Sl@grutenytt  NR 7 2002-06-08 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA!
 
Alla gamla versioner av  Sl@grutenytt finns på vår hemsida:
www.jordstralningscentrum.nu 

Hej alla slagrutevänner!

Här är en sommarversion av slagrutenytt. Våren verkar ha varit fattig på slagrutenyheter. Vi får väl alla hjälpas åt att hålla ögonen öppna och  rapportera när något händer framöver. Se till att ni får en skööööön sommar!

Ett par nya böcker, som vi har på lager för naturväsen- och slagruteintresserade:
Alla vet väl att man kan lära sig hitta osynliga väsen med hjälp av slagrutan?Ett litet häfte om spännande möten med PAN:

PAN & Naturandarna
R. Ogilvie Crombie
           
Pris 40:-.

 


Marko Pogacnik.
Markos första svensköversatta bok ”Naturandar och Elementarväsen...” har fått en uppföljare:
”LÄKEDOM FÖR JORDEN”
233  sidor, flera skisser, tabeller och foton.   Pris 215:-.
7 kapitel fyllda med information de flesta aldrig hört talas om tidigare. Hur utvecklar man sin kunskap om jordens osynliga riken. Hur påverkar de vår synliga värld genom planetens subtila krafter? Vad händer när ett sammanhängande landskap skärs itu med järnridån, med järnvägar, stora vägar, kraftledningar. Påverkan av en stor byggnad på något av jordens chakran. Metoder för att diagnosticera och läka jordens finare livssystem med hjälp av energierna hos sång, färg, dans, visualisering, bön och "litopunktur", dvs Markos system med t ex exakt utplacerade stenar, ofta med symboler osv. Enligt Marko är grunden för all jordläkning att man förändrar sig själv. Boken visar hur du kan praktisera jordläkning i hem och trädgård.  

Vill du läsa mer om NATURVÄSEN och titta på hemsidor som handlar om Marko, se http://home.bip.net/peruno och klicka på Naturväsen.

 


SOMMAR-AKTIVITETER FÖR SLAGRUTEFOLK:

Nätverket för Gränsöverskridande Vetenskap
inbjuder till sin som vanligt mycket intressanta sommarträff  om slagruta och jordstrålning:

15-18 juni, 2002.
Forsknings- och Erfarenhetsdagar på Holma College i Höör (Skåne).

Läs mer på
Nätverkets hemsida:   www.nfgv.org 

Kurser som Jordstrålningscentrum håller under augusti i Härnösand:

Torsdag 22/ 8 teorikväll  och
utflykt fredag 23/8

DEVOR, VÄTTAR OCH LEDSAGARE
LÄR DIG ATT HITTA OCH KONTAKTA DEM


Lördag 24/8 och söndag 25/8
NYBÖRJARKURS
SLAGRUTA & PENDEL

 


SLAGRUTE-AKTIVITETER i juni:

Nätverkets årliga sommarträff

Fredag 14 – måndag 17 juni:
NÄTVERKET
för Gränsöverskridande Vetenskap har sin årliga sommarträff i Holma utanför Höör i Skåne.

Vill du utveckla ditt slagruteintresse, din kunskap och dina förmågor, så gäller det att ta vara på de tyvärr alltför få tillfällen som bjuds och träffa likasinnade. Det är viktigt och nyttigt att både få teori genom olika föredrag och praktik genom att öva med andra. Dessa föreningar  drar åt samma håll och många av oss är med på många ställen. Inriktningen är dock lite olika. Vi får ofta höra att Stockholmarna är bortskämda med spännande föredrag varannan vecka och här har både Nätverket och Jordstrålningscentrum många aktiviteter. Men det beror på att vi är så många, vårprogrammet skickas ut i 2000 ex, fast då är det folk från Kalix till Malmö som är med och de kommer hit på kurser. Det finns väldigt billiga bussförbindelser till Stockholm och det finns vandrarhem, så det behöver inte kosta mycket.

UTFLYKTER:

Söndagen den 16 juni.
Ola Kongshaug leder Jordstrålningscentrums spännande slagrute-utflykt. Målet är Sveriges mest kända fyndighet för stora och vackra bergkristaller. Plats i närheten av Smedjebacken, som ligger mitt emellan Fagersta och Ludvika. Från Stockholm tar resan ca 2½ timme. Ett tillfälle för slagrutefolk från framförallt Västmanland, Dalarna, Gästrikland, Närke, Södermanland och Värmland att hänga med Stockholmsgänget och leta bergkristaller med hjälp av slagrutan. Plus umgänget en dag med likasinnade på ett spännande berg.

FÖREDRAG i Stockholm:

Tisdagen den 18 juni
SUMMAN AV BELASTNINGAR AVGÖR HUR VI MÅR!
Hur mycket påverkas vi av jordstrålning, el, mobiltelefoner m.m.?
Eva Svensson / Jordstrålningscentrum berättar om helhetssynen, som är viktig för oss som bryr sig om osynlig strålning och hälsosamband.


 
Sommar-tips med slagruta:

BIN:
Om du får tillfälle så kolla lite om bikupors placering. Om du har bekanta med bisamhällen så fråga om någon ger extra bra resultat och kolla i så fall om anledningen kan vara jordstrålningen.
Agne Olausson har efterlyst info, senast på SSF´s årsmöte.  Försök tyder på att man skall ställa kuporna så att det går in 2 currylinjer på flustret (ingången), dvs. så kupan kommer i korset. Det har ökat skörden med upp till 40 %. Men spelar även annan jordstrålning in? Maila oss gärna resultaten.

MÅNFASER:
Kolla gärna vad som händer med jordstrålningslinjerna under t ex ny- och full-måne.
Lite om idéer kring dylika mätningar finns på vår hemsida under ”MÅNFASER”, läs och kom gärna med kompletteringsförslag.

ODLA T EX GRODDAR:
Sätt olika snabbväxande sorter, t ex ärtor, på olika platser och se om du får något samband mellan ”växtkraft och jordstrålning”. Prova t ex att lägga ett tiotal på fuktad bomull eller i krukjord. Gör en och ställ mitt i currykors och gör en annan och ställ den i fritt läge. Jämför sedan hur många som gror av respektive samt hur snabbt de växer.

Du kan också naturligtvis odla utomhus i sommar, dels på fritt läge och dels på olika slags jordstrålning och se om det blir någon skillnad. Observera att en del växter tycker om negativ jordstrålning.

 


 

Jordstrålningscentrums uppmaning:
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA!

Det är alltså en förklaring till vad vi kan göra med slagrutan!
Var du sätter gränserna är upp till dig!
Möjligheterna är närmast oändliga!
En inspirerande ny värld!

VIRUSVARNING!
Det kommer virusmail till oss dagligen. Se till att du har virusprogram och brandvägg. Se till att programmen blir uppdaterade varje vecka, annars är de värdelösa. Ett av de färskaste virusen "Klez" kommer i form av email med avsändare från någon du känner kan vara dig själv, eftersom den kan plocka avsändare slumpmässigt ur ditt adressregister. Klez kan starta, jobba och skicka virus vidare utan att du har ditt epostprogram igång. Du kan ibland känna igen det genom ofta engelsk text på upp till 4 rader som inte handlar om det du brukar prata om. Öppna inga bilagor om inte avsändare skriver ett riktigt mail och berättar om bilagans namn och innehåll. Deleta genast "skum" epost och OBS även från Borttaget-mappen. Så har inte "gammal" virus funkat så var försiktig. Klez förstör även virusprogrammen. Var förberedd med backuper den dagen din dator "pajar". Per-Unos PC fick Klez och han fick ta bort 72 infekterade filer, så har någon mailat och inte fått svar- try again! PC´n är bara hjälpligt igång då och då, inte kul att starta om från noll utan backuper... Du kan läsa lite om virus på http://home.bip.net/peruno under "LÄNKAR" och "DATA"... Använd även den bästa sökmotorn www.google.com och skriv in t ex "Klez" eller det virus du funderar på. Bäst på virus är troligen www.syscom.se som bl a har virusskyddet Norton.

När kommer nästa SL@GRUTENYTT?
Det är upp till alla som får detta nyhetsbrev att hålla öron och ögon öppna och rapportera hit när något händer, helst i så god tid som möjligt! Tipsa oss gärna om slagrutenyheter och sådant som intresserar slagrutefolk. Det kan vara tips om kommande program i radio och TV. Be gärna att någon annan kollar det som du hittat, t ex ändringar av slagrutelinjer.
Ett tips: Skriv en ny bra slagrutebok så kommer det som synes genast ett glatt nyhetsbrev!

Vi får alltid mycket epost i retur, det kan bero på slarvigt skrivna manus eller att din brevlåda råkar vara full, "fel" där din epost hanteras på vägen osv. OBS att om du t ex har Hotmail så har du max 2MB (?) utrymme. Ofta har man en "Borttaget"-mapp som man måste komma ihåg att tömma regelbundet. Tror du att du missat något kan du alltid se våra gamla SL@GRUTENYTT på hemsidan.

Vi får alltid många utskickade program i retur, så vi vill att du hör av dig när du flyttar eller när du inte vill ha programmet längre. Är det fel på din adressetikett så kostar det ju inget för dig att maila in dina riktiga adressdata.

Vår e-post-adress:
jordstralningscentrum@mail.bip.net

Många sommarsoliga, varma slagrutehälsningar

Eva Svensson & Per-Uno Fransson

 Eftersom vi fått många nya läsare så det kan vara värt att upprepa boknyheterna från SL@GRUTENYTT NR 6:

Jo, hela 4 nya bra böcker för oss slagruteintresserade.
Sådana svenska böcker kommer inte ut oftare än att det blir lite ”julafton” varje gång.
Vi har fått in alla böckerna till försäljning hos oss, så läs på hemsidan under “FÖRSÄLJNING”.
 

 BOK-NYHET # 1

Ola Kongshaug har gjort en av många efterlängtad översättning av den tyska utgåvan från 1952 av den klassiska slagruteboken:
Dr. Med. MANFRED CURRY 
Das Reaktionslininensystem 
als Krankheitsauslösender Faktor

Detta häfte i A4-format kom första gången ut i samband med docent Mörners Slagrutedag på Stockholms universitet för några år sedan. De som inte var med då missade ”godbiten”, som det innebar att få en svensk version av Curry-häftet. Nu har Ola bl. a. på vår begäran gjort nytryck eftersom det finns efterfrågan på denna klassiker. Vi vill ju helst ha den på svenska och det har vi fått. Tack Ola!
Pris 45:-

 

 BOK-NYHET # 2

 Ulf Brånell
FALKÖPINGS-
MYSTERIET
Från Västergötland till Ghiza


Under tio år har Ulf Brånell studerat de geometriska systemen bland stenmonument och kyrkor, bl. a. på Västgötaslätten, framför allt i Falköpingstrakten. Ulf ser denna bok som en uppföljare till Lars Blomquists (numera Bägerfeldts) bok Stenåldersgeometri", där Lars pekade på de egendomliga geometriska systemen på Västgötaslätten.  

Ulf har mycket tänkvärda saker i denna bok och visar på en tidigare kultur här än i Egypten.... "Argumenten väger tungt som sten". Kanske vår tidigaste historia måste skrivas om, än mer radikalt än vad Dag Stålsjö krävde.  Är de gamla stenarna kraftverk eller gravar? 

16 spännande kartskisser, många foton och skisser och en intressant tabell över "jordharmoniska avstånd". 50 sidor.

A5-format. Pris 150:-

 

 BOK-NYHET # 3

Gina Lazenby:

Det sunda hemmet

Gina Lazenby, engelska som bl a är Feng Shui-expert, har skrivit en mycket fina och läsvärd bok ”The Healthy Home”. Nu har den blivit översatt till svenska! Man tackar och bockar! Det är inte bara en rent estetiskt mycket vacker bok med många vackra, inspirerande färgbilder och smakfull layout. Nej det viktigaste är att om man sett sig mätt på bilderna så är innehållet verkligen ovanligt att få i en bok. Här finns en helhetssyn på vad som får oss att må bra eller dåligt i ett hem, med i alla fall de flesta faktorer som slagrutefolk och alternativare önskar. Målet med en hemmiljö anser vi är att vi inte ska bli dränerade på energi, utan miljön ska vara en kraftkälla för oss. Inom många områden fylls alltså boken med konkreta tips och inspirerande tankar om allt detta. För oss är det bara underbart att läsa en bok om hemmiljö som inte bara tar upp möblering, ljus, färgsättning och städning. Vad skönt att en så här fin och bra bok tar upp det vi vill ha hjälp att föra ut om de i vanliga fall så förbisedda områden som negativ jordstrålning, elektriska störningar och osund kost. Hon är väl inte lika duktig på jordstrålning, som vi som är mest aktiva inom Svenska Slagruteförbundet, Nätverket och Jordstrålningscentrum, men det är viktiga grundtankar hon lägger fram.   Ungefär halva boken handlar om att Gina på sitt sätt berättar om ”De sju stressfaktorerna” och om ett antal viktiga ”Stressminskande åtgärder” på ett sätt som fick Eva att bara spärra upp ögonen och säga: Men titta, nästan precis som mina föredragsbilder, hade inte vågat hoppas på att jag skulle få se det materialet i en bok. De slagrutemänniskor, som hittills hunnit köpa boken, har varit mycket nöjda över den vackra boken och bokens helhetssyn på hälsa & husmiljö.

PS.

Med tanke på författarinnans kunskaper om feng shui & jordstrålning, så ler en del lite åt omslaget. Ta in hemsidan och titta ett tag och tänk efter! När du tänkt efter en stund så kan du klicka på en ”facit”-sida och där läsa vad vi tyckte att vi hittade för ”fel”.
DS.

160 sidor. Storformat 23 x 28 cm. Pris 340:-.

 

 BOK-NYHET # 4

Clas Tegenfeldt
TÅL DU EL?
en bok om hälsa, elektricitet och teknik

En mycket nyttig och bra faktabok om el och hälsa och en praktisk handbok om hur man kan skapa en bättre elmiljö. Författaren är elmiljökonsult och civilingenjör i teknisk fysik och elektronik. Clas har mångårig erfarenhet i dessa frågor och är erkänt mycket skicklig. Välkände Olle Johansson från Karolinska har skrivit förordet. Kapitelrubriker: Att hantera elmiljöproblem, Naturens fält, Elöverkänslighet, Hälsorisker, Forskning om biologiska effekter, Dagens elmiljö, Reduktion av fält, Frågor och svar, Avtal och lagar, Ordlista, Referenser. 

Denna bok ger väldigt mycket fakta och tips, som är bra för alla att veta. Vi som är intresserade av jordstrålning behöver även känna till elstrålningsbiten, både för vår egen hälsas skull och för att kunna tipsa dem vi är hemma och kollar jordstrålning hos. Inom detta område finns många ”enkla självklarheter”, som är bra för oss att kunna i hälsoförebyggande syfte.

247 sidor   Pris:  260:- 

Till E-post-sidan
Till startsidan