2008 nr 05,   23 februari

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.se

 

 Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Nya nummer läggs dit succesivt.  


 

INNEHÅLL:   

   ·    NU ÄR NYA PROGRAMMET  HELT  KLART!   Mars - 19 oktober
 
  
·     FÖREDRAGET I MÅNDAGS 
   ·     DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN
   ·     DE NÄRMASTE  KURSERNA 
   ·    TV-TIPS  
   ·     HUMOR 
 
  
 ·    D-VITAMIN      
  

NU ÄR  DET NYA PROGRAMMET KLART!
För mars   -   19 oktober 2008
 

Vi är glada att kunna presentera hela det nya programmet fram t o m 19 oktober ! 
Det innehåller många nya intressanta föredrag, främst på måndagskvällar, men ibland även på andra kvällar.
Föredragen är som vanligt på Kammakargatan 56. Föredragen startar normalt kl 18.45, men observera att det kan finnas undantag (klockslag står alltid vid respektive föredrag). Inträde 100:-. Den som vill kan få fika för 15:- (kaffe/te, smörgås)
Det finns också många kurser, ofta kopplade till ett tidigare föredrag, där föredragshållaren återkommer med en kurs för att t ex hinna att gå djupare in på ämnet, eller för att  lära ut något annat intressant som han/hon specialiserat sig på.   
 
Vi har flera annorlunda inslag i år, t ex:
- Utbildningsserie på 8 lördagar för att öka sin inutitiva förmåga och energikänslighet 
Bra för alla som vill uppleva mer av den immateriella världen där osynliga väsen och energier finns. Är även en bra grundutbildning för de som vill arbeta inom området. 
Börjar 11 maj och man kan vara med på enstaka delar om man föredrar det.
    
-Symposium om vatten, blir det helgen 6-7 september, då vi samlar ett antal personer som håller på med energiberikat vatten. Syftet är att låta ett antal av dessa uppfinnare/forskare/intresserade få träffas och utbyta erfarenheter, till fromma för framtida resultat på området.   
 
- Shamanism och trumresa 17 mars. Där får alla vara med på en trumresa och kan även senare gå en hel helgkurs , fylld med trumresor, om de vill.
 
-  Praktikdag 11 maj, då vi tittar på ett mycket intressant ryskt instrument som visar energistrålningen från kroppen. Det är en uppföljning på ett föredrag om EPC-instrumentet den 11 april.
 
- Slagruteutflykter (måndagskvällen 26 maj respektive söndagen 6 juni. Vi mäter olika slags jordstrålning med hjälp avThord Nilsson respektive Bo Israelsson och ett instrument. (Vi lovar då att också ta hand om nybörjare och förklara och visa lite extra för dem, så att de också förstår och kan)
 
Temadag med glödvandring lördag 23 augusti. En temadag/kväll (kl 15-ca 22.30) som avslutas med att vandra barfota över glödande eld! Ta tillfället i akt och gör något du knappt vågar. Överskrid gränser och bli friare i ditt liv! Woh!
 
- Vi firar höstdagjämningen måndagskvällen 22 september utomhus med  blot (matoffer), trumresa och ceremoniell dans vid eldens sken. En magisk kväll!
 
   

 Programmet är så färskt  
 
att det än så länge bara kan 
hämtas 
 
 
som 
en pdf-fil på 36 sidor.  

 Denna fil är en kopia av den tryckta broschyren som nu håller på att tryckas. Det innebär t ex att den är sidonumrerad. 

 Inom några dagar har vi också hunnit lägga ut programmet i internetversion på hemsidans vanliga sidor.

Den närmaste tidens föredrag och kurser kan du läsa om i detalj lite längre ner i detta Sl@grutenytt.

 Klicka för att hämta, hela programmet (1,3 MB)
http://jordstralningscentrum.se/jc08vt.pdf
 
Kan du inte läsa pdf-filen?
Saknar du pdf-läsarprogram, (de brukar starta automatiskt när man laddar in pdf-fil),
så finns det GRATIS-versioner att ladda in här.
Vi har Windows XP och Acrobat Reader

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

 
En del föredrag kan vara så populära så att det blir fullsatt, 
 Vill du garanterat ha en plats, så kom i god tid.
Vi öppnaentré-dörren redan vid 18-tiden, så man slipper stå ute och vänta.
 

 
FÖREDRAGET  I MÅNDAGS 

 
Har du varit med om att något går fel? Naturligvis!  Har du också märkt att det gärna fortsätter att gå fel när det väl har börjat?
Så var det tyvärr med förra måndagens föredrag. Det började med att tekniken inte ville sig. Projektorn, som är så gott som ny och har 3000 timmars lampgaranti, slutade fungera. Lampan gick! Det gick att lösa någotsånär, men det tog tid och blev stressigt,och vi kom därför inte igång med föredraget i tid. Sen uppfyllde inte heller föredraget det som stod i programmet, vilket vi beklagar. Istället för ett föredrag på 2,5 timmar så blev det på ca en timme och sedan var det diskussioner, vilket inte var meningen. Det innebar att många kände sig besvikna då de inte fick ut vad de hade förväntat sig av kvällen.
Så ska det naturligtvis inte vara, så vi har funderat på hur man "gottgör" det. Så här får lösningen bli:
 
De som var på föredraget får en ny inträdesbiljett gratis, vilken kan användas till vilket som helst av våra föredrag inom ett år från i måndags (värde 100:-).
Så vi ber de som var där i måndags att maila oss och skriva namn och adress, så att vi kan skicka en ny inträdesbiljett. 
Vi ber om ursäkt för det inträffade och hoppas att detta är en acceptabel lösning så alla känner sig nöjda och vi kan gå vidare gott samvete.
 
Förresten, det där om att det ofta fortsätter att gå fel om det börjat fel. Vet faktiskt om en bra metod för att det inte skall fortsätta gå fel. Brukar använda den till vardags och då brukar det rätta till sig. Tyvärr var den inte tillämparbar i måndags kväll. Men så här är metoden ialla fall, och den har som sagt fungerat många gånger:
 
När det blir fel och fortsätter så, så beror det oftast på att man inte är i takt med sig själv och omgivningen. Man sätter sig då ner en stund, går ner i varv (det sker oftast när man stressar), man går gärna ner på meditationsnivå en stund och "samlar" sig.. Det viktiga är att "hinna ikapp sig själv", dvs komma tillbaka in i kroppen och inte bara vara "i tankarna", dvs i huvudet. Sakta ner och tänk istället lugna positiva tankar en stund, t ex ta fram ett trevligt minne eller tänk på något du är tacksam för. Känn lugnet i kroppen. Om man sen lungt fortsätter med det man vill göra, så brukar besvären oftast vara borta. Ibland kan det bero på något annat, men oftast är det faktiskt att man är i otakt med sig själv, omgivningen eller sin livsväg. 
 
 
 

 
DE NÄRMASTE
  FÖREDRAGEN
 

PSYKOMETRI – ATT LÄSA FÖREMÅL – ANN-KRISTIN NILSSON  
 

FÖREDRAG Måndag 25 februari kl. 18.45
Lokal: Kammakarg. 56

I TV-serien Förnimmelse av mord så använde medierna psykometri för att kunna se vad som hänt med försvunna eller döda personer. Mediet tar ett föremål eller bild i handen och läser energierna från det och kan då berätta om ägaren och vad som hänt.

Ann-Kristin arbetar professionellt med psykometri och berättar om sina erfarenheter av det. Ta gärna med ett föremål på kvällen eftersom Ann-Kristin kommer att göra några demonstrationer. Läs mer om Ann-Kristin i programmet 10 december. 

Anna-Karin återkommer med kurs i Intuitiv utveckling i maj.  

 

 

ATLANTIS  kontinenten som försvann i havet på en natt och en dag!! –  JENS TELLEFSEN

FÖREDRAG  Måndag 3 mars kl. 1845  Lokal: Kammakarg. 56
 

Den spännande berättelsen om det sjunkna och försvunna Atlantis upphör aldrig att fascinera oss, generation efter generation. Öriket som med sin fantastiska kultur och avancerade civilisation försvann ned i Atlantens mörka hav på en dag och en natt. Detaljerna är många och hypotserna om när, var och hur det gick till är talrika som stjärnorna på himlen!

Men, vi börjar kvällens föreläsning med ursprungskällan, den grekiska filosofen Platon, som på 300-talet f Kr i två av sina mest berömda dialoger, Timaios och Critias, sätter startpunkten för denna märkliga och eviga historia som många fortfarande tror är sann och man under senare år har funnit en hel del bevis både för och emot.
 

Jens Tellefsen berättar och visar bilder (OH och dia)

 

 


AYURVEDA – PETER LJUNGSBERG

 

FÖREDRAG  Mån 10 mars kl. 1845   Lokal: Kammakarg. 56

 

Ayurveda är en 6000 år gammal läkekonst från Indien, som hjälper oss att förstå livet och oss själva bättre. Genom att fastställa min personlighetstyp (vata, pitta, kapha) så får jag ett effektivt verktyg att styra mitt liv i riktning mot ökat välbefinnande och bättre hälsa. Det blir så mycket tydligare vad jag behöver för att må bra. Ayurveda innehåller bl a detaljerad information om hur och vad de olika typerna bör äta och leva för att hålla och/eller återfå balansen. Allt uttestat genom årtusenden!

 

Peter Ljungsberg har arbetat med Ayurveda i över 20 år och driver bl.a. Veda Lila  (Ayurvediskt hälsocenter i Stockholm) där han också ger behandlingar enligt Ayurvedisk princip.

 

 

 

SHAMANISM MED TRUMRESA  -  MARIE PERRUCHON 
 

 

FÖREDRAG  Måndag 17 mars kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56

 

 

Marie Perruchon är kulturantropolog och har gett kurser och föreläsningar om shamanism, nyshamanism och New Age på universitet och högskolor under flera års tid. Hon har också levt i två år hos shuarindianerna i Amazonas och blivit initierad som shaman hos dem.

Vad är traditionell shamanism? Vilka olika definitioner finns det? Varifrån kommer den och hur har den utvecklats i olika samhällen? Vilka tekniker utövas och hur skiljer de sig kulturellt? Vad är nyshamanism – nyreligiös konstruktion eller traditionell botarkunskap? Vad är skillnaden mellan traditionell shamanism och nyshamanism? Detta är några av de frågor som tas upp i föredraget.
 
Marie Perruchon föreläser om shamanism och ger självupplevda exempel bland shamaner hos shuarindianerna.Vi gör en trumresa som prov på en typ av nyshamanisk utövning – kärnshamanism - som avslutning.


 

 

MÖRKA OCH LJUSA ENERGIERS PÅVERKAN – TOMMY BRODD
 

FÖREDRAG  Måndag 31 mars kl. 1845   Lokal: Kammakargatan 56


Tommy Brodd har arbetat över 20 år med att ta bort diverse mörka energier ur hus.
Han berättar om sina erfarenheter, bl a om hur obehagligt spöken och andra negativa energier kan påverka hemmet och familjen men hur det snabbt kan förbättras vid avstörning.
Problemet är mycket vanligare än många tror! Tommy har kunnat se energier och varelser sen barndomen och fick tidigt egna andliga lärare. Han arbetar därför också som siare och healer sedan många år. Hemsida:  www.brodd.se

Tommy Brodd återkommer med kurserna
LÄR DIG TA BORT NEGATIVA VARELSER OCH ENERGIER söndag 20 april
samt med kursen LÄR DIG UPPFATTA ENERGIER 19 april.

 
 
DE NÄRMASTE  KURSERNA 
 
WORKSHOP alt. A  - Vilka guider är med oss m.m.  med Per-Uno och Jenny Fransson  
 

Kurs   Lördag- söndag 1-2 mars
Fullbokat .
Kursen kommer igen i höst.  


 

HÄLSA med BIRGITTA KLEMO   
Kurs   Lördag- söndag 15-16 mars 

Birgitta Klemos hälsokurser brukar vara mycket omtyckta då Birgitta har mycket stora kunskaper och lär ut på ett lättfattligt sätt.
Kursen kommer att fokusera på hur vi är olika människotyper, dvs har olika konstitutioner. Eftersom vi är olika så behöver vi ta hänsyn till det för att må bra, bl a behöver vi lite olika slags mat.  Var beredd på massor med annan information och goda råd om hälsa under kursen!

Birgitta är en mycket skicklig och eftersökt hälsoterapeut. Hon använder många slags näringspreparat,
homeopatmedel m.m. till sina patienter.
Birgitta förmedlar detaljerad kunskap i ämnet (som hon också berättade lite om på föredraget 28 januari) och förklarar olika traditioners och metoders sätt att dela in människor i olika typer och vad man bör tänka på, t ex enligt Ayur Veda, BÄ-metoden och om sin egen stora erfarenhet som gör att hon delar in dem i t ex lever/galltyp och sköldkörteltyp - hyper/hypo.
Du får personlig info och får testa vilken blodgrupp du tillhör. Möjlighet att ställa frågor.
Pris: 2.150:-. Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övriga villkor på hemsidan ASTROLOGI   -  
Kurs med Erik Hesser   
Kurs   Lördag- söndag 15-16 mars 

Denna helgkurs syftar till att lära dig läsa det astrologiska språket utan att plöja hyllmeter med litteratur.
Erik har funnit enkelheten bakom den tillsynes komplicerade astrologin. Det är den enkla astrologiska insikten
Erik kommer att förmedla till dig under helgen. Astrologin är ett symbolspråk bestående av 43 symboler. Det är verkligheten bakom dessa symboler du kommer att lära dig. Du kommer faktiskt att förstå saker direkt från horoskopkartor utan att läsa något annat.
Mycket praktisk övning blir det också varvat med teoretisk kunskap. Många skratt blir det troligen också.
Ge dig en flygande start i dina astrologistudier.
Du kommer nog att spara många år av studier genom att närvara denna helg. Välkommen!
Erik
  höll ett mycket bra
föredrag om Astrologi den 21 januari.   
Pris: 2.150:-.   Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övriga villkor på hemsidan

 

UTBILDNING TILL
REINKARNATIONSTERAPEUT

Lärare: Ylva Cronstedt  

Kurs 19-24/3 (påsk). 6 heldagar (plus ev. en kväll). Plats: Täby

Vill du låta andra uppleva sina tidigare liv och själv prova på?  
Ylva Cronstedt leder en sex-dagars kurs som ger dig kunskaper att hjälpa andra att göra regressioner till tidigare liv och andra tillfällen, så att de också kan läka gamla problem. En snabb och effektiv utbildning!

När man går tillbaks i tiden genom regression till tidigare händelser, till barndomen eller till tidigare liv, kan man minnas exakt vad som hände. Det är spännande, utvecklande och många gånger hälsosamt.

Ylva Cronstedt har arbetat med regressioner i 20 år och har utarbetat en metod, som nu har blivit spridd, för att komma åt grundorsakerna till olika negativa känslor och till en del sjukdomar och fobier som har sitt ursprung i tidigare negativa händelser, vilka vi kanske inte ens kommer ihåg eller är medvetna om idag. Dagens problem kan då botas eller lindras.

Med milda metoder kan man med regressioner också avsevärt lindra skador från barndomen i nuvarande liv. Naturligtvis letar man inte bara efter traumatiska händelser i det förgångna, utan minst lika viktigt är det att finna styrkan, livsglädjen och en mening med tillvaron.
Att dessa minnen inte bara är fantasier finns det åtskilliga belägg för. Det har skrivits många böcker om hur människor hittat spår av sina egna tidigare liv. En hel del av Ylvas klienter har också senare funnit konkreta bevis på att de levt tidigare på just det viset de beskrivit under en regression.

Utbilda dig till reinkarnationsterapeut - det är en kort och effektiv utbildning där du får tillfälle att verkligen både lära känna dig själv och lära dig hjälpa andra människor. Att vara reinkarnationsterapeut är verkligen roligt och spännande. Det roligaste är att man gör så många människor glada. Den ena klienten är inte den andra lik och det blir aldrig tråkigt.

KURS-innehåll:
- Djupavslappning
- Göra hopp mellan de olika liven
- Besök liv före människornas tid
- Bota med två olika metoder
- Hämta kraft och glädje
- I ljuset: andlig ledare och döda anförvanter
- Att få hjälp och råd av tidigare inkarnationer

Max sex deltagare per kurs. Kurserna är på bara sex dagar, men det är effektiva sex dagar och vi hinner lära oss många olika tekniker. Teori blandas med många praktiska övningar, där man också själv får gå igenom egna regressioner, vilket deltagarna brukar uppleva som oerhört utvecklande för dem själva.
De brukar bli förvånade hur mycket kursen ger dem personligen.
Kursdeltagarna tränar dels på varandra, dels på flera utomstående försökspersoner. Att ta emot sin första klient efter kursen blir då inte någon ny eller ovan situation.
     
Pris: 6.750:-. I priset ingår lunch, fika och en middag. Anmälningsavgift 1000:-.  Läs övriga villkor på hemsidan

Vi söker ett antal personer att öva på under kursen. Det är gratis.  Hör av dig!HUR ANVÄNDER VI VÅRA ERFARENHETER FRÅN ANDRA VÄRLDAR  -
med Annakarin Svedberg 

KURS Lördag-söndag 5-6 april 2008, lörd kl 10–17, sönd 9-16 
Finn länken mellan dina synliga och osynliga kunskaper!
Syftet med kursen är att vi skall få tillgång till de kunskaper som vi har med oss från andra världar vi levt i. De kan göras tillgängliga så att vi bättre hanterar våra vardagsproblem, relationer, jobb, ekonomi, boende, resor mm, men också ge oss hjälp i att vidga våra sinnen och våra "bortom-sinnen", så att vi både skall kunna leva ett rikare liv här och nu, hantera problem som utvecklande utmaningar, och bli medvetna hur vi är i kontakt med djupare kosmiska dimensioner i både tid, rum och evighet. 
 
  
M
editation, färger, former och symboler, är medel vi kan använda när vi vill nå kontakt med de skikt inom oss som sträcker sig bortom våra vardagsupplevelser.  
Kursen innefattar både guidade meditationer, stillhets-meditation, samtal, förklaringar till de fem elementen och hur vi bygger symboler med deras hjälp. Vi lär oss hur vi hämtar kraft ur naturen och hur vi hämtar kraft ur våra egen tankevärld.  
Förkunskaper: inga formella. Men bra om du själv har en känsla av att du levt i en "annan värld"!
Pris:2.150:-. Anmälningsavgift 400:-. till pg 410 89 43-4. Läs övrig info på hemsidan  

Du kan anmäla dig till  våra  kurser genom att maila till oss och sedan sätta in anmälningsavgiften. Vi skickar bekräftelse.
Fullständig info finns på hemsidan.
  

 

Vill du komma framåt så skall du gå i cirkel!

Här följer några kurser som Jeanette mailat in och rekommenderat:

Kurser för kvinnor på Märladalens Högskola, institutionen för genusforskning, våren 2008

Kurs 1: Att umgås med andra kvinnor.

Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att tala illa om 
varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian. Dolda mikrofoner på
 
damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper. Kursmaterialet är något försenat.
 
Enligt Berit på tryckeriet är det för att "den där jävla subban på korrektur, som tycker hon
 
är så snygg, inte kom i tid med grejerna"

Kurs 2: Navigering.

Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut. Spännande övningar, 
vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss hem till Malmö själva. Fastklistrad,
 
rättvänd, karta på instrumentpanelen monterar vi. Överlevnadspaket för 3 veckor,
 
nödraketer, 8000 meter snöre (fästs i bakre kofångaren vid starten) för er som kommer 
helt fel i början, parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.

Kurs 3: Skopackning.

Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till?  
Lagom till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med de där
 
asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet. 
 
Samling hos Jönssons Hydrualikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen. 
 
Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.


Kurs 4: Finn 55 fel.

För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där Sakerna Som Han 
Ska Ändra På. Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte ens tänkt på. Kursen
 
leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig och vi har bokat
 
Gudrun Schyman att ställa upp med sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du
 
fel!" Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000 kr hos
 
plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i
 
Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa,(kläderna väljs naturligtvis av 
hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor istället.

Kurs 5: Parkering på 10 minuter.

Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni glömmer räkna in den 
där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje gång? Vi lär er att på bara 10 
minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka utan mer än två kofångartouchar. 
Samling Bulltofta Flygfält. Ta gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor 
på händerna och blodsockerdilerium. För er som har mer pengar än tid kan vi istället 
erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.000kr, då behöver ni inte
   
bry er så mycket om andra bilar vid parkering. 

Nåja, de sista 5 kurserna finns inte hos oss men vi har faktiskt en Skrattkurs: 

SKRATTA DIG GLAD OCH FRISK - ZANNAH PARMENIUS 
KURS Söndag 6 april

Detta är garanterat den roligaste kursen vi har! På endagskursen får du lära dig att verkligen skratta och därmed lära dig att själv framkalla glädje, så att du kan fortsätta sedan! Det skapar mängder med lyckohormoner och ger dig därmed en glädje som stannar kvar i kroppen.  
 Läs mer på hemsidan  

 
Unna dig en heldag i glädje!

  
TV-TIPS 
 


 

Söndag 24/2

Kunskapskanalen - 00:25
Vetenskapliga mellanmål
Matkultur. Mat som medicin. Kan mat bota sjukdomar? Förkylning är en av de sjukdomar som det i dag inte finns något effektivt botemedel emot. Men hur är det med klassiska huskurer som kycklingsoppa och c-vitamin? Hjälper det?.

TV4+ -  00:05 (01:00)
Akademien för Det okända
Avsnitt: 1 av 9. Svenskt ockult magasin från 2007. Bara 10 elever kan få en plats på Akademien för Det okända och vägen dit är lång. Över 200 personer har sökt till skolan och nu ska de försöka övertyga juryn om att just de besitter den rätta förmågan. Men kan de, på bara fem minuter, tala om vem som sitter gömd bakom en skärm?. [67985106]

TV4+ - 01:00
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [11724564]

TV4+ - 01:25
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [56872962]

TV4+ - 01:55 (02:15)
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [36086090]

Måndag 25/2

TV8 - 15:00 (16:00)
Hövdingarna
Kanadensisk dokumentärserie från 2002. Black Hawk-kriget. Idag blickar en enorm staty av Black Hawk ut över Mississippifloden i närheten av sauk- och foxindianernas trakter. Black Hawks ättlingar däremot, tvingades flytta från sina hemtrakter till Indianterritoriet i Oklahoma. I dokumentären får vi tillsammans med ättlingar till Oklahama-saukerna besöka deras ursprungliga hemtrakter i norra Illinios och Wisconsin. Vi får också veta mer om Black Hawks unika personlighet. Med sin vältalighet gjorde han många av sina samtida medvetna om de svåra förhållanden som den nordamerikanska ursprungsbefolkningen levde under. Producerat år 2002. [5409309]

TV4+ - 16:10 (16:40)
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [6054583]

Kunskapskanalen - 19:00 (20:00)
Klorofyll
Avsnitt: 3 av 17. Miljömagasin. Mycket av det vi spolar ut i avloppet går rakt ut i sjöar, vattendrag och hav. Vad spolar vi ut?. Hur påverkar mediciner, rengöringsmedel och andra ämnen våra vatten? Och vad kan vi göra för att minska vår påverkan?. Dessutom dokumentären ”Valar i kris” som söker förklaringen till varför många valar kommer in på för grunt vatten och strandar.

Kunskapskanalen - 00:00
Vetenskap - Atom
Vetenskapsserie. Del 3 av 3. Om rymdstrålning, anti-materia, positroner, vakuum och hur man kan "låna energi från ingenstans". Dessutom extrema teorier och några av fysikens olösta mysterier. Text-TV textat 793. Bredbild. Repris från 21/2. Även 27/2.

Tisdag 26/2

TV4+ - 16:10 (16:40)
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [6958355]

Kunskapskanalen - 20:50 (21:00)
Molnen bestämmer vårt öde
Reportage – Mera vetenskap. Moln kan vara nyckeln till klimatförändringen och avgörande för vilken riktning den tar. Luftföroreningar ger grogrund för mer molnbildning – fröet till molndropparna. Moln har både en uppvärmande och en avkylande effekt på jorden. Moln av två olika typer – sådana som består av stora iskristaller, respektive små. Frågan är bara varför det ena eller andra slaget bildas.Gäst: Annica Ekman.

 

Onsdag 27/2

TV4 Fakta - 15:55 (17:00)
Vår otroliga kropp
Amerikansk dokumentär från 2000. Kroppen innehåller 206 ben, 650 muskler och lungor som förmedlar luft via 2 414 kilometer luftvägar och miljontals celler. Kunskapen om hur människan fungerar ökar alltmer och flyttar ständigt fram gränserna för hälsa och helande. Dokumentären gör en resa inuti människokroppen, till hittills okända platser. Producerat år 2000. [70919718]

TV4+ - 16:10 (16:40)
Mannen som talar med andar
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Efter att gästerna fått sina meddelanden från de avlidna via James berättar de efteråt om sina reaktioner och upplevelser. James försöker också hjälpa polisen med olösta brott och förklarar olika typer av fenomen som människor upplever. Dessutom ger han sig ut på fältet för att få kontakt med andar i ett försök att lösa familjeproblem. [6925027]

TV4+ - 20:00 (21:00)
Det okända
Avsnitt: 8 av 12. Svenskt ockult magasin från 2008. Familjen Billman bor på en gård i Götene utanför Falköping. För tre år sedan köpte familjen grannens gård, tanken var att renovera huset och sedan flytta in där. Men dörrar och fönster började leva sitt eget liv och till slut avbröt familjen renoveringen. Trots det kan man höra ljudet av hamrande inifrån huset fastän det står alldeles tomt. Någon eller några verkar finnas kvar i huset, och de är allt annat än nöjda över familjens närvaro. Nu vill familjen riva huset, men först måste de göra något åt de nuvarande hyresgästerna. Medierna Camilla och Liselott Öhrnberg försöker hjälpa familjen. Programledare: Caroline Giertz. Producerat år 2008. [4975114]

 

Torsdag 28/2

TV3 - 20:00 (21:00)
Du är vad du äter
Svenskt livsstilsprogram från 2008. Tvåbarnsmamman Josefin, 32, äter nästan enbart i smyg och lever med konstanta skuldkänslor. Hon är livrädd för att föra över sitt beteende på barnen. I Du är vad du äter inser hon att hon lider av en ätstörning. När Josefine var 12 år ung började hon banta. I dag är hon 32 och går fortfarande på ständig diet. De senaste 20 åren har hon inte kunnat stoppa någonting i munnen utan att drabbas av skuldkänslor. Och även om hennes övervikt inte är direkt livsfarlig – hon väger knappt 83 kilo till sina 170 centimeter – så är hennes ätbeteende och inställning till mat förödande för hennes fysiska och psykiska hälsa. Hon hoppar nästan alltid över frukosten och lunchen, och ”belönar” sig med omåttliga mängder godis och chips när barnen lagt sig. För att kassörskan i mataffären inte ska tro att hon korvar i sig allting ensam köper hon dubbel uppsättning av det som är onyttigt. Efteråt känner hon alltid likadant – djup skam. Producerat år 2008. [499664]

 

Kunskapskanalen - 20:00
Vetenskap - Hjärnans hemligheter
Avsnitt: 1 av 5. Vetenskapsserie. Den unga hjärnan. Våra hjärnor börjar utvecklas redan när vi är fyra veckor gamla foster. Neuronerna som finns i hjärnan är de enda cellerna i kroppen som inte reproducerar sig senare i livet. När lilla Elisabet föds tre månader för tidigt måste hennes hjärna fortsätta sin utveckling utanför livmodern under tolv kritiska veckor.

Kunskapskanalen - 20:30 (21:00)
Vetenskap - Hjärnans hemligheter
Avsnitt: 2 av 5. Vetenskapsserie. Barnets hjärna. Hur lär vi oss att tala? Och vad är det som gör att en del blir dyslektiker?. Möt Katie, vars anfall gjort att hon inte längre kan tala. Hennes enda chans till ett normalt liv är att nästan halva hjärnan opereras bort.

 

Fredag 29/2

TV4 Fakta -  09:00
Vår otroliga kropp
Amerikansk dokumentär från 2000. Kroppen innehåller 206 ben, 650 muskler och lungor som förmedlar luft via 2 414 kilometer luftvägar och miljontals celler. Kunskapen om hur människan fungerar ökar alltmer och flyttar ständigt fram gränserna för hälsa och helande. Dokumentären gör en resa inuti människokroppen, till hittills okända platser. Producerat år 2000. [62747691]

Viasat History - 18:00 (19:00)
UFO under det kalla kriget
Tysk dokumentär från 2005. UFOn, eller flygande tefat, påstås föra med sig utomjordingar ute efter att dominera världen. De flesta fenomen av detta slag kan vanligtvis förklaras, men några av de mer svårförklarade fallen ger en fascinerande insyn i militärens och underrättelsetjänstens hemlighetsfulla åtgärder. I filmen undersöks sambandet mellan observationer av UFO i USA och Sovjetunionen, hur de båda supermakterna spelade på rädslan att domineras av den andra och hur irrationella farhågor spreds mellan länderna i det kalla krigets redan explosiva klimat. Producerat år 2005. [5788310]

 

Lördag 1/3

TV3 - 14:45 (15:15)
Du är vad du äter
3. Avsnitt: 15 av 18.
Brittisk realityserie från 2006. Fiona Derin är en 42-årig resebyråassistent. Hon bor med sin man Ugur som är hälften så stor som hon är. Hon väger 114 kg och tycker om att sätta i sig snabbmat som pommes frites och hamburgare, men värst av allt är mängden choklad som hon äter…trots att hon är allergisk mot mjölk. Efter hon ätit sin älskade choklad och även ost, börjar det klia i hals och öron samtidigt som hon riskerar att allergin utvecklas och blir ännu värre. Producerat år 2006. [337449]

 

 

TV3 - 17:05 (18:05)
Du är vad du äter
Svenskt livsstilsprogram från 2008. Tvåbarnsmamman och studenten Josefin, 32, äter nästan enbart i smyg och lever med konstanta skuldkänslor. Hon är livrädd för att föra över sitt beteende på barnen. I kvällens Du är vad du äter inser hon att hon lider av en ätstörning. När Josefine var 12 år ung började hon banta. I dag är hon 32 och går fortfarande på ständig diet. De senaste 20 åren har hon inte kunnat stoppa någonting i munnen utan att drabbas av skuldkänslor. Och även om hennes övervikt inte är direkt livsfarlig – hon väger knappt 83 kilo till sina 170 centimeter – så är hennes ätbeteende och inställning till mat förödande för hennes fysiska och psykiska hälsa. Hon hoppar nästan alltid över frukosten och lunchen, och ”belönar” sig med omåttliga mängder godis och chips när barnen lagt sig. För att kassörskan i mataffären inte ska tro att hon korvar i sig allting ensam köper hon dubbel uppsättning av det som är onyttigt. Efteråt känner hon alltid likadant – djup skam. Att träffa Anna Skipper och Doktor Anders blir en ögonöppnare för Josefine. De förklarar för henne att hon lider av en ätstörning. Anders kallar det binge eating, eller hetsätning, och det är någonting hon måste söka hjälp för. Men det är svårt för Josefine att ta in. Även om hon logiskt sett vet att hon måste sluta banta, så vill hon inte lägga av med sin diet. Hon vill fortfarande ha en quick fix, och det enda sättet hon känner till är att svälta sig på dagarna. Trots att det nästan alltid resulterar i frosseri på kvällarna. Efter en trög inledning på åttaveckorskuren lyckas Anna få iväg Josefine på gruppterapi för sitt ätbeteende. Först då lossnar det. Att i grupp sätta ord på sina känslor kring mat är precis vad hon behöver. Terapin tillsammans med en matklocka á la Skalman blir starten på ett nytt liv för Josefine. Efter åtta veckor är det en helt ny människa som står framför Anna Skipper vid slutvägningen. Men hur stor den yttre förändringen än är, så är det på insidan det hänt mest. Som Josefine själv konstaterar: ”Jag tycker om mig själv för första gången på mycket länge”. Avsnitt 5:10.Medverkande: Anna Skipper'. Producerat år 2008. [9541820]

 

Kunskapskanalen - 21:00 (22:00)
Klorofyll
Miljömagasin. Varje år ger vi upphov till hundratals ton sopor. Vilket är egentligen bästa sättet att göra sig av med soporna?. Vad händer med det som sorteras för att återvinnas? Och hur bra är det att bränna soporna?. Dessutom dokumentärerna ”Gröna lösningar” om innovationer som kan minska sopbergen och vår miljöförstöring, samt ”Delhis soptipp” som visar hur livet ser ut för många av dem som lever på och bland andras sopor.

 

Söndag 2/3
TV4+ - 00:05 (01:00)
Akademien för Det okända
Avsnitt: 2 av 9. Svenskt ockult magasin från 2007. Uttagningen till Akademien för Det okända fortsätter. 60 personer ska bli 20 och de sökande ställs inför tuffa tester. Kan de avslöja vad som ligger dolt i en av fyra lådor och tala om vem sakerna tillhör – utan att vidröra lådorna?.Medverkande: Elisabeth Lannge, Jörgen Gustafsson, Vendela Cederholm. Producerat år 2007. [10528845]

 

Måndag 3/3

TV3 - 20:00 (21:00)
Design: Simon & Tomas
Svenskt inredningsprogram från 2008. Anette och Berra har inte för många barn. Det är deras hus som är litet. Förutom sju döttrar, svärsöner och barnbarn brukar de få besök av spöken. Simon och Tomas har en tuff utmaning framför sig när de ska lösa familjens Blomstrands umgängesproblem. Nu är det dags för mamma och pappa Blomstrand att få unna sig och götta sig. När Simon och Tomas anländer tror de först att de råkat ut för en optisk illusion. Det formligen väller ut barn från husets rum. Förutom de sju döttrarna så innefattar familjen ett rejält gäng pojkvänner och barnbarn. Anette och Berra drömmer om stora familjemiddagar, men i dagsläget är det omöjligt. När alla är samlade får de helt enkelt inte plats i matsalen. Men det är inte bara en ovanligt stor familj och mamma Anettes förkärlek till prydnadsgrejer som skapar kaos hemma hos Blomstrands. Inte bara en, utan två osaliga andar, håller till hemma hos familjen. De är inte elaka, men de skapar en orolig stämning i hemmet. Simon löser situationen genom att kalla på ett medium som hjälper spökena att gå vidare till andra sidan.
Medverkande: Simon Davies, Tomas Cederlund. Producerat år 2008. [776715]

 

Onsdag 5/3

TV4+ - 20:00 (21:00)
Det okända
Avsnitt: 9 av 12. Svenskt ockult magasin från 2008. I förra säsongen besökte Det okända Carina Schutz och Mikael Fröbom som bor med sina tvillingdöttrar i en villa i Krylbo. Deras flickor lockades ut i parken om natten av någon de inte kunde se. När mediet Terry Evans var där fick han kontakt med en liten flicka som inte var helt lätt att få över till ljuset. Och efter inspelningen visade det sig att han inte hade lyckats, Terry upptäckte efter några dagar att flickan följt med honom hem. I kvällens avsnitt träffar Det okända familjen igen och följer upp vad som hände med den lilla flickan. Programledare: Caroline Giertz, Medverkande: Carina Schutz, Mikael Fröbom, Terry Evans. Producerat år 2008. [9850327]

 

Torsdag 6/3

TV3 - 20:00
Du är vad du äter
Svenskt livsstilsprogram från 2008. Målet: att få flås på landets soffpotatisar. Tillvägagångssättet: motivation, inspiration – och lite skrämselpropaganda. TV3s livsstilsprogram Du är vad du äter har varit en succé sedan starten 2005. I vår är programmet tillbaka med en sjätte säsong. Som vanligt är det kostexperten Anna Skipper som guidar deltagarna till ett friskare liv. Till sin hjälp har hon läkaren Anders Kjellberg, som hjälper de medverkande att komma till viktiga – men ofta otäcka – insikter om deras hälsa. Producerat år 2008. [922780]

 

Kunskapskanalen - 20:00
Vetenskap - Hjärnans hemligheter
Avsnitt: 3 av 5. Vetenskapsserie. Tonåringens hjärna. Den mänskliga hjärnan har växt färdigt först vid tjugo års ålder. Under tonåren utvecklas den del av hjärnbarken som styr personlig utveckling, ansvar och självkontroll. Kan detta var förklaringen till att schizofreni drabbar så många just i tonåren?

Kunskapskanalen - 20:30
Vetenskap - Hjärnans hemligheter
Avsnitt: 4 av 5. Vetenskapsserie. Den känslosamma hjärnan. Möt Marvin som har förlorat förmågan att känna och Johny som lider av posttraumatisk stress. Vad är det egentligen som styr våra känslor?
 HUMOR
 
 

 FÖRSKOLETEST!


I vilken riktning åker bussen på bilden nedan?

Kör den åt höger eller vänster? 

 

 

 Kan du inte bestämma dig?    

Titta noggrant på bilden en gång till!   

 Du vet fortfarande inte...?

Samma bild visades för förskolebarn och dom fick samma fråga;
åt vilket håll kör  bussen?


90% av barnen gav  följande svar:

'Bussen kör åt  vänster'
På  frågan; 'Varför tror du att bussen kör åt  vänster?' svarade barnen:


'
Eftersom man  inte kan se dörren där man stiger på  bussen!'


Hur känner du dig nu?????

 
 Jag vet, jag också ........  

 

Tack Agne för den historien!

 


Vi kände att vi måste göra reklam för kurser från Märladalens Högskola också: .
Var hamnade dom då?  Inte här! 
Under kurserna förståss! ;-)  (leta där!)
Det blidde ju bara tjejkurser, kan nån jämlik snubbe maila över lite killkurser?

Månadens bästa humortips får en gratis inträdesbiljett!
 


 

 Vi avslutar humordelen med en liten film  med en lite oväntad upplösning:  
(filmen är 2,4 MB stor = ca  25 sek bredband)
 
http://jordstralningscentrum.se/flygbagage.mpg 

Ok då, vi tar en snällare: Lets Dance behöver inte bara vara med människor, eller? 
 http://jordstralningscentrum.se/letsdance.mpg 
 


 

D-VITAMIN
Många medier skriver om D-vitamin nu. Det har kommit fram forskning som visar att alla nordbor större delen av året har lägre halter av D-vitamin i kroppen än de som bor i Sydeuropa. Man vet att D-vitamin är inblandat i så många viktiga processer i vår kropp där brister misstänks kunna skapa ett antal olika problem, tex benskörhet, MS, ungdomsdiabetes, en del cancerformer, reumatism, inflammationer i tarmarna, depressioner (speciellt på vintern), högt blodtryck, infektioner, schizofreni och artros.

 
Hälso-Lasse har talat om D-vitaminets goda effekter i 17 år (dvs långt innan senaste forskningen på det), och han har fått mycket "skit" för det av myndigheterna, då han ordinerat större doser än myndigheterna ansåg var nyttigt. Han fann att många hade brsit på det, och såg att kroppen mådde bra av stora doser på vintern.Socialstyrelsen ansåg att det var fettlösligt och bedömde att det därför var farligt i större doser än de små mängder de rekommenderade. Forskningen har nu visat att Hälso-Lasse hade rätt. Det är ok med större doser än man satt som riktvärde förut.
 
Hälso-Lasse har sett att även sömnproblem, trötthet, sköldkörtelproblem  och ett antal andra saker kan bero på D-vitaminbrist. Han har arbetat med D-vitaminet i större och större doser och fått bättre och bättre resultat av dessa behandlingar. Forskningen har gjorts på 4000 ie men Hälso-Lasse ser att man får ändå bättre resultat med ännu större och ibland väsentligt större doser. Dessa större doser har det  dock inte forskats på än så länge, så myndigheterna rekommenderar inte dessa stora doser. Vi får väl se vad som händer framöver med deras anvisningar.
 
Hälso-Lasses tips, så här på senvintern, är att sola så mycket som möjligt, nu när solen börjar återkomma, men ännu inte är så stark.
Klä av dig allt du förmår, så solen kommer åt att lysa på så mycket hud som möjligt.
 
För att göra det varmare så tipsar Hälso-Lasse om att man kan bygga en sittplats , riktad mot solen, och som man vindskyddar på tre sidor. Måla väggarna kolsvarta för att behålla solvärmen där och ställ dit en skön stol. Mellan kl 12-12.30 är det ofta ganska varmt i solen redan här års, så då kan det vara riktigt skönt att sitta i denna skyddade hörna en stund. Samtidigt fyller du på med gratis D-vitamin. 
Om du inte har möjlighet till det så säljer vi numera Hälso-Lasses D-vitamin. Den är av typen D3, vilket anses vara den bästa sorten. Den kostar 175:- för 200 tabletter, med 1.600 ie per tablett. Vi brukar ha med dem på föredragskvällarna, men de kan naturligtvis också skickas.
Det är den billigaste D-vitaminen ute på marknaden, som vi känner till, med den här stora styrkan.
 
 


 Ha det riktigt bra i vårsolen!
önskar 
 Eva Svensson och
 Per-Uno Fransson  
 
Jordstrålningscentrum
 

e-mail: jc@vingar.se

tel: 08-510 110 25   (säkrast må-fre kl 08-10) 

www.jordstralningscentrum.se

 Tipsa gärna fler personer om Sl@grutenytt,
så de också  får  en chans att hitta och börja utforska de osynliga världarna!
Varför inte vidarebefordra detta till lämpliga vänner och bekanta 

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående