# 6  2002-01-19

 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM 
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA!
Sl@grutenytt NR 6 2002-01-19
www.jordstralningscentrum.nu

Hej alla slagrutevänner!

Nu har vi postat vårt vårprogram. Om du är med i adressregistret så kommer det i din brevlåda snart.

Den här gången måste vi berätta om något ovanligt glädjande: Hösten har inneburit
BOK-NYHETER # 1+2+3+4 !!!!
Jo, hela 4 nya böcker för oss slagruteintresserade.
Sådana svenska böcker kommer inte ut oftare än att det blir lite ”julafton” varje gång.
Vi har fått in alla böckerna till försäljning hos oss, så läs på hemsidan under “FÖRSÄLJNING”.

Det finns en kille som firar 75-årigt slagrutejubileum, läs mer längre fram!
 
SLAGRUTEMÖTEN att notera i almanackan:

Torsdag 9 maj – söndag 12 maj (Kristi Himmelfärdshelgen som vanligt).
Svenska Slagruteförbundet har sitt 20:e årsmöte i Sätrabrunn, mellan Sala och Västerås.

Fredag 14 – måndag 17 juni:
NÄTVERKET för Gränsöverskridande Vetenskap har sin årliga sommarträff i Holma utanför Höör i Skåne.

Vi har naturligtvis länk till båda från vår hemsida.

Vill du utveckla ditt slagruteintresse, din kunskap och dina förmågor, så gäller det att ta vara på de tyvärr alltför få tillfällen som bjuds och träffa likasinnade. Det är viktigt och nyttigt att både få teori genom olika föredrag och praktik genom att öva med andra. Dessa föreningar  drar åt samma håll och många av oss är med på många ställen. Inriktningen är dock lite olika. Vi får ofta höra att Stockholmarna är bortskämda med spännande föredrag varannan vecka och här har både Nätverket och Jordstrålningscentrum aktiviteter. Men det beror på att vi är så många, vårprogrammet skickas ut i 2000 ex, fast då är det folk från Kalix till Malmö som är med och de kommer hit på kurser.

UTFLYKTER:

Jordstrålningscentrum har två utflykter som är öppna för alla i vår.
NÄTVERKET har planerat utflykt 28 april,
samt möten 27/1, 24/2 samt 17/3, allt i Stockholm. Håll koll på deras hemsida för närmare information, om du inte bor i Stockholm och är ”betalande aktiv” och får program hemsänt. Vi har med deras slagrute-utflykter och slagrute-träffar på vår hemsidas ”AKTUELLT”, där Stockholms-aktivteter för slagrutefolk närmsta månaden räknas upp. Där hamnar även program från
Sällskapet  för  Parapsykologisk Forskning.
 
Lördagen den 25 maj
SLAGRUTE-UTFLYKT TILL HELGÖ i Mälaren. Ledare är Bengt Pharmanson, som även håller föredrag här tisdagen den 12 mars. Vi ska mäta kraftfält kring en fornborg, vid en  runsten och runt mängder av fornminnen...

Söndagen den 16 juni.
Ola Kongshaug leder Jordstrålningscentrums spännande slagrute-utflykt. Målet är Sveriges mest kända fyndighet för stora och vackra bergkristaller. Plats i närheten av Smedjebacken, som ligger mitt emellan Fagersta och Ludvika. Från Stockholm tar resan ca 2½ timme. Ett tillfälle för slagrutefolk från framförallt Västmanland, Dalarna, Gästrikland, Närke, Södermanland och Värmland att hänga med Stockholmsgänget och leta bergkristaller med hjälp av slagrutan. Plus umgänget en dag med likasinnade på ett spännande berg.

 

 BOK-NYHET # 1

Ola Kongshaug har gjort en av många efterlängtad översättning av den tyska utgåvan från 1952 av den klassiska slagruteboken:
Dr. Med. MANFRED CURRY 
Das Reaktionslininensystem 
als Krankheitsauslösender Faktor

Detta häfte i A4-format kom första gången ut i samband med docent Mörners Slagrutedag på Stockholms universitet för några år sedan. De som inte var med då missade ”godbiten”, som det innebar att få en svensk version av Curry-häftet. Nu har Ola bl. a. på vår begäran gjort nytryck eftersom det finns efterfrågan på denna klassiker. Vi vill ju helst ha den på svenska och det har vi fått. Tack Ola!
Pris 45:-

 

 BOK-NYHET # 2

 Ulf Brånell
FALKÖPINGS-
MYSTERIET
Från Västergötland till Ghiza


Under tio år har Ulf Brånell studerat de geometriska systemen bland stenmonument och kyrkor, bl. a. på Västgötaslätten, framför allt i Falköpingstrakten. Ulf ser denna bok som en uppföljare till Lars Blomquists (numera Bägerfeldts) bok Stenåldersgeometri", där Lars pekade på de egendomliga geometriska systemen på Västgötaslätten.  

Ulf har mycket tänkvärda saker i denna bok och visar på en tidigare kultur här än i Egypten.... "Argumenten väger tungt som sten". Kanske vår tidigaste historia måste skrivas om, än mer radikalt än vad Dag Stålsjö krävde.  Är de gamla stenarna kraftverk eller gravar? 

16 spännande kartskisser, många foton och skisser och en intressant tabell över "jordharmoniska avstånd". 50 sidor.

A5-format. Pris 150:-

 

 BOK-NYHET # 3

Gina Lazenby:

Det sunda hemmet

Gina Lazenby, engelska som bl a är Feng Shui-expert, har skrivit en mycket fina och läsvärd bok ”The Healthy Home”. Nu har den blivit översatt till svenska! Man tackar och bockar! Det är inte bara en rent estetiskt mycket vacker bok med många vackra, inspirerande färgbilder och smakfull layout. Nej det viktigaste är att om man sett sig mätt på bilderna så är innehållet verkligen ovanligt att få i en bok. Här finns en helhetssyn på vad som får oss att må bra eller dåligt i ett hem, med i alla fall de flesta faktorer som slagrutefolk och alternativare önskar. Målet med en hemmiljö anser vi är att vi inte ska bli dränerade på energi, utan miljön ska vara en kraftkälla för oss. Inom många områden fylls alltså boken med konkreta tips och inspirerande tankar om allt detta. För oss är det bara underbart att läsa en bok om hemmiljö som inte bara tar upp möblering, ljus, färgsättning och städning. Vad skönt att en så här fin och bra bok tar upp det vi vill ha hjälp att föra ut om de i vanliga fall så förbisedda områden som negativ jordstrålning, elektriska störningar och osund kost. Hon är väl inte lika duktig på jordstrålning, som vi som är mest aktiva inom Svenska Slagruteförbundet, Nätverket och Jordstrålningscentrum, men det är viktiga grundtankar hon lägger fram.   Ungefär halva boken handlar om att Gina på sitt sätt berättar om ”De sju stressfaktorerna” och om ett antal viktiga ”Stressminskande åtgärder” på ett sätt som fick Eva att bara spärra upp ögonen och säga: Men titta, nästan precis som mina föredragsbilder, hade inte vågat hoppas på att jag skulle få se det materialet i en bok. De slagrutemänniskor, som hittills hunnit köpa boken, har varit mycket nöjda över den vackra boken och bokens helhetssyn på hälsa & husmiljö.

PS.

Med tanke på författarinnans kunskaper om feng shui & jordstrålning, så ler en del lite åt omslaget. Ta in hemsidan och titta ett tag och tänk efter! När du tänkt efter en stund så kan du klicka på en ”facit”-sida och där läsa vad vi tyckte att vi hittade för ”fel”.
DS.

160 sidor. Storformat 23 x 28 cm. Pris 340:-.

 

 BOK-NYHET # 4

Clas Tegenfeldt
TÅL DU EL?
en bok om hälsa, elektricitet och teknik

En mycket nyttig och bra faktabok om el och hälsa och en praktisk handbok om hur man kan skapa en bättre elmiljö. Författaren är elmiljökonsult och civilingenjör i teknisk fysik och elektronik. Clas har mångårig erfarenhet i dessa frågor och är erkänt mycket skicklig. Välkände Olle Johansson från Karolinska har skrivit förordet. Kapitelrubriker: Att hantera elmiljöproblem, Naturens fält, Elöverkänslighet, Hälsorisker, Forskning om biologiska effekter, Dagens elmiljö, Reduktion av fält, Frågor och svar, Avtal och lagar, Ordlista, Referenser. 

Denna bok ger väldigt mycket fakta och tips, som är bra för alla att veta. Vi som är intresserade av jordstrålning behöver även känna till elstrålningsbiten, både för vår egen hälsas skull och för att kunna tipsa dem vi är hemma och kollar jordstrålning hos. Inom detta område finns många ”enkla självklarheter”, som är bra för oss att kunna i hälsoförebyggande syfte.

247 sidor   Pris:  260:- 

 

Årets Grattis!

Borde väl inom våra kretsar, utan protester, gå till en person som i år firar 75-års-jubileum sedan han provade slagruta första gången och sedan varit slagruteproffs hela livet. Av någon anledning börjar karln trappa ner sina administrativa uppgifter nu, men slagruta kommer han nog inte att sluta med. Kan det vara ett mål för oss andra? Se till att vi håller oss pigga och tro på det! Vem det är? Kolla hemsidan, men fundera gärna lite först. Han har bl a skrivit en bok (som kostar 80:-, vi har den) om sitt spännande och ibland farliga liv som professionell slagruteman. Vi har ett foto av honom på hemsidan! Han är inte med på email-listan, så att surfa på nätet har han inte börjat med ännu, men han har i alla fal en granne, som läser detta. Hälsa!


I vårt nyhetsbrev # 4  2001-09-23 efterlyste vi rapportering från er angående förändringar av Curry-nätet vid den tiden. Vi har bara fått ett fåtal svar, så skicka in dina rapporter nu, så sammanställer vi vad vi fått in, i ett nytt utskick. Det behöver inte vara stora rapporter, men om vi börjar med det lilla enkla så lär vi oss alla mer och mer vad vi ska hålla koll på och hur vi ska göra en undersökning. Lite om idéer kring dylika mätningar finns på vår hemsida under ”MÅNFASER”, läs och kom gärna med kompletteringsförslag.

Jordstrålningscentrums uppmaning:
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA!

Det är alltså en förklaring till vad vi kan göra med slagrutan!
Var du sätter gränserna är upp till dig!
Möjligheterna är närmast oändliga!
En inspirerande ny värld!

När kommer nästa SL@GRUTENYTT?
Det är upp till alla som får detta nyhetsbrev att hålla öron och ögon öppna och rapportera hit när något händer, helst i så god tid som möjligt! Tipsa oss gärna om slagrutenyheter och sådant som intresserar slagrutefolk. Det kan vara tips om kommande program i radio och TV. Be gärna att någon annan kollar det som du hittat, t ex ändringar av slagrutelinjer.
Ett tips: Skriv en ny bra slagrutebok så kommer det som synes genast ett glatt nyhetsbrev!
Vi får alltid epost i retur, det kan bero på slarvigt skrivna manus eller att din brevlåda råkar vara full, "fel" där din epost hanteras på vägen osv. Tror du att du missat något kan du alltid se våra gamla SL@GRUTENYTT på hemsidan.

Vår e-post-adress:
jordstralningscentrum@mail.bip.net

Många slagrutehälsningar

Eva Svensson & Per-Uno Fransson

Till E-post-sidan
Till startsidan