sig själva och de har ingen egen ämnesomsättning. Är det bara att betrakta som ett verktyg i evolutionens tjänst? Ska människan i så fall behöva acceptera dödsfallen i epidemiernas och pandemiernas spår?. Del 2 av 3. [49]

 

Discovery World - 22:50

Övernaturliga fenomen

"Övernaturliga fenomen" är en rysansvärd serie i sex delar som tar upp hemska och sanna paranormala händelser. Del 11. [28634352]

 

Discovery World - 23:40

Legenddetektiverna

Mannen med järnmasken. En historisk, vetenskaplig och paranormal granskning av de sanna historierna bakom hjältar och skurkar. Del 4. [39610130]

 

TV4+ - 00:40

Hemsökta hus

Brittisk ockult serie från 2006. North East Aircraft Museum i Sunderland är ett gammalt flygfält som är ombyggt till museum. Flygfältet har varit med om mycket trots sin relativt korta historia. Förr lyfte passagerarflyg härifrån och världskrigen har lämnat outplånliga spår. Teamet kommer hit, omgivna av död och förstörelse, och möter två andarna från två militärer som står i skarp kontrast till varandra. Den ena är en hjälte och den andre en förrädare. Säsong 8. Del 11 av 15. Medverkande: Yvette Fielding, Derek Acorah. [41341753]

 

Viasat History - 01:00

Gladiatorernas kyrkogård

Brittisk dokumentär från 2007. Gladiatorerna har alltid betraktats som antikens legendariska hjältar, och har blivit föremål för storfilmer som "Spartacus" och "Gladiator". Våra kunskaper har dock nästan uteslutande baserats på gissningar – fram till i dag. På 1990-talet gjordes nämligen ett oväntat fynd av en forskargrupp som letade efter forna dagars pilgrimsrutt mellan Artemistemplet och den turkiska staden Ephesus. De upptäckte en massgrav. De flesta liken bar inga spår av en naturlig död, snarare verkade de ha mött slutet på ett våldsamt sätt. Vi får en exklusiv inblick i tidernas största arkeologiska forskningsprojekt om gladiatorerna. Vi får se hur de levde, slogs och dog. Detta är inga spekulationer utan rättsmedicinsk vetenskap. Producerat år 2007. [5206005]

 

TV4+ - 01:40

Hemsökta hus

Brittisk ockult serie från 2006. Yvette Fielding tar med teamet norrut och över gränsen till Dundee i Skottland. Där går de ombord på två enastående segelfartyg, RRS Discovery och HMS Frigate Unicorn. Discovery är ett fartyg byggt för arktisk forskning och Unicorn ett krigskepp som deltog i båda världskrigen. Trots fartygens olika bakgrunder märker teamet att andar bosätter sig var de vill, frågan är bara om de kommer att välkomna dem ombord. Säsong 8. Del 12 av 15. [52276579]

 

 

Måndag 2 februari

Viasat History - 09:00
Gladiatorernas kyrkogård
Brittisk dokumentär från 2007. Gladiatorerna har alltid betraktats som antikens legendariska hjältar, och har blivit föremål för storfilmer som "Spartacus" och "Gladiator". Våra kunskaper har dock nästan uteslutande baserats på gissningar – fram till i dag. På 1990-talet gjordes nämligen ett oväntat fynd av en forskargrupp som letade efter forna dagars pilgrimsrutt mellan Artemistemplet och den turkiska staden Ephesus. De upptäckte en massgrav. De flesta liken bar inga spår av en naturlig död, snarare verkade de ha mött slutet på ett våldsamt sätt. Vi får en exklusiv inblick i tidernas största arkeologiska forskningsprojekt om gladiatorerna. Vi får se hur de levde, slogs och dog. Detta är inga spekulationer utan rättsmedicinsk vetenskap. Producerat år 2007. [3744604]

Viasat History - 10:00
Feast of the dying sun
Brittisk dokumentär från 2004. Det har gått årtusenden sedan druiderna började fira den döende solens fest, Samhain. Nästan tusen år har gått sedan den kristna kyrkan döpte om festen till Halloween. Och flera århundraden har förflutit sedan Halloween fördes ut över haven från de keltiska länder där seden startade. I denna film lyfts Halloweens mörka skämt fram. Scenerna växlar mellan dagens firande och de urgamla seder och bruk ur vilka Halloween ursprungligen uppstod tills det förflutna slutligen möter nutiden. Producerat år 2004. [9144640]

National Geographic - 13:00
Galna vetenskapsmän
Kärlek vid första ögonkastet? Galna vetenskapsmän visar att kärlek handlar om kemikalier, inte romantik. Dessutom får du veta hur du bygger det ultimata sandslottet – tricket är vatten. Del 17. [8678869]

Discovery World - 14:00
Terry Jones barbarer
Genom sin kvickhet, vänliga vanvördnad och passion förvandlar Terry Jones vår bild av romarriket. Här avslöjar han hur romarnas propaganda lyckades med historiens största bluff. Del 1. [81145111]

TV4+ - 15:35
Mannen som talar med hundar [Repris]
Amerikansk dokumentärserie från 2005. Josh är en livlig malteser som inte låter någon med en borste eller en sax komma i närheten av honom. Mycket hellre jagar han dammsugaren eller springer i cirklar runt huset. Alla försök att få honom att stå stilla slutar med att någon blir biten. Boomer är en chesapeake bay retriever som skäller oavbrutet, vägrar gå upp ur poolen och som ständigt vill stå i centrum. Skällandet gör grannarna galna och gör ägarna Jodys och Christys relation ansträngd. I båda fallen har ägarna låtit sina hundar ta över hemmet. Båda hundarna behöver mer motion och mer bestämda ägare. Cesar Millan ska försöka få ordning på både ägare och hundar. 25/5. Del 4 av 26. Producerat år 2005. Medverkande: Jodys, Christys, Cesar Millan. [2802463]

TV4+ - 16:05
Mannen som talar med hundar [Repris]
Amerikansk dokumentärserie från 2005. Cirklar gör Harry galen, särskilt hjul. Om inte Harrys ägare håller hårt i kopplet anfaller Harry passerande cyklister, rollerblade- och skateboard-åkare. Brooks är besatt av ljus. När han var liten var det några som lekte med honom med en ljuspenna och han har aldrig kommit över den upplevelsen. Skuggor och ljusförändringar skrämmer också upp honom. Brooks är aldrig lugn, aldrig avslappnad. Cesar Millan visar hur hundarna ska komma över sina nervösa besvär. 1/6. Del 5 av 26. Producerat år 2005. Medverkande: Cesar Millan. [8931208]

Viasat History - 18:00
Världen i religionens spegel
Brittisk dokumentärserie från 2003. I det första avsnittet i dokumentärserien utforskas paganismen. Inom denna folktro fanns Gud här på jorden och genomsyrade allt från land till hav. I programmet besöker vi bland annat Wales, där vi utforskar några megalitiska monument, samt Spanien där vi beskådar de fantastiska väggmålningarna i de berömda Altamiragrottorna. Del 1 av 6. Producerat år 2003. [2794173]

Kunskapskanalen - 20:00
Tema: Sex, love och rullstol
Är sex en mänsklig rättighet?. Om hur fysiska och psykiska funktionshinder kan påverka möjligheten till kärleksrelationer i allmänhet och sexliv i synnerhet. Var går gränsen för vad en personlig assistent ska hjälpa till med?. Programledare: Özz Nûjen.

TV4+ - 20:00
Mannen som talar med hundar
Amerikansk dokumentärserie från 2008. Djurpsykologen Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Programmet ger en inblick i de vardagsproblem som husse och matte kan ställas inför, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en vovve som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Del 1 av 35. Producerat år 2008. [3382111]

Kunskapskanalen - 00:00 (00:45)
Stephen Hawking och big bang [Repris]
Brittisk dokumentär från 2007. Stephen Hawking kan bara skriva tre ord i minuten och talar med hjälp av en maskin. Ändå har han åstadkommit en bästsäljande bok om universums födelse och hans upptäckter kring svarta hål gör honom till en stark Nobelpriskandidat. Säsong 1. Del 2 av 2. Producerat år 2007.

 

 

 

 


Angel 2

 TÄNKVÄRT     

1.  Under årens lopp har jag lärt mig

      att det viktiga med en klänning är kvinnan som bär den......................................................Yves Saint Laurent.

 

2.  Det finns bara en sorts verklig framgång.

     Det är att leva på sitt eget vis...................................................................................................Christofer Morley.

 

3.  Misslyckandet förutsätter ansträngning.

     Det är därför somliga människor aldrig misslyckas...............................................................Bengt Anderberg.

 

4.  Efter en god middag kan man fördra allt -

     - t.o.m. sina släktingar.................................................................................................................Oscar Wilde.

 

5.  Det stora nöjet i livet är att göra det

     som folk säger att man inte kan göra.........................................................................................Walter Bergehot.

 

6.  Att erkänna att man haft fel

     är bara att påpeka att man i dag är klokare än i går................................................................ Kramego.

 

7.  Saliga är de som kan skratta åt sig själva

     ty de skola aldrig ha tråkigt...........................................................................................................Kramego.

 

8.  Förlita dig på gud

     men gör inga dumheter..................................................................................................................Ryskt ordspråk.

 

9.  Vi är alla tillräckligt starka

     för att med jämnmod kunna bära andras olyckor.........................................................................Fracois de la Rochefoucauld.

 

10. Drick ej mera än du tål!

      Tänk på dina göromål!...................................................................................................................Carl Michael Bellman.

 

11. Om en man tänker på sin hustru

      när han är på en fotbollsmatch

      är han fortfarande förälskad i henne.............................................................................................Clark Gable.

 

12. En borde inte sova, när natta faller på!

      En borde si på stjärnera... En borde vara två...............................................................................Jeremias i Tröstlösa.

 

13. Runt om mig sommar, och du i min famn!

      Liv, jag välsignar i jubel ditt namn!..................................................................................................Jarl Hemmer.

 

14 Vi är inte det vi tänker eller det vi säger eller det vi känner.

     Vi är det vi gör.....................................................................................................................................Gordon Liivingston.

 

15 Jag har ingen ångest, jag har inget hopp.

     Jag är en fri man..................................................................................................................................Kramego.

 

16. Jag säger aldrig "Jag har inte tid". Den enda gång du kan säga

       det är när man gör i ordning dig för din begravning.......................................................................Biskop Helge Brattgård.

 

17. Den som spar han har

      inte särskilt roligt.................................................................................................................................Anders Byström.

 

18. Människan är det enda djur som kan rodna

      och som har anledning att göra det...................................................................................................Mark Twain.

 

19.Man måste lära sig sola

     fast det regnar.......................................................................................................................................Robin Ticciati.

 

 

 

    

  Ha det bra !  
önskar 
  
Eva Svensson och Per-Uno Fransson  
Jordstrålningscentrum 

e-mail:  jc@adante.se
 
tel: 08-510 110 25    
 
www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta ? 


 
 


 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående