2007 nr 10,  3 april 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
www.jordstralningscentrum.nu


 OBS! Gamla nummer av Slagrutenytt finns  slagrutenytt.vingar.se  
Har du varit på sajten och kollat in tuffingen som vågar?  
Nya nummer kommer i regel dit inom en vecka.
 

 

  

INNEHÅLL:  

    ·    HJÄLP JORDEN !    

    ·    NYINSATT  WORKSHOP  MED JENNY OCH PER-UNO FRANSSON   

·    BORTTAGEN KURS  UR PROGRAMMET  

·    DE NÄRMASTE KURSERNA

    ·    DE NÄRMASTE FÖREDRAGEN  

    ·    TV-TIPS   

    ·    HÄLSO-TIPS      

·    HUMOR  

·    TÄNKVÄRT

 

Hjälp Jorden

 

Är du bekymrad över klimatförändringar med översvämningar, stormar och smältande isberg? Vill du personligen göra en insats, en insats där ditt engagemang verkligen betyder något och kan göra en avgörande skillnad?

I projektet ”Hjälp Jorden” tänker vi engagera alla som vill bidra. Det är ett helt nytt projekt och vi kommer att arbeta med alternativa metoder, dvs. med energier och tankens kraft. Ett flertal studier har visat på tankens enorma kraft och inverkan. Det skall vi utnyttja. Att arbeta direkt med energier ger omedelbara förändringar. Det vet alla som lärt sig healing. Det gäller även för healing av naturen. Det skall vi utnyttja. Inom healing vet man att när två healers arbetar tillsammans blir effekten starkare, dvs 1+1=3. Det skall vi utnyttja. Vi kommer dessutom att ta råd av de som är proffs på att hjälpa naturen, dvs devorna. Deras kunskap skall vi utnyttja. Vi skall arbeta med att hjälpa dem.

 

Vår vision är att mängder av vanliga människor samarbetar i detta, där var och en bidrar med sin lilla del, vilket sammantaget blir ofantligt stort, 1+1=3 och 10 000 + 10 000=oändligt! Ju fler som gör sin lilla till synes obetydliga del, desto större blir totaleffekten. Det ligger så rätt i tiden. Så många grupper har redan startat och arbetar separat. Vi behöver bara gå samman för att få den förstärkta effekten.   Alla behövs för att bidra med sin del!   

Jorden har länge varit i obalans. Det accelererar snabbt nu. Med healing och tankens kraft kan vi ändra på det! Alla har ju dessa förmågor, så låt oss nu utnyttja dem!

 

Från devavärlden rapporteras nu gång på gång att de är oroliga för utvecklingen. De kan inte längre tygla krafterna och reparera skador, vilket de tidigare gjort med lätthet i miljardtals år. De har inte tillräcklig kunskap om hur nytillkomna miljöförstöringar skall repareras. Detta skapar då bl a stormar, översvämningar och klimatförändringar. Genom vårt healingarbete kan vi människor förse devorna med de energier som behövs för att reparera de nya sorters obalanser som uppstått p g a människans ovarsamma aktiviteter på Moder Jord. Redan nu finns healinggrupper som medvetet och aktivt systematiskt arbetar med devorna och hjälper dem att klara av nytillkomna människoskapade problem. Dessa grupper får fantastiska resultat av sitt arbete. Tillsammans kan vi göra en gigantisk insats och vända utvecklingen!

 

Genom upplysning och utbildning vill vi skapa ett nätverk av mängder av enskilda personer och healinggrupper. Först i Sverige och sedan över hela jorden. Allt sker i form av en ideell förening för att Hjälpa Jorden.

 

Låt oss nu visa att vi genom alternativa kunskaper och förmågor kan Hjälpa Jorden. Låt politikerna och beslutsfattarna sköta sina delar av detta, dvs. genom att skapa lagar m.m. minska utsläppen och annat. I den delen kan vi som enskilda personer oftast inte göra så mycket. Din hjälp till det alternativa sättet att minska verkan av miljöförstöringar kan däremot vara av stor betydelse. Här är alla lika viktiga! Det är summan av antalet personer som gör oss kraftfulla. Det behövs inte bara healers och kommunikatörer med devavärlden. Det behövs många engagerade själar som kan arbeta praktiskt med detta. Arbetet kommer till stor del att ske med hjälp av Internet för att kunna komma i kontakt med alla. Det behövs  bl a personer som  leda olika projekt, personer som kan ställa upp med kunskap och arbete med att t ex skriva artiklar, sammanställa klimatrapporter, ansvara för kommunikation till alla via e-mail, översätta till och från engelska m fl språk, leda healinggrupper, utbilda, IT-teknik, besvara frågor, planera aktiviteter, genomföra aktiviteter som gratisföredrag och gratiskurser, personer som är så intresserade att de vill sitta med i den mest engagerade gruppen, dvs. ”styrelsemedlemmar”. Vi söker också bidragsgivare så att vi ekonomiskt kan genomföra allt detta  ideella arbete . Vi söker lokaler att få låna för möten och kurser.

 

Och du som känner för detta, men varken kan healing, kommunikation eller har tid att engagera dig, kan ändå bidra med minst två viktiga delar. Du kan dels hjälpa till med din tankes kraft när vi gör sådana aktiviteter. Vidare info om detta kommer senare. Du kan också bidra ekonomiskt om du så önskar. Vårt svenska ordspråk säger en hel del: Många bäckar små gör en stor å!  

 

Välkommen med ditt  speciella bidrag till att Hjälpa Jorden! Vi skall se till att gemensamt vända på utvecklingen!  Det kan vi!! 

 

Mer info kommer snart på www.adante.se. Lämna din e-mailadress till klimat@adante.se så får du
löpande mer information.     
                                                                 Eva Svensson och Per-Uno Fransson, Jordstrålningscentrum

 

  NYINSATT  
Den här  två workshoparna har meddelats på kurser med Jenny & Per-Uno .
Det finns när detta skrivs några platser kvar.
Det är en fördel om de flesta  deltagarna redan har  en  känsla för vad det handlar om t ex har gått kurser hos JC.
I höstas blev det fulltecknat direkt. Begränsat deltagarantal. Så vill du vara med hör av dig så fort som möjligt!  
Båda kostar endast 1.475:-/styck. Fördel om du går A först.

WORKSHOP  Alternativ A 
 
MED PER-UNO OCH JENNY 
 
 
 

Lördag-söndag 14-15 april 2007

Många har önskat mer tid med Per-Uno Fransson och hans dotter Jenny.  
 
Därför har vi satt in en nytillkommen workshop redan om två veckor.

Per-Uno är van slagruteman, healer av både människor och natur och har mycket erfarenhet från många områden inom den osynliga världen.

Jenny har många välutvecklade förmågor sen barnsben, bl a kan hon kommunicera obehindrat med osynliga väsen (t ex guider, naturväsen m.m.), har ett mycket bra auraseende (som gör att hon ser mycket ”osynligt”), vilket ger henne tillgång till mycket spännande information.

Helgen är ganska löst strukturerad, vilket ger utrymme för att kunna följa en del av de impulser som kommer fram under helgen.

Här kommer en kort sammanfattning av vad som är tänkt att ingå.  

  • Kolla deltagarnas guider. Jenny ser på och berättar lite om varje deltagares guide (för de som vill). De andra lyssnar under tiden, vilket brukar vara spännande.  Mer prat om guider.
  • Polaritetshealing. 6 personer ger en polaritetshealing  till en person under 3 minuter. Du får lära dig den här speciella tekniken..
  • Vi spela olika sorters musik, chakramusik o annan musik och se hur auror o chakror reagerar. Mår vi bra av all slags musik? Eller beror det på individen? Vi provar oss fram! 
  • Healing med stenar. Jenny gör en demonstration på en frivillig. Fast stenar är av samma sort och ser likadana ut kan de ha helt motsatt verkan på oss. Sedan kan exakt placering på kroppen göra stor skillnad. 
  • Hälsa på naturväsen som vi bjuder in till lokalen och som några kursdeltagare ofta har som sällskap. Per-Uno arbetar med många olika slags naturväsen för att heala jorden m.m.
  • Alla får en av Jenny utvald bärnsten, dvs den sten som passar till just den personen.  
  • Traumaringar av olika sorter, känn in och ta bort.
  • Levitation. Jenny-special (som hon erhållit av andra väsen) om hur man kan uppleva sig lättare på speciella platser. Ta med liggunderlag så du kan ligga och slappna av, senast stack alla iväg med minst en aura. 
  • och plats för "flummiga" undringar och saker som aldrig hinns med på andra kurs- och föredrags-kvällar.

Priset är ovanligt lågt: 1.475 kr. 

Tid: 14-15 april. Lördag kl.10-17, söndag kl. 9-16.

 Lokal meddelas vid bekräftelsen.

Anmälan snarast på mail till oss: jc@vingar.se eller per tel 08-510 110 25 (säkrast 08-10).

Välkommen till en troligtvis väldigt rolig helg! 
 

 

 
BORTTAGET I PROGRAMMET 

DRÖMKURSEN utgår pga  Louise Minerva Li skall  resa  bort . 

Ersätts av  en  Workshop samma helg med Jenny & Per-Uno Fransson  enligt  ovan.

 
 ************************************************** 
MAYA-KALENDERN
Kurs med Ola (Haniel) Petterson
14-15 april

 

Första dagen lär vi oss lite historia om mesoamerika och grunderna i mayakalendern. Vi går igenom mayakalenders dagtecken (20-räkning och Tzolkin) och de olika himlarna (skapelsens dagar/nätter).

Vi tittar på talmystiken som återkommer i mayas olika cykler och får redskapen för att göra beräkningar av vår egen och andras livsrytm. Det ger dig kunskap framöver om t ex vilka dagar det är bra för just dig att starta nya saker, avsluta gammalt och mycket, mycket mer.

Andra dagen ägnas åt en multimedial nutidsorientering i ljuset av mayakalenderns profetiska egenskaper. Vi tittar på olika händelser, signifikanta för 7:e (år 1755 >>2011) och 8:e
(år 1999>>2011) Undervärldens 13 himlar. Vi ser vilka förutsägelser man kan göra för den kommande och avslutande 9:e undervärlden som börjar år 2011 genom att peka på paralleller i det förflutna.

Detta 5000-åriga kalendersystem tycks visa på skeenden ända tillbaka från Big Bang och framåt genom den universella evolutionen likaväl som den tekniska utvecklingen. Haniel lägger in personliga erfarenheter, kopplingar och slutsatser och väver in in både politik, globaliseringar, privatiseringar, oroshärdar och väntade prövningar som peak oil och ekonomiska krascher. Haniels hemsida: www.ioon.net

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag 9-16.

 

 MED TANKENS KRAFT OCH GUIDERNAS HJÄLP - EVA SVENSSON
KURS Lördag - söndag 21-22 april

Vill du lära dig hur du kan utnyttja din tankes enorma kraft - din absolut starkaste outnyttjade förmåga - för att uppnå det du vill, som annars nog inte skulle ske. Då är den här kursen för dig! Läs mer om kursen på vår hemsida www.jordstralningscentrum.nu

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag 9-16.

Kursen är nästan fulltecknad nu. Endast ett fåtal platser kvar.

 

UPPTÄCK DINA DOLDA OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR 
Vår kanske populäraste och bredaste kurs där man får höra om och prova på sina okända förmågor.

Kurs-start Onsdag 25 april (innehåller 4 onsdagskvällar i rad)

Följ med på en upptäcktsresa och utforska dina okända förmågor.  
De kan dessutom övas upp!  
Få personliga insikter om livet och hälsan! Mer kursinfo finns på hemsidan.  

 

Ibland hör vi talas om mirakler eller någon med s. k. övernaturliga förmågor. Om vi granskar det så ser vi att de flesta människor – även Du! – har en hel del av dessa förmågor. Tyvärr har vi inte fått lära oss att utnyttja dem och de ligger därför väl dolda. Genom att vi berört och berättat om en del av dessa förmågor på våra kurser, har vi fått önskemål om att göra en separat kurs, för att gå igenom, berätta om och ibland ge möjlighet att prova dessa spännande saker.

På den här kursen får du följa med på en upptäcktsresa och utforska dina okända förmågor. Vi går igenom och förklarar olika, ofta kallade "övernaturliga" förmågor och provar på en del av dem. Du får lära dig olika tekniker så att du kan öva på de förmågor du önskar
förbättra. Kursen ger tips så att du hemma sedan kan fortsätta öva. Vissa saker kommer du att ha lättare för än andra. Det är individuellt. Vi är alla olika.
Du får hemläxor i form av övningsuppgifter på denna kurs, frivilligt, men bra för den som vill träna upp sina förmågor och inte bara få teoretisk bakgrund.

På kursen går vi bl. a. igenom:

Energier, auraseende, se på avstånd, kanalisering, tidigare liv – hitta och uppleva, känna på föremål – berätta vad som hänt, vad är det vi ser – hur ser det ut runt oss egentligen, känna med auran på flera meters avstånd, meditation på alfanivå, spöken och spökrädsla – vad är det, healing, stämma blod – för att få blodflöde att stoppa, tala med djur och andra intelligenser - synliga och osynliga ( t ex spöken, ledsagare, naturväsen, änglar, utomjordingar) - här och på annan plats, se tidigare trauman hos en annan person, intuition.
Vi kommer också att beröra varsel, tankeläsning, spontan förflyttning i tid och rum, spontan tankekommunikation mellan två varelser, mm.

Vad är människan för något egentligen? Ja vi är betydligt mer mångfacetterade än vad de lärde oss i skolan. Vi är alla utrustade med s.k. "övernaturliga" förmågor, men ytterst få använder sig av dem. En del utnyttjas bara omedvetet.

Som en följd av denna kurs har många upptäckt att de har fler "övernaturliga" förmågor än de tidigare anat. Vid övningarna blir deltagarna ofta positivt överraskade av sina förmågor.
Under kursens gång har du möjlighet att få låna böcker för att läsa, samt få tillfälle att köpa böcker mycket billigt. 

Pris: 2.150:-  Tid 18.45-22.

 

 SE DIN HÄLSA – ANSIKTS- OCH KROPPSDIAGNOSTIK – STEVEN ACUFF

KURS Lördag - söndag 5-6 maj

Ohälsa visar sig i kroppen och ansiktet. Steven lär ut hur du genom att bara se på en människa kan uppfatta och förstå hälsoproblem. Du får också veta hur man kan förbättra dem med olika slags mat. Mer kursinfo finns på hemsidan. Se även föredraget 7/5.

Steven Acuff är internationell kostrådgivare och föredragshållare. Han reser runt hela världen och håller föredrag och kurser om mat och hälsa. Han anses som en mycket kunnig föregångare på området.

Kursen ger först en teoretisk introduktion till kroppsdiagnostiken från den energibaserade österländska synvinkeln av yin och yang. Sedan följer en detaljerad genomgång av olika
yttre tecken som visar hälsotillståndet av olika organ också enligt tyska naturmedicinska kunskaper. Kursen omfattar ansiktet, tungan, händerna, ryggen m.m.

Därefter fortsätter undervísningen med praktiska övningar. Frivilliga ställer upp som "studieobjekt" så att alla deltagare övar diagnostiken i verkligheten för att sedan kunna använda de nya kunskaperna i det dagliga livet. Då kan deltagarna se världen med "andra ögon" efteråt. Steven lär också ut hur man med olika slags mat kan förbättra hälso-obalanserna man ser.

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag 9-16.

 

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD - LAILA SPIKKURS

Lördag - söndag 5-6 maj

Höstens mycket populära fullbokade kurs i repris!

Laila Spik, den enda svenska same som valt att fritt berätta om alla de samiska traditionerna, håller en helgkurs där hon förmedlar uråldrig visdom och kunskap från ett folk som lever i harmoni med naturen. Du får även smaka samisk lunch, bl. a. granskottssoppa och barkbröd. Mer kursinfo finns på hemsidan. Lailas hemsida: http://lailaspik.vingar.se

 Laila har med sig diverse samiska föremål som vi får se och höra om dess användande, bl a trumma, penisben från björn, mässingsring, morrhår och nålhållare. Laila visar bilder från fjällvärlden, där hon bor. Hon berättar bl. a. om:
- Givande och tagande mot naturen, t ex resurshushållning, dvs att inte ta mer från naturen än att andarna kan återställa den. Vad berättar naturen för oss, t ex vitaminer och mineraler.

- Olika samiska ceremonier. Användning av bytesdjurens olika delar, som mat och material m.m. Hur man bör förhålla sig till världen enligt samiska normer. Vördnad inför allting.
- Tacka andar i naturen och förhållningssättet till dem. Vad händer i de tre världarna - övre världen, världen som vi går i, samt undervärlden.
- Trummans olika syften, bl a för att bota sig. Olika sätt att lugna sig. Hur man stämmer blod.
- Kraftplatser i naturen, som man "tankar" energi ifrån. Hur man använder jorden vi går på om det inte finns någon kraftplats i närheten. Morgonmassage.
- Mässingsringen, benämnd som tredje ögat hos samerna, dvs man kan med dess hjälp leta efter saker/varelser på distans (fjärrsyn).
Traditionell samisk mat, som Laila lagat, serveras som lunch på lördagen: soppa på manlav, barkbröd samt kaffebröd gjort på svamp.

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag 9-16. 

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL

KURS Fredag kväll - söndag 11-13 maj

Med vår innehållsrika nybörjarkurs får du ordentliga och roliga grundkunskaper för att själv fortsätta att utforska den osynliga världen. Mer kursinfo finns på hemsidan.

Pris:  1.900 kr  för helgen.  Fredag 18,45 -22,  Lördag  utomhus , söndag 9  -16. 

 

AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem– EVA SVENSSON

KURS Lördag - söndag 12-13 maj

Kroppen är bara en begränsad del av människan. Vi är större än så!
I våra yttre osynliga kroppar (auror) finns känslor, tankar och s.k. övernaturliga förmågor. Vi kan t. ex. ta en sådan aura och förflytta oss mentalt till andra platser och se vad som händer där (fjärrsyn) eller påverka andra (distanshealing). Lär dig mer om auror och chakror på kursen. Lär dig rena och balansera dem och därmed snabbt påverka hälsan, både kroppen och psyket! Läs mer om kursen på hemsidan.

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag 9-16. 

 

TA VARA PÅ NATURENS SKAFFERI ENLIGT SAMISK TRADITION

KURS med SAMEKVINNAN LAILA SPIK

Lördag - söndag 2-3 juni

Laila Spik är expert på samisk matlagning som hon fick lära sig redan som barn då hon växte upp bland renskötande samer. Hon har därför gedigen kunskap om de vilda växter samerna använt till mat och läkemedel i årtusenden. Kom och lär dig matlagning och annan användning av vilda växer, de flesta finns även i Mälardalen. En dag ute för att samla växter och en dag matlagning inne, för att ta hand om skörden på olika sätt.  Laila kommer tillbaka med föredrag 17 september och kurs under hösten. Läs mer om kursen på hemsidan.

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag ute , söndag 9-16.

NATURVÄSEN

KURS Lördag - söndag 16-17 juni

En kurs där vi berättar om olika slags osynliga intelligenser och om våra erfarenheter av framför allt naturväsen i olika former, både jättestora och pyttesmå. Andra dagen går vi ut i naturen till en lämplig plats där vi i förväg kontaktat områdesansvarigt naturväsen. Där träffar vi många slags varelser och känner på deras aura. Många på kursen brukar kunna börja en enkel kommunikation med dem och kanske kan du få med dig en naturväsen-följeslagare hem, ifall du önskar det. Läs mer om kursen på hemsidan.

Pris: 2.150:- för helgen. Lördag kl 10- 17, söndag  ute 4 tim.  

 

HÄR ÄR EN SAMMANSTÄLLNING AV VÅRTERMINENS ALLA KVARVARANDE KURSER:
Som alltid: Anmäl dig i god tid! Vi har redan anmälningar även till höstkurser som inte ens står i programmet utan som hittils bara finns  utlagda på hemsidan.  
 

 

 

Lö-sö 14-15 april

WORKSHOP (Alternativ A, samma som i höstas) med JENNY & PER - UNO FRANSSON

Lö-sö 14-15 april

MAYAKALENDERN  -  OLA PETTERSON 

Lö-sö 21-22 april

MED TANKENS KRAFT OCH GUIDERNAS HJÄLP  -  EVA SVENSSON 

On 25 april

UPPTÄCK DINA DOLDA OUTNYTTJADE FÖRMÅGOR  (4 onsdagskvällar)

Lö-sö 28-29 april

WORKSHOP (Alternativ B helt ny) med JENNY & PER_UNO FRANSSON

Lö-sö 5-6 maj

SE DIN HÄLSA – ANSIKTS- OCH KROPPSDIAGNOSTIK – STEVEN ACUFF 

Lö-sö 5-6 maj 

SAMERNAS YTTRE OCH INRE TRADITIONELLA VÄRLD - LAILA SPIK

Fr kv-sö 11-13 maj

NYBÖRJARKURS I SLAGRUTA OCH PENDEL  

Lö-sö 12-13 maj 

AUROR OCH CHAKROR - mät, känn, se, rena och balansera dem  – EVA  SVENSSON

Lö-sö 2-3 juni

TA VARA PÅ NATURENS SKAFFERI ENLIGT SAMISK TRADITION -
med SAMEKVINNAN LAILA SPIK
 

Lö-sö16-17 juni

NATURVÄSEN

 
 
 

 
ANMÄLAN OCH BETALNING AV KURSER

Anmälan görs genom att sätta in anmälningsavgiften  400:-  på Jordstrålningscentrums postgiro 410 89 43-4.   Ange alltid kurs, kursdatum och ditt namn och adress.   Alla prisuppgifter finns på hemsidan.

Är du sent ute så är det bra att också anmäla sig direkt på telefon 08-510 110 25 eller 
maila och fråga om  det finns plats. 

Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften. Plats på kursen erhålls i tur och ordning efter anmälan och inbetalningsdatum. Vi skickar bekräftelse inom 2 veckor att du kommit med på kursen.
Resterande kursavgift betalas senast 14 dagar före kursstart. V. v. skriv tydligt kursens namn och datum, ditt namn, adress och telefonnummer på postgiroblanketten.
Anmälan är bindande tre veckor före kursstart.
Det innebär att vid återbud senare än 3 veckor före kursstart är du skyldig att betala halva kursavgiften p.g.a. att våra kostnader då är fastlåsta. Uteblir du från kurs, utan avbokning, är du skyldig att betala hel kursavgift. Mot uppvisande av aktuellt läkarintyg debiteras inget.
Du har rätt att skicka någon annan i ditt ställe. Om kursen inställs eller flyttas till annat datum
sker naturligtvis full återbetalning till de som tänkt gå kursen.

I mån av plats får du repetera en kurs för halva priset 

jordstralningscentrum@spray.se


 

 

DE NÄRMASTE  FÖREDRAGEN:

 

Hela programmet finns på vår hemsida www.jordstralningscentrum.nu


  Det tryckta vårprogrammet finns att hämta  vid våra föredrag och kurser,
på Hälsans Hus, Fjällgatan 23 A samt på  
 
Naturica Apoteket, Birger Jarlsgatan 81 (nära Odengatan) 

 Vi lägger också ut dem på Jupiters bokhandel på Hornsgatan,  
 
Axelssons på Gästrikegatan samt på  
 
Vattumannens bokhandel på Drottninggatan, men de kan ibland ta slut där.

För er som har tillgång till dator finns hela programmet alltid  på hemsidan och kan också skriva ut i pdf-format  för den som vill .  

Alla Föredrag är på Kammakargatan 56.  
 
De börjar 18.45 och slutar 22.00.  
 
Inträde 100:-
  (förutom gratiskvällarna) .
Fika 15:- för de som vill ha.

 

 

VÅRT PLANETSYSTEMS PÅVERKAN PÅ KLIMAT OCH KÄNSLOR
  -  TORKEL MORGELL

FÖREDRAG
  Måndag 16 april kl. 1845
   Lokal: Kammakargatan 56 (vägbeskrivning sist på sidan)

Torkel
Morgell, ingenjör, ekonom och filosof, med många års gedigen erfarenhet, visar med ord och bild hur klimatförändringar och jordbävningar, vulkanutbrott, översvämningar samt även allmänna mentala obalanser i hög grad kan förklaras utifrån planetsystemets inbördes rörelser. 

 

NATURVÄSEN 
 -  EVA SVENSSON och PER-UNO FRANSSON

FÖREDRAG
  Måndag 23 april kl. 1845
   Lokal: Kammakargatan 56 (vägbeskrivning sist på sidan)
Naturväsen – finns de? Ja, när man arbetat med slagruta och energier ett tag så tvingas vi inse att världen ser annorlunda ut än vad vi trodde förut. Bl.a. kan man få insyn i naturväsenas osynliga värld. Eva Svensson och Per-Uno Fransson berättar om naturväsen och om sina erfarenheter av återkommande kontakter med både små och gigantiska naturväsen och andra osynliga väsen och hur de ofta hjälper naturväsen med energiarbeten i naturen, oftast för att återställa obalanser som människor har skapat genom byggen, avverkningar, strålning m.m. Läs mer om naturväsen på: http://devor.vingar.se  
Vill du själv lära dig mer om naturväsen?
Kurs ges 16-17 juni, steg 2 ges 8-9 sept, Mer kursinfo på hemsidan.

 

GRATIS INFORMATIONSKVÄLL 
Torsdag 26 april kl. 1845
   Lokal: Kammakargatan 56  (vägbeskrivning sist på sidan)
Information för nybörjare om jordstrålning, slagruta, pekare, pendel och om de osynliga världarna och våra s.k. övernaturliga förmågor. Kom och lyssna när vi går igenom grunderna! Kan man bli sjuk av jordstrålning? Kan man ta bort currykryss? Vad kan man mer göra med slagruta? Auror och chakror. Vilka outnyttjade förmågor har vi? Massor, se bara program- och kurstexterna! Du får även prova på att gå med slagruta eller pekare och söka efter currylinjer, samt se hur illa just du reagerar på dem. 
Tipsa och ta gärna med intresserade vänner.  

 


 
 

 

                                  Titta även på de kompletta föredragen  fram till oktober  och mer info om kurserna på  

 

 www.jordstralningscentrum.nu Se där under flikarna till vänster.  

 

TV-TIPS  
 

TV-TIPS om sådant som brukar intressera olika slags energiintresserade personer såsom t ex slagrutefolk, alternativare etc och kanske några pärlor utanför… Jordstrålningsprogram är sällsynta i TV, men det finns annat om osynliga energier som andar, spöken, medier, övernaturligt, hälsoprogram, natur, miljö, … Tipsa oss gärna om andra program, helst någon vecka innan de kommer…

 


OBS! Kontrollera att tiderna fortfarande stämmer (de flyttas ofta). Lita inte helt på Show-view-koderna, de skrivs tidigt och programmen ändras alltför ofta… Speciellt vilken dag "natt-repriserna" går, ibland verkar de i tablån höra till dagen före... Har vi missat bra program, hör av dig.   


För att hitta TV-programmen söker vi också på olika ord. Exempel på ord vi sökt på i www.dagenstv.com

Det okända    Paul McKenna förändrar ditt liv   Osaliga andar   Psychic challenge
Miracle workers  Du är vad du äter   Oddasat   Mannen som talar med hundar  Supernatural  
Övernaturlig
a fenomen   Vetenskap - Antikens upptäckter Recept för överlevnad  spöke
Millenium Hälsotips  Pyramider  Labyrinter  Medium
Galna vetenskapsmän Criss Angel  
 

 
Tisdag 3 april
SVT 1 11:30

Livet & hälsan (12:00)
Lev väl! Små förändringar i dina egna vanor kan ge stora hälsoeffekter. Några goda exempel visas där människor med idéer och engagemang har lyckats lägga om rodret mot en bättre hälsa. Text-tv 199. [4609]

 

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 7/4. [8521661]

 

TV4+ 20:00

Det okända (21:00)
Svenskt ockultmagasin från 2007. Del 8 av 12. Den här gången handlar det om mediet Jörgen Gustafsson. Han berättar om hur hans arbete som medium går till, hur man lever med gåvan och hur den påverkar andra delar av livet. Dessutom följer programmet Jörgen i Japan där man med hans hjälp löser ett brott. Programledare: Caroline Giertz. Även 4/4. [9149715]

 

TV4+ 21:00

Osaliga andar (21:30)
Kanadensisk ockultserie från 2007. Del 4 av 12. Det pågår spöklik aktivitet i ett hus. Ägaren är skeptisk men hans fru och barn har upplevt mystiska saker och det yngsta barnet är rädd för att somna. Medierna rycker ut för att hjälpa familjen. Programledare: Christine Hamlett, Jackie Dennison. Även 6/4. [9724086]

 

Onsdag 4 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 8/4. [8425433]

 

Kunskapskanalen 21:03

Alternativmedicin (21:18)
Elektrisk healing, rosenterapi eller akupunktur mot smärta - vad är det egentligen som fungerar och vad är bluff? Den alternativa medicinen (komplementärmedicinen) vinner mark inom våra svenska landsting, trots att det ofta saknas vetenskapliga bevis på att metoderna fungerar. Vetenskapsmagasinet har gjort en kartläggning av de mest populära alternativmedicinska behandlingarna som finansieras med skattepengar. Textat 793. Bredbild.

 

Kunskapskanalen 22:05

Alternativmedicin (22:30)
Elektrisk healing, rosenterapi eller akupunktur mot smärta - vad är det egentligen som fungerar och vad är bluff? Den alternativa medicinen (komplementärmedicinen) vinner mark inom våra svenska landsting, trots att det ofta saknas vetenskapliga bevis på att metoderna fungerar. Vetenskapsmagasinet har gjort en kartläggning över de mest populära alternativmedicinska behandlingarna som finansieras med skattepengar. Textat 793. Bredbild.

 

Torsdag 5 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 8/4. [8492105]

 

Fredag 6 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 8/4. [8469877]

 

TV4 Fakta 22:30

Criss Angel mindfreak (23:00)
Brittisk dokumentärserie från 2005. Del 17 av 17. Repris från 2006.

 

TV4+ 1:50

Osaliga andar (02:15)
Kanadensisk ockultserie från 2007. Del 4 av 12. Repris från 3/4. [71404945]

 

Lördag 7 april

TV4+ 06:45

Det okända (07:30)
Svenskt ockultmagasin från 2006. Del 3 av 10. Carinas Perssons pappa tog sitt liv en junidag för 14 år sedan, och sedan dess har hennes liv inte varit sig likt. Det sägs att tiden läker alla sår, men för Carina har det varit tvärtom. I dag är sorgen större än någonsin. Kan mediet Terry Evans hjälpa henne att få kontakt med pappan och därigenom ge henne svar på frågorna som aldrig verkar ta slut? Programledare: Malin Berghagen-Nilsson. Repris från 2006. [60412533]

 

SVT2 12:10

Fråga doktorn (12:55)
Hälsomagasin. Del 12 av 16. Vad ska vi med medicin till om patienten inte kommer in i burken? Läkemedelsförpackningar granskas. Marta Cullberg Weston pratar om självkänsla, självrespekt och vårt inre övergivna barn. Dessutom: Se upp med saltet! Programledare: Suzanne Axell. Text-tv 299. Repris från 2/4. [9904552]

 

TV4+ 17:35

Osaliga andar (18:05)
Kanadensisk ockultserie från 2007. Del 5 av 12. Ett hus på landsbygden har en märklig historia. Området hemsöks av en mördad man och i huset finns ett barns ande. Medierna Christine och Jackie kommer för att ta reda på vad allt handlar om. Programledare: Christine Hamlett, Jackie Dennison. Repris från 6/4. [5389113]

 

TV4+ 18:05

Det okända (19:00)
Svenskt ockultmagasin från 2007. Del 8 av 12. Den här gången handlar det om mediet Jörgen Gustafsson. Han berättar om hur hans arbete som medium går till, hur man lever med gåvan och hur den påverkar andra delar av livet. Dessutom följer programmet Jörgen i Japan där man med hans hjälp löser ett brott. Programledare: Caroline Giertz. Repris från 4/4. [35801910]

 

Måndag 9 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 14/4. [8390793]

 

SVT2 18:15

Fråga doktorn (19:00)
Hälsomagasin. Del 13 av 16. Är det meningslöst eller rentav farligt att äta vitaminer? Kan kosttillskott snarare förkorta livet än göra det längre? "Fråga doktorn" reder ut begreppen runt vitaminer. Husdoktorn Gunilla Hasselgren svarar på tittarnas frågor. Programledare: Suzanne Axell. Text-tv 299. Även 10/4 och 14/4. [5027731]

 

TV3 19:00

Du är vad du äter (20:00)
Svenskt livsstilsprogram från 2006. Del 1 av 10. 56 kaffe latte i veckan och kladdkaka till frukost. Fikafantasten Cindy Jensen från Västerås är 23 år och borde ha hela livet framför sig. Men genom en brutal skräp- och sockerdiet hänger både den psykiska och fysiska hälsan på en höft. Utrustad med stor spegel och stark lampa tar kostrådgivaren Anna Skipper tag i utmaningen att göra depptjocka Cindy till en slankare och gladare Barbie. [471793]

 

Tisdag 10 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 14/4. [8294565]

 

TV4+ 20:00

Det okända (21:00)
Svenskt ockultmagasin från 2007. Del 9 av 12. På en restaurang i Sala händer det märkliga saker. Personalen har sett en skugga röra sig genom lokalen och lampor lyser trots att de blivit släckta. Det är flera som inte längre vågar jobba kväll. Kan mediet Terry Evans återställa ordningen på restaurangen? Programledare: Caroline Giertz. Även 11/4. [9985519]

 

TV3 19:00

Du är vad du äter (20:00)
Svenskt livsstilsprogram från 2006. Del 2 av 10. Knubbiga korvfingrar och rastlös nattvandring avhjälps med kanel och meditation. Sandra Lindblad har två män att oroa sig för: pappa Matz och pojkvännen Mattias. Nästan 60 kilo skiljer herrarna åt, men båda två är i lika akut behov av en matvanemässig makeover. Mattias Hjelmgren, 30, mäter 1,79 meter. Svärfar Matz Lindblad är knappa 4 centimeter längre, men väger hela 56 kilo mer. [427774]

 

TV4+ 21:00

Osaliga andar (21:30)
Kanadensisk ockultserie från 2007. Del 5 av 12. Ett hus på landsbygden har en märklig historia. Området hemsöks av en mördad man och i huset finns ett barns ande. Medierna Christine och Jackie kommer för att ta reda på vad allt handlar om. Programledare: Christine Hamlett, Jackie Dennison. Även 13/4. [9553590]

 

Onsdag 11 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 15/4. [8261237]

 

TV3 19:00

Du är vad du äter (20:00)
Svenskt livsstilsprogram från 2006. Andrea Flores från Sollentuna jobbar hårt på dagarna och lever efter devisen "man ska unna sig" när hon kommer hem från arbetet. Kvällarna med chips och ostbågar framför tv:n har satt sina spår, och hennes 152 centimeter långa kropp har uppnått vikten 66 kilo. Andrea drömmer om att få känna sig snygg och fräsch, men har svårt att finna motivationen. [375169]

 

Torsdag 12 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockult serie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 15/4. [8238909]

 

TV3 19:00

Du är vad du äter (20:00)
Svenskt livsstilsprogram från 2006. Del 4 av 10. Anette Wennerström, 46, från Västerås vågar knappt lämna hemmet av rädsla för att inte hinna till en toalett. Magproblemen styr hennes liv, och drömmen om att få åka till Stockholm och förnya vårgarderoben känns långt borta. Kan hälsocoachen Anna Skipper råda bot på Anettes tarmtrubbel och minska på det stadigt växande midjemåttet? [305102]

 

TV4 21:00

Medium (21:55)
Amerikansk dramaserie från 2006-07. Del 11 av 22. Polisen Kenneth Push kontaktar Allison när han fått oroande visioner om ett dråp i Phenoix. Joe drar till med en vit lögn som han senare får lida för. I rollerna: Patricia Arquette, Weber, Miguel Sandoval, Sofia Vassilieva. [167314]

 

Fredag 13 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 15/4. [8125481]

 

Söndag 15 april

TV4 Fakta 11:20

Criss Angel mindfreak (15:00)
Brittisk dokumentärserie från 2005. Del 1 av 17. Repris från 2006.

 

Måndag 16 april

TV4+ 16:20

Mannen som talar med andar (16:50)
Amerikansk ockultserie från 2002. James van Praagh hjälper sina gäster att få kontakt med döda släktingar och vänner inför en studiopublik. Även 21/4. [8063697]

 

SVT2 18:15

Fråga doktorn (19:00)
Hälsomagasin. Del 14 av 16. Direktsändning om smitta och bakterier. Är mobiltelefonen en större bakteriehärd än toaletten? Och vad är egentligen resistenta bakterier? Ring och fråga husdoktorn Gunilla Hasselgren och gästande experten professor Sven Britton. Telefonnr: 099-55555. Slussen öppnar kl 17.30. Programledare: Suzanne Axell. Text-tv 299. Även 17/4 och 21/4. [5863535]

 

TV3 19:00

Du är vad du äter (20:00)
Svenskt livsstilsprogram från 2006. Del 5 av 10. Trebarnspappan Brian Jälmefors, 35, har ett ovanligt och fartfyllt yrke på sin cv. Som stuntman drog han sig aldrig för akrobatiska konster och energiska tricks. I dag ser det annorlunda ut. Korv, kebab och annan dålig kost har gjort att ens en kullerbytta känns långt borta. Han har ingen ork och lider dessutom av psoriasis. När tröstätandet sätter i blir hudproblemen värre. [163326]

 

Lördag 19  april 
Kanal 5 16:00

100 höjdare! (17:00)
Svensk porträttserie från 2007. Del 5 av 8. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson hälsar på ett charmigt tvillingpar i Småland, en Bond-fantast och en indianman som syr sina egna kläder. På 007-museet i Nybro blir Filip och Fredrik mottagna av Moneypenny och serverade champagne. Smålands egen James Bond heter Gunnar Schäfer har varit Bond-frälst sedan 1965. Det bjuds en fri tolkning av magdansscenen ur "From russia with love" och 007-pizza. I Fredriksberg i Danmark möter de Erik som kan prata med hägrar som han menar är jordens smartaste djur. Tvillingparet Rune och Margit är svårflörtade men till sist får Filip och Fredrik lov att intervjua dem. Kisas egen timide luftgitarrhjälte Stewe showar iklädd peruk för Filip och Fredrik och en månghövdad publik. Och Fredrik ligger illa till när indianmannen och niobarnsfadern Hugo smyger sig på honom i skogen utanför Åtvidaberg. Repris från 2/4. [312587] 


 HÄLSO-TIPS   
 
 
Läs om Elöverkänslighet.  gra nyttiga länkar
http://adante.vingar.se/halsa-eloverkanslighet.htm 
 

HUMOR 

Har du undrat vad som får muspekaren att röra sig så flinkt över skärmen? 
Denna sajt avslöjar i detalj hur det verkligen går till.  
 OBS!  
Dra själv muspekaren över sidan så ser du hur det fungerar!   Prova att klicka också!

http://www.1-click.jp

Här kommer nog en av de bästa och tydligaste bilderna av vatten på Mars som hittills har tagits.

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap050401.html

 (Dessa kom från tipsar-flitige Perttan.) 
 

  TÄNKVÄRT

Kvinnor och män talar inte alltid samma språk, så vi tänkte ge er män en liten gratis ordkurs, som mailats till oss. 

 

Ord som kvinnor använder:

 

BRA/VISST

Det här är ordet som kvinnor använder för att avsluta en diskussion när de har rätt och du som man behöver hålla mun/käften/truten.

 

FEM MINUTER

Om hon klär på sig är detta en halvtimme. Fem minuter är bara fem minuter om du just har fått fem minuter till för att titta på matchen innan du ska hjälpa till med hemarbetet.

 

INGENTING

Det här är lugnet före stormen. Det betyder ”någonting” och du borde vara på din vakt. Diskussioner som börjar med ”ingenting” slutar vanligen med ”bra”.

 

SÄTT IGÅNG

Det här är en utmaning, inte en tillåtelse. Gör det inte.

 

LJUDLIG SUCK

Detta är inget egentligt ord, men ett icke-verbalt yttrande, ofta missförstått av män. En ”ljudlig suck” betyder att hon tycker att du är en idiot och undrar varför hon slösar bort sin tid på att stå här och argumentera med dig för ”ingenting”.

 

DET ÄR OK

Det här är ett av de farligaste yttranden en kvinna kan ”ge” en man. ”Det är OK” betyder att hon vill tänka länge och väl innan hon bestämmer sig för hur och när du får betala för ditt misstag.

 

TACK

En kvinna tackar dig. Bli förundrad eller svimma. Säg bara ”Varsågod”.

 

JAJA/SKIT SAMMA

Det är en kvinnas sätt att säga ”din förbenade *!#@”.

 

Hoppsan! visste inte att detta var så allmängiltiga uttryck för kvinnor Känner personligen igen att jag använt alla dessa uttryck spontant! Så ni män, detta är "verklig" kunskap om kvinnor! Alltså mycket bra att lära sig känna igen  för männen. Och ni kvinnor som inte redan slutat upp med dessa uttryck, försök inse att det är dags att sluta upp med detta och öva er på att tala rent ut istället!/Eva

 


  

  Eva Svensson och Per-Uno Fransson

Jordstrålningscentrum

 

Jag vill till
Jordstrålningscentrums hemsida
Adante (hälso-sajten)
ett annat nummer av Slagrutenytt

nästa Slagrutenytts
indexsida
föregående